Belen hrast pod unutrašnjosti: Odabir namještaja, primjeri (fotografija)

Anonim

Fotografija

Bijeli hrast kao vanjski premaz koristi se dosta dugo vremena. Na mnogo načina, to se objašnjava svojim izvrsnim karakteristikama i izvrsnim estetskim pokazateljima. Sam hrast je vrlo izdržljivo i pouzdano drvo drva, a posebno tretira, dobiva neobičnu strukturu drva.

Belen hrast pod unutrašnjosti: Odabir namještaja, primjeri (fotografija)

Slika 2. Kontrast u unutrašnjosti daje interijer neobičan i izvorni izgled. Ova kombinacija koristi mnoge dizajnere.

No, u ovom trenutku cijena takvog vanjskog premaza je dovoljno visoka, tako da proizvođači traže sve vrste načina za stvaranje visokokvalitetnih materijala koji oponašaju podlošne oprane hrast, ali u isto vrijeme se razlikuju od niske cijene.

Ako iz bilo kojeg razloga ne možete kupiti originalni parket hrasta, tretiran s posebnim rješenjima, a zatim prekriven lakom, izvrsna opcija u unutrašnjosti će poslužiti laminat ili linoleum, koji ima sličnu boju.

Značajke podova izbijeljena hrasta

Belen hrast pod unutrašnjosti: Odabir namještaja, primjeri (fotografija)

Slika 1. Unutrašnjost u stilu minimalizma daje malo romantizma i povijesnog prostora.

Danas proizvođači nude ogromnu količinu različitih podova. Potrošači ovisno o njihovom ukusu mogu odabrati različite materijale i različita rješenja boja. Netko voli tamnije tonove, netko bira najdraža.

Ako govorimo o boji bijelog hrasta, onda treba napomenuti njegovu visoku praktičnost. Objašnjava se dobro poznatom tvrdnjom da je prašina vidljiva na svjetlosnoj površini je manje vidljiva. Osim toga, lagane podne obloge vizualno proširuju prostor i daju sobu plemenitog i izuzetnog izgleda.

Što treba uzeti u obzir, planirajući opremiti unutrašnjost bjelih hrasta? Raznovrsne nijanse boje ovog poda pokrova. Unatoč činjenici da je glavna boja bijelog hrasta svijetlo siva, može imati mnogo nijansi: od tamno sive, tzv. Postoje sorte bijelog hrasta, imaju lagano lila.

Članak na temu: Kako napraviti zavjese iz perli i trajnu liniju ribolov?

Sve su to hladne boje, a izbor elemenata i unutarnjih dodataka na ovom katu treba biti vrlo oprezan. Dakle, tekstura ovog poda pokriva ima male ruttere, koji daje površinsku hrapavost, a prisutnost sive povezana je s berba, gubitkom, starošću. Takav premaz čak i minimalizam interijer pridaje neki romantizam i povijesnost: sl. jedan.

Prijemi i metode odabira unutarnjih stavki

Belen hrast pod unutrašnjosti: Odabir namještaja, primjeri (fotografija)

Slika 3. Ne preporučuje se korištenje namještaja od različitih vrsta drva u unutrašnjosti.

S obzirom na ovu činjenicu, dizajneri preporučuju korištenje glavnih suprotnih tehnika: potpunu kombinaciju ili kontrast. Kontrast uključuje instalaciju namještaja s kontrastnim bojama. Na primjer, bit će prikladniji namještaj od mahagonija.

Na prvi pogled, ova kombinacija izgleda nevjerojatno, ali kao da nitko drugi naglašava ljepotu i jednu i drugu vrstu drva: sl. 2. Takva će kombinacija biti idealna u interijerima klasičnog ili vintage stila: to će im dati autentičnost i stvoriti osjećaj antikviteta.

Ako govorimo o prijemu na temelju pune kombinacije, nalaze se namještaj od svijetlog drva: planinski ariš, pepeo ili isti bijeli hrast. Ne dopušta uporabu namještaja izrađenih od različitih pasmina: Sl. 3. Uzmite ovu tehniku, ako planirate opremiti svoj dom u rustikalnom ili zemljanom stilu.

Ali namještaj nije sve što čini unutrašnjost prostorije. Materijali za završnu obradu treba odabrati u skladu s tim, treba odabrati zid završne materijale. Dakle, ako želite dati svoj dom s nijansom drevnog, odaberite hladnije, svijetlo sive tonove podne obloge, namještaj i zidove. Ako više volite toplije nijanse, koristite žuto-sivi linoleum, žute, zelenkaste ili pješčane tonove namještaja i zidova.

Članak o temi: Frokon krov: vrste i opcije

No, prema dizajnerima, izbor zida u boji materijala i namještaja prilikom polaganja linoleuma. Cijeli hrast može biti gotovo bilo koji. Glavno pravilo - ton pod mora odgovarati primarnoj boji unutrašnjosti. Ako ima 2-3 komada namještaja svijetlih tonova u sobi, napravite naglasak na njima i pokrijte zidove poda s materijalom. Nasuprot tome, ako je namještaj blizu u nijansima na ton podne obloge, učinite zidove svjetlije i bogatijim.

Dakle, izblijeđeni hrast savršeno se kombinira s naglascima u plavoj, smaragdnoj, čokoladi ili trešnjinoj boji. Sami, to su vrlo bogati i bogati tonovi, koji, u kombinaciji s berba sivim, čine sobu kao rafinirana kao izuzetna.

Primjeri unutrašnjosti s hrastom obrtana

Belen hrast pod unutrašnjosti: Odabir namještaja, primjeri (fotografija)

Slika 4. Unutrašnjost sobe u suvremenom stilu: podovi i zidovi - svjetlo, namještaj - crno, pribor i elementi za dekor - ljubičasta.

Ako planirate staviti u svoj kućni laminat ili linoleum boje bijelog hrasta, ali ne želite kontaktirati profesionalne dizajnere, bit ćete zainteresirani za gotove primjere interijera, često se koristi prilikom završetka stana:

  1. Classic: Podovi - izbijeljeni hrast, zid boja - siva, namještaj - izrađen od mahagonije (kao proračunska verzija - s imitacijom ispod crvenog stabla), kao naglasak možete koristiti crvenu kauču i stolice.
  2. Bijela: Podovi, zidovi, namještaj - U svijetlim bojama, bijeli pribor se koriste kao naglasak (jastuci, zavjese, stolnjaci itd.).
  3. Metal: Podovi, namještaj i zidovi - u svijetlim bojama, koriste se metalni pribor (brončane ručke, svjetiljke raznih dizajna, svijećnjaka, itd.), Staklo namještaj će izgledati dobro.
  4. Crno-bijeli: Podovi i zidovi - svjetlo, namještaj - crno, pribor i elementi za dekor - ljubičasta, lila, trešnja ili plava (sl. 4).

Članak o temi: Kako rastu ananas? Rastući ananas u loncu

Napravite atraktivan interijer s podne obloge hrastovog poda je vrlo jednostavan. Glavna stvar ovdje nije pretjerivanje, jer višak svijetlih naglasaka može u potpunosti pokvariti izgled prostora. Ali previše, previše interijera izgledat će malo dosadno. Koristite prikazane preporuke, a vaš će dom zasjati nove boje i stjecati profinjeni prikaz.

Čitaj više