Tehnologija rada s GVL-om

Anonim

Moderni završni rad danas je nemoguće zamisliti bez lima za suho vlakna (GVL). Popularnost ovog završnog materijala je posljedica nekoliko prednosti, kao što su ekološka prijateljstvo, snaga, otpornost na požar, dostupne troškove, jednostavna instalacija. Polaganje Gbla na bilo kojoj površini, kao i njegova pločica čine ovu površinu savršeno glatkom, dajući estetski izgled u svakoj sobi. Stoga je ova vrsta završnog rada bila najraširenija. Tehnologija rada s GVL sastoji se od nekoliko uzastopnih faza.

Tehnologija rada s GVL-om

Vrste suhozida i oznake boje.

Faza pripremnog rada

Priprema prostora i radna površina je prioritetna faza rada. Priprema prostora uključuje rad na demontažu postojeće opreme, izuzeće od namještaja, demontiranje starog premaza (boja, bijele ispiranje, linoleum i druge vrste). Radna površina (zid ili spol) ne bi trebali imati velike mane u obliku pukotina, pukotina ili praznina. Estrih mora biti izdržljiva, a ne imati odmaknuti. Površina mora biti glatka na lumenu.

Ako je pod je beton, određuje se, poravnati i smjestiti polietilenskom filmom. Ako je pod drvenom drvenom drvenom, obrađuje se antiseptikom. Drveni kat podliježe procesima truljenja, formiranje gljivica i mora biti maksimalno zaštićen. Zatim je potrebna hidroizolacija. Stoga se vrećica treba položiti na drvenu bazu, a zatim je estriha za armiranje i cement. Vodootafni materijal može poslužiti i uobičajeni film i bitumenski mastiks.

Gwl se može položiti na drvene i armiranobetonske konstrukcije, promatranje značajki svake tehnologije.

Za ovaj rad bit će potrebni sljedeći glavni alati i materijali:

Tehnologija rada s GVL-om

Alat za rad s gipsanom pločom.

  1. Čekić.
  2. Pile.
  3. Montažna pjena.
  4. Nož za rezanje GWL.
  5. Pila za metal.
  6. Platekorez.
  7. Odvijač.
  8. Kit nož.
  9. Prajmer.
  10. Uređaji za brušenje.
  11. Razina.
  12. Gumeni čekić.
  13. Rulet.
  14. Kabel za označavanje.
  15. Zgrada Stapler.

Članak o toj temi: Što odabrati izolaciju za zidove unutar apartmana?

Instalacijski rad gvl

Tehnologija rada s GVL-om

Faze polaganja GVL na podu

Nakon što je proveden sve pripremne radove, ostaci starog premaza su uklonjeni, slotovi su prikazani, defekti, zid ili spol su tretirani s početnikom, treba premjestiti na korak polaganja GWL.

Podovi s gipsanim vlaknima na drvenom katu, zid ili strop ima vlastite karakteristike. Dakle, kada pošaljete na pod, morate napisati vrata zbog podizanja razine poda. Osim toga, drveni pod je bolji ukloniti i napraviti estrih. Ako uklonite drveni pod nije moguć, onda će uklanjanje pokvarenih ploča biti preduvjet.

Jedna od opcija za instalaciju je kako slijedi: Sheets s pastom treba položiti na ljepilo za pločice, osigurati samo-ladice oko perimetra, dok se pridržavaju parametara: Debljina lima je 10-12,5 mm; vijci samo-tapka 30-40 mm; Korak između samo-crteža - 40 cm; Dubina vijka vijaka je 2-3 mm. Pričvršćivanje listova samo-crteža će uštedjeti od pukotina. Nakon dana, možete se preseliti na sljedeći korak.

Druga mogućnost je instalacija GBL-a s metalnim vodilicama (profili). Alternativno, može se koristiti drveni okvir okvira, ali metalni profil je duži i pouzdan. Udaljenost između vodećih jastuka trebala bi biti 40 cm. Za snagu strukture, također se može koristiti gipsana mreža, fiksirana s ljepilom i nosačima. Značajke Frameless obloge zidova s ​​gipsanim vlaknima lista su u skladu s određenom širinom jaza između listova (5-7 mm), brtvljenjem zglobova s ​​posebnim gypsum kitom, koristeći poseban ljepilo za GWL.

Radite na suočavanju s GVL-om

Tehnologija rada s GVL-om

Primjer podne uređaja s pločica na GWL.

Suočavanje s Gwl podrazumijeva korištenje pozadine, boje, pločice. Govoreći o popločanim obloge, možete odabrati zajedničku shemu rada koja se sastoji od pripreme pločica, podne oznake, pripreme ljepila, oblikovanja pločica i maraka šavova. Potrebno je predvidjeti plahte i nakon potpunog sušenja do pločica za stog. Nakon uklanjanja mjerenja širine i duljine prostorije, dijeleći pločicu na veličinu, uzimajući u obzir širinu šava, možete izračunati količinu cijele pločice u svakom redu. A ostatak podijeljen na dva će ukazati na broj nepotpunih pločica. Zidni i vanjski tipovi pločica imaju različit stupanj čvrstoće i odabrani su uzimajući u obzir potrebnu površinu.

Članak o toj temi: Od onoga što možete učiniti jež: 3 obrta učiniti sami (10 fotografija)

Uz pomoć posebnog kabela za označavanje, potrebno je spojiti sredinu dugih i kratkih zidova. Linije će se sijenjati u središtu poda. Paul obilježavanje će omogućiti da se izbjegne veliki broj sjeckanih pločica na zidovima. Prilikom postavljanja pločice na podu, tehnologija se promatra ili iz ugla ili iz sredine sobe. To ovisi o crtežu polaganja. Polaganje dijagonalno ne izbjegava rezanje pločica. Slaganje uz zidove treba započeti s ruba nasuprot ulazu u sobu.

Ljepilo (mastiks ili cementna otopina) je ravnomjerno primijenjena na cijelu površinu s lopaticom i pažljivo puši. Zatim se pločica stavlja na pod (ili drugu površinu) i malo pritisne. Možete koristiti gumeni čekić kako biste povećali snagu brda. Pravilno odabrani sastav ljepila ima važnu ulogu, budući da kvaliteta privitka ovisi o tome. Preporuča se pripremiti rješenje za ljepilo za pločice po dijelovima, u traženoj količini za parcelu od 1 m2. Osim toga, treba pratiti razinu pločica uz operaciju. Ne postoji više od četiri reda pločica na podu odmah i, ako je moguće, napraviti vremenske prekide kako bi se uklonili napon u bazi. Između šavova potrebno je napustiti iste praznine, čistite ih od ljepila. Nakon dva-tri dana, šavovi se održavaju posebnim rješenjem. A nakon još 24 sata, površina se temeljito ispere. Kada pošaljete pločicu na zid šavova, još uvijek gubi dan. Preporučuje se u sobi minimalnu vlažnost za cijelo razdoblje rada.

Čitaj više