Ovi alati će pomoći da se riješite mrlja i mirisa urina na kauču

Anonim

U velikoj obitelji, kauč nikada nije prazan, uvijek postoji netko iz kućanstava - čitati knjige, gledati TV i samo odmoriti. A ako imate mačku ili psa, onda je gotovo nemoguće voziti ih s tapeciranim namještajem.

Često u obitelji postoje problemi povezani s pojavom mrlja i mirisom urina na kauču. Krivci nisu samo mačke i psi, nego i mala djeca ili, iz nekog razloga, odrasli.

Što učiniti s urinom svježe mrlje na kauču

Ovi alati će pomoći da se riješite mrlja i mirisa urina na kauču

Da biste povukli svježe mjesto dječjeg urina, urin odraslih i mačke i riješite se izgleda neugodnog mirisa pomoći će sljedećim koracima:

  • Popravite se suhim salveri ili toaletni papir. Djelujte tako dok salvete ostaju suhi.
  • Sada biste trebali pokušati oprati mrlju iz kauča s mekom spužvom i sapunskom pjenom dobivenom od aktivnog miješanja ekonomskog sapuna ili drugog deterdženta u toploj vodi.

Nemojte koristiti lijek s efektom izbjeljivanja ako imate krpu boje. Pazite da ne ostavite vidljive tragove.

Sredstva od mrlja i mirisa urina na kauču

U veterinarskoj ljekarni možete pronaći spojeve koji uklanjaju zlonamjerni softver. Uspješno su podijelili organske tvari sadržane u urinu, koje su uzrok neugodnog mirisa. Ako ste pokrenuli mačići ili štene, vodite računa o kupnji tih sredstava.

Ovi alati će pomoći da se riješite mrlja i mirisa urina na kauču

Oni koji su naišli na život sa sličnim problemom dobro govore o sredstvima Dufta svježe, LOC (Amway), Miris je otišao, Sanera Enzym.

  • Očistite kauč od urina životinja pomoći će posebnim sredstvima od trgovine za kućne ljubimce, na primjer, zoosan i Diseno.
  • Urine miris tekući klima uređaj za posteljinu.
  • Tretirajte kauč s čišćenjem usisavača ako ga imate.
  • Nazovite suho čišćenje radnika kod kuće tako da provodi profesionalno uklanjanje mrlja urina.

Članak o temi: Cross Vez shema: "Vukovi i par vukova" Besplatno preuzimanje

Djelovati u skladu s uputama za uporabu. Ako se bojite očuvanja presvlake, budući da pripravci sadrže agresivne tvari, pokušajte s lijek na nevidljivom području i tek zatim nastavite kako biste uklonili problem.

Što ako niste imali posebnu šminku za uklanjanje mirisa? Iskoristite to znači da će svaki hostes biti pronađen.

Sapun za pranje rublja

Količina sapuna potrebnog za pripravu otopine ovisi o tome koliko je velika lokva koliko jaki miris mačjeg urina od kauča.

Sutitate sapun na plitkom grateru, a zatim postupno dodati vodu u čips. Sastav bi trebao biti viskozan. Primijenite ga na presvlake uz pomoć spužve, dobro pročitajte prljavu parcelu, a zatim očistite površinu vlažnom krpom. Na laganim materijalima, sastav je bolji ne koristiti.

Ovi alati će pomoći da se riješite mrlja i mirisa urina na kauču

Soda hrane, peroksid i deterdžent

  • Soda je obilno posuta mrlja od urina mačke, a zatim navodnjavanje otopine nekoliko kapi gela za posuđe i 100 ml vodikovog peroksida. Lijek je ostavljen na površini da se osuši.
  • Kada presvlake postane suha, rastezanje usisavanja, uklanja ostatke sode i deterdženta, a zatim obrišite vlažnom krpom.
Budući da peroksid ima efekt izbjeljivanja, bolje je ne primjenjivati ​​metodu za čišćenje tamne presvlake.

Stolni ocat, soda i peroksid

Kao iu prethodnom receptu, mrlja iz urina mora najprije zaspati sok, a zatim navlažiti od raspršivača s otopinom octa i vode u omjeru 1: 4 s malom količinom vodikovog peroksida.

Kako biti ako se mrlja uspijela

Nakon sušenja presvlake, površina temeljito usisava i briše vlažnom krpom.

Donijeti mrlju s kauča, koja se uspjela sušiti:

  • Ismijavati spot mokru spužvu.
  • Očistite kontaminirano mjesto sa sapunom pjene i ostavite 15 minuta.
  • Pomiješajte 1 dio octa ili soka od limuna s 1 dijelom čiste vode i zagađenja procesa sa spužvom. Ako je presvlaka namještaja mračna, umjesto octa i limunovog soka, koristite slabu otopinu mangana.
  • Sada ostaje da pažljivo ukloni višak vlage s površine suhog komada prirodne tkanine i čekati potpuno sušenje.
  • Da biste u potpunosti uklonili miris, nakon sušenja, obrađeno mjesto je prekriveno tankim slojem hrane sode.
  • Slijedi pripraviti smjesu od 100 ml vode, 100 ml vodikovog peroksida i 1 tsp. deterdžent (bez klora). Pripravak se primjenjuje na mjesto mrlja iz kamenje, bez uklanjanja sode i ostavite na površini namještaja 3 sata.
  • Na kraju, potrebno je pažljivo oprati mjesto izlaganja od čišćenja proizvoda čistom hladnom vodom. Ubrzati sušenje, osušite površinu željezom kroz suho tanko tkivo.

