Kako napraviti podlošku izolaciju u kući panela

Anonim

Zvučna izolacija je važna faza popravka, pogotovo ako je riječ o kući. Vrlo je važno odabrati pravi zvučni materijal. Prilikom odabira, treba uzeti u obzir karakter podnog poda. U kućištu panela može biti beton ili drveni.

Zvučna izolacija danas može biti opremljena s dva različita načina. U isto vrijeme, instalacijski rad može se izvoditi vlastitim rukama, a ne privlače visoko kvalificirane stručnjake. Prva metoda je proračuna i uključuje uporabu elastičnog podova. Potonji uključuje:

  • Debeli linoleum na posebnom supstratu;
  • tepih;
  • pjenasti poliuretan;
  • laminirana ploča položila na posebnu podlogu;
  • Pokrivenost od prometnog zastoja.

Kako napraviti podlošku izolaciju u kući panela

Ako uzmemo u obzir politiku cijene pitanja, onda će najskuplja opcija biti zvučna izolacija uz pomoć pjenaste poliuretana, koja se također naziva poliuretanska pjena. Ne može se koristiti kao ukrasni pod. Stoga će biti potrebno pokriti s linoleumom, laminatom ili bilo kojim drugim dekorativnim premazom.

Preostali pokrivi koji su gore navedeni u početku su u početku dekorativni. Osim toga, njihovo polaganje ne zahtijeva pažljivu pripremu grube baze. Ako su betonski podovi relativno glatki i nemaju nedostatke, onda možete učiniti bez rasporeda estriha. Ako postoje veliki nedostaci, morat će se odabrati cement-pješčano rješenje.

Bit će nešto novca i vremena za takvo djelo. Nakon toga, preporučljivo je sipati betonsku bazu s tankim slojem samonivelirajuće smjese. Nakon sušenja oblikuje glatku površinu.

Kako napraviti podlošku izolaciju u kući panela

Svi mali nedostaci mogu se izravnati posebnim podlogom. Postoje podloge različite debljine. Što je više nedostataka na tlu, treba uzeti u obzir supstrat. Svi pripremni radovi mogu se izvoditi vlastitim rukama. Ne mora trošiti mnogo novca. Svi materijali koji se koristi (cement, pijesak, voda, samonivelirajuća smjesa, supstrat) ima nisku politiku određivanja cijena. Nakon sušenja, rješenje morate staviti ukras podne obloge.

Članak na temu: Gipsani kamen i njegova proizvodnja vlastitim rukama

Glavna prednost koju takva zvučna izolacija ima relativno nisku politiku cijena. Osim toga, svi se radovi mogu lako obaviti vlastitim rukama. Na to, možda, popis prednosti završava. Ali ima mnogo više nedostataka.

Nakon podova, indikatori zvučnog izolacije neće se značajno promijeniti. Bit će malo tiše. Ali izolacija buke ukazuje na nešto više. Problem zvučne izolacije je da se maksimizirate od buke koja proizvode susjede. Važno je napomenuti činjenicu da s takvim dogovorom pod, neće biti izdržljivo.

Plutajuće podove

Najtežniji zvukovi se prenose u obliku vibracija od zidova do baze. Ako, recite, to će biti moguće odvojiti zidove s poda, bit će moguće značajno povećati karakteristike zvučne izolacije prostorije. To je ono što je poduzete kao osnova u razvoju plutajuće rodne tehnologije polaganja.

Nacrt poda je ispunjen s estrijom, koji ne dostiže zidove. Materijal koji su razine sve vibracije označene između zidova i estriha. Instalacijski rad nekompliciran. Mogu se izvoditi vlastitim rukama. Istina, ova metoda zvučne izolacije je prilično skupa.

Razmotrite kako opremiti plutajući pod. Počnite montažni rad iz pripremne faze. Potrebno je poravnati nacrt baze. Ako postoje nedostaci, morate ih riješiti. U ovom slučaju, pukotine, praznine ili čips su nesigurni, a bugovi su prikladni za rezanje. Možete, naravno, poravnati bazu, fokusirajući se na najvišu točku poda.

Kako napraviti podlošku izolaciju u kući panela

Ali u ovom slučaju, morat ćete staviti prilično debeli sloj estriha. Visina prostorije će se konačno značajno smanjiti. Da, a razlika između visine poda u različitim sobama bit će bitna. Stoga morate razbiti glavu o tome kako napraviti prijelaz iz jedne sobe u drugu.

