Kako to učiniti - s pragom ili bez

Anonim

Morate li popraviti? Počinje izraditi procjene, računajući buduće troškove? Ali, što je najvažnije, stvarno želim da novi interijer bude funkcionalan da bi lako mogao koristiti prostor. Sve je moguće, a ne tako teško. Nećemo se produbiti u svim suptilnostima popravka i uzeti hitno pitanje: kako napraviti unutarnja vrata: sa ili bez praga? Uostalom, u stvari, nije jasno na kraju, za koji je potreban prag, koje su njegove funkcije i zašto još uvijek postoje opcije za instaliranje vrata, jednako popularan.

Kako to učiniti - s pragom ili bez

Vrata bez pragova

S pragom

A za početak, pomislimo zašto vam je potreban prag iu kojim sobama najbolje je napraviti vrata na ovaj način. Počnimo s činjenicom da je u dalekim godinama prošlog stoljeća, pragovi - to je bio način da se sakriti drugačiju razinu poda. Kada je, na primjer, u spavaćoj sobi iu hodniku, odstupanje na razini poda bila oko 10 cm. U takvim slučajevima bilo je nemoguće bez praga. Ali zašto sada?

Najčešće se pragovi u modernim interijerima nalaze u kupaonici. Ali ovdje također uzima određeni način izolacije. Zamislite, kupaonica je dobro obrubljena i vodonepropusna, ali postoji prilično veliki utor između vrata i poda (na primjer, milimetri 5-10). Postoji neočekivana situacija, a kupaonica je ispunjena vodom. Kroz prazninu vrata, vrlo će brzo "trčati" parketom, laminatom, tepihom itd. Kao rezultat toga, dobar završetak može značajno patiti. Stoga, s praktične točke gledišta, prag u kupaonici bi trebao biti. To će omogućiti da vrata postanu hermetički.

Kako to učiniti - s pragom ili bez

Isto se može reći o balkonu, pogotovo ako nije zatvoren. Kroz utor za vrata može lako prodrijeti u vlagu, koja također šteti kraju.

Članak o temi: Visina vrata: Dimenzije, širina, debljina

Naravno, prag će biti potreban u stanu ako se razina poda značajno razlikuje, a s obzirom na određene okolnosti, podovi nisu mogući. Stoga je potrebno nastaviti iz situacije.

Također, prag može biti nešto kao dodatni dekor, ako nema vrata, a samo je luk instaliran. Štoviše, prag se također može izvesti na različite načine, može biti nekoliko koraka, spušteni spust. Može se koristiti isti materijal koji se temelji na glavnom premaz ili drugom, dekorativnom, upisanom u ukupnom izgledu prostorije.

Kako to učiniti - s pragom ili bez

Bez praga

Ova opcija je dobra za stambene sobe, osobito ako je planirano isti premaz u svim sobama. Samo zamislite kako je pogodno djelovanje sobe bez praga. Ovo, prvo, i drugo, vizualno, prostor će se značajno povećati bez praga. Uostalom, on i dalje stvara prepreku.

Čišćenje u zatvorenom prostoru bez pragova također će biti ugodnije. Stoga većina modernih interijera stambenih prostora nema pragova. Osim toga, postoji nekoliko različitih načina kada se premještaju jedan tip za drugi. To su mini-mjehovi, odnosno daske koje mogu imati različite boje. Koriste se u slučajevima kada su, na primjer, pločice ili porculanske pločice položene u kuhinju, au sobi spojene na vrata, laminat, parket ili linoleum. Takve trake su jednostavno instalirane, izgledaju vrlo estetski i ne ometaju rad sobe.

Vrata-coupe

Zašto bi se trebalo zabilježiti podatke o dizajnu? Sve zato što prilikom instaliranja sustava na podu, u svakom slučaju se formira mali prag, koji se sastoji od ploča. Stoga, odabirom takvih vrata, morate odlučiti koji sustav za korištenje. Ako ipak ne bi trebalo biti pragova u unutrašnjosti, potrebno je prijaviti ga majstorima i odabrati vrata s "suspendiranim" sustavom. U tom slučaju, tračnice su montirane u gornjem dijelu otvora, čime se nedostaju prepreke u obliku tračnica ili pragova.

Članak na temu: Gipsum kartonska particija s vratima - kako to učiniti sami

Kako to učiniti - s pragom ili bez

Isto vrijedi i za kutne vrata i kupe. Činjenica je da ako se koristi vanjski sustav tračnica, poticanje će biti s nekoliko strana. Stoga, ovaj trenutak također treba uzeti u obzir pri planiranju instalacije takvih struktura.

Kako to učiniti - s pragom ili bez

Na ulazu

Sada ćemo definirati potrebu za štetom na ulazu u sobu. Naravno, ako govorimo o stanu i slijetanje, onda će biti prisutan prag, jer se razina poda će se značajno razlikovati. Ali ako govorimo o privatnoj kući, može doći do razine poda, od samog trijema. U tom slučaju, prag neće trebati. Također će biti mnogo prikladnije koristiti sobu.

Kako to učiniti - s pragom ili bez

Dakle, kakvi se zaključci mogu učiniti? Trebate li prag u stambenim prostorijama? Instaliranje vrata, sa ili bez praga, treba motivirati zahtjevima prostorije i praktičnosti njegovog rada. U tehničkim sobama, kao što je kupaonica, prag je dodatna zaštita s mogućnošću poplava. U slučaju rezidencijalnih prostorija, odsutnost praga je vizualni porast prostora i jednostavnosti u skrbi.

Čitaj više