Ombre tkanina, da je to: sastav, svojstva i primjena

Anonim

Pod imenom ombre ili degradira, kombiniraju se skupina materijala različitih kompozicije, gustoće i fakture. Opći za sve njih je načelo bojenja, kao posljedica toga što je čija je glatka, kao što je bila, formirana je zamagljena tranzicija između različitih boja ili lakih i tamnih nijansi jedne boje. U isto vrijeme, nijanse postupno prolaze jedan drugome, podsjećajući na akvarel uzorak. Ova vrsta rješenja boja je popularna ne samo u tekstilu. Modni trend je degradirani učinak u bojanje kose, dizajn noktiju, make-up, dizajn interijera.

Ombre tkanina, da je to: sastav, svojstva i primjena

Što je Ombre?

Korijen ovog imena preveden s romaničkih jezika znači "sjena". Prvi put bojenja s glatkom, zasjenjenom prijelom nijansi počela primjenjivati ​​europske čarobnjake u prošlom stoljeću. U isto vrijeme, učinak postupanih promjena u bojama stvoren je ne toliko u odjeći, ali u ukrasnim elementima - vrpci, koji su bili ukrašeni ženskim odjećom, prekrivačima, tapeciranim materijalima. Ova moda je trajala kratko vrijeme. Drugi put tkanina "degrad" otišao u modi u sedamdesetim godinama prošlog stoljeća i postao trenutni trend odjednom od dva popularna stila - traper i disco. Štoviše, ako je za traperice, korišteno je fragmentarno izbjeljivanje glavnog tona, oponašanje upražnjenja, tada je disko odjeća doslovno preplavljena s raznim jakim nijansama. Od tog vremena, Mesmerova ispisna tkanina praktički nije ostavila modu, a sada se može smatrati dobro uspostavljenim trendom, primjenjivom na gotovo sve stilove stila.

Moderni degradirani trendovi

Postupno promjena boje tijekom cijele duljine platna omogućuje stvaranje vrlo zanimljivih optičkih učinaka i uvijek privlači pozornost. Možda, dakle, u posljednje vrijeme, gotovo svaka tkanina je podvrgnuta takvom mjestu: ne samo tanki šifon ili pamuk, već i kašmir, tving, palp materijali. Na podijima možete vidjeti šarene prelijevanje na modelima vanjske odjeće iz kože i krzna, cipele, razne pribor.

Članak o toj temi: pletenje s leđima trave mobs mitches za djecu: shema i opis

Ombre tkanina, da je to: sastav, svojstva i primjena

Klasični prijelaz s tamnim dnom i laganim jahačkim haljinama ili majica trenutno izgleda previše jednostavan. Moderan "vrhunac" bio je tkanina s cvjetnim prijelazima u horizontalnim ili okomitim smjerovima, ili zamračen u središtu i osvjetljava oko rubova. To je mjesto boja koje pružaju mnoge mogućnosti za optičku korekciju slike. Degrad prijelazi, koristeći nekoliko kontrastnih nijansi boja, naizmjenično jedni s drugima, izgledaju neobično i vrlo atraktivno. I na kraju, nemoguće je ne reći o tako neobičnom pronalaženju, kao što je ombre na materijalima s metalnim svjetlucanjem, u kojem tkanina postupno postaje mat ili mijenja nijansu sjaja.

Primjena i njegu

Kao što se može vidjeti iz gore navedenog, ompre se naširoko koristi za stvaranje modernih nezaboravnih slika - od ulice do večeri. Osim privlačenja pozornosti prijelaza sjena, efekt degrada omogućuje vam da uspješno prilagodite problematične površine. Da biste to učinili, dovoljno je staviti komad tkanine na pravom mjestu s najkrat nijansom. Vertikalni ili dijagonalni prijelazi cvijeta dat će neznatnost bilo koje figure. Klasična degradina tkanina s tamnom nijansom s tamnom nijansom na dnu i svjetlost je opremljena s visokim i tankim.

Ombre tkanina, da je to: sastav, svojstva i primjena

Još jedan širok opseg prijelaza u boji je kućni tekstil, osobito zavjese. Promjena boje zavjesa omogućuje vam vizualno povećanje visine prostorije, dijeljenje nižeg prostora i dodijelite vrh. Jedinstvena Individualnost Interijer će dati prijelaze u boji na stolnjacima, posteljinu, prekrivenoj boji.

Ombre tkanina, da je to: sastav, svojstva i primjena

Modno tržište tekstila nudi veliki broj različitih svile, viskoze, sintetičkih, vunenih, miješanih tkanina s promjenom boja i nijansi. Unatoč tome, mnogo obrtnika radi na ručno oslikanoj ručno. Najlakši način za postizanje učinka degradiranja, postupno spuštajući rez tkiva ili gotovog proizvoda u spremnik za boje. Međutim, najljepši i vrijedniji materijali su ručno dobiveni njihovom slikanjem. Drugi način da se dobije promjena boja je pletena (ručno ili u strojnom priručniku) pletena, u kojoj se boje navoja postupno mijenjaju kako web stvara.

Članak o temi: Kukičanje - uzorci i sheme

Što se tiče brige o proizvodima iz takvih materijala, njegova pravila se određuju sastavom proizvoda i čvrstoće boje. Degradi tvorničke proizvodnje ne uči. Ručni obojeni proizvod treba izbrisati odvojeno i u hladnoj vodi.

Čitaj više