Primjena hidrofobizera vlastitim rukama

Anonim

Da bi bilo koja konstrukcija bila izdržljiva, morate ga pokušati maksimizirati od utjecaja vanjskih čimbenika, od kojih je jedan vlaga. Vlaga je u stanju uništiti bilo koju, čak i najkvalitetniju zgradu. Hidroizolacijski materijali na tržištu su dosta. Ali mnogi od njih čine barijeru ne samo za vlagu, već i za zrak. U takvoj sobi je izuzetno neugodno.

Kako bi se zaštitila zgrada od destruktivnih učinaka vlage, provodi se hidrofobizacija. Nakon takvog postupka, ne pojavljuje se prepreka za penetraciju unutar zraka. U tom slučaju možete primijeniti hidrofobnu prevlaku s vlastitim rukama. To neće ostaviti puno vremena.

Primjena hidrofobizera vlastitim rukama

Vlaga je u stanju uništiti ne samo strogo stablo, već i trajno beton ili opeku, koja se koristi za organiziranje podruma, kat u kupaonici ili temelj. Ima sposobnost akumulirati unutar materijala. S smanjenjem temperature ispod 00, akumulirana vlaga počinje širiti, ometajući njegovu strukturu. Kao rezultat - rupe i pukotine.

Postoji još jedan čimbenik o kojem nekoliko misli. Kišnica može sadržavati kemikalije koje negativno utječu na sve građevinske materijale. Zajedno s kapi kišnice, te tvari prodiru u građevinski materijal. Oba se problemi mogu riješiti u jednom padu. Potrebno je napraviti hidrofobization površine.

Osim zaštite od vlage, hidrofobizer povećava karakteristike toplinske izolacije prostorije i čini tretiranu površinu otpornim na mraz.

Što se hidrofobizacija razlikuje od hidroizolacije

Tekuća prodorna hidroizolacija nakon smrznute formira film koji ne prolazi vodu. Ne apsorbira se na površinu, i samo ga zatvara.

Tijekom hidrofobizacije, otopina prodire u građevinski materijal i povećava njegove osobine odbijanja vlage. U tom slučaju, struktura materijala ostaje nepromijenjena, a sve pore su otvorene. Nakon obrade, materijal jednostavno prestaje akumulirati vlagu unutar sebe. On je gura.

Važno je napomenuti da nakon hidrofobizacije, bilo koja površina je mnogo lakše čistiti od različitih vrsta prljavštine i prašine, otpor na nisku temperaturu povećava, povećava se struktura. Tijekom rada, sol strši na površini materijala. Ako govorimo o fasadama kuće, tada bijele mrlje pokvare pojavu izgradnje.

Članak na temu: Cross-Stitch Kineski setovi: Motivi i programi Besplatni download, Recenzije i oznake, Vaze Svio

Izgradnja, bez obzira na glavnost, glavna kuća je ili običan podrum, čak i tijekom tornjene kiše ne podliježe negativnom učinku vlage. Hidrofobizer sprječava pojavu plijesni i gljivice, od kojih je izuzetno teško riješiti se. I pokazatelji razmjene zraka ostaju isti.

Kako odabrati hidrofobizer

Primjena hidrofobizera vlastitim rukama

Materijal se proizvodi u nekoliko oblika: emulzija, suhi prah, pasta, tekućina. Ako dobijete suhi prah, onda će materijal spreman za uporabu morat će to učiniti sami.

Do i veliki, možete odabrati obrazac s kojim radite je prikladniji i ugodniji. U svojim svojstvima svi hidropobivatori su slični. Operativno razdoblje materijala je prosječno 20 godina. Nakon obrade površine, hidrofobizer prodire u materijal za 3-4 cm.

Što se tiče dizajnerskih rješenja, hidrofobizeri su bezbojni, nakon smrznute imaju sjaj i čine boju glatkijom. Stoga se ne mijenja vanjska vrsta materijala na kojoj se primjenjuje. Ponekad nakon nanošenja hidrofobizera, početna boja građevinskog materijala postaje zasićena. Neki stručnjaci koriste ovaj materijal kao alternativu prajmu pod slikanjem.

Hidroperijacija temelja

Zaklada je osnova svake zgrade. Ako počne srušiti, onda će se sva zgrada srušiti tijekom vremena. Stoga je potrebno napraviti hidrofobization temelja. Čini se da kiša ne padne na temelje. Međutim, temelj pada pod utjecajem podzemnih voda, koji se postupno uništava.

Primjena hidrofobizera vlastitim rukama

Međutim, temelj mora biti odvojen od montažnog tla. Tada je utjecaj podzemnih voda izravan. Samo će se pokazati kako bi se zaštitila konstrukcija od negativnog utjecaja podzemnih voda.

Prije svega, prodoran hidroizolacija se primjenjuje na donji dio temelja. Zatim morate obraditi preostale površine temelja, koje dolaze u dodir s tlom.

Sve gore opisane radnje mogu se izvršiti isključivo u fazi građenja. Ako je zaklada već izgrađena, onda neće riješiti temelj od učinaka podzemnih voda.

