Kako i što čistiti tepihe iz različitih materijala

Anonim

Tepih koji pokriva pod je izvrsno rješenje za stvaranje udobnosti i topline u zatvorenom prostoru. Unatoč argumentima protivnika takvog premaza, koji se temelje na akumulaciji prašine i alergijskih učinaka tepiha, potonje su vrhunski sačuvane topline, a oni ne zahtijevaju financijsku potrošnju, za razliku od grijanih podova.

Neki hostese vjeruju da bi se očuvala čistoća tepiha, mora se redovito liječiti usisivačem. Međutim, nedavne studije pokazuju da se tepih može očistiti s drugim metodama koje su ponekad učinkovitije od čišćenja usisivača.

Kako očistiti vuneni tepih

Vuna je vrlo eko-prijateljska, topla, ali i prilično hirovit materijal. Zato čišćenje tepiha kod kuće, koji ima sličnu strukturu, mora se provesti pažljivo i uredno.

Kako i što čistiti tepihe iz različitih materijala

Često postoje slučajevi kada nakon uklanjanja kontaminanata, takav premaz postaje prigušen, a boje gube zasićenost. Da biste vratili izgubljenu svjetlinu boja, možete koristiti takve metode:

  • Nanesite limunov sok i sol na površinu, a nakon ove smjese će se osušiti, mora se ukloniti usisivačem;
  • može se primijeniti na tepih Cashitz od naribanog krumpira, razvedena u vodi, koja je potrebna nakon sušenja;
  • Rudri se četkom u octu otopljenom u vodi i prolazi kroz njega preko premaza, što uvelike revitalizira boju.

Da biste spriječili probleme s bojom vunenog tepiha, možete koristiti domaće alate koji će vam pomoći čistiti tepih od mrlja i ne pokvariti strukturu materijala:

Nego što možete očistiti svileni tepih

Važno je napomenuti neka pravila za tepihe svilenih tepiha, koji će značajno spasiti svoj izgled u stalnom stanju:

  • Jednom mjesečno trebate protresti takve proizvode, ali ne mogu se dugo udariti i ostaviti u uvjetima vješanja;
  • očistite takve premaze samo s glatkom mlaznicom za usisivač;
  • Očistite palaču iz svile može igrati pokrete, ne dopuštajući usisavanje hrpe u cijev;
  • Uz svileni premaz, morate to iznimno uredno nositi, ponekad se može očistiti samo s mekom tvari ili četkom.

Članak o temi: Kako spajati dar s vlastitim rukama čovjek u Kraft papiru

Kako i što čistiti tepihe iz različitih materijala

Odvojeno, mogu se primijetiti takve metode za čišćenje svilenih tepiha:

Sredstva za čišćenje tepiha

Što čistiti tepih kod kuće, ako je tkani od viskoze? Na takvom tepihu, premaz je vrlo lako podmiriti prašinu i razne smeće, tako da je potrebno redovito čišćenje.

Ovaj postupak je moguće provesti kako slijedi:

Kako i što čistiti tepihe iz različitih materijala

Kako očistiti sintetički tepih

Treba napomenuti da sintetička vlakna apsolutno ne prihvaćaju uporabu kipuće vode, krute četke i prekomjerno vlaženje.

Odvojeno, moguće je primijetiti takve načine za pročišćavanje sintetičkih tepiha:

  • Obični sapun otopljen u vodi i palača koja se primjenjuje na površinu umjerene količine može dati svježinu i urednu vrstu proizvoda od sintetike.
  • Da bi vratili pokrivenost izgubljene svjetline boja, ima smisla liječiti ga otopljenom u 2 litre vode 50 grama amonijaka alkohola. Obrada tepiha mora se četkati, nakon čega je potrebna obvezna ventilacija zraka i, idealno, viseći takav tepih u svježem zraku.
  • Sintetika je dobro očišćena na površini semoline, koju samo trebate pomiješati s metlom, a zatim proći kroz palaču s usisivačem.
  • Sol i zavarivanje, razbacan u sintetičkom prevlaku, može adsorbirati prašinu i očistiti površinu od smeća.

Kako i što čistiti tepihe iz različitih materijala

Hoće li soda tepih i octa čistiti?

Ova metoda je prepoznata kao jedan od najučinkovitijih, osim toga, prilično je ekonomičan, dostupan je svima bez iznimke, savršeno uklanja ne samo prašinu, već i prljavštinu i vrlo nježno utječe na različite materijale.

Univerzalni recept za čišćenje podova tepiha kod kuće Soda i octa:

Izvrsno prikazuje mrlje druge kompozicije, koristeći ocat:

  • U litri vode za razrjeđivanje malo octa i naribanog gospodarskog sapuna;
  • Uz pomoć spužve za primjenu ove smjese na mrlju;
  • Ostavite kompoziciju neko vrijeme, a zatim uredno isprati čistom vodom.

