Je li moguće pobijediti ljepilo za phlizelin za vinil

Anonim

Stidni popravak u svom stanu, podsvjesno planiramo cijeli svoj potez. U osnovi je važno za nas kako će se održati rad na izravnavanju zidova, njihovoj obradi i dovođenju na normalno stanje, kako će se zalijepiti pozadine, kako će se obilježiti i instalirati manji predmeti, kako će se namještaj prikupljati i instalirati.

Je li moguće pobijediti ljepilo za phlizelin za vinil

Kombinirane trake i crtanje u dnevnom boravku

U isto vrijeme, ne možemo zamisliti koliko će suptilnosti i nijanse morat ćemo naučiti tijekom ovog popravka. Na primjer, jedan od često pojavljivanja pitanja koja mogu stajati ispred izravne posude za miješanje je korištenje ljepila. Ljepila su mnoge od najrazličitijih, a svaki je dizajniran za njihov tip pozadine, ali postoje univerzalni.

Postoji razumno pitanje - je li moguće koristiti ljepilo za vinilnu pozadinu na Phlizelin, hoće li ostati na zidu i koja je glavna razlika. Za odgovor na ovo pitanje, malo dublje u tapca teoriju. Razmotrite razlike Phlizelin Wallpaper iz vinila

Vrste vinilne pozadine

U tom kontekstu nećemo razmotriti papirnate pozadine i odmah se kretati izravno na vinil. Vinilna pozadina se odlikuje dekorativnim materijalom i na podlozi.

Je li moguće pobijediti ljepilo za phlizelin za vinil

Širok izbor vinilnih pozadina različitih vrsta

U dekorativnom materijalu, vinilne pozadine mogu se podijeliti u sljedeće skupine:

  • pjenasto vinil - konstrukcija nježnog s jasnom teksturom, pozadinom mekana na dodir, ali ne i praktično;
  • Uski vinil - mekani, glatki, ali otporan na habanje, koji je umjereno hidratiziran i spreman za dugotrajno korištenje;
  • Silakografija - vinil s dodatkom tkanina vlakana, to podsjeća na svilu, iz koje se zove, vrlo gustim i visokokvalitetnim materijalom;
  • Vinil vruće žigosanje je najtrajniji i tvrdi materijal koji ima izraženu teksturu koju se dizajneri koriste za kombiniranje s ukrasom platna.

Članak o temi: Kako pravilno zalijepiti zrcalo na zid u kupaonici

Na supstratu ili se nazivaju i osnova, vinilne pozadine su podijeljene u dvije vrste:

  • Vinil na papiru - obično je standardna, polumjerna širina;
  • Vinil na Flizelin - Fliselin Prilika je u skladu s svim širokim pozadinama, od 70 cm i više, ne da se kovrčava, slobodno reći da je sva pozadina širine brojila na Flizelin.

Zašto je Flizelin (netkani platno, koji se stvara kada se miješanje celuloze s tkaninama) koristi za teška tapeta? Da, jer je iznimno izdržljiva i može se pričvrstiti na zid i držati nesigurno platno.

Je li moguće pobijediti ljepilo za phlizelin za vinil

Vinilna pozadina na badnoj osnovi u unutrašnjosti dnevnog boravka

Osim toga, filizelin supstrat ne apsorbira vlagu, što ga čini mnogo lakšim za proces lijepljenja. Fliselinic Wallpaper Lighting se temeljno razlikuje od drugih, jer se ljepilo nanosi samo na zid.

Vrste ljepila

Kao što možemo vidjeti, supstrat je karakterističan za Flieslin pozadine, a gornji dekorativni dio njih od vinila.

Tu su, naravno, iznimke - pozadina za slikanje, koje su u potpunosti izrađene od Flizelina, a mi ih također uzimamo u obzir.

Fliselin nije zahtjevan materijal, ljepilo, do i veliki, može postojati bilo koji, ali njegova dosljednost trebala bi se dati temelj pozadine zaključiti sa zidom. Majstori kažu da je zalijepljena pozadina s Fliesline supstratom za ljepilo za papir, vinil i druge pozadine, a rezultat je bio pristojan. Najvjerojatnije govore istinu, ali možda nešto za luđenje.

Je li moguće pobijediti ljepilo za phlizelin za vinil

Kombinirajući pozadinu iz pjenaste vinila

Ako razmotrimo pozadinske ljepila, onda se događaju:

  • Universal - pogodan za sve vrste pozadine;
  • Specijalizirana - stvorena za određenu vrstu pozadine.

Razlika leži u sastavu. Univerzalni adhezivi su u osnovi škrob, aditivi protiv plijesni i gljivice te u malu količinu PVA. Specijalizirana ljepila sastoji se od škroba na različitim načinima, istim aditivima i PVA, ali u ozbiljnim količinama.

Članak na temu: Kako napraviti laganu vezu s vlastitim rukama u privatnoj kući

PVA koja daje snagu ljepila i postalo je potrebno, potrebno je za lijepljenje teških fleslinskim pozadinom.

