Pravilna montaža raftirana za rezanje

Anonim

Prilikom rezanja dnevne kabine mora se promatrati tehnološka sekvenca, što je važan proces za visoko kvalitetno rezanje. Posebno treba posvetiti pozornost na čvrsto pričvršćivanje rogova na rez, od kojih će ovisiti o pouzdanosti i životu krova.

Pravilna montaža raftirana za rezanje

Vrste građevinarnih struktura.

Oblik budućeg krova i metode za pričvršćivanje raftera treba odabrati s materijalom iz kojeg je podignuta log kuća, mjesto regije, gdje će građevina biti. U dizajnu krovnih grešaka igraju važnu ulogu prilikom pričvršćivanja.

Kada je uređaj za krovni okvir, visokokvalitetni pričvršćivači rafter struktura vrlo je važan, budući da pogreške pri izračunu i nepravilno odabrani materijal, slabo izvedeni rad rad će negativno utjecati na trajnost, morat će ga ponovno preklapati.

Kako planirati Rafiylas

Izračunajte grede mogu biti nekoliko metoda:

  • koristeći mauerlat;
  • kroz grede preklapaju;
  • sa zatezanjem i substropsijskim drvenim šipkama;
  • povezivanje s gornjom krunom zidova trupaca;
  • Koristeći traku kuće, koji je izgrađen na okviru sustava.

Pravilna montaža raftirana za rezanje

Montažni čvorovi sustava Rafter.

Rafteri koji se koriste u ugradnji krova u požarima podijeljeni su na viseće i nagnute. Prilikom izgradnje drvenih kuća s velikim krovom, vise se rastrgani.

Glavni alati na poslu su:

  • rulet;
  • pila;
  • Corolninic;
  • olovka;
  • čekić;
  • odvijač;
  • razina.

Položaj Markup RAFTRICA Kada ih instalirate

Označavanje privrženosti ploča do rezanja mora započeti s frontima, dok su elementi čvrsto smješteni na fronte. Ali prvo u odboru mora se smanjiti element za podršku - zub. U gornjem klinu od rezanja, ponavljajući veličinu zuba, pumpa utor. Odmah treba napomenuti da bez zuba i žlijeb ne može pričvrstiti rafter. Kada su ciljevi postavljeni odozgo, potrebno je položiti 5 cm u nastavku, uzimajući u obzir visinu prednje strane.

Članak na temu: Interijer dizajn dvosobnog apartmana 45 m2

Kada krovni projekt dnevnike daje klizač element iz šipke ili trupaca, postavljanje polaganja, potrebno je staviti na nokte. Kada su svi elementi instalirani (dilatacija, sanduci) - se ekstrahira privremena montaža u obliku noktiju.

Pravilna montaža raftirana za rezanje

Shema sheme označavanja.

To je potrebno kako bi se osiguralo da svi elementi ne obješe sve elemente u skupljanju.

Tipično, rogova su instalirani u skladu sa korakom od 60 cm i više.

Korak će ovisiti o izgradnji izgradnje i mjesta izgradnje. Instalirajte grede na obje strane prednje strane, kao rezultat, dobivena je oblik šatora. U mjestima u kontaktu, rogova s ​​prednjem dijelom trebaju ostati jaz od najmanje 5 cm, napunjeni u naknadno izolacijski materijal.

Instalacija vješalica: Značajke

U tom slučaju, samo zidovi podržavaju, što može dovesti do horizontalnog razmaknice tijekom dizajna (rezanja). Da bi se olakšala ova opterećenja prije montaže i povezivanja rogova na zidnu bazu (rezanja) važno je koristiti zatezanje, koji je izrađen od šipke ili ploče, zahvaljujući kojem su counter elementi spojeni kada je rafter spojen na vrh. Kao rezultat toga, on ispada vjerni trokutasti oblik okvira, a oni su instalirani na krunama rezanja.

Postoji slična metoda kada se koriste grede preklapanja. Takvi elementi su instalirani s rogovima u jednoj ravnini i okomito na zidnu bazu. Ova se metoda koristi prilikom instaliranja mansardnih zgrada.

Pravilna montaža raftirana za rezanje

Shema vješalica.

Priključak dizajna s gredama bez obzira na ozbiljnost krova preporučuje se da se koristi u slučaju dovoljne snage i stabilnosti zidova Crkve. To je zbog činjenice da će pritisak na zidove rezanja same strukture biti točka, a ne ujednačena, kao kada koristite maurolalat.

U tom slučaju, metoda grede za uređaj za preklapanje mora biti odabran s dimenzijama od 50x150 mm. Rasporediti umivaonik krova, drvene šipke uzimaju ovu veličinu, što vam omogućuje da organizirate izbočinu od najmanje 55 cm. Elementi rafter u isto vrijeme metoda treba biti za bazu zida i pričvršćen na rub bar.