Članak o temi: Japanski patchwork za početnike: Glavni razred s shemama i fotografijama

Kako ukloniti mačje ili pseće urine mrlje

Bilo koji hostess će pomoći.

Uklonite izbor prikladne potrebe svjesno, kako ne bi pokvario namještaj.

Kako ukloniti miris odraslih urina s kaučem

Ovi alati će pomoći da se riješite mrlja i mirisa urina na kauču

Ako postoji pacijent u kući ili sa zdravom osobom iz nekog razloga, dogodilo se nevolja, potrebno je hitno sudjelovati u dovođenju namještaja u red. Urine odrasle osobe, naravno, ne kao kaustična kao mačka, ali još uvijek donosi mnogo teže od vrtića. Morat ćemo koristiti snažnu akciju.

Votka

Pomoći će da se riješite mirisa urina na kauču u slučaju da ste počeli odmah djelovati. Nanesite čvrst piće na spužvu od pjene, navlažite ih površinu, pomičite se tekućinom i ostavite nekoliko minuta. Zatim ponovite postupak još 2-3 puta.

Nakon obrade, očistite problem uz pomoć vjetra i čiste vode i ostavite suhi.

Alkohol etil i amonijak

Spojite tvari u jednakim omjerima i obilno vlažiti rezultirajuće kauč. Čisti mjesto onečišćenja sa spužvom, a zatim ostaviti sastav da se apsorbira u presvlake. Nakon 30-40 minuta isperite površinu čistom vodom.

Da biste postigli željeni rezultat, ponovite manipulaciju nekoliko puta, a na kraju rada koristite suhi ručnik kako biste uklonili maksimalnu količinu vlage iz presvlake.

Hlork

Ako je urinova lokva već uspjela sušiti i oštar i gadan miris dolazi iz kauča, bez klora ne može učiniti. Tvar je otrovna i upotrijebite pripravak koji sadrži klor mora biti prethodno razrijeđen vodom.

Kako eliminirati miris na ovaj način? Nanesite sredstvo za čišćenje na sušenu lokvi, pomičite se s spužvom ili četkom i ostavite 10-15 minuta. Zatim operite i osušite površinu ručnikom ili komadom veterinara.

Budući da je klor tvar s izbjeljivanjem svojstava, ne treba obraditi crna i tamna presvlaka, kao i bolje da ga ne koristite na premazima boja. Očistite i osušite kauč je bolji na otvorenim prozorima.

Članak o toj temi: Cook kamilica: shema i opis za početnike s fotografijama

Ovi alati će pomoći da se riješite mrlja i mirisa urina na kauču

Kako donijeti miris dječje mokraće s kauča

Koliko često mladi roditelji nemaju vremena odgovoriti na vrijeme i dijete se nosi nisku potrebu na kauču, a mokrenje u snu dovodi do obrazovanja na presvlaci lokve iz urina. Naravno, dječji urin nije tako smrdljiv, slabo iznutrice i ulazi kao mačke ili izmet ležeći pacijenta, ali, akumulirajući, emitira neugodan miris.

Da biste očistili kauč i dobili osloboditi od mirisa urina, dijete ne treba jaka sredstva, odmah nakon "nesreće" dovoljno da opere mjesto vode i miris neće.

Ali ako ste nepravilno očistili kauč od dječje mokraće, a miris se i dalje pojavio, koristite:

  • Vodeni ocat u omjeru 1: 5;
  • otopina limunske kiseline;
  • fiziološka;
  • uklanjanje mrlja;
  • Dječji prah.

Nakon obrade, temeljito isprati problem prostor tako da nema razvoda na površini kauča.

Ispunjavanjem ovih jednostavnih preporuka, možete sadržavati tapecirani namještaj čist i ne patiti od neugodnog mirisa urina ljudi ili životinja na od meke kaučine presvlake.

Mjere predostrožnosti

Odlučujući se da biste dobili osloboditi od neugodnog mirisa na tapecirani namještaj, morate se pridržavati 2 pravila:

  • Promatrajte mjere opreza u radu s komponentama koje se koriste za pripremu proizvoda za čišćenje. Ne smije se pretpostaviti da ako za proizvodnju otopine, smjesa je korišten od strane tvari u svakodnevnom životu, ne bi šteti. Izvođenje rada se preporučuje u gumenim rukavicama, izbjegavajte dobivanje sredstava na koži i odjeći. Nakon rada, pomaže u uklanjanju urina s tapeciranim namještajem, ruke se temeljito ispere, hidratiziraju hranjivim kremom.
  • Pažljivo iskoristite izbor sredstava dizajniran za onemogućavanje neugodnog mirisa od namještaja. Prije korištenja, doživite kuhanu smjesu na namještaju skriveni od oka. Ako se ne slijedi promjena boje udara, nastavite na posao.

Čitaj više