Kako to učiniti s vlastitim rukama liječenje stabla?

Anonim

Liječenje drva je proizvedeno kako bi se povećao vijek trajanja ovog materijala. Impregnacija s posebnim uljima, punjenjem, fascinacijom, primjena laka sprječava procese truljenja i deformacije, kao i oštećenja na drvenim insektima. Braching pokazuje teksturu stabla, daje joj neku vrstu starog drva. Kako liječiti stablo - za rješavanje, svaka od navedenih metoda ima svoje prednosti i nedostatke.

Kako to učiniti s vlastitim rukama liječenje stabla?

Optimalna shema zaštite drveta.

Liječenje ulja i voska

Trebat će:

  • laneno ulje;
  • vosak;
  • Stotke (široka ravna četka);
  • brusni papir s malim zrnom;
  • Krpa.

Metode obrade drva su različiti, ali cilj je jedan spriječiti truljenje, pojavu kalupa, sušenja, oštećenja kukaca, a također daje površinu prekrasnog završenog izgleda. Korištenje posebnih ulja (Olifa) i Beeswesk može sačuvati strukturu materijala, daje mu sjaj i snagu, povećava životnog vijeka.

Kako to učiniti s vlastitim rukama liječenje stabla?

Dubina impregnacije lanenog ulja je 2 mm, koja je dovoljna za formiranje zaštitnog sloja.

Možete rukovati stablom s minimalnim troškovima pomoću ulja za kamencu ili konoplje. Prije nastavka s radom potrebno je očistiti stablo od prljavštine i prašine, potpuno ukloniti prethodni premaz, zagaditi površinu s malim brusnim papirom. Stručnjaci preporučuju grijanje laneno ulje na vodenoj kupelji, ali možete bez ovog postupka. Nanesite ulje ili s ispiranjem ili ga utrljajte u stablo s brusnim papirom. Važno je pratiti smjer četke, primijeniti samo ulje duž vlakana. Rad je ostavljen na dan, nakon čega se ponovno nanosi ulje, postupak se ponavlja sve dok se ne postigne željeni rezultat. Mali proizvodi se spuštaju u ulje nekoliko dana.

Postoje i druge metode obrade, na primjer, premaz stabla s mješavinom lanenog ulja i pčelinji voska. Sve komponente se rastopile u vodenoj kupelji, zatim se nanosi na površinu četkom ili krpom. Kako bi se drv pružio određenu nijansu, kompatibilna boja može se dodati u sastav. Ova metoda ima značajan nedostatak - vrlo sporo sušenje. Postupak možete ubrzati ako dodate vidljivog (prodaju u umjetničkim trgovinama) ili kupite završeno ulje (maslina), koji sadrži akceleratore polimerizacije i antifungalni aditivi.

Kako to učiniti s vlastitim rukama liječenje stabla?

Paleta boja čvrstog voska za drvo.

Možete upravljati samo stablom s jednim voskom. Moderna industrija nudi obojene, bezbolne, mat, poluprave, sjajne kompozicije koje se ne samo ojačaju, već povoljno naglašavaju teksturu drva. Za obradu velike površine potrebno je zagrijati vosak na vodenoj kupelji (u ovom slučaju se primjenjuje s širokom četkom). Hladan vosak trljao je u drvo tanki sloj koristeći tkaninu, ostaviti oko jednog dana, zatim ponovno rezervnu površinu. Moguće je kombinirati bezbojni i tonirani vosak, na primjer, za obradu rubova s ​​tamnim sastavom, a sredina proizvoda je prozirno. Nakon što je vosak je suh, potrebno je polirati površinu vunene tkanine (osjetiti).

Članak o toj temi: Instalacija točke svjetla u gipsanu ploču: Savjeti iskusnih stručnjaka

Braching drva

Trebat će:

  • plinski plamenik;
  • Metalna četka;
  • Radne rukavice;
  • Stotke.

