Savjeti o slikanju stropa pjenastih ploča

Anonim

Pločane ploče su široko popularne zbog pristupačne cijene, brzine instalacije, dobrih značajki toplinskih izolacijskih karakteristika, nepretencioznost u skrbi i trajnosti.

Neka nas onda razmotrimo kako naš strop je također mnogo ljepši, jer zahvaljujući boji možete postići izvrstan rezultat i bez skupog popravka.

Savjeti o slikanju stropa pjenastih ploča

Pjene stropne pločice

Prije početka rada

Na samom početku treba ukloniti previše:

  • Tablice
  • Džepovi
  • Tepiha
  • Sofa

Zatim pokrijte sve stavke koje su problematične za prelazak u drugu sobu.

Savjeti o slikanju stropa pjenastih ploča

Slikanje

Nakon toga, potrebno je očistiti pjenu od onečišćenja, prašine, paučine, usisavača, vode, spužve koja se može koristiti tada može se koristiti u tu svrhu, koja se također može koristiti za čišćenje naslovnih šavova.

Polyfoam, koji se jako odmara - rastavljen, i drži se natrag, ali ljepilo se nanosi na njega po cijeloj površini, a ne samo uz rubove i centra, što više čini.

Možete isprobati točke odvijača iznad postolja, to jest, kut između zida i stropa, kada se otkrije prazničnost, potrebno je ukloniti postolje, uhvatiti korak s čekićem na otkriću praznine, sva sumnjivih mjesta treba otvoriti i visoku kvalitetu.

Savjeti o slikanju stropa pjenastih ploča

Nepouzdana postolja mora se ponovno zalijepiti

Kada se otkrije nepouzdano pričvršćivanje plodne ploče, ljepilo se treba usvojiti preko cijele okolne površine, a ne točno, što također čini pogrešku, uzrokujući kapljice daleko od drugih.

Morate pažljivo pogledate u susjednu površinu, na rebrastim pjenastim kuglicama koje možete propustiti, razmazati ljepilo malo niže ili više nego što je potrebno. Također je važno pričekati na minutu dok će ljepilo se osušiti tako da se ne slaže kada je instaliran.

Savjeti o slikanju stropa pjenastih ploča

Metode primjene ljepila

Možete koristiti za pričvršćivanje pločice na strop akril ljepila. U strukturi izgleda kao debeli kit, nanosi se brzo i ne zahtijeva dodatno vrijeme za sušenje.

Nakon nanošenja, pločica ne treba dugo zadržati, samo čvrsto pritiskamo 1 put, nakon čega ne pada. Ali ima veću cijenu i štetu okolišu.

Članak o temi: Fotokolage na zidu: načini stvaranja vlastitim rukama

Priprema stropa

Polyfoam se mora pripremiti prije početka rada, povećati život boje.

Ako slikamo strop pjenastih ploča bez primjene smjese, onda:

  1. Potrošnja slika bit će velika.
  2. Struktura porozne pjene pridonosi lošijoj konusnoj boji na njemu, s vremenom će početi zaostati i rasprsnuti.

Najosjetljivije područje boje - na spojevima između ploča, tako da se boja čvrsto drži dulje vrijeme da trebate protresti sve zglobove - između pločica, postolje.

Savjeti o slikanju stropa pjenastih ploča

Priprema stropa

Putovati

Za rad na kitu, iznimno je poželjno imati snažnu svjetiljku tako da je na različitim kutovima rasvjete bolje vidjeti sve nedostatke.

Radovi na postoljama izrađuje malu lopaticu od 30-40 mm širom svijeta, kit kit je ravnomjerno raspoređen na šav, da izgleda tako da prodire dobro. Nakon toga trošimo lopaticu na šav uklanjanjem mase mase, nakon čega spužva.

Rad između ploča provodi se brže, bez lopatice, otopina se ravnomjerno primjenjuje na šav, nakon čega se pjena očisti spužvom.

Tada morate čekati dan dok se ne osuši kit i čisti konačno fino zrnate emery papir, ali pažljivo - tako da pjena ne izgrebi pjenu.

Savjeti o slikanju stropa pjenastih ploča

Putovati

Ploče za pjene

Nakon toga, površina treba biti primljena, s četkom - sva teško dostupna mjesta, valjak - glavno područje.

Prije rada, valjak se može omotati viski, a zatim se opustiti, pomaže mi da uklonim svu prašinu iz njega i padajuću hrpu, koja tada nužno ostaje na boji.

Kada se radi u blizini prozora i vrata, važno je usmjeriti valjak paralelno s njima, kako ne bi pljao površinu, čak i ako su zatvoreni s filmom - to će pomoći u zaštiti filma od početnika koji to može učiniti ,

Za pjenu plastiku, 1 sloj je dovoljno, s obzirom na njegovu nisku apsorpcijsku svojstva. Čak i 1 sloj naše smjese je prilično dobar, strop se kondenzira.

Na bazi valjka tijekom prajmera pjene strop, možete nositi plastični poklopac, iz pod istim temeljem, tako da mješavina nije ušla u ruke i nije paketa odjeću.

Nakon obrade pjene prajmera, suprotno mnogim tvorničkim preporukama, očekujem oko dana za potpune ploče za sušenje na stropu.

Članak o temi: Ono što je izgledalo zavjese s ružama u unutrašnjosti

Savjeti o slikanju stropa pjenastih ploča

Primer

Savjeti prilikom slikanja pjene ploče

Slika na stropne pločice provodi isti valjak s prosječnom hrpom, koja se koristi za prajmer pjene, ali se mora prethodno isprati s jednostavnom vodom i obrisati suhom krpom.

Budite sigurni da uzmite u obzir kompatibilnost boje, prajmera i kita, trajnost premaza ovisi o tome. Morate pažljivo pročitati upute, možete koristiti smjese iste tvrtke, tako da ćemo definitivno biti jamstvo da će boja dugo ostati na stropu.

Savjeti o slikanju stropa pjenastih ploča

Slikanje stropne pločice

Kako bi se obojili dobro pokrivene male stropne detalje, koristi se ista mala četka. Nema potrebe za raznim četkama dostupnim u mnogim majstorima za kolekciju, dovoljno dva - jedan širok, u slučaju da valjak postane neprikladan, a jedan uski - za teško dostupne mjesta.

Kako bi se boja na stropu dobro na površinu ne treba uskrsnuti. Za početak, to je bolno za valjak. Elementi - postolje, obloge, mjesta oko svjetiljki. Ne zaboravite da je potrebno paralelno obojiti u blizini prozora i vrata, ali ne i preko - inače boja zamagljuje površinu, nakon čega valjak obojiti preostale ploče s jednim slojem.

Čitaj više