Rastući kopra na balkonu: sve suptilnosti procesa

Anonim

Rastući kopra na balkonu: sve suptilnosti procesa

Zeleni je prilično skupo zadovoljstvo za osobu s prosječnom dostatnošću: mnogo je jeftinije rasti kopra kod kuće, na uobičajenom balkonu zeleni - to je ono što treba uvijek biti u kuhinji. Pretvara bilo jelo, pa čak i skromni ručak automatski se pretvara u apetit. To je aroma, boja i okus, i hrana, u riječi, pronađite, a ne proizvod. Ali kupite, na primjer, kopra, osobito zimi - skupa. Da, i ugodniji to uzgajati na vlastitom balkonu.

Kako organizirati mali vrt, koristeći uobičajeni balkon? Morate djelovati.

Kako rasti kopar na balkonu: pripremni rad

Prvo, stavit ćete pet zadataka. U njima nema ništa komplicirano.

Rastući kopra na balkonu: sve suptilnosti procesa

Kopar voli toplinu i svjetlost: zato je to potrebno sunčevo svjetlo ili umjetno stvoreno osvjetljenje

Dakle, trebate:

  1. Odaberite prikladnu raznolikost kopra, koja će biti nepretenciozna za rastuće uvjete.
  2. Pronađite oplođeno tlo za obične zatvorene biljke.
  3. Odlučite sa spremnikom u kojem ćete rasti kopar. To su obično drvene kutije, ali mogu postojati mnogo opcija, na primjer, plastične posude.
  4. Pronađite dobru rasvjetu, to je luminiscentne svjetiljke.
  5. Odredite s mineralnim gnojivima i shemom zalijevanja.

Što se tiče raznolikosti kopra, to bi trebalo biti nepretenciozan, još uvijek na balkonu ne postoje uvjeti u vrtu. U isto vrijeme, raznolikost kopra mora biti visok i otporan na sve vrste napada (iste biljne bolesti).

Na primjer, prilično dobri pregledi imaju razne Richelieu, gljive, Grenader, Kipray.

Rastući kopra na balkonu: sve suptilnosti procesa

"Alligator" - jedna od najpopularnijih kasnih sorti kopra

Članak o temi: Dizajn, novi proizvodi i odabir kratkih zavjesa za spavaću sobu

Važna točka - trajanje sazrijevanja Dill. Ne biste trebali razmotriti rane ocjene: Da, usjev će biti rani, ali takve biljke su manje i prebrzo uspijevaju se protežu u cvijeće.

No, kasne sorte će se manifestirati samo na balkonu, u krevetima, nemaju vremena za evoluiranje, ali u prikladnom domu daju dobru žetvu.

Rastemo kopar i peršin na balkonu (video)

Drugi stupanj: omamlje, odvodnja, priprema sjemena

Lakše je kupiti gotovu zemlju u trgovini, ako ne znate gdje treba uzeti odgovarajuće tlo. Budući da vam to nije potrebno u načelu, to neće biti skupo.

Odvodnja - željena stvar, jer će se vlaga akumulirati bez njega, a korijeni će trunuti. Polifoam, šljunak ili dobar stari drobljeni kamen savršeno se uklapa kao drenaža. Drenažni sloj mora se izliti u dno posude spremnika ili ladice. Preporučeni sloj - 2-3 cm.

Rastući kopra na balkonu: sve suptilnosti procesa

Drenažni sloj ne smije biti suptilan: pjena bi trebala biti dovoljna da apsorbira svu potrebnu vlagu

Sljedeća točka je sjemenke. Oni se mogu čvrsto raspravljati, jer imaju visok sadržaj eteričnih ulja. Da biste ubrzali taj proces, sjeme treba pomoći.

Potrebno je raditi s ovakvim sjemenkama:

  • Isperite sjeme toplom vodom i ostavite ih u vodi nekoliko dana.
  • Sjeme se treba osušiti postupno, preporučeni interval je 37-40 dana, pa će kopar na balkonu rasti tijekom cijele godine.
  • Potrebno je objesiti na dubini od 1 ili 2 cm.