Članak o temi: Instaliranje bliže vrata vlastitim rukama: Sheme (video upute)

Montažna tehnologija u mauerlat

Maurilalat je jedan od ekstremnih elemenata krova rezanja. To čini pritisak velike težine cijelog krova, koji bi trebao biti jednako raspoređen preko elemenata ležaja. Montaža Maurolat je napravljen s brzim elementima koji daju ovaj tlak. Mauerlat je poput čvrstih trupaca koji su položili oko perimetra i kriške duljine brojila, koji su postavljeni izravno ispod elemenata Rafter.

Za proizvodnju mauerlasta, isključivo dnevnike dnevnika, šipke i ploče s minimalnim dimenzijama od 100x100 mm, 100x150 mm i 150x150 mm. Ako se koriste dnevnici, jedna od strana je izrezana kako bi se maksimizirala kontakt s gornjom krunom rezanja. Montaža maurolalata može se proizvesti u nekoliko metoda.

Pravilna montaža raftirana za rezanje

Shema rafted s kliznom podrškom.

Kada je dnevna kabina napravljena od dnevnika ili iz trake, maurilalat se montira duž gornjeg reda i instaliran je na dnevniku. Možete osigurati:

  • uz pomoć drvenih ili čeličnih zraka;
  • čelični nosači;
  • metalni kutak;
  • Pomoću pocinčane žice s minimalnim promjerom od 4 mm.

Kako priloženi rogova za mauerlat

Pričvršćivanje je odgovoran trenutak u procesu instaliranja krova. Iz metode pričvršćivanja elemenata Rafter s mauerlatom, stanje krova pod utjecajem vjetrova vjetra, snijeg poklopca, oštre promjene temperature ovisit će o tome. Svi drveni elementi mogu apsorbirati vlagu i istovremeno proširiti i pod utjecajem povećanja temperature - skupljaju se. S obzirom na karakteristike drvenih struktura, ne preporučuje se organizirati sve veze s krutim pričvršćivanjem, jer to dovodi do ruptura i pomaka. Opasnost također može predstavljati pojavu odstupačkih sila koje utječu na zidove crkve, zbog nemarne instalacije struktura. Da se to ne dogodi, morate imati ideju kako instalirati rogove na dnevniku.

Dođite s Mauerlatom se mogu konsolidirati slijedećim metodama:

  • teško;
  • klizna.

Vrsta konjugacije primjenjuje se uzimajući u obzir oblik krova i vrstu raftirane - slabe ili viseće.

Članak na temu: Jednostavni strujni šok s vlastitim rukama

Pomoću tvrdog pričvršćivanja

Pravilna montaža raftirana za rezanje

Alati za montažu rogova.

Prilikom instaliranja rogova na traku, metoda tvrde privitak je važna za prianjanje nekih zahtjeva i isključiti savijanje, uvrnuto, okreće i pomiče između elemenata.

Ovi zahtjevi se mogu postići:

  • Uključite kut s skidanje Bru za podršku;
  • Motiranje oprati na brzom elementu i pričvrstite ovu vezu s noktima i nosačima.

Koristeći kut, s potpornim barovima moždanog udara, rafreni su raspoređeni na mauerlatu. Sam element trebao bi se zaustaviti uzduž linije tereta zbog popločanog bara dužinom od oko 1 m. Također je fiksiran sa strane s metalnim kutom kako bi se izbjeglo pomak.

Drugi način kada je instaliranje najsvježenije. U tom slučaju, fiksacija noktiju je napravljen sa strane, pod kutom, prelazeći ih unutar mauerlata, treći nokat treba bodovati okomito. Tako da ispadne prilično tvrdog čvora prilikom fiksiranja.

U objema izvedbama, veza se prenosi drugom montažom elemenata sa zidom pomoću žice ili sidra za to.

U jednom ugljenu krova krovnih splavača se sakupljaju pomoću predloška, ​​odnosno iste veličine.

Primjena kliznog spoja

Klizni spoj je stvoren pričvršćima s mogućnošću prebacivanja jednog elementa. U takvoj situaciji takav će element rafterije u mauerlatu. Stvorite rogove na mauerlat s mogućnošću putovanja takvim metodama:

Način pranja i instaliranja elementa za rafter i ispran s mauerlatom:

  • proizvodnju veze pomoću 2 nokte sa strane defekata tako da se sijeku;
  • obavljanje veze s jednim nokatom, koji je začepljen u gornjem dijelu kroz sve rogove i u mauerlatu;
  • Zamijenjeni noktima s rupama;
  • Nanošenje nosača, pričvrstite rogove i mauerlat;
  • Rafteri strše izvan zida i fiksiraju se samo pločama.

Spoj se izvodi pomoću posebnih pričvršćivača.

Svaka metoda omogućuje da se elementi Rafter kreću u odnosu na drugo.

Čitaj više