Članak na temu: Kako ukrasiti traje vaše ruke

Najlakši način podrazumijeva uzgoj octa do zdjelice s vodom, u kojem trebate umočiti četku brisanjem cijele površine premaza. Važno je napomenuti da je potrebno propustiti takve proizvode od strane octa i sode kod kuće, pre-zaštitu ruku pomoću gumenih rukavica. Alat će pomoći lako i brzo pratiti tepih, nakon čega se može iscijediti na ulici.

Kako i što čistiti tepihe iz različitih materijala

Odvojeno, potrebno je razmotriti uporabu izravne sode. Prije uporabe, to će biti isplatilo malo ove tvari, razrijediti vodom na rubu tepiha, razjasniti hoće li se posljednja boja promijeniti iz takvog susjedstva.

Ako se sve dogodilo sigurno, moguće je razrijediti pola čaše sode u 5 litara vode, a zatim nanesite pripravak na cijeloj površini proizvoda. Nakon 30 minuta čekanja, možete koristiti pranje usisivač ili vlažnu tvar kako biste uklonili sastav s tepiha. Općenito, čišćenje tepiha sode i octa je odlična metoda koja vam omogućuje da brzo postignete pročišćavanje tih površina.

Kako očistiti tepih vanishe

Kada postoji potreba za čišćenjem tepiha, mnogi ljudi se odmah sjećaju oglasa popularnog nestaškog alata, koji se može naći na policama trgovine. Ovaj proizvod je dostupan u dva tipa, tekući i prašci, od kojih oba imaju istu učinkovitost u borbi protiv mrlja različitih kompozicija.

Kako i što čistiti tepihe iz različitih materijala

Pridržavajte se ovih pravila:

Dakle, osnovna pravila, kako očistiti tepih vanishe

Prvo morate ukloniti velike čestice smeća iz premaza.

  • Razrijedite lijek u vodi, a Vanisha treba jedan dio i devet tekućina.
  • Vrlo je važno temeljito pobijediti pjenu koja se pojavila, jer je ona odgovorna za čišćenje.
  • Ako se površina očisti s usisivačem, morate se ponašati ovako: primijeniti razrijeđenog sredstva, pričekajte pola sata, prikupite tvar uz pomoć kućanskih aparata.

Ako se čišćenje ručno prođe, morate učiniti sljedeće:

Kako staviti tepih s dugim hrpom

Dugoročni tepih je vrlo teško čistiti, pogotovo ako postoji živa priroda u kući. Osim toga, na takvoj površini često ostaje prašina, što je teško ukloniti. Prethodno je potrebno provesti pritisak ili izbaciti tepih u svježem zraku.

Članak na temu: Banka za čaj i kavu radiš sami

Kako i što čistiti tepihe iz različitih materijala

Zatim očistite njegovu površinu različitim sredstvima i metodama:

  • Pomiješajte u litri vode čajna žličica octa i koliko sode. Primijenite ovo rješenje na oblaganje četkom, prvo češljajte cijelu površinu u jednom smjeru, zatim u drugu.
  • Operite tepih mješavinom praha za čišćenje, vodu i amonijak. Ova smjesa treba nanijeti četkom, a na kraju čišćenja potrebno je obrisati cijelu površinu suhom tvari.
  • Očistite vuneni tepih pomoći će soli, mora se izliti na pre-hidratiziranoj površini, a nakon što vlaga nestane, morate gurnuti tepih koristeći metlu u vodi s otopljenim tekućim sapunom. U zaključku, morate objesiti proizvod za sušenje i pažljivo izbaciti ostatke soli.
  • Možete izliti na vrh vlažne sode tepiha, ostavite ga pola sata, a zatim, obrišite palaču s vlažnom tvari i izbacite.

Kako očistiti tepih s mjesta

Svaka vrsta kontaminacije može se ukloniti pomoću pojedinačnih sredstava:

Kako očistiti tepih ako ne postoji usisivač

Ponekad postoje situacije kada je potrebno ukloniti bez upotrebe usisavača i drugih kućanskih aparata. Dakle, nije teško očistiti tepih, takve metode se mogu koristiti:

  • Najlakši način za čišćenje tepiha je izvlačiti ili ga izbaciti na ulicu i očistiti tvrdu četku.
  • Da biste uklonili vunu iz tepiha, možete hodati po svojoj površini s vlažnom četkom, čime se pokrene pokrete kako biste uklonili kosu.
  • Možete malo navlažiti površinu tepiha, a zatim razbiti sol ili sodu uz njega. Dajući joj nekoliko minuta izloženosti, morate temeljito oprati površinu sapunskom otopinom, nakon čega izbacite palaču i objesite ga za sušenje.

Summing Up, vrijedi spomenuti činjenicu da čišćenje tepiha iz različitih materijala koji zauzimaju važno mjesto u svakom apartmanu nije najjednostavnije zanimanje. Da biste dobili kvalitativni rezultat, morate ispravno odabrati način utjecaja, na temelju materijala iz kojeg se vrši tepih. Iu ekstremnim slučajevima, posebno pri radu s delikatnim materijalima, ne odgađate ručku u kemijskom čišćenju.

Čitaj više