Rastući kopra na balkonu: sve suptilnosti procesa

Početak sjetve kopra trebaju krajem ožujka ili početkom travnja

Budite sigurni da održavate vlažnu tlu. Da biste to učinili, spremnik u kojem se kopar uzgaja, prekriven staklom, ali ne zaboravite ventilirati svoj vrt.

Briga za kontra na balkonu: kako rasti ispravno

Dill se odnosi na hladno otporne biljke, ponekad je ponekad dovoljno pozitivnih stupnjeva. Da biste dobili dobru žetvu kopra, morate održavati temperaturu od 16-17 stupnjeva. Ali tijekom zrenja sjemena, temperatura ne smije biti niža od 18 stupnjeva.

Članak na temu: Super udoban mekani sofa omotnik

Glavne točke skrbi:

  1. Zalijevanje - To je jedna od najvažnijih točaka skrbi, bez ratifikacije kultivacije je nemoguće. U idealnom slučaju, ispravno uzeti toplu izvanrednu vodu, s temperaturom od 20-25 stupnjeva. Zašto voda treba ostati? Sve je zbog činjenice da je Durce vrlo "ne kao" klor u tlu.
  2. Sjaj. Nedostatak svjetla je u tome što ometa kvalitetnu kulturu. Da biste riješili ovaj problem, morate imati dodatnu rasvjetu, idealno - phytolamba. Ako je takva posebna svjetiljka povezana s konvencionalnim domaćim timerima, pozadinsko osvjetljenje će se automatski pokrenuti, nekoliko puta dnevno.

Rastući kopra na balkonu: sve suptilnosti procesa

Najbolje rješenje za balkon bit će uštede energije žarulje

Što se tiče boje, može se koristiti zimi, na primjer, svjetiljke LDC-a sa snagom od 40-80 W, ili DRL svjetiljke s snagom od 250 W. Stavite ove uređaje iznad postrojenja koji vam je potreban 60 cm. Za dodatno pozadinsko osvjetljenje, najoptimalnije vrijeme je jutro, pozadinsko osvjetljenje treba ići 6 za redom. Ali ako u potpunosti rastete biljku umjetno, poželjno je istaknuti od 12 do 18 sati dnevno.

Između kutija i prozora možete instalirati dodatne reflektivne uređaje - foliju ili ogledalo.

Kako rasti kopar na balkonu

I još nekoliko pravila neće biti suvišno za početničku biljku.

Rastući kopra na balkonu: sve suptilnosti procesa

Najviša kvaliteta hranjenja za kopra i neke druge biljke - "Aydar"

Pravila rastuće Ukupije:

  • Svaka dva tjedna kultura treba pokupiti mineralnim složenim gnojivom;
  • Ako je temperatura porasla iznad 20 stupnjeva, budite sigurni da povećate osvjetljenje tako da kopar grmlje ne postane trom, lagano i previše izduženo;
  • U prvom tjednu raste, kada se pojave izbojci, morate smanjiti temperaturu preko noći, otvorite prozor (ako se to dogodi u ljeto) tako da se biljka ne proteže.

Članak o temi: tuš charcot - indikacije i kontraindikacije

Bolje je rasti tu kulturu kod kuće od ožujka do kolovoza, a dodatna pozadinsko osvjetljenje neće biti potrebno. I u jesenskom razdoblju potrebno je dodatno pozadinsko osvjetljenje, bez obzira koliko je cool.

Kako rastu kopar zimi (video)

Balkon je mjesto pokusa usjeva, a to je prekrasan način kontrole kvalitete proizvoda koji dolaze na vaš stol. Prije toga često, nakon kultiviranja Ukupa, želio bih posaditi bilo što drugo, a onda će svježe mirisne zelenile uvijek biti u vašoj kuhinji, dosljedno visoku kvalitetu.

Dobra žetva!

Čitaj više