Propusti izbliza, čipovi ili praznine mogu biti cement-pješčana otopina, brtve ili samonivelirajuće smjese. Najlakši način će raditi s brtvilom. Prodaje se u obliku spremne za uporabu. Cement-pješčana otopina ili samonivelirajuća smjesa morat će se pripraviti.

Članak na temu: Tehnologija okrenuta zidne opeke - Kako spriječiti pogreške?

Dalje, morate staviti toplinski izolacijski materijal. Bolje je zaustaviti svoj izbor na tim materijalima koji su otporni na vlagu. Inače ćete morati biti uključeni u podne izolirane poda. Preporučljivo je staviti rešetku za pojačanje na toplinski izolacijski materijal koji će dizajn učiniti izdržljivijim.

Zatim morate staviti estrih. Ne bi trebala stati na zidove. Stoga je unaprijed potrebno uz zidove kako bi se uklonio materijal koji razine vibracije. Ako je nestabilan prema vlazi, to mora biti hidroiziranje.

Zatim morate staviti estrih. Ako je soba u kojoj je zvučna izolacija velika, onda se raspored estriha treba koristiti svjetionici. Ako se rad provodi vlastitim rukama, preporučljivo je kada se estrih koristi za korištenje samonivelirajućih mješavina. Oni se razlikuju plastičnosti, što olakšava instalacijski rad.

Kako napraviti podlošku izolaciju u kući panela

Posljednja faza rada uključuje instalaciju ukrasne podne obloge, koji, kao i estrih, ne bi trebao dodirivati ​​zidove. Praznine između dekorativnih podova i zidova oblikovanih tijekom polaganja trebaju biti brtvljenje s vibracijama za ravnotežu brtve.

Nakon sušenja, brtvilo mora instalirati postolje. U isto vrijeme, to treba fiksirati ovaj dekorativni element samo na jednu od baza: bilo na pod ili na zid. Zvučna izolacija je spremna.

Takva izolacija buke ima niz prednosti kojima se dugoročno razdoblje odnosi, zaštita od prodiranja stranog buke, odsustvo mehaničkih pričvršćivača, ujednačenu raspodjelu opterećenja na površini.

Osim toga, nakon postavljanja sklop zupčanika, karakteristike toplinske izolacije se povećavaju, što je važno u kući panel. Svi instalacijski rad mogu se izvoditi vlastitim rukama. Tijekom rada ne postoji potreba za popravka ili prevencije.

Što se tiče nedostataka, takva zvučna izolacija je skupa i zahtijeva jasnu usklađenost s tehnologijom instalacijskog rada.

Kako napraviti podlošku izolaciju u kući panela

Izolirajte drvene podove

Ponekad se drvene podove nalaze u kući panel. Zvučna izolacija drvene baze, u usporedbi s betonom, je prilično skupo. To je zbog činjenice da se pod sastoji od ploča, zglobova između kojih su notometric. Prema tome, svi zvukovi prodiru kroz ove zglobove. Stoga će morati zatvoriti brtvljenje izolacijskih vibracija.

Članak o toj temi: pozadina u boji limuna u unutrašnjosti različitih prostora

Zatim treba obaviti raspored zvučnog jastuka. LAGS su montirani na podne ploče. Postoji suhi izolacijski materijal između LAG-ova. Može biti glina ili pijesak. U isto vrijeme, suhi materijal nije na cijeloj visini kašnjenja.

Kako napraviti podlošku izolaciju u kući panela

Nakon postavljanja čiste baze, pola prostora treba ostati prazna. Budući da je zrak loš dirigent, također će djelovati kao manjinski materijal za izolaciju buke. Zatim morate staviti završni pod. Izolacija buke je spremna.

Izolacija buke je prilično važan aspekt popravka. U isto vrijeme, nije potrebno vjerovati da će postići apsolutnu zvučnu izolaciju. Trenutno nema tehnologije koja vam omogućuje da u potpunosti zaštitite svoj stan od vanjske buke. Zvučna izolacija je prilično skupa zadovoljstva. Korištenje jeftinih materijala i tehnologija neće dati željeni rezultat.

Osim toga, morate koristiti samo ovlašteni proizvod koji se preporučuje za uporabu u stambenoj zgradi. Ako se svi rade s vlastitim rukama, morate se pridržavati tehnologije instalacijskog rada. To je osobito istinito za raspored plutajućeg estriha.

Čitaj više