Metoda za brish omogućuje povoljnu naglasak strukturu, da bi se stablo stablo drevnog, sastoji se u uklanjanju mekih vlakana (od gornjeg sloja) uz pomoć krute metalne četke. U tu svrhu, stablo je odabrano s dobro izraženim godišnjim prstenovima, prisutnost kuja, očiju i drugih nedostataka je samo dobrodošla. Najbolje prikladne najbolje vrste drva kao što su bor, smreke, hrast, lipe, orah. Razmatraju se neprikladni: trešnja, kruška, joha, smreka, krpelj, bukva.

Braching je površan i dubok, izveden s pucanjem i bez njega. Kod kuće je mnogo lakše primijeniti obavezan način. Stablo se očisti od prašine i prljavštine, navlažite površinu vodom, nakon oko 15 minuta početi češljati vlakna pomoću željezne četke.

Potrebno je kretati se uz smjer vlakana, dok je poželjno ponoviti uzorak godišnjih prstenova (brazde ne bi trebale biti savršeno ni savršeno).

Kako to učiniti s vlastitim rukama liječenje stabla?

Sheme kretanja ruku za vosak za liječenje stabala.

Ovaj rad je dovoljno opasan, tako da je važno pridržavati se sigurnosne tehnike. Preostalo smeće očišćeno je s flabom (širokog četka), krećući se na vlakna, inače će prašina doći do površine. Sljedeće slijedi tretman furnira ili voska.

Za metodu obrade, plinski plamenik će zahtijevati plinski plamenik, uz njegovu pomoć na površini drva se spaja. Ponekad postoje takozvani najmanji džepovi na stablu koje mogu zapaliti pri punjenju. Ni u kojem slučaju ne ne može dopustiti dugo spaljivanje takvih mjesta, vatra mora biti odjednom. Stupanj punjenja ovisi samo o vašoj ideji, može biti lako ili potpuno pušio površinski sloj. Nakon toga, vlakna se češljaju s metalnom četkom. Bolje je raditi na otvorenom, jer se formira mnogo crne prašine. U završnoj fazi površina se smije s plitkim emery papirom. U nekim slučajevima, tretman pucanja (nakon čega slijedi) ponavlja se nekoliko puta, čime se postigne učinak stabla stabla. Ako je potrebno, koristite simulator ili patinu, ali možete bez njega. Rezultat je fiksiran voskom za namještaj.

Članak na temu: Kako napraviti auto pranje sebe?

Liječenje drva Morilka

Trebat će:

  • Morida;
  • široka četka;
  • brusni papir s malim zrnom;
  • Krpa.

Kako to učiniti s vlastitim rukama liječenje stabla?

Veo se primjenjuje paralelno s vlaknima drva, ne dopuštajući kontaktu slojeva.

Liječenje drva Maurilka jedan je od najpopularnijih metoda završne obrade. Morida je na vodenoj ili alkoholnoj osnovi, potonji daje više bogatih tonova. Pripravak na temelju alkohola primjenjuje se na pročišćenu i površinu tla pomoću flerta (širokog četka), krećući se vlaknima u jednom smjeru. U isto vrijeme, pokušajte se prijaviti što više verzija. Nakon toga, proizvod se daje suhom, ako je potrebno, operacija se ponavlja. Koristeći simulator različitih tonova (metoda primjene sloja po sloj), možete postići zanimljive efekte boja. Nakon što se oluja osuši, pojavljuje se korak podešavanja. Potrebno je ukloniti višak sredstava, za to, proizvod je podešen pod kutom od 30 °, zatim umočiti četku u aceton i prolazi na površinu (svjetlo gore-dolje pokreti).

