Izlijevanje betona na tlu vlastitim rukama

Anonim

Punjenje poda betonom je jedna od najvažnijih faza izgradnje kuće, jer kat mora izdržati dugačka opterećenja, a bolje se nosi s glavnim zadatkom, to je viša njegova snaga. Osim toga, visokokvalitetno punjenje poda vlastitim rukama priprema površinu za završnu obradu s prevlakama za završnu obradu.

Izlijevanje betona na tlu vlastitim rukama

Betonska shema poda za tlo.

Dobro napravljena baza omogućuje postizanje konačnog rezultata s manjim rashodima, osim toga, na katu bez poda neće zahtijevati popravak dugih godina. Kako sipati pod se tako da se lako može koristiti za ležanje toplih podova, keramičkih pločica, laminata, šperploča ili linoleuma?

Priprema za betoniranje tla

U konstrukciji betonskog poda s vlastitim rukama postoje poteškoće, ali s njima pod moć da se nose sa svima. Glavne poteškoće nisu povezane s pripremom rješenja, već s potrebom za pažljivim, čak i mukotrpnim pripremom površine za betoniranje. To je iz kvalitete rada na pripremnoj fazi, to u velikoj mjeri ovisi o tome kako će kat rezultirati rezultatom. Samo trebate pridržavati tehnologije.

Glavne faze rada

Prilikom izgradnje nove kuće, podovi se često izliču izravno na tlo. Nema neugodnih iznenađenja tijekom rada podova će se pojaviti od onih koji nisu pokušali pojednostaviti proces i čvrsto slijediti preporuke:

Izlijevanje betona na tlu vlastitim rukama

Shema brtvljenja, fugiranje i mljevenje betonskog poda.

  • pripremljena tla;
  • pod uvjetom hidroizolaciju;
  • stavite toplinski izolator;
  • spalio bazu;
  • Pravilno je stvorio horizontalnu ravninu za estrih.

Priprema tla je sljedeća:

  • Uklanjanjem gornjeg sloja;
  • Površinska brtva;
  • ,

Vi ste sposobni odrediti na koju dubinu je gornji sloj tla (stručnjaci savjetuju da uklonite sloj s debljinom lopate, ali stanje tla u različitim regijama ima značajne razlike). Čim dođete do gustig sloja, dodat ću ga dodatno. Nakon toga možete izliti gline i kompaktovati. Ovaj sloj će stvoriti dodatnu hidroizolaciju.

Članak o toj temi: Kako napraviti staklenik u kojem se nalazi i kako se brinuti za biljke

Usput, popunjavanje betonskog poda na tlu se ne preporučuje na grijanim područjima. Osim toga, podteksne vode trebaju biti iz konstrukcije ne bliže od 4-5 metara. Postoji još jedan uvjet za stvaranje visokokvalitetne baze i estriha - horizontalne luke tla ispod njih nisu dopušteni. Međutim, kada se lijevi beton unutar temelje vrpce, moguće je ne brinuti o tome.

Kako izvesti podnesak?

Izlijevanje betona na tlu vlastitim rukama

Laserska razina poda.

Nakon dampinga tla, sloj šljunka je gust debljinom od najmanje 10 cm. Šljunak je zalijevanje vodom i zbijen. Na njemu se izlije pješčani sloj iste debljine. Hidratizira se i nagreba (za to možete koristiti debeli dnevnik s gumbom prikovanim na njega). Posljednji sloj željanja bit će ruševina. Njegov sloj na 10 cm je izgubljen, ali u isto vrijeme potrebno je osigurati da površina subwood postane glatko (ruševina može oštetiti membranu vodootporni).

Pijesak (u malom sloju) ponovno je nasiljeno na drobljeni kamen i održava se konačna subrija. Preporučljivo je kontrolirati horizontalnost svakog sloja podmornika kako bi se instalirala korištenjem razine spaljenja ili temelja linije. Važno je dodavati da s visokim vrpcom (više od 35 cm od razine tla) u perimeru, nakon uklanjanja gornjeg sloja tla, samo je pijesak pokriven i pijesak.

Izolacija i armatura polaganja

Sada se na podnesku postavlja membrana s hidroizolacijom. Kao vodootporni, možete se prijaviti valjci na temelju bitumena ili gustog polietilena. Ulaz izolatora na zidovima treba prelaziti debljinu betonskog poda (nakon punjenja viška izolacije jednostavno je odrezana).

Vodoother je fiksiran na zid vikana. Svi listovi materijala moraju biti položeni u gnijezdu od najmanje 15 cm. Svi priključci plutaju s vrpcom. Rubovi vrećica i materijala poput njega obrađuju se bitumenski mastiks.

Pa, ako je pod opremljen pouzdanom toplinskom izolacijom. U tom svojstvu moguće je koristiti clamzite, koji treba biti ravnomjerno raspoređen preko površine i kompaktnih ili popločanih materijala (pjena i ekspandirani polistiren).

Članak o toj temi: Kupaonica Pozadine: Fotografije, recenzije, otporna na vlagu, prati, samoljepljivi, je li moguće zalijepiti pozadinu kupaonice, pigmentirani temelj, video

Izlijevanje betona na tlu vlastitim rukama

Shema podnog ojačanja.

