Kako očistiti tkaninu presvlake kauča od prašine i mjesta

Anonim

Kod kuće nema nikoga, gdje god kauč ne bi bio. Sofe nisu samo u sobama, već iu kuhinji, pa čak iu hodniku. Ako nema kape ili poklopca na namještaju, onda s vremenom presvlake je kontaminirano, pojavljuju se mrlje. Da biste očistili kauč kod kuće, možete iskoristiti specijalizirana sredstva za čišćenje ili savjet iskusnih kućanica.

Sredstva za čišćenje divan

Sredstva za sofe mogu se kupiti u istoj trgovini kao i namještaj. Kada kupite, ponudit će vam se niz kompozicija za čišćenje, proizvode za oštrestress i presvlake. Ta sredstva mogu se naći u kemikalijama za kućanstvo.

Ali ne možete potrošiti novac na domaću kemiju i brinuti se za kauč uz pomoć jednostavnih lijekova koji će se naći u svakom domu. Uštedjet ćete novac, a rezultat neće biti lošiji od korištenja šminke za kupovinu.

Kako očistiti tkaninu presvlake kauča od prašine i mjesta

Redoslijed čišćenja kauča

Bez obzira na alat za čišćenje udara kauča koji odaberete, morate razumjeti kako raditi ispravno. Da bi rezultat bio razočaran, slijedite preporuke dane:

  • Odaberite sredstvo za čišćenje za uklanjanje kontaminanata presvlake. Zapamtite da se proizvodi od kože ne mogu očistiti istu kompozicije kao i tkivo.
  • Za svaku vrstu materijala trebate drugi inventar. Jato, koža ili velur čišćenje s mikrovlakanom naftekins, antilop i nubbin - posebne gumene četke, a ostatak presvlake očišćeni su spužvom od pjene gume ili mekom četkom.
  • Prije početka rada, pobrinite se za okolne površine. Dostava po novinama i poklopac namještaja s filmom ili starim listovima.
  • Promatrajući presvlake kako biste uklonili fine sorte i sloj prašine.
  • Prije početka čišćenja, pokušajte s odabranim lijekom na malom području. Ako se ne dogodi nikakve promjene tkanine, idite na čišćenje cijele površine.
  • Počnite čistiti kauč s leđa, zatim obraditi naslone za ruke, a zatim nastavite čistiti sjedala i donji dijelovi namještaja.
  • Nanesite sredstva postupno tretiranjem malog područja 30-40 sekundi, idite na sljedeći.

Nakon završetka možete ponovno koristiti usisivač kako biste uklonili ostatke sredstava za čišćenje i osušili žrtvovanu površinu.

Kako očistiti tkaninu presvlake kauča od prašine i mjesta

Prije nego što počnete čistiti kauč s tkivom presvlake, morate odrediti vrstu materijala. Ako se u jednom slučaju koristi otopina sapuna, zatim je strogo zabranjeno, na primjer, baršunasti, pliš ili velurske tkanine i gubi izvornu boju. Što čistiti dvorište kauča iz različitih materijala?

Kauč ​​za kemijsko čišćenje

Prilikom čišćenja kauča, nemojte zloupotrijebiti količinu vode vlastitim rukama, inače premazivanje i "punjenje" će se ponovno napuniti, što će rezultirati stvaranjem gljivica i izgled mirisa trulež.

Ako na namještaju nema jakih kontaminanata, a presvlake na tkanini za namještaj (za kožu i antilop ne mogu se primijeniti), dovoljno je potrošiti. Morate raditi kako slijedi:

  • Pripremite koncentrirane fiziološke otopine i dodajte 1-2 žlice octa.
  • Uistinu u primljenom obornom alatu.
  • Osigurajte tkaninu na mlaznici usisivača i nastavite na posao.

Članak o temi: bijela kukičana haljina iz motiva

Čišćenje se provodi dok se gaza ne osuši. Ako premaz nije dovoljno jasan, ponovno operite tkivo u otopini octene soli i ponovite obradu. Na taj način nećete samo isporučiti mekani "kutak" od prašine, već i osvježiti materijal.

Kako očistiti tkaninu presvlake kauča od prašine i mjesta

Kako očistiti kauč iz prašine

Prašina je glavni neprijatelj kućanica. Ona se naseljava na svim površinama, povjerenim zavjesama, tepisima i namještaju. Da biste uklonili prašinu s kauča, možete uzeti usisivač ili šminku za čišćenje, ali ne morate zaboraviti na "bake" metode - jednostavne, jeftine i učinkovite.

Navlažite stari list u hladnoj vodi, lebdite i pokrijte kauč. Zatim uzmite "pokucane" za tepihe i prođite kroz površinu. Oslobodite se prašine, a list "kašnjenje" svoju distribuciju na drugi namještaj.

Zapamtite da je ova metoda prikladna samo za sofe, tapecirane tkaninom, kožom i antilop takav utjecaj može uništiti.

