Slikanje balkona vlastitim rukama (fotografija)

Anonim

Fotografija

Udobnost u apartmanu ne smije biti samo u sobama, već iu drugim prostorijama. Možete stvoriti udobne uvjete s vlastitim rukama, na primjer, balkon je prikladan za jednostavno ažuriranje. Da biste to učinili, morate znati koja je boja prikladna.

Slikanje balkona vlastitim rukama (fotografija)

Možete stvoriti udobnost vlastitim rukama, na primjer, slika je pogodna za jednostavno ažuriranje.

Kako se pripremiti za posao

Od velike važnosti u odabiru boje je oslikana površina. Konkretna ograda zahtijeva preliminarnu pripremu prije bojenja. Korištenje građevinskog materijala, manja oštećenja se eliminira. Potrebno je ukloniti mahovni plak i alge s alkalnim otapalom.

Slikanje balkona vlastitim rukama (fotografija)

Za slikanje, trebat će vam: valjak, četke, rukavice i tako dalje.

Ako je betonski balkon prethodno obojen, a zatim prije bojenja, potrebno je ukloniti staru boju s površine na mjestima gdje je lansiran i pucked. Svakako pobrinite se da je stari premaz kompatibilan s novim, za to morate slikati malo područje i čekati malo.

Da biste obojili balkon, trebat će vam:

  • četka;
  • valjak;
  • brušenje kože;
  • prljavština;
  • antikorozivno sredstvo;
  • boja.

Koja je boja pogodna za rad

Slikanje balkona vlastitim rukama (fotografija)

Nemoguće je uštedjeti na kvaliteti materijala, jer konačni rezultat radova, izgled zidova ovisi o visokokvalitetnoj i svježoj boji.

Za bojenje, azure i boje prikladne su za silikat, kao i plastičnu osnovu koja su prikladna za bojenje betonskih površina. Važno je primijetiti da je s visokim svjetlom sunca, rad neprikladan, jer će se sve razmaziti pod utjecajem sunčeve svjetlosti.

Ako postoji plastična završna obrada, paneli se najbolje uklanjaju kako bi ih četkali od akumulirane prašine i prljavštine. Za čišćenje panela, najbolje koristiti alkohol ili nitro-otapalo. Obojite plastične ploče s lakom, koji ne bi trebali biti pretamni, inače, kada se zagrijavaju na suncu, paneli se mogu deformirati. Lak se primjenjuju koristeći kraskoraspiylitel.

Članak na temu: kanali dima i ventilacije

Slikanje s aluminijskim okrenutim je najlakši način. Rad nije težak, ali vidljiv. Ažurirani izgled odmah juri u oči. Iako nije tako glatko. Ako je metal niske kvalitete, onda će biti potreban i sljedeća boja će trebati. Da bi se to izbjeglo, prije slikanja, metal mora biti tretiran s brusnim kožom, a za bojenje za korištenje tla. Da biste izjednačili površinu, možete koristiti poseban lak, koji će poslužiti kao antikorozijski agens. Što bi trebao biti lak? Za bojenje metalnih konstrukcija koriste se različiti tipovi lakova: akril, alkid, epoksi, poliuretan.

Unutarnji dio ne može samo slikati, već i ukrasiti sve vrste uzoraka koristeći istu boju.

Faze rada

Slikanje balkona vlastitim rukama (fotografija)

Prije nego što počnete slikati, trebali biste temeljito očistiti okvir od prašine i prljavštine, nakon čega je prilično suha. Okvir je prekriven olifom u dva sloja, a nakon sušenja, jedan sloj tla. Ako se iznenada pojavljuju nepravilnosti na tlu, moraju se sjeni i pažljivo očistiti brusni papir.

Ako osoba ne zna kako pravilno obojiti, kako koristiti valjak i druge alate za slikanje, onda je ovaj posao najbolje povjeren stručnjacima u ovom području tehnike, koji barem shvaćaju malo. Iako praktički može učiniti ovaj posao bez poteškoća, i žena previše.

Prije toga, bojenje zidova bilo je jako popularno jer nije bilo druge alternative. Sada koristite ovu metodu, jer je u posljednje vrijeme vrlo moderno. Ali da je sve bilo lijepo i uredno, morate učiniti sve u redu, morate obojiti ne samo dobro, već i promatranje određenog akcijskog plana.

Glavni zadatak bojenja je da dobijete glatku površinu koja će se dugo radovati oko.

Da bi se posao bio visokokvalitetan, preliminarna priprema je potrebno prije bojenja.

Slikanje balkona vlastitim rukama (fotografija)

Prije nego što počnete slikati, morate pripremiti površinu, uklanjajući staru pozadinu i staru boju.

