Popravak laminata bez rastavljanja: kako to učiniti sami

Anonim

Popravak laminata bez rastavljanja: kako to učiniti sami

Danas je laminat najpopularniji podovi za stambene sobe i dnevne sobe. Prečesto zbog ne-kvalitetne montažne i loše pripreme grubih podova, formira se na laminiranoj površini nadutosti i divergencije zglobova.

Da biste smanjili novi kat s takvim oštećenjem, malo ljudi žele, tako da mnogi popravljaju laminat bez rastavljanja, pozivajući stručnjake ili obavljanje vlastitim rukama.

Razlozi za procvat laminata i uklanjanja posljedica

Popravak laminata bez rastavljanja: kako to učiniti sami

Praksa pokazuje da je situacija kada je laminat swept, nije neuobičajeno.

Mnogi stručnjaci tvrde da su idealno eliminirani ovaj nedostatak je nemoguć i preporučuje se zamijeniti podnice ili postaviti novi premaz na vrhu oštećenog.

Ali opet je više dodatnih troškova.

Zašto laminat nabrekne?

Popravak laminata bez rastavljanja: kako to učiniti sami

Voda uhvaćena u zglobovima može uzrokovati krvavo

Postoje razni razlozi zašto se laminat može pojaviti.

Kako popraviti defekt je zasebno pitanje, u početku, potrebno je odrediti prirodu štete. Određeni nedostatak može odgovarati nekoliko mogućnosti za pojavu.

Na primjer, ako je laminat produžen na priključivanju ili između panela, pohranjivanja šavova, razlozi mogu biti sljedeći:

  • Neispravno odabrani supstrat za određenu vrstu materijala (kada je odabran premaz, debljine dulje od 9 mm treba nanijeti podlogu iz cijevi ili polistirena bez recepcije 3 mm, vidjeti tablicu);
  • slabo izvedena instalacija (široki šav, bez gustog spoja);
  • Manji materijal;
  • Nije bilo dovoljno laminata određene debljine (dodatak panela drugog tipa);
  • Laminat iz vode je oduševljen (velika količina vode bila je prolivena, koja se dugo nije uklonila, odnosno, vlaga prodrla u strukturu materijala).

Popravak laminata bez rastavljanja: kako to učiniti sami

Popravak laminata bez rastavljanja: kako to učiniti sami

Krvavi laminat i formiranje "valova" pojavljuju se iz sljedećih razloga:

  • Učinak temperaturnih učinaka (bez deformacijskog jaza tijekom instalacije);
  • Docking daske fiksirane blizu ploče (vanjski podovi ne mogu se proširiti zbog nedostatka prostora i jaza).

Članak o temi: Slikanje cijevi, sustavi grijanja

Da biste odgovorili na pitanje: "Zašto se laminat razlikuje, koji su razlozi prisilili materijal za bubu?" Može biti beskonačan. Ali nije potrebno beskrajno kriviti jedan od članova obitelji da je netko nekad prosuo vodu, a to bi trebao biti sigurno dovršen na predložene preporuke.

Treba imati na umu da će kat laminirani podovi postojati dugo vremena s visokokvalitetnom instalacijom, dobro pripremljeni nacrt i visokokvalitetan materijal (odgovarajući brand za određenu sobu).

Kako eliminirati posljedice laminata nadutosti?

Popravak laminata bez rastavljanja: kako to učiniti sami

Za rješavanje problema morat ćete napraviti pokrivenost

"Što ako je laminat natečen, i postoje načini za uklanjanje problema?", - Ova popularna i često postavljana pitanja imaju pozitivan odgovor. Popravak laminata moguće je provesti vlastitim rukama.

Ako je laminat natečen iz vode, potrebno je djelomično rastaviti poklopac i ukloniti problem. Brisanje nekih ploča s oštećenog mjesta, morate sušiti podlogu ili ga zamijeniti na rastavljenom području.

Popravak laminata bez rastavljanja: kako to učiniti sami

Izrada popravak poda od laminata dobre kvalitete, odbacivanje elementa treba sušiti. Ako lamel nije preuzeo prethodni obrazac, potrebno je promijeniti ga na rezervni (uvijek prilikom instaliranja laminiranog poklopca potrebno je imati zalihe) i prikupiti površinu poda.

