Laminat polaganje plutajući

Anonim

Nije tajna da je izbor puberteta stvar odgovoran, kao i popravak poda - zanimanje je vrlo zamorno i donosi malo zadovoljstva. Takav posao želim učiniti jednom i zauvijek. Prilikom odabira materijala za oblaganje poda, početna pozornost treba posvetiti njegovoj čistoći okolišu i trajnosti. Takvi zahtjevi u potpunosti odgovaraju drvu i keramici, tako da će biti vrlo točna za zaustavljanje vašeg izbora na parket.

Laminat polaganje plutajući

Parketna ploča je široko korištena na štetu svojih pozitivnih karakteristika. Pouzdana je, izdržljiva, izdržljiva i lijepa.

Takav materijal karakterizira izvrsna izvedba. Polaganje parketna ploča može se provesti na različite načine, najveća distribucija postala je oblikovana plutajućom metodom. Posebno je vrijedno spomenuti činjenicu da je takav proces karakteriziran jednostavnosti i pristupačnosti, može se provesti svaki čovjek koji zna kako zadržati čekić u rukama.

Nezavisni styling ima prednost da je moguće značajno spasiti obiteljski proračun. I neovisni stil vam omogućuje da dobijete stvarno zadovoljstvo raditi s modernim i vrlo estetskim materijalom.

Laminat polaganje plutajući

Za polaganje parketa, trebat će vam: kuhinja, čekić, olovka, slagalica, rulet, perforator.

Za provedbu takav proces, takve će alate biti potrebni:

  1. Električna slagalica (trebate odabrati alat koji ima snagu od 400 do 500 W).
  2. Čekić (trebate odabrati alat čija je težina 500-600 g).
  3. Kvadrat (metalik).
  4. Građevinska olovka.
  5. Građevinski rulet.
  6. Pila za metal.
  7. Callorez.
  8. Perforator.

Pripremne faze polaganja

Kada je parketna ploča slagala način, ne postoji potreba za popraviti glave do baze poda.

To je moguće jer je dizajn brave potpuno jedinstven. Oni se razlikuju po vlasti, a daske su međusobno spojene. Vrlo je prikladno da ako je potrebno, podne obloge može biti vrlo brzo rastavljen. Vrlo je prikladno ako se planira popravak ili preseljenje.

Članak o temi: Kako napraviti mrežu za sjenicu vlastitim rukama: preporuke od majstora

Laminat polaganje plutajući

Paralelno polaganje parketa je ekonomičnija opcija nego dijagonalna.

Prije slaganja parketne ploče potrebno je jasno izračunati željenu količinu materijala i temeljito pripremiti bazu. Da biste odlučili o području sobe, morate otići u zgradu za podlogu. Ne smije se zaboraviti da je paralelno polaganje ekonomičnije od dijagonale. Ako govorimo o broju potrebnog materijala, onda će ga paralelno polaganje biti potrebno za 10 manje posto.

Sada biste trebali čekati dok se stečeni materijal ne koristi na vlagu i temperaturu u stanu. Da ne bi gubili vrijeme, treba ga pripremiti za bazu. Kao baza, preporuča se koristiti vlagu otpornu na vlagu, podesiv spol ili OSB ploča. Takvi materijali su dobri u tome što ih ne mogu montirati. Oni su još uvijek vrlo jednostavni za leve i staviti parket ploču s plutajućim načinom na toj osnovi, bez velikih fizičkih troškova.

Početak rada

Laminat polaganje plutajući

Kao supstrat za parketnu ploču, upotrijebite prevlaku valjane plute.

Nakon što je zaklada spremna, podloga treba formirati na njemu. U toj ulozi možete koristiti pjenaste poliuretanske ili valjane pluta premaz. Sve je to potrebno kako bi se osigurala visokokvalitetna zvučna izolacija. I u isto vrijeme će biti lagan, proljetni korak na podu. Parket bi trebao početi stati iz zida, dok je vrlo važno pratiti planku nužno ležeći duž grede svjetlosti koja pada iz prozora.

