Kompaktni stubište za drugi kat: vrste i značajke izbora

Anonim

Povećanje broja soba u seoskim kućama događa se zbog nadgradnje drugog kata, posebno je to karakteristično za višejezice privatne sektore. Takva gradilišta ne razlikuju se u prostranosti, zbog čega stubište ne bi trebalo biti samo elegantna i udobna, već i kompaktna. Međutim, ne zaboravite na sigurnost ovog dizajna. U ovom članku, mi ćemo pogledati što bi stubišta za male sobe trebale biti, njihove glavne prednosti i sorte.

Kriteriji izbora

Prilikom instaliranja stubišta za male otvore u seoskoj kući ili u zemlji, prije svega, potrebno je obratiti pozornost na značajke dizajna odabranog modela. Prije naručivanja preporuča se konzultirati s specijalistom, danim ne samo stilskim dizajnom interijera, već i čimbenici koji određuju praktičnost naknadnog iskorištavanja ljestava.

Ovi kriteriji uključuju:

  • Male dimenzije - Dimenzije dizajna moraju odgovarati području prostorije, posebno u ograničenom prostoru.
  • Praktičnost nije skliska stadija koraka, prikladnu visinu šupljine.
  • Sigurnost je korištenje kvalitetnih materijala i usklađenosti s pravilima o instalaciji.

Kompaktan drveno stubište za 2. kat

Izbor malog stubišta pogodan je s posebnom odgovornošću. Potrebno je uzeti u obzir želje svih stanovnika i značajke gradnje. Ako u kući ima male djece, tada će opcija bez ograde biti vrlo neprikladna. Također je vrijedno napustiti uporabu strmih dizajna, jer dijete može odbiti i smanjiti kubem prema dolje nemar.

Izbor razina koraka je važan - za školske djece i umirovljenika će biti teško stalno porasti visoko. Kako bi se poboljšala sigurnost dizajna, zatvarač let puta. Izgledat će elegantno i izbjegavat će problem "klizavog spola".

Kako napraviti stubište u kući sef

Zašto su male veličine stubišta toliko popularna? Odgovor na ovo pitanje leži u svestranosti dizajna, u svojoj kompaktnosti. Također je posljedica glavnog zadatka stepenica - kompetentnu raspodjelu slobodnog prostora zbog jedinstvenog dizajna, koji vam omogućuje da organizirate korake tako da ne zauzimaju mnogo prostora i istovremeno su bili prikladni za trajno koristiti.

Malo stubište na drugom katu

Osim prednosti korištenja ove vrste struktura, vrijedno je spomenuti glavni nedostatak kompaktnih stepenica - oni moraju učiniti što je moguće cool (kut od najmanje 45 stupnjeva, a dubina koraka je minimalna). Izvana, takve stepenice izgledaju vrlo kompaktne, ali ne i sigurno.

Kako bi se poboljšale karakteristike performansi stubišta, potrebna je ugradnja ograda ili posebnih ručka (za koje će biti prikladno zadržati tijekom spuštanja ili dizanja).

Kako napraviti stubište u kući sef

Na videu: što odabrati stubište za 2. kat.

Članak na temu: Kako napraviti ljestve na tavanu: izbor dizajna i neovisne proizvodnje

Vrste stepenica za male sobe

Do danas postoji veliki broj modela malih stepenica, od kojih svaki ima i prednosti i nedostatke operacije. Izbor struktura utječe na veličinu stubišta, njegov oblik, širinu, dužinu i visinu. Konačni rezultat stila stila ovisi o ispravnom izračunu ovih parametara.

U uvjetima ograničenog prostora, sljedeći modeli malih stepenica na drugi kat bit će izvrsno rješenje:

  • Vijak. Ovo je nesiguran dizajn izvornog oblika. Nije prikladno u domovima u kojima postoje stariji ljudi i mala djeca.

Napunite drveno stubište za drugi kat

  • Zakrenite. Osigurati maksimalnu uštedu - često se narezuju za dva razina apartmana.

