Podloge za pozadinu i njegovu primjenu

Anonim

Provođenje popravaka u većini slučajeva odabire pozadinu za zidove. Ovaj univerzalni materijal ima izvrsne dekorativne i kvalitetne karakteristike i može se zalijepiti na bilo kojoj površini.

Da bi se zidovima dala dodatna izolacijska i toplinska izolacijska svojstva, u nekim slučajevima se podloge koristi pod pozadinom. Danas se radi o supstratu i raspravljat ćemo se, pogledat ćemo njegove glavne karakteristike, vrste, dati savjete o njegovoj uporabi.

Podloge za pozadinu i njegovu primjenu

Poznata Polyf podloge

zajednički podaci

Podloga ispod pozadine sastoji se od tri sloja. Unutarnje je izrađen od pjenastih materijala, najčešće je to polietilen, vani, papir se najčešće koristi, ali može biti fliesline ili prometni gužva, ovisno o tvrtki proizvođača i specifičnom modelu supstrata.

Flizelin je čvrsto držao teške pozadine na zidu, pa kad plače širok, vinil platno, bolje je koristiti supstrat sa gornjim slojem iz ovog materijala. Cork je najprirodniji i ekološki prihvatljiviji materijal, tako da se supstrat iz njega pretpostavlja za odgovarajuću pozadinu. Kao što je navedeno u priručniku, ljepilo na podlogu je dopuštena pozadina bilo koje klase i tipa.

Napominjemo samo da ako ste odabrali vrlo tanku papir ili druge pločne ploče s finom strukturom, odaberite bijeli supstrat tako da to nije tako vidljivo i nije doprinijelo boji talepase.

Potreba za podlogom nastaje kada je potrebno povećati karakteristike buke i topline u prostoriji, ali osim toga, materijal ima cijeli spektar prednosti.

Podloge za pozadinu i njegovu primjenu

Podloge pod markom ekority

Mali popis pozitivnih kvaliteta svojstvenih sličnim materijalima:

  • Značajke visoke čvrstoće, u isto vrijeme izvrsna elastičnost, mekoća;
  • velike komponente toplinske izolacije;
  • Smanjenje visoke buke, izolacijska baza za mirnu mikroklimu u sobi;
  • otpornost na vlagu i prevenciju formiranja kondenzata, kao posljedica toga, odsutnost truljenja materijala na zidu;
  • ne sposobnost apsorbiranja mirisa;
  • ekološka prijateljstvo i bezopasnoće;
  • Borbe protiv gljivica i drugih mikroorganizama putem posebne obrade;
  • Dugi vijek trajanja, oko 20-50 godina.

Članak na temu: Kako instalirati Splitski sustav (klimatizacija) sebe

Supstrat za lijepljenje ispod pozadine izrađuje domaće i strane tvornice. Ona ne koristi veliku potražnju, ali ako želi, može se naći u građevinarstvu i pozadinskim trgovinama. Glavne razlike u podlozi iz različitih proizvođača u debljini materijala i njegovog sastava, stoga se trošak valjka može razlikovati ukrašena.

Među poznatim brandovima se mogu dodijeliti: ecoheat, pjena (penolon), polifoam, pjena (PenoHome), Globex.

Podloge za pozadinu i njegovu primjenu

Naljepnica iz podloge ekority s prednostima materijala

Supstrat za pozadinu se prodaje u malim rolama, čija je širina pola metra, a dužina reda četrnaest.

Podloge za pozadinu i njegovu primjenu
Podloga ispod pozadina Ecocit - korištenje visokokvalitetnih toplinskih izolacija i zvučnih izolacijskih materijala omogućit će vam da stvorite udobnu mikroklimu za život u svojoj sobi.
Podloge za pozadinu i njegovu primjenu
Izolacijski sloj ispod pozadina Polyfom detaljan je pregled popularne izolacije, analizu glavnih prednosti i slabosti materijala, pravila polaganja podloge na zidove.
Podloge za pozadinu i njegovu primjenu
Izolacija ispod pozadine - glavne vrste izolacije valjane i žbuke ispod pozadine, prednosti i nedostatke različitih vrsta, značajke ugradnje valjane izolacije na zidu.

Pravilno korištenje

Prije korištenja ovog materijala preporučuje se upoznati s uputama. Predstavljamo glavne izvatke iz njega:

