Kako oprati podove kada dijete ili životinja u kući

Anonim

Pranje pod - sastavni dio u procesu čišćenja stana. Bez obzira na to koliko je ljubavnica bila teško, lakiranje parketa ili laminata, nakon nekog vremena na podu, na podu je nastao sloj prašine, a vidljiva je mala smeća. Čini se da neki trikovi mogu biti kada pranje pod? Ali ne i sve je tako jednostavno. Raznovrsnost podova zahtijeva individualni pristup svakom.

Koliko često trebate oprati podove u apartmanu

Kako oprati podove kada dijete ili životinja u kući

Nema nedvosmislenog odgovora na ovo pitanje. Glavni zadatak dobre ljubavnice je čistoća, i stoga je potrebno staviti pod redoslijedom kako je kontaminiran.

Međutim, potrebno je uzeti u obzir značajke materijala koji pokriva pod. Na primjer, laminat i parketna ploča su slabo prenesene vlage i bolje je očistiti njihov usisivač, pribjegavajući se što je više moguće.

Ostali premazi, kao što su pločica ili linoleum, normalno nose vodu i često ih opere, ne boju se pokvariti.

Kako oprati podove: od praga ili na prag

Vjerojatno ne biste trebali podsjećati da je gornji sloj prašine i akumuliranog smeća uklonjen prije pranja od poda. Bolje je to učiniti uz pomoć usisavača, jer metla Milet "ne bori" prašinu duž sobe, bez uklanjanja, a polovica smeća na kraju ostaje.

Ali ako je vaša tehnika slomljena, ili ne možete koristiti usisivač iz drugih razloga, možete se uklopiti zajedno ispred pranja, miješajući metlu s vodom. Neće dati prašinu uništiti i naseliti se u okolnim predmetima. Da ne bi bili prljavi razvod, u procesu "Metelka" morat će skliznuti nekoliko puta.

Počnite oprati podove slijediti iz udaljenih kutaka prostorije, postupno se kreću prema pragu. Razlog tome je što je na pragu da je najveća količina smeća, prašine i prljavštine, koja stanari donose potplate cipele, dolaze iz ulične kuće. Ako počnete ispirati pod od praga, jednostavno uklonite ovu prljavštinu po sobi, a ne promoti ga, po potrebi.

Članak na temu: Kako šivati ​​pojas za čarape: video šivaći video

Kako oprati raspakirani drveni pod

Takav premaz ne zahtijeva posebnu skrb, to je izdržljiva i praktična. Dovoljno je oprati ploče jednom u 5-7 dana, a pod će se izgledati uredne. To možete učiniti na različite načine, dajemo nekoliko najčešćih:

  • Rastopiti u toploj vodi sapuna za kućanstvo i sova odbora. Zatim zamijenite vodu i ponovno obrišite raspakine podove kako biste uklonili ostatke deterdženta.
  • Ako neobojene ploče nisu dugo domotvorne i zamijenili su snažno, operite ih s terpentinom. Dodajte sredstva za toplu vodu, 1 žlica je dovoljno, a zatim ulijte u otopinu par žlica deterdženta (možete koristiti sapun za kućanstvo) i pomiješati pripravak. Operite pod, a zatim ponovno hodajte s krpom, zamjenjujući otopinu deterdženta čistom vodom.

Nakon pranja morate otvoriti prozore i dobro zagrijati sobu. Pomoći će se na podu da se brzo osuši, a miris deterdženata - istrošeni.

Kako oprati podove kada dijete ili životinja u kući

Kako oprati cork seks

Ako u vašem apartmanu Cork katu, što je najvažnije, morate naučiti - on ne voli vlagu. Stoga je potrebno rijetko oprati, pažljivo stisnuti krpu. Ako kontaminacija nije previše jaka, može se ograničiti da obriše oblogu s laganim spužvom od pjene.

Ne morate kupiti posebne kompozicije, moguće je oprati takvu premaz od ekonomskih sapuna ili drugih deterdženata. Iznimka su samo abrazivni prašci, pripravci na bazi klora i druge agresivne kompozicije.

Što oprati podove za dezinfekciju

Što je bolje oprati pod da biste uklonili mikrobe i bakterije? Ako trebate dezinficirati stanovanje, recimo, nakon bolesti nekoga iz kućanstava, moguće je oprati pre-pročišćeni premaz dodavanjem sljedećih pripravaka u vodu:

  • deterdženti s klorom;
  • Posebne pripravke za dezinfekciju koje su u svakoj farmaciji;
  • octa 3%;
  • vodikov peroksid;
  • Soda hrane;
  • mangan;
  • Eterično ulje s ekstraktom čajnog stabla.

Zapamtite da nakon dezinfekcije, soba treba pažljivu ventilaciju.

Što oprati podove biti ugodan miris

Nije tajna da mnogi deterdženti imaju neugodan miris, a ako mačke ili psi žive u kući, koji periodično "swept" pod, tada se dodaje specifična zamrljana federacija. Što je pod za pranje, tako da je miris ugodan?

Članak o toj temi: Cross Vez shema: "grb Rusije" besplatno preuzimanje

Najbolji način je dodati eterična ulja. Njihova raznolikost pruža slobodu izbora, a možete ispuniti svoju kuću takvom aromom koju želite: igle, citrus, čaj, ruže i drugo.

