Podna izolacija s pjenom: Značajke polaganja

Anonim

Penofol je materijal koji je izrađen od pjenaste polietilena, koristi se kao par-i toplinski izolator. Osim toga, polietilenski sloj folije na vrhu polietilena folije može učinkovito odražavati toplinsko zračenje. Materijal nema pohvale, to znači da neće proći zrak, dajući izoliranu sobu karakteristike termosa.

Podna izolacija s pjenom: Značajke polaganja

Prije izolacije hladnog poda, pjena mora staviti glinu i napraviti estrih na njemu.

Izolacija poda pjenom često se proizvodi u prostoru saune i kupelji, koja bi trebala pohraniti vrući i vlažni zrak duže vrijeme. Savršeno se nosi takav materijal s izolacijom hladnih podova, koji su, na primjer, od betona.

Prvi katovi zgrada najčešće trebaju učinkovitiju izolaciju, pri čemu bi se treba koristiti penofol.

Podna izolacija s pjenom: Značajke polaganja

Usporedba pjene s drugim materijalima.

Koristi se u instalaciji toplih katova. Međutim, treba pamtiti da bi tehnologija izolacije u svakom od navedenih slučajeva trebala biti vlastita.

Pjesna polietilena u penofole top sadrži zrak, zbog kojih postaje moguće osigurati toplinsku izolaciju. Sloj folije u svim modifikacijama ove izolacije je isti, ali može biti ili samo s jedne strane, koji se određuje označavanjem "a" ili na obje strane, tada materijal ima oznaku "B".

Može se poželjno izvršiti takvu pjenu, koja na jednoj strani sadrži foliju, a na drugoj - ljepljivi sloj, koji osigurava sposobnost materijala da se stigne, ovaj tip će biti određen pomoću oznake "C". Moguće je provesti toplinsku izolaciju poda pjenom, koja ima jedan sloj folije, laminirani na vrhu polietilena, kako bi se odredio takav grijač će pomoći "Alp" označavanju.

Ako odlučite radije kao izolacija klase penofola "a", bit će pričvršćena na drugu izolaciju, koja može obaviti pjenu ili stiren. Mount mora biti napravljen koristeći klamericu čije akcije mogu zamijeniti obične nokte. Materijal klase "C" može se odrediti izravno na bazu. Zagrijte pod pjenom klase "B" može biti autonomnom pričvršćivanjem materijala.

Članak na temu: Što je termokons? Kako koristiti termoklaim?

Alati i materijali za izolaciju pjenom

  1. Cement.
  2. Ceramzit.
  3. Pijesak.
  4. Aluminijska traka.
  5. Razina.

Značajke pjene za polaganje

Ako bi trebalo biti izolirano hladnim podovima, to je izvorno da ga sipa s betonskom kravatom s glinom. Da biste to učinili, slijedi prostor između svjetionika koji će ležati ravnomjerno clamzit. Nakon dobivenog sloja potrebno je proliti cementno mlijeko. Ovaj postupak će osigurati shvaćanje materijala, dodatno, keramitni će dobiti premaz u obliku filma. Štoviše, kada se cement osuši, na površini gline može se pomaknuti. Tada se rad može suspendirati 24 sata, a nakon nazivnog razdoblja, bit će moguće započeti raspored same estriha.

Podna izolacija s pjenom: Značajke polaganja

Shema otopine za miješanje za estrih.

Kao alternativno rješenje, pjena se može izraditi pjenom, koja bi trebala biti složena debljinom od 5-10 cm. Pjena treba ojačati (može se koristiti s ljepilom) slojem pjene, za koji tip materijala " Prikladan je "ili" C ". Trebalo bi se provesti s Allen na površini zidova, gnijezdo mora biti 10 cm oko perimetra prostorije. Kako biste osigurali visoku pouzdanost spojeva, trebali biste plakati uz pomoć aluminijske trake.

Kada se izolacija poda provodi upotrebom pjene, materijal će zaštititi dizajn od vlage koji neće moći proći kroz njega, to će uzrokovati sedimentaciju vode na površini izolacije. Kako bi se to izbjeglo, preko folije sloja izolacije treba ostaviti mali prostor koji će osigurati ventilaciju. Da biste to učinili, na površinu izolacijskog materijala iz folije, potrebno je ispuniti tračnice čija širina može biti jednaka granici od 1,5-2 cm, oni će biti u mogućnosti stvoriti prostor za slobodno kretanje zračnih masa.