Članak o temi: Samookidači za automobile. Predgrijavanje antifrizom u mrazu

Alternativno, smjesa koja se sastoji od prodiranja hidroizolacije i betonske otopine. Nakon obrade takve mješavine temelja, njegovo operativno razdoblje značajno se povećava, a povećava zaštitu od podzemnih voda.

Podrum hidrofobizacije

Podrum je još jedna soba koja zahtijeva zaštitu od podzemnih voda. Danas ne samo kod kuće mini-skladišta za očuvanje i povrće izrađuju od podruma. Ako dajete fantaziju, onda iz podruma možete napraviti biljarsku sobu, dnevni boravak ili ured.

Primjena hidrofobizera vlastitim rukama

Kada koristite hidroizolaciju podruma, morate obratiti pozornost na zglobove i šavove. Ta su mjesta najosjetljivija na negativne učinke podzemnih voda i podzemnih voda. Stoga, na prvom mjestu, kutovi podruma treba liječiti prodiranjenom sastavom i svim zglobovima između površina. Postoji poseban šav prodoran hidroizolacija, koji je savršen za obradu tih plovnih soba.

Zidovi i podovi podruma, koji će se primjenjivati ​​hidroizolacijskim materijalom, prvo morate čistiti od svih zagađivača. Da bi se sastav bio što dublje u strukturu poda podruma ili njegovih zidova, potrebno je prethodno navlažiti obrađene površine konvencionalnom vodom.

Ako su podrumni zidovi izrađeni od zidarstva od opeke, tada se primjenjuje sastav metode ubrizgavanja, koji ćemo reći malo kasnije.

Hidropobicija zidova i poda

Prije nanošenja hidrofobizera na zidove zgrade morate ukloniti stari sloj pješčanog cementnog estriha. Da biste to učinili, možete koristiti četke s metalnom hrpom. Ubrzati proces čišćenja korištenja pjeskarenja. Također trebate ukloniti sve prljavštine i prašine s poda površine.

Zatim je pročišćena površina navlažena. U isto vrijeme, bez zidova, ni za pod, ne moraju požaliti vodu. Na vrhu navlaženog poda ili zidova primjenjuje se sastav koji povećava površinski svojstva odbijanja vlage. Kako bi se povećala svojstva odbijanja vlage od poda i zidova, potrebni su samo visokokvalitetni proizvodi. U suprotnom, nećete dobiti željeni rezultat nakon obrade pod poda ili bilo koju drugu površinu.

Primjena hidrofobizera vlastitim rukama

Što se tiče unutarnjih zidova zgrade, liječenje hidrofobizom je opravdano samo ako je riječ o sobama s visokom vlagom. Pločica koja je složena na zidovima ne daje 100% zaštitu od vlage. Pripravak se nanosi na površini očišćen od stare žbuke.

Članak o toj temi: Arnings za Arbors: Izbor i proizvodnja krošnje

Prije svega, potrebno je napraviti izolaciju zglobova i uglova. Neki hidropobitatori prodiruju u 3 cm, a neki na 1. Stoga, kada je odabran materijal, potrebno je uzeti u obzir debljinu zidova konstrukcije i značajke rada.

Ako velika količina vode ne padne na površinu, onda nije potrebno steći duboke akcijske pripravke. Imaju veću politiku cijena. Zašto preplatiti? Nakon obrade zidova možete početi polagati keramičke pločice.

Hidroofom podrum

Vrlo je važno kompetentno pristupiti pitanju zaštite od vlage podruma, koja je zasebna zgrada i pada pod negativnim utjecajem podzemnih voda. U pravilu se opeka koristi u izgradnji podruma. Kako bi se povećala svojstva od odbijanja vode od zidarenja, hidropobizers se primjenjuje injekcijom. Ova metoda primjene ponekad se naziva zatvorena hidroizolacija.

Možete koristiti ovu metodu ne samo u suhom, već iu mokroj opeke, koja je posebno relevantna za podrum. U zidovima podruma pomoću odgovarajućeg alata napravljene su duboke rupe. Kroz njih, vlage-repelentne kompozicije unutar podrumskih zidova. Na isti način, površina poda treba obraditi, ako je postavljena iz opeke.

Primjena hidrofobizera vlastitim rukama

Za uvođenje sastava u unaprijed napravljene rupe podrumskih zidova morate koristiti pakere. No, prije nego što nastavite s postupkom, morate pred-očistiti zidove podruma. Ne bi trebale biti stare žbuke, prljavštine i prašine. Zatvorite rupe u zidovima i na površini podrum nakon postupka nije potrebna. Oni će biti praktički nevidljivi. Vodootaka podruma je gotova!

Tijekom rasporeda bilo koje prostorije potrebno je zasebno brinuti o izolaciji prostorije od vlage. To se posebno odnosi na takve prostore kao podrum i podrum. Oni su podložni negativnom utjecaju podzemnih voda. Također je vrijedno posvetiti posebnu pozornost na uređenje zaštite od vlage u kupaonicama.

Čitaj više