Kako smanjiti kabinu s vlastitim rukama?

Anonim

Uz moderne zgrade postalo je popularno koristiti stari interijer, a ne iznimku od izgradnje rezanja. Snimite kupku ili kuću iz trupaca smatra se ključnim za bogatstvo i okus.

Kako smanjiti kabinu s vlastitim rukama?

Drvena kuća dobro zadržava toplinu, ima dobru zvučnu izolaciju, ali da bi kuća zadržala sve te kvalitete, morate ispravno smanjiti kabinu dnevnika.

Zgrade su u stanju zadržati toplinu i zadržati ugodan drveni miris. Biti unutra, možete osjetiti topli i suhi zrak. To je zbog činjenice da su drvene zidove sposobne provoditi prirodnu ventilaciju. Ali kako bi zadržali kvalitete za mnogo godina, morate znati kako izrezati dnevniku s vlastitim rukama.

Zidovi od trupaca i barova su više izdržljiviji, topliji i imaju dobru zvučnu izolaciju. Naravno, dnevnike su mnogo lakše od dnevnika, jer moderna tehnologija za preradu drva omogućuje vam da dobijete bar izvrsne kvalitete.

Prije izgradnje dnevnika, potrebno je uzeti u obzir da to zadovoljstvo nije jeftino, ali postoje i njegove prednosti. Na primjer, s obzirom na instrument, trebat će vam samo:

Kako smanjiti kabinu s vlastitim rukama?

Za rezanje, dnevnik će trebati sjekiru, vid, dlijeto.

  • sjekira;
  • pila;
  • sječivo;
  • olovka;
  • avion;
  • rulet.

Međutim, instalacija zahtijeva građevinsku osobu da nije lako, ali možete to učiniti sami. Da biste to učinili, trebat će vam drveni bar, čiji su rubovi zaokruženi uz pomoć Emerije. Dvije metalne pruge. Hacksaw je izoštren jednim od krajeva traka. Korištenje trake, glupi krajevi bendova su pričvršćeni na bar - ručku. Krajevi sklopivih ploča na željenoj vrijednosti su fiksirani s vijkom s rezbarijama i maticom. Rezanje matica, podešavanje veličine dolazi.

Prije nego što pokrenete rezanje, morate odlučiti koja vrsta vrsta je bolje koristiti, ali za ovo morate se upoznati sa svakim odvojeno.

Rezanje u šapi: neke značajke

Kako smanjiti kabinu s vlastitim rukama?

Shema rezanja u "Ola".

Ova vrsta prijave ima svoje prednosti i mane. Sljedeće karakteristike mogu se pripisati prednostima:

  • najmanje naporan proces rezanja;
  • Postoji prilika za spremanje, budući da je polaganje montirano u cijeloj dužini polaganja.

Članak na temu: Kako možete zaustaviti i ubrzati truljenje drva?

Minusi:

  • Budući da su kutovi slabo zaštićeni, bit će potrebna dodatna izolacija;
  • Kredit se smatra nestabilnim;
  • Izgled nije jako estetski.

Značajka particije je pravi oblik, jer imaju "čist kut", za davanje estetskog oblika, barovi bi trebali biti besprijekorni da zatvorete jednu debljinu. Također je važno zapamtiti, što je više debljina bara, topliji će biti kuća. To je zbog najmanji broj spojnih elemenata.

Kako smanjiti kabinu s vlastitim rukama?

Označavanje dnevnika za rezanje "u šapi"

Koristeći stroj za mljevenje ili planer, jedna strana trake se obrađuje na ravnu površinu, koja će poslužiti kao unutar konstrukcije. Suprotna strana mora se obraditi samo s ruba oko 2,5 dijelova iz promjera dnevnika. Ostatak stranaka se također tretira.

Na ravnom mjestu, dva se trupaca ugrađuju paralelno međusobno i oni su okomite na njih još dva. S dobivenog trga, prva kruna je proizvedena od strane podzabora. Prilagoditi ih s primjenom razine, a zatim označavati na obje strane. Važno je zapamtiti da veličina brazda slijetanja ne smije prelaziti ½ debljine. Naknadni dnevnik postavljen je na gotov utor, a za najbolje slijetanje, gornji dio "šapa" treba uskladiti.

Ako je u početku "šapa" nepravilno izvedena, više ga nije moguće ispraviti, ali možete ga poravnati, vođen drvenim klinom, ali to je nepoželjno da to učini.

U početnoj fazi, prije samostalnog rezanja visokokvalitetnog dnevnika, potrebno je odabrati vrstu pričvršćivanja dnevnika.

Potrebno je za čvrsti spoj, a inače bar može hodati.

Kako smanjiti kabinu s vlastitim rukama?

Sheme rezanja zida iz trake.

Jedna opcija je brd na trn. U ovom slučaju, u šapici gornjeg i ispod laganog dnevnika, rupa se obavlja i ravan šiljak se odveze u nju, nešto veći promjer. Kako bi se izbjeglo udaranje donjeg šiljaka, instaliraju se u redoslijedu kontrole. Za dodatno jačanje dizajna, takvi se šiljci mogu ugraditi u cijelosti duljine dnevnika, što će također doprinijeti isključenju deformacije tijekom skupljanja.