Ista funkcija je sposobna za obavljanje zaostajanja ako bi trebalo biti opremljeno drvenim premazom. LAGS i tračnice moraju biti unaprijed određeni antiseptičkim sastavom, zamijenjeni koji mogu tradicionalni OLIFA. Potrebno ih je montirati za cijelu duljinu prostorije, povlačeći se iz zidova od oko 2 cm, dok promatrate korak između nosača od 35 do 40 cm.

Članak o temi: Vrata bliže vlastitim rukama: Kako napraviti i instalirati?

Podna izolacija s pjenom: Značajke polaganja

Opcije izolacije poda po pjena.

Horizontalna instalacija treba pratiti razinom, a zaokretni kašnjenja, trebaju ih voditi s podijeljenim tračnicama. Pod pravim kutom s obzirom na LAG-ove, treba ojačati ploče, čija debljina treba biti 2 cm, a na vrhu se treba staviti s debljinom od 12 mm.

Dopušteno je primijeniti Phaneer čija je širina 6-8 mm, ali će biti potrebno u ovom slučaju da leži u 2 sloja. Linoleum ili laminat mogu izvesti kao završni premaz.

Ako je drveni pod stajati u prostoriji, čak i ako postoje pukotine na njegovoj površini, nije potrebno riješiti se izolacije s pjenom. Penofol u ovom slučaju treba staviti, okrećući foliju. Materijal za ovaj proces trebao bi imati debljinu od 1 cm. Na vrhu izolacije možete otvoriti bilo koji materijal koji je sposoban osigurati čvrstoću baze.

Izvrstan je za ovaj organa, a bilo koji materijal može se koristiti kao završni premaz na zahtjev majstora, na primjer, linoleum može izvesti. Tada će izolacijska i završna pokrića biti opcija proračuna.

Pronalaženje pjene zajedno s toplim podnim sustavom

Da bi izolacija poda bila još učinkovitija, moguće je koristiti pjenu u tandemu s "toplinom pod" sustav. Da biste to učinili, na dnu nacrta, okrećući foliju, može se upotrijebiti na plovilu, dok se može koristiti toplinska izolacija tipa "a" ili "C". Zatim je potrebno položiti grijaće elemente, popločati zaostaje između njih, na koje su podne podloge.

Podna izolacija s pjenom: Značajke polaganja

Dijagram toplih katova.

Ako se pretpostavi da se grijaći elementi izlije na cementni estrih, koji može nadalje uključiti pločicu kao dekorativnu obradu za završnu obradu, tada bi se trebala primijeniti izolacija tipa Alp, to je zbog činjenice da se cementna otopina djeluje kao agresivna Srednje za aluminijske premazivanje, koji se koristi u proizvodnji pjene (druga shema).

Članak o toj temi: Kako zatvoriti praznine u podu između odbora: drveni shuffle, lovišta rupa iz miševa, izoštravanje šavova šperploča

Topli kat ne može samo učinkovito, već i višenamjenski. Dakle, osigurajte izolaciju poda od buke udarce će omogućiti polaganje materijala s rezervom od 10 cm na zidovima. Dakle, možete opremiti sustav "plutajući pod".

Pod bi trebao biti siguran hidro i izoliran parnom, jer se ovim zglobovima platna mora probušiti aluminijskom vrpcom.

Nakon postavljanja grijaćih elemenata možete početi polagati rešetku za armaturu, samo tada možete pokrenuti raspored estriha. Nakon provedenog izlijevanja, rubovi izolacije trebaju biti uredno obrubljeni. Nakon što je potrebno dugo zagrijati pod duže vrijeme, onda se može naručiti.

Izolacija površina s pjenama osigurava hidro, toplinu i buku, smanjujući razinu šoke za 20 dB, što osigurava ravnomjerno grijanje uzrokovane reflektirajućim svojstvima pjene.

Prije izolacije pod pomoću pjene, treba se upoznati s značajkama polaganja jednog ili drugog tipa izolacije ove klase, jer netočna tehnologija polaganja može uzrokovati neučinkovitu toplinsku izolaciju.

Čitaj više