Rotirajuće stubište za drugi kat

  • Modularni. U potražnji zbog njihovog neobičnog oblika i elegantnog dizajna, skupi materijali se često koriste za njihovu proizvodnju.

Modularno stubište na drugom katu

  • U saksiji. Izvana nalikuju stepladderima i vrlo su nestabilne strukture.

Stubište Pottera na drugom katu

  • "Paradni korak". Razlikovna značajka takvih modela je da se mogu zadržati samo jednom nogom.

Stubište na drugom katu gušju korak

  • Potkrovlje. Njihov glavni nedostatak je potreba za stalnim uklanjanjem dizajna za sljedeću aplikaciju.

Poticanje stubište na drugom katu

Važno je uzeti u obzir oblik stubišta - za okrugli i kvadratni dizajn vijka će odgovarati, za uski otvor, malo stubište je najbolje za drugi kat oblika u obliku slova m.

Ako je sigurnost za vas najvažnija, onda preporučujemo pažnju na stube p-oblika - oni su najudobniji u uporabi, iako zauzimaju mnogo prostora.

Stubište u obliku slova P-a za drugi kat

Na videu: glavne vrste stepenica.

Drveni

Za proizvodnju takvih struktura može se koristiti razne materijale, međutim, drvo je još uvijek u velikoj potražnji. Drveno stubište u maloj seoskoj kući ne služi samo kao važan stilski element sobe, već vam također omogućuje da uštedite prostor susjednih soba.

Prirodno drvo stepenice su popularne zahvaljujući nesumnjivim prednostima ovog tradicionalnog građevinskog materijala:

  • ekologija;
  • izdržljivost;
  • lakoća obrade;
  • pouzdanost;
  • razne vrste drva.

Rotacijsko drveno stubište

Najoptimalnija opcija je mjesto stubišta u središtu dnevnog boravka ili blagovaonice, tako da će zauzeti minimalno mjesto i organski se uklapaju u bilo koji dizajn. Važno je da se kolut na stubama kombiniraju s općim dizajnom, a koraci su bili ugodni za kretanje.

Stubište stabla je savršeno za mali otvor i najsigurnija verzija među popularnim malim modelima.

Drveno stubište na drugom katu u seoskoj kući

Ako namjeravate samostalno napraviti bazu stubišta, onda obratite pozornost na metalni okvir (na kojem je postavljen drveni platno). Ova opcija će lako izvršiti čak i početni majstor. A ljepljivi, sjeckani drvom, dugo zadržite toplinu i daju osjećaj udobnosti.

Članak o temi: Kako napraviti stubište užeta: načini proizvodnje s vlastitim rukama [+40 primjeri na fotografiji]

Drveno stubište na metalni okvir

Modularni

Moderne tehnologije omogućuju stvaranje najnevjerojatnijih dizajna. Ovo pravilo se u većoj mjeri odnosi na modularne stubišta. Takvi modeli u malom prostoru izgledaju neobično, čak i ekstravagantno zbog jedinstvenog sklopa i omogućuju vam da "igra" s prostorom.

Modularno stubište na drugom katu

Prednost takvih modela je mogućnost samoastalacije, ovisno o odabranom obliku. Dakle, modularna ljestvica može imati ravan kut ili nagib od 180 stupnjeva, biti spiralni, vijak, zaobljeni ili m-oblik. U ovom slučaju, parametri otvaranja nisu važni - takve ljestve mogu se instalirati u duge, uske, kratke i široke niše.

Modularno spiralno stubište za drugi kat

Neispravno dizajnirani stubišta predstavljaju veliku opasnost za stanare, to se posebno odnosi na modularne stepenice koje se koriste u uvjetima ograničenog prostora. Prikladno pristupiti izboru građevinske tvrtke, bolje je vjerovati profesionalcima kako bi se izbjegli problemi u budućnosti.

Zapamtite da su strme stepenice nesigurne za djecu i osobe s invaliditetom.