Zapamtite vintage metodu lijepljenja pozadine, kada je konstrukcija PVA posebno napravljena u bilo kojem ljepilo. Sada više nije potrebno učiniti, ali se načelo promatra.

Dakle, ako imate pozadinu na fliesline osnovi i ljepilo za vinil ili papirnate pozadine, onda je prilično prihvatljivo koristiti ga u radu.

Je li moguće pobijediti ljepilo za phlizelin za vinil

Ruski ljepilo za vinilnu pozadinu

Međutim, ljepilo pozadine će odgovarati samo dobre kvalitete zadovoljavanja sljedećih kriterija:

  • Prije svega, ljepilo bi trebalo biti ekološki prihvatljiva, ne štetna za čovjeka, životinjsko okoline;
  • Većina proizvođača na paketu sadrži detaljne upute za rad s ljepilom, a to je također nedvojbena plus;
  • prah je dužan imati homogenu dosljednost, bez kvržica, stranih objekata;
  • Uzgoj vode ne bi trebalo uzrokovati nikakve probleme, bez kvržica, grozdova i drugih stvari;
  • Nakon postizanja potrebne konzistencije, ljepilo se primjenjuje na pozadinu ili jednoječno;
  • Odmah je spreman zadržati tkaninu za pozadinu na zidu, ali joj daje vrijeme za usklađivanje;
  • Kao što je suho ne ostavlja mjesta u bilo kojoj tablici, bilo je to fliseline ili papir.

Čini se da su gore navedeni zahtjevi očigledni, ali nisu sve formulacije spremne za njihovo promatranje. Da bi saznali više o određenom proizvođaču, preporuča se uputiti na internet. Mi, zauzvrat, govorimo o nekim od njih.

Proizvođači ljepila

Nedavno se sve više koristi u izgradnji uvezene robe, a ljepilo pozadine nije iznimka. Većina proizvođača pristojnih ljepila za pozadinu su stranci. Tako nam europski proizvođači aktivno nude svoje proizvode.

Metila, econ, trenutak, pufa

Prve tri marke proizvode se u jednoj tvornici i imaju vrlo slične karakteristike. Da, metilana se ističe po cijeni i boji, ali u stvarnosti, to je samo bolji poznati brand.

Govori se da je metil ljepila tako visoka kvaliteta koja je spremna za lijepljenje bilo kojeg tapeta s bilo kojim pripravkom. Naravno, nismo ga provjerili, ali uvjereni smo da je to više ovo oglašavanje.

Za Phlizelin Wallpaper, ovaj ljepilo je prikladan na najbolji mogući način.

Članak o toj temi: Vrste unutarnjih uskih vrata: Što odabrati?

Je li moguće pobijediti ljepilo za phlizelin za vinil

Popularni njemački ljepilo za pozadinu

Ecoon nam je nedavno došao, ali on se pokazao savršeno dobro. Pa, i kako su Nijemci počeli glupiti pod oznakom, a uopće nije jasno, ali na razini je to vrlo dobar sastav ljepila.

PUFAS proizvodi drugu njemačku tvrtku, ali ljepilo se ispostavilo prilično pristojno, to je samo pronalaženje u trgovinama ne uspije uvijek.

Cleo, kelid

Francuski proizvođači strše s Kleo i Queld Marke. Postoje i ljepilo u prosječnom segmentu cijena, ali kvaliteta pripravka je još uvijek iznad prosjeka. Dobre drage pozadine savršeno su zalijepljeni na tim adhezijama, jer papir nema smisla uzeti ih.

Je li moguće pobijediti ljepilo za phlizelin za vinil

Francuski ljepilo za vinilnu pozadinu

Vrlo kvalitativno, Francuzi su razvrstali pogubljenje paketa, sve podatke na njihovim mjestima, sve je jednostavno i razumljivo. Upute za rad s ljepilom su nacrtane i detaljno opisane, dane su potrebne preporuke.

CMC, djetinjstvo

Ruski proizvođači su zastupljeni klasičnim CMC-ovima i novom figurom u suvremenoj proizvodnji nesigurnih ljepila - brand Quolati. Oba skladbe odnose se na proračunsku liniju ljepila, ali se mogu primijeniti svugdje.

Je li moguće pobijediti ljepilo za phlizelin za vinil

Ljepilo za pozadinu CMC

Ljepilo CMC-a je zalijepljen na toliko pozadina da zavidi bilo koji drugi sastav. Ali u većini slučajeva to je jednostavan papir.

Kao što možete vidjeti, birajte od onoga što, pa odaberite mirno. Pažljivo pročitajte potrebnu konzistentnost adhezivnog sastava, ako se i dalje odlučite za ljepilo na vinil ljepilo Phlizelin Wallpaper. Učinite bolje deblje od masti, ne riskirajte dobru pozadinu.

Čitaj više