Članak o temi: jeseni obrt: 10 ideja za jesenski buket (33 fotografije)

Još jedna mogućnost je bolja, ali teže. Newbie on neće biti pod vlasti. U tom slučaju, šiljak bi trebao biti ostavljen na šapi tijekom pripreme, koji se pojavljuje oko 2 cm. Veličina šiljaka ne smije prelaziti od radne površine šape. Na vrhu dnevnika, u donjem dijelu mora se smanjiti odgovarajući žlijeb u kojem je umetnut šiljak, gdje šape padaju jedni na druge. Zdjela svih šiljaka raspoređena je u unutarnjem kutu crkve. Takav način polaganja Brusev je dugotrajan i zahtijeva nakit.

Tijekom styling kruna, kako bi se izbjegli mostovi hladnoće, paket ili drugi izolacijski materijal zaglavljen je u prazninama i prazninama.

Završna faza će biti trim šipke iz unutrašnjosti crkve. Ali u tom slučaju, mišljenja su razdvojena. Neki vjeruju da vam takav cilj omogućuje da interijer učinite privlačnijim i ugodnim, još jedno mišljenje je egzotična prirodnost materijala, kao i stil.

Nakon instalacije dnevnika, šipke treba obraditi antiseptičkom i antibakterijskom zaštitom sredstava, to će spriječiti injekciju materijala i uzgoj drvenih insekata i povećati otpornost na požar.

Log House "u šapu" zahtijeva dodatnu izolaciju kutova unutar ili izvan drvene kuće.

Rezanje rezanja u repu

Kako smanjiti kabinu s vlastitim rukama?

Dnevnike veze "u lobilnom repu."

Ova metoda rezanja slična je "u šapi". Osim toga, ova opcija ima sve prednosti dnevnika "u šapi" i nadoknađuje njezine nedostatke. U ovom slučaju, šape se izvode ne okomito, ali imaju kut nagiba. Kut ima takav radijus koji će vam omogućiti da položite sljedeću šapu u prethodnu. Ova vrsta spoja također ima svoje nedostatke i dostojanstvo.

Nedostaci uključuju:

  • Poteškoće za izvođenje šape pod kutom vlastitih ruku. Novi kolegij ne vrijedi ni pokušati bez pomoći Učitelja;
  • Kut nagiba je u stanju preskočiti vlagu tijekom kišnog vremena, vizualno se može vidjeti nakon rezanja kabine dnevnika i pri formiranju utora.

Članak o temi: Glocite u kupaonici: Kako se riješiti brzo i pouzdano

Tehnološki proces polaganja ne razlikuje se od dnevne kabine, ali postoji jedna razlika - po završetku polaganja, postoji potreba za stavljanjem hidroizolacije na uglovima zgrade kako bi se spriječilo penetraciju vlage. U isto vrijeme, važno je ne zaboraviti da se drvo za brušenje, nakon sušenja može deformirati.

Rezanje u zdjelu: Glavne karakteristike

Ova vrsta dnevnika ima svoje prednosti:

Kako smanjiti kabinu s vlastitim rukama?

Unajmiti "u zdjeli"

  • Rezanje u zdjelu ima lijep i estetski izgled;
  • Zbog svog spoja, ovaj je dizajn izdržljiviji i održiviji;
  • Takva log kuća ima dobru toplinsku izolaciju;
  • Zbog estetskog tipa ne zahtijeva dodatnu završnu obradu.

Nedostaci:

  • Složenost pri instalaciji i rezanju dizajna;
  • Potrebno je više materijala, to znači da će biti skuplji od troškova izgradnje.

Veza se javlja s rezanjem ili piljenjem čaše. Budući da su kutovi rezanja izbočeni krajevi trupaca, područje unutar konstrukcije se smanjuje, ali se stabilnost povećava, što vam omogućuje da izgradite nekoliko katova.

Priprema trupaca prije polaganja

Obilježavanje šalica izrađuje se značajkom koja radi kao kružno. Važno je zapamtiti da se zdjela treba nalazi na dnu dnevnika, budući da se inače voda može akumulirati u njemu, što će dovesti do brzog oštećenja drva.

Prilikom instaliranja trake, dnevnici trebaju biti položeni jedni drugima tako da se šalica ponavlja konture donjeg dnevnika. Veličina posude ne smije biti veća od polovice dnevnika.

Budući da je ova metoda trajnija, nema potrebe koristiti dodatnu vezu dnevnika pomoću Cola ili šiljaka.

Da biste ispravno izrezali kuću dnevnika vlastitim rukama, ponekad bez čarobnjaka ne može učiniti. To je zbog složenosti nekih čvorova, a njihova točnost njihovog izvršenja izravno ovisi o iskustvu i vještinama rada s drvenim elementima.

Čitaj više