Što je bolje za slikanje obloge

Anonim

Pozadina se naziva završna ploča, koje se izvode zidovi zidova i strop unutar i izvan kuće. Industrija proizvodi drvene i plastične ploče, iako potonje nerijetko koristi da završi privatne kuće. Drvena obloga se lako montira, ima prekrasan izgled, skriva sve nepravilnosti na površini, ima dobru zvučnu i toplinsku izolaciju. Stoga je slika obloge gotovo najteži problem s kojim se morate suočiti tijekom završetka prostora.

Što je bolje za slikanje obloge

Bojanje obloge se može proizvesti akril, ulje, alkidne boje.

Zašto trebate slikanje

Za uređenje interijera, sobe se koriste u glavnom panelu borova. Ovaj materijal ima izraženu prirodnu teksturu i prekrasnu zlatnu nijansu boje. Teoretski, pod idealnim uvjetima rada, obloge može dugo sačuvati svoj izgled - od 30 do 40 godina.

Što je bolje za slikanje obloge

Boja štiti oblogu iz izlaganja sunčevoj svjetlosti, pojavu kalupa.

No, kako bi se osigurali idealne uvjete rada, potrebno je isključiti kontakt završnih obrada sa solarnim zrakama, budući da pod njihovom izlaganjem panelu u prvih 5-7 godina neizbježno ispunjavaju. Kako bi zaštitili materijal od sunca, potrebno je biti zaštićeno. I najlakši način da se osigura takva zaštita, uzrokujući sloj boje stablu.

Osim toga, obloge, kao i bilo koji drveni materijal, izložen je gljivicama i pojavu kalupa. Također se boji vatre, vlage i insekata. Moguće je osigurati da je moguće osigurati da se boja ispravno podigne i ispunjava sve zahtjeve tehnologije.

Slikanje obloge unutar kuće može biti uzrokovan i prilično prozaični uzrok - želja da promijenimo svoju boju ili daju unutrašnjost kuće željenu količinu boje. To je više nego opravdano, budući da tehnika slika može svladati bilo kome, stoga nema potrebe za privlačenjem interijera profesionalnog dizajnera da dogovori interijeru i mogućnost da ga sami i njihovim ukusom.

Odabir slikanja boje

Za slikanje obloge moguće je koristiti boje na naftnoj i akrilatnoj osnovi, kao i akril akvalaks i alkidne lakovi. Donošenjem odluke od slikanja obloge, morate ispravno navigirati među ovom raznolikošću.

Što je bolje za slikanje obloge

Da bi obložna sjajila i boja bila ujednačena, potrebno je pažljivo pažljivo miješati boju prije početka rada.

Članak o temi: Alat za instaliranje kreda i njegovih karakteristika

Boje ulja i akrilata obično se koriste za vanjski rad, iako takva uporaba nije dogma. Obje ove boje karakteriziraju povećani otpor na atmosferske oborine, savršeno upijaju u drvo. No, još uvijek boje na akrilatnoj osnovi poželjni su jer su duže u usporedbi s uljima zadržati izvornu boju i matnost oslikane obloge.

Paneli obojene akrilatne boje izgledat će kao nove, dok će oslikana uljana boja brzo izgubiti svoj izvorni atraktivan izgled. Osim toga, dobar parni izolacijski sloj pojavljuje se u obojenim akrilatnim panelima boja, ali u isto vrijeme sačuva se za drvo priliku da udahne da pouzdano štiti oblogu od pucanja. Jedina stvar koja kaže da nije u korist akrilatnih boja je njihova visoka cijena.

Što je bolje za slikanje obloge

Ulje boje za obloge dobro se apsorbira u drvo i ne dopušta vlagu, ali s vremenom može izgubiti boju.

Slikanje obloge u zatvorenom prostoru je najbolje za ekološki prihvatljive akrilne akvalete kako bi se izbjeglo u budućnosti u zatvorenom prostoru različitih alergijskih reakcija. Moguće je koristiti alkidne lakovi za rad unutar zatvorenog prostora, ali morate imati na umu da je njihov servisni život ograničen u najboljem od 10 godina, a onda će morati sve to morati prepustiti.

Često se boje na bazi vode koriste se za slikanje. To je uglavnom zbog činjenice da su značajno jeftiniji od drugih boja. Ali na kraju, takva slika je skuplja, jer je vijek trajanja takvih boja, a ploča će morati prepustiti svakih 3-5 godina.

Da ne bi napravili pogrešku u izboru, morate pažljivo ispitati upute za uporabu. U takvom uputu moraju postojati informacije gdje i kako se ta boja može primijeniti. Odabir kako obojiti sluznicu u zatvorenom prostoru, ne oklijevajte kada kupujete otvorenu limenku s bojom i njuškanjem.

Ako banka mora izlijevati oštar i neugodan miris, onda je bolje ne uzeti. Uostalom, borovi paneli imaju imovinu za apsorpciju mirisa, a naknadno ih dodjeljuju. Stoga postoji velika vjerojatnost da, slikanje obloge takve boje, morat ćete misliti ne o ponovnom prerađivanju, već o zamjeni panela.

Priprema površine za slikanje

No, bez obzira na izbor boje, nemoguće je slikati visokokvalitetnu oblogu bez ispravne preliminarne pripreme panela. Za pripremu panela i njihovo daljnje slikanje trebat će vam alat i uređaji:

  • kanta;
  • Maligarni pladanj;
  • četkom, valjkom ili slikanjem (izbor ovisi o sastavu boje i područja boje);
  • stube;
  • zaštitne naočale;
  • lateks rukavice;
  • plavac.