Kako očistiti tkaninu presvlake kauča od prašine i mjesta

Očistite kauč s parobrom ili parom čistač

Mnoge hostese radije čiste sofe pomoću parobroda. Prednosti ove metode su očite: Ovaj koristan uređaj pomaže eliminirati bakterije, insekata i također eliminira površinu s mjesta. Osim toga, možete osvježiti presvlake i vratiti svoju izvornu elastičnost.

Ako vaša kuća ima vertikalnu zamjenu, možete sigurno početi čišćenje, promatranje takve sekvence radnji:

  • Uklonite smeće i prašinu s kauča pomoću usisivača.
  • Dođite na površinu sppachener, plaćanje za svaki segment jednaku količinu vremena za obradu. Ne preporučuje se zadržavanje na jednom mjestu predugo, tako da možete nanositi presvlake.
  • Zatim otvorite prozore u prostoriji, priljev svježeg zraka pomoći će površini da se osuši nakon prerade trajekta.

Dakle, da postupak ne traje mnogo vremena, a vi ste vidjeli željeni rezultat, nastupite je pravodobno, ne dopuštajući jakim zagađivačima.

Kako očistiti tkaninu presvlake kauča od prašine i mjesta

Velor

Da biste očistili kauč s velurom presvlake, koristite mikrovlakane naftekine i octa otopinu (1 žličicu po litri vode).

Pre-dodajte premaz, a zatim obrišite krpu navlaženu u pripravku za čišćenje. Ni u kojem slučaju nemojte staviti na hrpu, djelovati nježno, nanošenje kompozicije strogo u smjeru vila.

Ako se velur površina pojavila teške mrlje (krv, vino, tintom i drugo), bolje je da ih ne pokušate sami ukloniti, riskirate kvarenje presvlake. Kontaktirajte svoju posebnu uslugu, a profesionalni radnici će se brzo i učinkovito nositi s problemom.

Kauč ​​od umjetne antilop

Suede - hirovitni materijal koji ne podnosi globalne efekte i veliku količinu vlage. Da biste postavili ovu presvlaku kako bi trebala posebnu četku s delikatnom četkom i alat za čišćenje antilop.

Članak o temi: Mat u obliku medvjeda kože

Prije početka rada, koristite usisivač kako biste uklonili većinu prašine s površine, a zatim nastavite na čišćenje lijeka, strogo promatranje uputa.

Ako na površini postoje debeli tragovi, gumica za tiskanicu ili otopina vode i alkohola pripremljenog u omjeru 1: 1 će im pomoći ukloniti. Nakon čišćenja preporuča se primijeniti poseban sastav s nekretninama koje se odbija prljavštinom.

Što očistiti kauč s floka

U presvlaci kauča često se koristi - ova tkanina je praktična i ugodna za dodir, a za uklanjanje kontaminanata nije potrebno primijeniti skupe kompozicije, mrlje se mogu eliminirati i uz pomoć džemper.

Kako očistiti kauč od potom? Ako trebate spremiti mekani "kutak" iz prašine, korištenje posebnog učinka usisivač neće dati. Iskoristite na ovaj način:

U procesu čišćenja, pobrinite se da dodatna vlaga ne padne na tkaninu, to je štetno za materijal.

Kada je kontaminacija prisutna na površini, mogu se ukloniti bez upotrebe skupih kemikalija. Ako se bavite masnim mrljama, tretirajte ih vrućom vodom, pretupljivim u tekućem alkalnom sapunom ili gelu za posuđe.

Tragovi od markera, olovaka, ručke ili kozmetike uklanjaju se alkoholnom otopinom (10%). Navlažite pamučni disk u sastavu i obrišite mrlju, ako je potrebno, nakon nekoliko puta provodi te manipulacije.

Limonijski sok se može primijeniti kao univerzalna sredstva, otapanje 7-10 kapi u 200 ml vode. Tretirajte kompoziciju mrlja i ostavite 10-15 minuta, a zatim ga uklonite vlažnom krpom.

Kako očistiti tkaninu presvlake kauča od prašine i mjesta

Stado

Kako očistiti kauč "vanishe"

Vanish je popularan među domaćice kao sredstvo za čišćenje palača i tapeciranog namještaja, zagađuje zagađenje različitih podrijetla.

Nestali su tekući i u prahu. U učinkovitosti, oni su isti i konačni odabir ovisi o osobnim preferencijama. Koristiti nestati na sljedeći način:

  • Uklonite prašinu s površine usisivača.
  • Pripremite otopinu u skladu s uputama i uzmite bogatu pjenu.
  • Nanesite sredstva za mrlje, pričekajte dok se ne apsorbira i ponovi postupak drugog puta.
  • Odjeća ili četkica za zube Pažljivo očistite mjesta zagađenjem.
  • Uklonite prljavu pjenu s usisivačem i nastavite čišćenje. Potrebno je to učiniti dok se spoj pjenjenja potpuno ne ukloni s površine.