  • Supstrat ispod pozadine ne može se koristiti u prostorijama s konstantnom prisutnošću vlage u velikim količinama, na primjer, u kupaonici ili kupki.
  • Ako prije lijepljenja zidova, materijal, našao ste gljivice na njima, treba ga odmah ukloniti. Za ljepilo podlogu na gljivicama nije vrijedno toga, čak i unatoč činjenici da sprječava njegov razvoj. Uklonite plijesan iz zida, a zatim ga tretirajte posebnim pripravcima, na primjer, sastav antiplane.
  • Ako su pogreške napravljene na zidu na zidu, a slotovi su nastali između plahte, mogu se zatvoriti običnim papirom, kotrljati ga s cijevi. Ali u većini slučajeva ne postoje takvi problemi, čak i ako je materijal ljubavnik na zidu. Lako se izreže na komade i savršeno čuva na pripremljenom zidu.
  • Supstrat ima visoke karakteristike zvučne izolacije, ali nije dovoljno za mnoge specijalizirane prostorije. Ovaj materijal je više namijenjen za kućanstvo, a ne profesionalne uporabe. Ako trebate u potpunosti suzbiti zvuk, morat ćete koristiti skuplje materijale koji imaju veliku debljinu i pričvršćivanje na zid na poseban način.
  • U proizvodnji supstrata se koriste isključivo ekološki prihvatljivi materijali, tako da ne uzrokuje nikakvu štetu osobi. Ovaj materijal možete koristiti u svim sobama, spavaćim sobama, dječji. Napominjemo činjenicu da kada se raspakira materijal iz role, ne pojavljuje se miris.
  • Materijal ima povišenu toplinsku izolaciju, savršeno drži toplinu u kući i ne propušta ga hladno. Stoga je supstrat izvrstan za privatne kuće, vikendice i druge slične objekte.
  • Kada koristite ovaj materijal u običnim stanovima, dopuštena su neke uštede o grijanju zimi, budući da se supstrat savršeno pohranjuje s zadatkom očuvanja topline.

Članak o temi: Uklanjanje gomila

Podloge za pozadinu i njegovu primjenu

Pečat

Kada se primijeni na zidove podloge pod pozadinom, vjerojatno nećete naići na neke ozbiljne poteškoće, svi su radili intuitivni i lako ispunjeni.

Popustite podlogu

Kao iu slučaju pozadine, supstrat je lakše lijepiti na pripremljenim zidovima. Stoga, prije nego što dobijete materijal, uklonite stare pozadine, pregledajte površinu zidova, dok se dodiruju na mjestima gdje se pojavila jama, uklonite udarce.

Primaranje zidova je također potrebno, može se provesti pomoću posebnog pripravka ili jednostavan, jeftin ljepilo za pozadinu, na primjer, dvorati. Materijal je dobro zalijepljen na bilo koje površine: do betona, gipsane ploče, šperploča. Uz lijeplje zidove, možete se lako nositi sa sobom, bez privlačenja profesionalnih majstora, glavna stvar je biti strpljiva i točnost.

Prije lijepljenja podloge morate raspakirati valjak i izrezati ga u potreban broj komada. Ovi se komadi preklapaju na ravnu površinu i daju im dan da lete, poravnajte.

Ovisno o vrsti supstrata, na zidu postoje dvije vrste njezinih cipela. Ako je vanjski materijal izrađen od papira, mora biti prethodno omotana i ostavljena da se apsorbira nekoliko minuta, dodatno treba nanijeti ljepilo na zid. Ako je gornji sloj supstrata izrađen od phlizelina, onda moramo razmazati samo ljepilo.

Podloge za pozadinu i njegovu primjenu

Priprema materijala za lijepljenje na zidovima

Prilikom lijepljenja podloge koristi se ljepilo za tešku pozadinu, pripravak za fleislinske pozadine je savršen. Tehnologija zidova zidova materijala slična je radu s pozadinom, platno ljepilo spoj u zglob, poželjno je da ne ostavljamo ni male praznine.

Najlakše je voziti podlogu na zidu s gumenim valjkom, prvo možete pritisnuti dovoljno da izliječite sav zrak i ne ostavljajte mjehuriće, a drugo je šanse za oštećenje materijala bit će iznimno niska. Prije nego što stekli pozadinu, morate dati materijal nekoliko dana. Zatim, uz pomoć slikarske trake (pričvršćivanja), šuljajućih listova listova i može se pričvrstiti na zidove topove pozadine.

Članak o temi: Uputa: Kako odabrati finu pilu

Životni vijek trajanja supstrata varira od 25 do 50 godina, ovisno o proizvođaču, što znači da se ne mora mijenjati svaki put kada se mijenja pozadinu. Supstrat za pozadinu pomoći će u ravnini zidova, zaštititi ih od gljivica i plijesni, povećati izolaciju buke u prostoriji, povećat će termalne izolacijske kvalitete.

Podloge za pozadinu i njegovu primjenu

Podloga za ugradnju na zid

Nekoliko savjeta za uspješne cipele:

  • Styling supstrata uključuje određenu temperaturu, viši plus deset stupnjeva, a vlažnost je manje od sedamdeset posto. Stoga se takvi postupci ne preporučuju u proljeće i jesen, kada su uvjeti za to neprikladne. Inače, riskirate dobivanje najviših rezultata kvalitete.
  • Budite sigurni da napravite zidove zida. Budući da supstrat nije najlakši materijal, ljepilo ga na zid je potreban što je više moguće.
  • Kao iu slučaju pozadine, potrebno je zaštititi sobu od nacrta, tijekom lijepljenja i sušenja podloge. Osigurati prikladne uvjete za rad.

Upotreba supstrata će povećati korisne karakteristike stana, omogućiti zidovima da poravnaju zidove i daju im gotov izgled. Dovodeći pristojne pozadine, rado ćete se radovati udobnosti i ljepoti vaše sobe.

Čitaj više