Članak o temi: Kako zatvoriti padine vrata

Što je bolje za slikanje obloge

Alati za slikanje obloge: valjak, četke, sigurnosne naočale, traku, boju.

Prvo, površina panela mora se očistiti od prašine, prljavštine, i sa sekundarnom slikanjem i slojem stare boje, inače će se sloj primijenjeni bojama sisati, a svi će obaviti posao ići u crpku. Obično za to, dovoljno je obrisati oblogu osjetljivim krpom navlaženom vrućom vodom.

Ali ako su paneli snažno kontaminirane ili stara boja čvrsto stavlja, onda čista voda neće pomoći. Da biste očistili takva mjesta, možete koristiti samo-kuhanu soda otopinu, otapanje 300 g sode u 10 litara tople vode.

Nakon čišćenja, oni bi trebali biti estituirani na najbolji prianjanje boje površinom panela, obradom s bilo kojom otopinom za lučenje deterdženta. Nakon odmašćivanja, površina obloge je grupirana. No, za ovu operaciju, bez brušenja ili brusni papir, brušenje ploča provodi običnim prištićima.

Što je bolje za slikanje obloge

Prije slikanja obloge mora se očistiti brusnim papirom od prljavštine i prašine.

Nakon brušenja, površina panela se liječi uljem, a još bolje - s smjesom Olife i terpentina (50 g turpentra na 1 litru ulja). Nakon sušenja, površina OLIFA je bolja za rukovanje antiseptičkim pramenom. Možete riskirati i raditi bez prajmera, ali borove ploče cijelo vrijeme će biti odvojene smolom, koja, ulazi u interakciju s primijenjenim slojem boje, postupno će smanjiti svoja zaštitna svojstva.

Tiskani sloj prajmera je dizajniran da spriječi takve interakcije, čime se povećava zaštita i proširenje vijek trajanja. U slučaju otkrivanja na površini gljive ili kalupa za oblaganje, žarišnu potrebu za čišćenjem uz pomoć posebnog izbjeljivača za drvo, a zatim ručni podlogu.

Glina

Slikarstvo se može izraditi transparentnom lakom ako je cilj stavljen kako bi se spasila prirodna ljepota i drvna tekstura ili boja za promjenu boje panela. Za slikanje možete koristiti pjenasti valjak ili kosioputtu, ali bolje je obaviti ovaj rad s četkom za slikanje.

Što je bolje za slikanje obloge

Lak zadržava prirodnu boju obloge i ima dugi vijek trajanja.

Da bi se postigla ravnomjerno zasićena boja i sjaj obojenih ploča, boju se najprije treba temeljito miješati, a tek nakon toga nastavite na slikanje. Da biste bili sigurni da je boja odabrane boje upravo ono što ste željeli prvo napraviti mali dodir i vidjeti kako će gledati na zid okna.

Članak o temi: Val s vezom: Uvjeti korištenja u interijerima

Izvođenje rada na slikarskoj sluznici ne možete zaboraviti na krajeve panela. Budući da završava dolaze u kontakt jedni s drugima, svaki od njih treba liječiti u 2-3 sloja prajmera, a odozgo 2-3 sloja laka ili boje. Kada slikate, obložaj treba imati na umu da kada se primjenjuje boja, to je mnogo učinkovitije primijeniti ga u nekoliko tankih slojeva od jedne debljine, iako značajno povećava vrijeme slikanja.

Ali lopta boje ili laka, primijenjena u nekoliko tankih slojeva, bit će mnogo dulje da ostane na površini i pružit će bolju zaštitu.

Prvo, na obloge se nanosi tanak sloj laka ili boje. Tada morate čekati da dovrši sušenje i nanošenje drugog sloja. Ako postoji potreba ili postoji želja za zaštitom drvenih panela boljim, nakon sušenja drugog sloja, obloge se ponovno oboja.

Primjenjuju se niži slojevi boje ili laka, kontinuirano pomičući četku duž smjera polaganja obloge. Potonji, završni sloj mora se pokušati učiniti što je moguće tanji. Da bi se postigao maksimalni učinak prilikom slika, potrebno je riješiti se vidljivih tragova četke, potrebno ga je obojiti u smjeru polaganja panela, ali se kreće od vrha do dna, od stropa na pod.

Primjena sloja boje, bolje je ne pritiskati puno na četkicu kako bi ubrzao rad. Mnogo bolji rezultat ćete dobiti ako primijenite sloj premaza koristeći samo vrhove četke, a ne sve njegovo područje na bazu je uključivo. Za prikladnije raditi na teško dostupnim mjestima ili na mjestima u kontaktu s oblikovanjem s postolja ili platformama, bolje je koristiti ne široku četku, ali tanak je maksimalno 5 cm širine.

S takvim bogatstvom sredstava za slikanje, napravite izbor nego da obojite oblogu, vrlo teško. Mnogo u takvom izboru ovisi o osobnim preferencijama vlasnika, njihovim idejama o ljepoti i udobnosti u kući, kao i na njihove financijske sposobnosti i usmjerene na krajnji rezultat. No, bez obzira na izbor, ispravno napravljeno slikanje panela zidne ploče dugi niz godina osigurat će ljepotu i udobnost vašem domu.

Sretno!

Čitaj više