Kako oprati podove kada dijete ili životinja u kući

Od pranja podova kada je dijete u kući

Rođenje djeteta, a posebno razdoblje kada se počinje kretati oko stana čistim, čini roditelji tretiraju čistoću pozorno. Iako je često moguće čuti da nije vrijedno stavljati dijete u stanje "staklenika" i radikalno promijeniti nešto u pitanjima čišćenja i pranja s čistom vodom je dovoljno.

Međutim, kat je ispran nakon svega, ne sva sredstva su dopuštena kada je beba u kući. Zabranjeno je primjenjivati ​​kompozicije s klorom ili agresivnim deterdžentima, budući da će čovjek koji puzati na podu "okupiti" suhi mort na prstima koji će definitivno povući u usta. Kroz ove ozbiljne zdravstvene probleme.

Što je bolje oprati podove kad je beba u kući? Da ne bi se brinuli za zdravlje djeteta, kao i čistoću premaza, možete koristiti takva sredstva:

Zapamtite da rješenja za pranje trebaju biti slaba koncentracija, budući da deterdženti, na ovaj ili onaj način ostaju na oblaganju, čak i ako se dodatno isprati s čistim podovima.

Kako oprati podove kada dijete ili životinja u kući

Nego oprati pod nakon popravka i slikanja

Prilikom obavljanja popravka je bolje unaprijed brinuti o zaštiti poda. Iskoristite ga s filmom ili novinama, tako da onda ne moram provesti puno vremena na njegovo čišćenje.

Ali čak iu ovom slučaju, izgled onečišćenja je neizbježan i soba treba očistiti. To je građevinska prašina, smeće, "mrlje" iz prajmera, vapna, ljepila za pozadinu ili boju. Kako oprati pod nakon popravka? Rad je obavljen ovako:

  • Uklonite komade filma, pozadine i drugo smeće s poda.
  • Prikupite prašnjavu žaru s usisivačem.
  • Tretirajte pod s koncentriranom otopinom sapuna, temeljito opraju parcele iza stranice. Češće plutaju krpa.
  • Ako postoje mrlje od boje ili vapna, pažljivo ih očistite sredstvima prikladnim za vrstu premaza. U pravilu, kerozina i kuhanje soli ne štete materijalima.
  • Ponovno preklopite pod, koristeći čistu vodu, a zatim ponovite pranje dodavanjem čaše tabličnog octa u kantu. Nakon toga, obrišite površinu suhim vjetrom.

Članak na temu: Kako povezati igle za pletenje kapuljače: dijagram i MK za početnike s video i fotografija

Popunjavanjem ovih preporuka postići ćete savršeno čišćenje premaza bez rizika da ga pokvarite.

Ako ste naslikali pod bojom, moguće je oprati samo potpuno sušenje. Vrijeme koje trebate za to će biti označeno na limenku s bojom. Nakon toga, dovoljno je isprati pod čistom hladnom vodom.

Od pranja podova kada životinja u kući

Domaćini kuća u kojima žive mačke ili psi, dobro znaju da je svaka životinja barem jednom u životu "Mettit", i neke kućne ljubimce prakticiraju to stalno. Miris urina, osobito mačke, može se nazvati samo klanjem, a teško ga je donijeti, od pranja s jednostavnom vodom ili sapunom je praktički ne. U veterinarskoj ljekarni možete kupiti sredstva u obliku sprejeva koji ne samo da eliminiraju miris, već će i obavljati ulogu "reproduktivnog" životinje, ali su prikladni za lokalne primjene.

Što učiniti u takvim slučajevima? Što znači koristiti? Treba napomenuti da bez periodičnog liječenja s klorom ovdje ne radi, osobito u onim dijelovima poda koji su nedovršeni četveronožni. Ne vrijedi to prečesto, budući da su parovi klora otrovnih, a također se ne mogu koristiti otopina jake koncentracije.

Za trajno pranje, formulacije s enzimima bit će prikladne. Ove tvari ubrzaju procese razgradnje organskih spojeva, na koje mokra pripada i brzo eliminiraju neugodne mirise. Međutim, važno je znati da klor sadržan u vodi iz slavine neutralizira enzime, tako da voda za pranje morate unaprijed urediti najmanje jedan dan.

Iz subwoofera možete koristiti takve tvari koje treba dodati u vodu za pranje:

Ako ste uhvatili životinju na "mjestu zločina", treba poduzeti mjere odmah. Kako brzo oprati podove tako da nema mirisa? Slijedite lokalnu obradu kako slijedi:

  • Prikupiti urin sa suhom krpom ili papirnatim ručnikom.
  • Nanesite mješavinu vode i octa do ventilatora poda ili tepiha (omjera 1: 1).
  • Nakon 15 minuta uklonite tekućinu suhom krpom.
  • Tretirajte pod s blagajnom od sode i vodikovog peroksida i ostavite do sušenja.
  • Neka "mjesto zločina".

Izvođenje ovih preporuka, možete napraviti čist, bez straha od zdravlja članova obitelji i domaćih kućnih ljubimaca.

Čitaj više