Imajte na umu da uz pomoć "Vanisha" možete ukloniti samo relativno svježe mrlje. Protiv starog i nastalog onečišćenja, ovaj agent je gotovo nemoćan, bit će profesionalno čišćenje.

Kako očistiti tkaninu presvlake kauča od prašine i mjesta

Kako očistiti sor i octu

Najlakša i najjeftinija metoda za čišćenje kauča samostalno - nanesite sastav octa i sode.

Pripremite otopinu u omjer od 1 žlice octa i sode po litri vode. U ovu mješavinu dodati žličicu gela za posuđe i temeljito znoj pjenu.

Uz pomoć spužve, primijenite sredstvo za namještaj i nježno ga očistite četkom za odjeću. Glavna stvar je da ne prelazi preporučenu dozu pjenjene tvari, inače da ga ispere od kauča će biti gotovo nemoguće.

Još jedan savjet: Primijenite ovu metodu samo za čišćenje tkiva presvlake, s izuzetkom Velora, pokvarit će materijal.

Članak o toj temi: Kako očistiti WC s plaketa i hrđe

Kako očistiti tkaninu presvlake kauča od prašine i mjesta

Kako očistiti soli kauč

Prilikom rada na kauču se pojavljuju vodovodni spoti. Najčešće se to događa u onim područjima gdje presvlake dolazi u kontakt s kožom osobe, a deponirana prašina se pomiješa s laminatnim otpustom, formirajući sjajne "otoke".

Ako kauč poduzme kožu ili dermantin, gel za posuđe ili soda rješenje pomoći će se nositi s problemom. Očistite kauč u jednom od pripravaka i ponovno će gledati gore od novog.

Očistite sofe tkiva su malo teže, ovdje morate uzeti u obzir vrstu i teksturu materijala. Kako donijeti mrlje i oprati zaštićene "otoke"? Razmislite o tome kako staviti različite vrste presvlaka tkanine.

Baršun

Ovaj materijal je pročišćen "kucanje". Slijedi u ovom redoslijedu:

  • Zamjena premaz.
  • Pripremite sastav octene soli u omjeru od 2 žlice svake tvari po litri vode.
  • Rugali se u domaćoj "čistiji" veliki komad gaze ili pamučne tkanine i kaput namještaja.
  • Uz pomoć "nokaut" ukloniti prašinu.
  • Kako je tkanina kontaminirana, morate isprati i nastaviti raditi dok se ne zaustavi prašina.

Zahvaljujući ovim jednostavnim manipulacijama, ne samo da čistite kauč od prašine, mrvice i životinjske vune, već i eliminiraju neugodne mirise.

Materijalna presvlaka bez hrpe

Da biste očistili presvlake tkanine, trebat će vam topla rješenje sapuna i komad gustog tkiva (možete uzeti frotir ručnik).

Neka kauč, a zatim nanesite alat na površinu, kreće se u jednom smjeru. Ako je potrebno, koristite četku za odjeću i nakon čišćenja, uklonite ostatke vozila s usisivačem.

Materijali s Vors.

Za takve tkanine bolje je primijeniti vilu ili nestali. Otopite sredstvo u vodi, pobijedite pjenu i očistite površinu pomoću pjene spužve.

Nemojte dopustiti vlaženje namještaja, osobito svijetle, inače, nakon sušenja, to će se otkončati s obilnim razvodom.

Kako ukloniti razne mrlje od udara kauča

Ako se razvodi pojavljuju kao rezultat čišćenja na namještaju, razlog je obilje vlage ili doziranja sredstava za pjenjenje. U tom slučaju, proces će se morati ponoviti, promatranje pravila rada i ne dopuštaju tkaninu toliko.

Ako postoje mrlje na površini kauča, potrebno je saznati za njihovu učinkovitu eliminaciju nego što je on koji je dizajniran. Kako ukloniti mrlje od kauča? Ovisno o vrsti kontaminacije odabrano je sredstvo za čišćenje:

Ako ne vjerujete narodnim lijekovima, to može iskoristiti kupnju tkanine, koji je udoban namještaj.

Kako očistiti kauč za ruke

Nasloni za ruke su dio tapeciranog namještaja koji je zagađen brže. Očistiti ih nije tako teško kao što se može činiti. Primijenite jedan od tih sredstava:

  • snažno rješenje sapuna za kućanstvo;
  • "Nestali";
  • Sastav za čišćenje automobilskih pokrivača.

Prije uporabe, testirajte tvar na malom dijelu premaza i nastavite samo na glavno čišćenje.

Pravilno briga za tapecirani namještaj, postići ćete besprijekornu vrstu presvlake i riješiti se potrebe za razmišljanjem o "sušenju" kauča.

Čitaj više