Kako odabrati kompaktno stubište na drugom katu [glavne vrste dizajna]

Stručnjaci dodjeljuju nekoliko glavnih savjeta o odabiru modularnih stepenica za male sobe (dnevne sobe, koridori, blagovaonice):

  • Da bi se odredila veličina dizajna, potrebno je izmjeriti područje prostorije i napraviti mjerenje otvora (u kojem će se kasniji stubišta kasnije montirati).
  • Jednostavan modularni dizajn je vrlo nesiguran, u procesu izgradnje treba biti opremljen stubištem pomoću zaštitnih ograda.
  • Za prikladnije kretanje na strmim okretama preporučujemo pažnju na stepenice bez ustanova (takvi modeli karakteriziraju jednostavna instalacija i udobnost).
  • Prilikom odabira dizajna dizajna ne zaboravite na ravnotežu boja i stil jedinstva prostorije, posebno se odnosi na dizajn stambenih soba.

Kako odabrati kompaktno stubište na drugom katu [glavne vrste dizajna]

Stubište u malim sobama (u dupleksnim apartmanima) mora biti prvenstveno sigurna, a zatim lijepa i prikladna za uporabu. Kompaktni preokreti postat će izvrsna komplementa u uskom otvoru, problem zoniranja prostora će biti riješen i istovremeno uštedjeti mnogo prostora u kući. Ova opcija je optimalna za brzo kretanje između podova, iako se ne-koraci ne mogu nazvati sigurno.

Članak o toj temi: Značajke krivotvorene stepenice: vrste, prednosti i tehnologija za proizvodnju | +55 fotografija

Sef

Glavna opasnost od manjih struktura je prisutnost uskih koraka i strmih okretaja. Zato je vrijedno odabira tog elementa interijera s posebnom odgovornošću. Važno je uzeti u obzir "usklađenost dimenzija i parametara" faktor - određuje sigurnost stubišta u malim sobama. Dimenzije stubišta marševa trebaju biti iste, a ograda nije previsoka.

Sigurno stubište za seosku kuću

Još jedna važna točka pri odabiru stubišta je nagib koraka, jer snažno odstupanje u jednoj ili drugoj strani može dovesti do pada. Razvijeni su posebni standardi za poboljšanje sigurnosti modularnih okreta. Njihovo poštivanje će izbjeći nesreće.

Sigurnosne stope za odabir malih struktura:

  • Optimalna okomita udaljenost od površine koraka do stropa ne smije biti manja od dva metra (ovo se pravilo ne odnosi na tavanske modele).
  • Obratite pozornost na duljinu otvaranja - po završetku svih radova, dizajn ne bi trebao spriječiti normalno kretanje između prvog i drugog kata.
  • Minimalna širina otvora je 60 centimetara. Pazite tako da stubište odgovara ovom pokazatelju.
  • Nelagodnost može biti posljedica nepravilnog odabira koraka.

Preporučene veličine stepenica

Ponekad kompaktni dizajn čine sobu još neugodnijom, zauzimanjem i bez tog ograničenog prostora. Ako u apartmanu nema mjesta za raspored stubišta, onda je vrijedno razmišljati o mjestu vanjskog stubišta u bočnoj niši.

Dugogodišnje prakse, graditelji su otkrili jednu jednostavnu istinu - više stubišta, prikladnije kretanje između podova i soba i obrnuto.

Malo stubište na drugom katu

Glavni problem malih otvora je potreba da se stalno savija za kretanje iz jedne sobe u drugu. Stoga, ako planirate samo izgraditi seosku kuću ili remont u stanu, nemojte uštedjeti na prostor za raspored stubišta. To će vas zaštititi od problema s izborom prikladnog dizajna u budućnosti. I ne zaboravite da glavni kriterij u ovom slučaju nije vanjska žalba, već sigurnost.

