Popravak podova u stanu radi sami: opcije

Anonim

Popravak podova u stanu radi sami: opcije

Najviše upravljani dio sobe je pod. U tom smislu, popravak poda je postupak koji zahtijeva temeljit i smislen pristup. Kako popraviti podove u apartmanu, na ono što treba obratiti pozornost i kako izbjeći nepotrebnu potrošnju, razmislite u nastavku.

Procjena složenosti i kapitalnog kapaciteta

Popravak podova u stanu radi sami: opcije

Otvorite stari premaz i definirajte prednju stranu

Prije nego što nastavite na kupnju građevinskog materijala za obavljanje popravka poda, potrebno je odrediti što je stanje premaz sada, i jasno je razumjeti što želite na kraju procesa.

Da biste to učinili, potrebno je otvoriti podne obloge i procijeniti status estriha. Ako je to nova zgrada, onda ima manje problema, estrih je vidljiv i njegova kvaliteta je vrlo jednostavna. Popravak podova u stanu starog fonda može uključivati ​​i demontiranje cementnog estriha.

Osim toga, počevši od popravljanja drvenog poda u apartmanu vlastitim rukama, vrijedi ocjenjivati ​​stanje završnog podova: potrebna je potpuna zamjena ili je moguća djelomična rekonstrukcija.

U pravilu, visokokvalitetni drvene podove iz ploča ili parketa ne mijenjaju se u cijelosti i obnovljene i zamijenjene samo konačno razmaženim elementima.

To je prvenstveno zbog visokih troškova materijala i sposobnosti za praćenje podova šarana ili segmenta.

Ispitat ćemo dvije situacije:

  • popravak pod, uključujući obnovu betonskog estriha;
  • Obnova drvenih podova.

Vanjski remont

Popravak podova u stanu radi sami: opcije

Možete staviti hidro i toplinsku izolaciju na suhi estrih

Nakon uklanjanja gornje obrade i procjenu statusa estriha, došli ste do zaključka da konkretna osnova zahtijeva zamjenu. Za popunjavanje novog estriha:

  • demontirati staru bazu na preklapanje ploče;
  • Pažljivo očistite površinu pod smećem;
  • Provesti hidroizolaciju aktivnosti, obradu baze temeljnog penetracije;
  • Zatvorite pod filmom s preklapanjem na zidovima i osigurajte je s vrpcom;
  • sipati betonu;
  • Idealno poravnavanje temelja završetka.

Članak o temi: Usporedba snage žarulja i LED svjetiljki

Nakon sušenja, estrih se može izvesti na uređaju bilo koje vrste podne obloge. Između tankog dekorativnog premaza i betonske osnove potrebno je otvoriti hidroizolacijski film i toplinski izolacijski materijal. To će produžiti rad premaza, značajno smanjiti troškove grijanja i premjestit će se sljedeći poda popravak.

Novi estrih može biti opremljen s nekoliko načina, od kojih svaki ima svoje prednosti i nedostatke.

Vrsta estrihaDostojanstvonedostaci
Ispunite tekućinu s otopinom betona ili CPS-aLako u radu rada, najekonomičnije i poznate opcije.Dugo razdoblje sušenja, tijekom kojih radovi na daljnjem uređaju poda ne mogu
Bulk podovi na temelju suhe građevinske smjesePraktičan u miješanju, lako popuniti i poravnati, razdoblje njihovog sušenja je najviše 10 dana. Postoje samo-stupnjevi tekućine i popravci u ovom slučaju uopće neće zahtijevati velike napore: potreba za poravnanjem nestaje. Rezultat popravka poda će uživati ​​- savršeno glatka, trajna površina.Trošak materijala: cijena CSM podova je zadovoljna visokom, a količina kupnje će biti potrebna velika.
Suhi estrihPostat će utičnica za popravak poda u kućama stare zgrade. Niska težina materijala neće dodavati mnoštvo preklapanja, to će biti dodatna toplinska i zvučna izolacija.Nemogućnost korištenja po etaži s padinom. Osim toga, suhi estrih se ne preporučuje za uređaj u prostorijama s visokom vlagom.

Rekonstrukcija starog skupa.

Popravak podova u stanu radi sami: opcije

Ako betonska baza poda, općenito nema pritužbi, a postoji potreba za samo kozmetičkim popravkom malih pukotina i čipova, onda se treba provoditi sljedeće radove:

  • Očistite pukotine pukotina od smeća i prašine,
  • tretirati površinu prajmera;
  • Ulijte pukotinu s cementom poniženja s dodatkom plastifikatora;
  • pričekajte kompletan set;
  • Očistite površinu na pod s nizom poda.