Prije nego što postavite pitanje: "Što trebam učiniti ako je laminat" val "otečen po sobi?", I pokušati riješiti problem, morate ukloniti postolje kroz perimetar sobe. Nekoliko dana odbačenog poda treba zatvoriti i uzeti izvorni oblik. Nakon toga, popravak laminatne premaz, potrebno je odrezati zid ploče za 1-2 cm stvaranjem razlika za deformaciju.

Važno je znati da je odgovor na pitanje zašto laminat pometen, može biti ugradnja držača vrata ili povezujući daska. Ti atributi ometaju prirodnu ekspanziju laminirane površine i mogu uzrokovati oticanje.

Stoga, ako promatrate krvavi laminat, onda je poželjno u kratkom vremenu za demontiranje svih spojnih dasaka i brisanje brave vrata.

Članak o temi: Kako ukloniti balkon vrata

Zaštita laminiranog premaza od nadutosti

Popravak laminata bez rastavljanja: kako to učiniti sami

Da ne bi odgovorili na pitanje: "Što da radim ako je laminat porasla?" Trebate ga samo spriječiti. Za to, cijeli postupak instalacije mora biti visoka kvaliteta:

  • Potrebno je odabrati visokokvalitetni laminat;
  • U određenoj sobi treba upravljati odgovarajućom vrstom određenog materijala;
  • Nacrt poda mora biti dovršen u svim zahtjevima, tako da laminat ne radi: ne bi trebalo biti tragove vlage, a temelj mora biti savršeno glatka;
  • Moguće priključne ploče pomoću ljepljivih smjesa;
  • Potrebno je stalno održavati laminiranu površinu u ispravnom stanju (s impregnacijom) tako da ne biste trebali postaviti više pitanja: "Kako popraviti laminat vlastitim rukama?". Pogledajte u ovom videozapisu Pročitajte više:

Tijekom ostvarivanja čišćenja u sobi ukrašena panelima, ne smije biti pretjerano izlijevanje podnih površina, jer može dovesti do pucanja i kvara površine.

Posebni premazi laminata

Da bi se očuvali one izrađene vlastitim rukama, potrebno je pokriti površinu panela (bez panela) s posebnim voskom. Obnova laminata i trljanje s posebnim sredstvima može se napraviti rukom s tkaninom i laminatorom ili brusnim strojem.

Popravak laminata bez rastavljanja: kako to učiniti sami

Laminatno poliranje završit će površinu s dodatnim zaštitnim slojem, nakon što je oplođena strukturom ploče, koja neće dopustiti da se penje i nabubri u spolni premaz. Lamela se mora dva puta protrljati s 3-4 sata, nakon čega se podovi ne bi trebale biti na vrhu 12 sati.

Vosak za laminat

Izvođenje svih zahtjeva neće morati postaviti pitanja kao što su: "Zašto se laminat znoji?", Budući da se to neće dogoditi.

Ručno poliranje laminata (unatoč činjenici da trljate svoj pod, a ne netko drugi) radije je dugotrajan. Nemojte očajavati, ako ne svatko može kupiti uređaj za poliranje za vaš džep. Moguće je iz postojećih kućnih alata, uređaj je laminiran za izradu vlastitim rukama, popravak će se tada približiti "ciljnoj liniji". Takav uređaj može biti konvencionalni stroj za brušenje s poliranjem okrugli mlaznice. Pročitajte više o uporabi posebnih zatvarača za podne obloge, pogledajte ovaj videozapis:

Članak o temi: Snjegović od niti to učiniti sami

Treba biti poznato da se zaštitni vosak mora primijeniti na savršeno čistu i suhu površinu, ne biste se trebali bojati da se impregnacija popela na ploču, u procesu poliranja sve će biti uništeno.

Popravak laminata bez rastavljanja: kako to učiniti sami

Nakon podova podnice ne bi trebale ostati vosak na površini, ona bi trebala zauzeti dizajnirana mjesta - šavova između letvica. Ako se tako dogodilo da se površina laminata nadimala, a podne ploče uspjeli su se razbiti između sebe, formirajući jaz, ne bi trebalo biti poželjno. Slijedi u preporučenom redoslijedu za izvršenje sljedećih savjeta, a to se više neće dogoditi. Visokokvalitetni laminatni podovi bit će mnogo godina da oduševite vas i vašu djecu.

Čitaj više