Ploče su bolje složene u redoslijedu kontrole tako da zglobovi između panela u susjednim redovima ne podudaraju. Visokokvalitetna toplinska izolacija osigurat će se ako će se paneli međusobno pridružiti gušće. Sve veze moraju biti spremljene s vrpcom.

Oni koji ispunjavaju betonski Paul vlastitim rukama, osobito u zatvorenom prostoru, često zanemaruju slaganje pojačanja, a značajno poboljšava dizajn, pomažući mu da izdrži visoke opterećenja i ravnomjernije ih distribuirati na površini. Armatura čini pod mnogo monolitan i sprječava formiranje pukotina.

Za pojačanje možete primijeniti rešetke od štapova od najmanje 5 mm debljine. Omjer slike u rešetki je 100x100 mm. Polaganje spojnica za veću debljinu može poboljšati karakteristike nosača preklapanja.

Treba pamtiti da se rešetka za pojačanje ne bi trebala postaviti izravno na bazu pod betonom (u ovom slučaju, armatura gubi bilo koje značenje), a iz toplinskog izolatora na nekoj udaljenosti.

Najbolje je da se pojačanje uvuče u beton za 1/4 ili 2/3 debljine estriha.

Grid se može podići iznad baze s posebnim nosačima, obloge pod komadima fitinga, gipsa ili betona "peleta".

Konstrukcija podne ravnine i instalacije profila

Izlijevanje betona na tlu vlastitim rukama

Ugradnja svjetionika za podnu kravatu.

Na pod ispada savršeno horizontalno, potrebno je izgraditi ravninu na kojoj će se ispuniti. Da biste ga stvorili, trebat će vam:

  • razina vode;
  • Mljeveni kabel;
  • komad krede;
  • rulet;
  • Nokte;
  • Sintetičke niti;
  • Svjetlosni profili;
  • Gips, alabaster ili cementni mort.

Proces stvaranja ravnine je sljedeći:

  1. U jednom od kutova, na nadmorskoj visini od 1 m od poda, znak je izrađen u krede.
  2. Druga točka se primjenjuje na isti zid u drugom kutu.
  3. Između tragova zategnutih s vrpcom za kretanje. Lagano je povlačenjem od zida i oslobađanje, možete dobiti različitu horizontalnu liniju na njegovoj površini.
  4. Operacija se ponavlja na drugim zidovima.
  5. Na visini površine budućeg kata nalazi se točka.
  6. Mjeri se od njega na primijenjenu liniju.
  7. U skladu s njom, označava oko perimetra sobe.
  8. Postoje horizontalne linije između točaka.
  9. Uz njih, dowel-nokt je odveden u zid.
  10. To su vezane niti koje se povlače između suprotnih zidova.

Članak na temu: Stolni vrh gipsane ploče u kupaonici - jeftini i lijepi

Izlijevanje betona na tlu vlastitim rukama

Betonska shema punjenja.

Avion je spreman. Profili su sada instalirani. Trebaju biti usmjereni iz suprotnog zida do ulaza u sobu. Profili su podmazani uljem ili drugim pripravcima za podmazivanje i stavite na "kolače" iz žbuke ili betona. Ispravna instalacija svjetih provjerava niti.

Ako je potrebno, profil se pritisne u gipsanu oblogu, a ako ne dostigne nit, žbuka ili beton je još uvijek postavljen ispod njega. Udaljenost između slajdova iz otopine je 25-30 cm. Prvi i posljednji svjetionici stavljaju se na 15 cm od zida. Udaljenost između ostatka trebala bi biti 20 cm manja od duljine pravila. Prelijevanje betona može se pokrenuti samo nakon što su nosači ispod svjetionika zamrznuli.

Izlijevanje betona.

Izlijevanje betona na tlu vlastitim rukama

Sheme.

Prije polaganja estriha duž zida, postavljena je vrpca za prigušivač, širinu koja odgovara debljini betonskog sloja. Lijenje počinje s daleko od ulaza u zidove zida. Poželjno je da je cijelo područje prostorije poplavljeno u jednom prijemu. Beton se položi između lopata.

U idealnom slučaju, otopina treba brtviti vibrator, ali kod kuće, uklanjanje mjehurića zraka iz otopine provodi se istom lopatom (podsjeća na rezanje tijesta s nožem). Tada je beton izravan pravilom, koji provodi profili iz udaljenog zida do vrata.

Čim je beton lagano zamrznuo, morate ukloniti svjetione (ako nisu aluminizirani ili pocinčani čelik) tako da su zapuštene mrlje naknadno na površini poda. Dobivene praznine se penju s otopinom s lopaticom i napola. Tijekom mraza, 3-4 dana se navlaži s vodom. Beton će se potpuno zamrznuti nakon 4 tjedna. U prvom tjednu nakon popunjavanja treba označiti plastičnim filmom.

Prelijevanje otopine na betonske podove provodi se bez prethodnog podstavka, ali uz obvezno pročišćavanje i popravak baze. Polaganje hidro i toplinska izolacija preduvjet je za visokokvalitetan rad.

Čitaj više