Da biste dali stablo učinak antikviteta, koristite sljedeću metodu. Prvo primjenjuju glavnu boju pozadine vela (na bazi vode), nakon što kruh prolazi po površini malog brusnog papira (strogo duž vlakana, inače će poprečne trake biti vidljive nakon obrade). Kao rezultat toga, treba dobiti heterogena nijansiranje s močvarama i oscilate. Onda uzimaju vodu od druge boje, pokrivaju ga s njim, daju suhi, nakon čega su ponovno očišćeni s kožom. Operacija se ponavlja sve dok se ne postigne željeni ton. Ako se planira napraviti jedan-fotonski premaz s vodenim velom, tada se primjenjuje u nekoliko slojeva s obveznim srednjim sušenjem i rukovanjem plitkom emery papirom. Pranje nepotrebnih simulata se odmah nakon primjene. Višak je jednostavno izbrisan vlažnom krpom.

Kako to učiniti s vlastitim rukama liječenje stabla?

Sastav za impregnaciju drva.

Prilikom primjene vodenog vozila nemoguće je vratiti se na izgrebeno mjesto, inače se formiraju tamne mrlje, koje će biti teško ukloniti.

Kod kuće možete kuhati veo, koji će dati stablu u dobi. U staklenoj posudi nalaze se manji nokti ili metalni čips, izliveni s vinom za jelo (to je bolje koristiti vino), ostaviti dan, nakon čega se tekućina napuni. Ako trebate dobiti tamniju boju, vrijeme ekspozicije se povećava. Rezultirajuća otopina se koristi za brtvljenje. Kao stih, možete koristiti snažnu kuhanje crnog čaja, kave, cimeta, pa čak i mangana. Popraviti rezultat s nitrolukom. Ako se vodeni veo koristi za obradu, bolje je uzeti alkid ili akril laka.

Članak o temi: Crteži na tekućoj pozadini

Lakiranje premaz stabala

Nakon nanošenja vela, površina se tretira nitrolomom za brzo sušenje - to se radi kako bi se povećala hrpa. Lak se primjenjuje tankim slojem (brzim pokretima). Nakon pasa, stablo postaje grubo na dodir - to je zbog rasta vlakana. Površina je razrijeđena s tankim brusnim papirom, krećući se drvenim vlaknima. Glavni zadatak je očistiti stablo od rastućih vlakana i napraviti površinu glatkom. Nakon toga možete koristiti drugi lak namještaja. Ne preporučuje se nastavak obrade s istim nitrolomom, jer će se otopiti prethodni sloj.

Zatim se primjenjuje glavni sloj laka, dajte ga suhim, nakon čega se brusni papir prolazi na površini. Zatim se ostaci za prašinu uklanjaju vlažnom krpom, brzo se nanose tankim slojem. Operacija se ponavlja sve dok površina postane savršeno glatka. Kako bi se postigao zrcalni sjaj, površina je polirana s komadom osjetljivog navlaženog u naftu i alkoholu.

Za obradu drva, lak je vrlo važno koristiti kvalitetnu četku iz guste sintetičke hrpe koja se ne pojavljuje kada se primjenjuje i ne ostavlja tragove u obliku traka i pravilno. Za kompilirane stvari, pažljiva obrada svakog sloja nije potrebna, jer je polirana površina slabo u kombinaciji sa starom teksturom. U ovom slučaju, dovoljno je primijeniti 2-3 slojeve mat namještaja laka ili voska.

Lucky za drvo na alkoholnoj osnovi (Sheelh lanac) se primjenjuje pomoću vune ili četkica tampona. Gledajte Tampon navlažen je lakom, a zatim ih potrošite po površini duž vlakana (samo 1 put), pored sljedećih poteza, na takav način da uhvatite prethodnu. U mjestima povezanosti, trake laka brzo se širi, tako da se mrlje ne formiraju. Nemoguće je koristiti prevelički pličak, inače će se formirati tamne pruge. Obrada drva s školjkom s četkom se izvodi na isti način kao i tampon. Lak se primjenjuju u 3 sloja s obveznim srednjim sušenjem. Slijedeći ove savjete, lako možete liječiti drva bez pribjegavanja pomoći stručnjaka.

Čitaj više