Design pogreške stepenicama u drvenoj kući (1 video)

Dizajnerska rješenja za male kuće (52 fotografije)

Kako odabrati kompaktno stubište na drugom katu [glavne vrste dizajna]

Kako odabrati kompaktno stubište na drugom katu [glavne vrste dizajna]

Kako odabrati kompaktno stubište na drugom katu [glavne vrste dizajna]

Kako odabrati kompaktno stubište na drugom katu [glavne vrste dizajna]

Kako odabrati kompaktno stubište na drugom katu [glavne vrste dizajna]

Kako odabrati kompaktno stubište na drugom katu [glavne vrste dizajna]

Kako odabrati kompaktno stubište na drugom katu [glavne vrste dizajna]

Kako odabrati kompaktno stubište na drugom katu [glavne vrste dizajna]

Kako odabrati kompaktno stubište na drugom katu [glavne vrste dizajna]

Kako odabrati kompaktno stubište na drugom katu [glavne vrste dizajna]

Kako odabrati kompaktno stubište na drugom katu [glavne vrste dizajna]

Kako odabrati kompaktno stubište na drugom katu [glavne vrste dizajna]

Kako odabrati kompaktno stubište na drugom katu [glavne vrste dizajna]

Kako odabrati kompaktno stubište na drugom katu [glavne vrste dizajna]

Kako odabrati kompaktno stubište na drugom katu [glavne vrste dizajna]

Kako odabrati kompaktno stubište na drugom katu [glavne vrste dizajna]

Kako odabrati kompaktno stubište na drugom katu [glavne vrste dizajna]

Kako odabrati kompaktno stubište na drugom katu [glavne vrste dizajna]

Kako odabrati kompaktno stubište na drugom katu [glavne vrste dizajna]

Kako odabrati kompaktno stubište na drugom katu [glavne vrste dizajna]

Kako odabrati kompaktno stubište na drugom katu [glavne vrste dizajna]

Kako odabrati kompaktno stubište na drugom katu [glavne vrste dizajna]

Kako odabrati kompaktno stubište na drugom katu [glavne vrste dizajna]

Kako odabrati kompaktno stubište na drugom katu [glavne vrste dizajna]

Kako odabrati kompaktno stubište na drugom katu [glavne vrste dizajna]

Kako odabrati kompaktno stubište na drugom katu [glavne vrste dizajna]

Kako odabrati kompaktno stubište na drugom katu [glavne vrste dizajna]

Kako odabrati kompaktno stubište na drugom katu [glavne vrste dizajna]

Kako odabrati kompaktno stubište na drugom katu [glavne vrste dizajna]

Kako odabrati kompaktno stubište na drugom katu [glavne vrste dizajna]

Kako odabrati kompaktno stubište na drugom katu [glavne vrste dizajna]

Kako odabrati kompaktno stubište na drugom katu [glavne vrste dizajna]

Kako odabrati kompaktno stubište na drugom katu [glavne vrste dizajna]

Kako odabrati kompaktno stubište na drugom katu [glavne vrste dizajna]

Kako odabrati kompaktno stubište na drugom katu [glavne vrste dizajna]

Kako odabrati kompaktno stubište na drugom katu [glavne vrste dizajna]

Kako odabrati kompaktno stubište na drugom katu [glavne vrste dizajna]

Kako odabrati kompaktno stubište na drugom katu [glavne vrste dizajna]

Kako odabrati kompaktno stubište na drugom katu [glavne vrste dizajna]

Kako odabrati kompaktno stubište na drugom katu [glavne vrste dizajna]

Kako odabrati kompaktno stubište na drugom katu [glavne vrste dizajna]

Kako odabrati kompaktno stubište na drugom katu [glavne vrste dizajna]

Kako odabrati kompaktno stubište na drugom katu [glavne vrste dizajna]

Kako odabrati kompaktno stubište na drugom katu [glavne vrste dizajna]

Kako odabrati kompaktno stubište na drugom katu [glavne vrste dizajna]

Kako odabrati kompaktno stubište na drugom katu [glavne vrste dizajna]

Kako odabrati kompaktno stubište na drugom katu [glavne vrste dizajna]

Kako odabrati kompaktno stubište na drugom katu [glavne vrste dizajna]

Kako odabrati kompaktno stubište na drugom katu [glavne vrste dizajna]

Kako odabrati kompaktno stubište na drugom katu [glavne vrste dizajna]

Kako odabrati kompaktno stubište na drugom katu [glavne vrste dizajna]

Kako odabrati kompaktno stubište na drugom katu [glavne vrste dizajna]

Čitaj više