Članak o temi: Tinejdžerski krevet Učinite to sami: materijali i tehnološki proces

Prije nego što nastavite s radom, morate zališiti potrebne alate i materijale. Važno je ne zaboraviti da, osim boje, morate kupiti četke, valjku, traku, kit i druge potrebne materijale.

Određujemo koja će se boja oslikati i dobiti željenu boju. Važno je zapamtiti da postoji širok izbor boja u trgovinama i za neiskusnog kupca vrlo je teško napraviti izbor u korist jednog od njih. Ulje boje koristi vrlo popularno među svima, ali za balkon možete koristiti akrilnu ili vodenu emulziju.

Slikanje balkona vlastitim rukama (fotografija)

Bojanje zida počinje od prozora, kreće se u smjeru suprotnom od kazaljke na satu.

Priprema zidova na slikanje. Prvo morate ukloniti staru boju (kada je na zidovima) ili na zidu (pozadina, na primjer). Važno je zapamtiti da slika ne samo da bi stajali samo lijepima, već i štiti zidove od svih vrsta nepovoljnih čimbenika. Priprema je potrebna bez obzira na to koja će se boja naslikati zid u budućnosti.

Nakon što su zidovi oslobođeni suvišnih, morat ćete mljeti površinu. Za to će samo trebati kit (koji se kupuje unaprijed na fazi pozornice). Da biste sakrili sve mane, prikrili pukotine, kity se primjenjuju u nekoliko slojeva. Kada će se kit primijeniti na zid, treba biti poliran i prekriven temeljem, koji se također može koristiti prije kit kako bi se osigurala najbolja kvačila korištenih materijala.

Slikanje balkona vlastitim rukama (fotografija)

To je prikladnije za primjenu boje s valjkom, jer odmah mrže veliku površinu.

Bojenje. Odabir boje za rad, potrebno je uzeti u obzir uvjete u kojima će se stvoriti bojenje (prisutnost nacrta, sobne temperature i drugo). Na primjer, prisutnost nacrta i visoke temperature doprinijet će bržem sušenju boje, što nije uvijek dobro, jer zbog toga se može pojaviti nepravilnosti na zidu.

Visoka vlažnost ili suhi prostor može utjecati na bojenje. Proces bojenja ne smije biti puno posla. Za početak, potrebno je napraviti drveni ili bilo koji drugi kat kako ne bi zamrljan svoju boju, uz pomoć vrpce, vrijedi zalijepiti sve površine koje se ne obrađuju bojom. Dakle, posao će biti dovršen brže, oprezni, pa čak i vrijeme može se spremiti na čišćenje nakon posla. Bojanje zida počinje od prozora, kreće se u smjeru suprotnom od kazaljke na satu. To je prikladnije za primjenu boje s valjkom, jer odmah mrže veliku površinu. Za žičare male dijelove je prikladnije za korištenje četke.

Članak o toj temi: Uzgoj kopra na balkonu: sve suptilnosti procesa

Kada je balkon oslikan, ostat će čekanje kada je boja potpuno suha i uklonite sve previše.

Koristan savjet

Kao i kod bilo kakve složenosti, majstori i stručnjaci postoje svoje male tajne koje pomažu u radu. Postoji nekoliko tajni u zamrljanju.

  1. Ako postoji prilika, onda je poželjno inzistirati prije bojenja, onda će biti ne samo lijepi, već i toplo, a također ne morate raditi isti posao nekoliko puta.
  2. Da bi bilo lakše napraviti slikarstvo, potrebno je ukloniti apsolutno sve s balkona.
  3. Puty se primjenjuje prije slikanja na zidu, koja ne samo da eliminira nepravilnosti, već i poboljšava prianjanje površine bojom.
  4. Čišćenje površine prije slikanja je obavezna koraka rada, inače će boja postaviti neravne slojeve, a novi izgled neće biti bolji od starog.
  5. Kada slikate vanjsku stranu, poželjno je koristiti dugačak štapić, tako da će rad biti sigurniji. Važno je zapamtiti što se samostalno nevisno popeti na život. Ako nema vještina, bolje je zaposliti stručnjake koji će proizvesti slikarstvo pomoću osiguranja i drugih inventara.
  6. Da biste stvorili lijepe uzorke, možete koristiti sve vrste matrica koje se mogu rezati neovisno ili kupiti u odjelu za gradnju.
  7. Normalno sušenje boje događa se tijekom toplog vremena.

Slikanje balkona vlastitim rukama (fotografija)

Slikanje balkona vlastitim rukama (fotografija)

Slikanje balkona vlastitim rukama (fotografija)

Slikanje balkona vlastitim rukama (fotografija)

Slikanje balkona vlastitim rukama (fotografija)

Slikanje balkona vlastitim rukama (fotografija)

Slikanje balkona vlastitim rukama (fotografija)

Čitaj više