U situaciji u kojoj se provodi restauracija starog estriha, još je bolje ulijevanje premaza za završnu obradu, debljinu od 0,5 - 1 cm kako bi se izbjegla neugodna iznenađenja prilikom polaganja ukrasne podove.

Obnova drvenih podova

U situaciji s cementnim podovima sve je jasno. Ali naišao na popravak u starim kućama, vlasnici se pitaju: kako popraviti drveni pod u stanu? Ova vrsta podova ima vlastite specifičnosti u tehnologiji uređaja i radi s materijalom.

Članak o temi: Izrada metalnih vrata: tehnologija i faziranje

Popravak podova u stanu radi sami: opcije

Popravak drvenog premaza

Postupak za popravak drvenih podova u stanu vrijedi početi od tla, naime, od provjere, u kojem stanju su prošle. Drveni pod na laganima, mnogi graditelji smatraju idealnu opciju za pod poda:

  • Nema betonskih estriha;
  • Brz stupanj spreman za uporabu;
  • Dodatna toplinska izolacija.

Popravak podova u stanu radi sami: opcije

Zamijenite staro kašnjenje na novom

Ako je zaostala ugasila, moraju se demontirati i instalirati nove. Na početku rada potrebno je riješiti greške u preklapanju, zaljev svih pukotina. Zatim krevet hidroizolacijskog materijala i idite na ugradnju zaostajanja.

Za vodiče, drvo se koristi na 7 cm debljine. Prilikom instaliranja LAG-a strogo promatrajte vodoravnu razinu. Za jednostavnost procesa stavite dva ekstremna zaostajanja, povucite svjetionik između njih, a ostatak su suspendirani ispod navedene visine.

Nakon postavljanja zaostajanja između njih, postavljen je materijal toplinske izolacije. Može biti izolacija ploče, fring na gline i vrata.

Dalje, završna prevlaka je zadovoljna LAG-ovima. Podovi iz ploče slaga se na vodilicama i pričvršćena. Premaz lista je montiran premještanjem za ispravnu raspodjelu opterećenja. Prilikom instaliranja zaostajanja pod lisnatim materijalima potrebno je razmotriti dimenzije ploče. Kako zamijeniti pokvarene podove, pogledajte ovaj videozapis:

Bar mora biti instalirana s ovom frekvencijom tako da prilikom instaliranja lista padne na površinu, najmanje 3 vodilice.

Popravak podova u stanu radi sami: opcije

Grafikon

Redoslijed ugradnje listova podnih obloga za LAGS:

  • Površina drvenih elemenata tretira se s antiseptičkim i vatrostalnim mortom;
  • Vanjska strana ploča za šperploču impregnirana je vrućim uljem;
  • Listi s raseljavanjem su izloženi;
  • učvrstite phaneer samo-crtanjem u LAGS-u; Zatvorite priključne šavove s kitom ili škotskim.

Ako su dvjema slojevi šperploča složeni, onda je drugi pričvršćen samo-crtanje s dodatnom obrnutom bočnom bojom za ljepilo. U isto vrijeme, plahte se stavljaju okomito.

Djelomična zamjena ženskog

Popravak podova u stanu radi sami: opcije

Ako su drveni zaostaji u dobrom stanju, onda je potrebna zamjena materijala završne premaz. U takvoj situaciji, popravak podova se održava prema sljedećem scenariju:

  • lijepljenje ploča, uklanjanje boje za procjenu stanja drva;
  • Odabiremo materijal prikladan za daljnji rad;
  • Mi rastavljamo rotacijske dijelove poda;
  • Mi ojačamo prikladne ploče, pričvršćeni samo-crtanje na zaostajanje, blokirati stare nokte;
  • Vraćamo laskavu površinu s kitom;
  • Montirajte nove ploče na oštećena područja;
  • Odvijamo se na podu sa strojem za brušenje;
  • Ploče čiste četku, usisavanje, činimo mokro čišćenje, dajemo stablo da se osuši najmanje 12 sati;
  • Molitva ili lakiranje. Više pogledajte u ovom videozapisu:

Članak o temi: Drveni dvostruki prozori: Proizvođač Učinite to sami

Svi radovi nisu složeni i ne zahtijevaju posebne vještine, tako da obavljamo popravak drvenih podova vlastitim rukama za svakoga.

Čitaj više