Prva ploča treba biti položena u utor na zid, vrlo je važno ostaviti mali jaz od 10-15 mm, bit će kombinirano kada će se promatrati temperatura fluktuirati. Polaganje ploče na ovaj način u drugom redu počinje s obrezivanjem odbora za prvi red (ako je). Dakle, to je u velikoj mjeri smanjiti potrošnju materijala. Ako postoje 2-3 daska nakon procesa polaganja, onda je apsolutno potrebno požuriti da ih odvede u trgovinu, jer mogu biti vrlo korisne ako postoji potreba za ekspresnim popravcima.

Članak o temi: Dimenzije plinskih stupca

Značajke laminata s plutajućim metodom

Kada je drugi red ploča uvukao u dvorac, mora biti dovoljno dobro da se izvuče, budući da je izgled praznina potpuno neprihvatljiv. Paralelno s polaganjem redova mora se držati pod kontrolom. Nakon što je dostigao suprotni zid i završio proces polaganja, takav se problem može pojaviti: posljednja ploča će biti preduga, i trebat će biti zbunjena u širini. Prije nego to učinite, morate pažljivo mjeriti potrebnu širinu i ni u kojem slučaju ne zaboravite na kompenzacijski razmak. Svi prorez oko perimetra duž zidova treba zatvoriti postolje, dok je potrebno u skladu s dva osnovna pravila: postolje je pričvršćen na zid i na pod, nije potrebno da je teško pritisnuti, od Parketna ploča je "Prozračni materijal".

Laminat polaganje plutajući

Shema laminata polaganja metodom plutanja.

Laminat postaje sve popularniji među podne obloge. Plutajuća metoda polaganja takve materijale karakterizira činjenica da se paneli ne treba pričvrstiti na podnožju poda, oni jednostavno moraju biti međusobno povezani. Polaganje laminata na ovaj način je atraktivan u tome što je ova instalacija moguća zbog spoja spoja, koji se odlikuje velikim stupnjem pouzdanosti. Nekad je bilo vrlo popularno kod laminata laminata s adhezivnim putem, ali rad s ljepilom karakteriziran je povećanom složenošću. U tom smislu, takvo polaganje laminata bilo je samo za visoko kvalificirane stručnjake. Ali plutajuća metoda zahtijeva od najmanjih profesionalnih vještina.

Kada se na taj način provodi laminat polaganje, vrlo je važno ne zaboraviti da se "šahov red" treba provesti. Mjesta gdje su krajevi laminata spojeni u jednom redu, moraju nužno imati sredinu lamele paralelnog reda. Ako govorimo o osnovnim zahtjevima koje treba promatrati kada se na taj način provodi laminat polaganje, tada bi trebale biti praznine između zida i podne obloge. Stablo djeluje kao osnova takve materijale kada se mijenja temperatura i vlažnost, stablo se može srušiti i za to morate napustiti mjesto. Ovisno o tome što se kvadratura prostorije u kojoj se provodi laminat polaganje, jaz bi trebao biti najmanje 7, a ne više od 15 mm.

Članak o temi: Igralište u zemlji s vlastitim rukama

Kako mogu izbjeći pogreške?

Laminat polaganje plutajući

Pogreške prilikom postavljanja laminata.

Ova metoda polaganja podnice ima samo jedan značajan nedostatak: ako nešto nije u redu, onda se konveksni pod može vidjeti na kraju rada. Da biste izbjegli tako neugodan fenomen, morate zapamtiti da se takav rad može provesti samo u sobi, čiji je prostor ne više od 40 m2. U suprotnom, morate popraviti laminat u bazu. Laminatne ploče mogu porasti i kao rezultat činjenice da je baza poda je neispravan. Takav rad treba provesti samo na savršeno razine, a to je nužno za bilo koju metodu polaganja laminata.

Kao baza, preporuča se koristiti betonske estrihe ili lažne podove, koji su izrađeni od šperploča, karakterizirane otpornošću na vlagu. S takvim radom potrebno je koristiti mjerne instrumente.

Ako se sve učini ispravno, tada takve materijale neće biti teški. Ova metoda laminata je vrlo popularna. Jer karakterizira jednostavnost.

Nakon što je sve to učinjeno, možemo sigurno očekivati ​​da ćemo podijeliti da će svi upoznati i susjedi biti zamoljeni da dijele ovaj način. I zar ne izgleda kao atraktivna perspektiva za uživanje u majstoru za sve ruke?

Čitaj više