Struja ispravljanja i njihova svrha

Anonim

Struja ispravljanja i njihova svrha

Za napajanje različitih električnih aparata, energija je potrebna, ali ga konzumiraju u alternativnom formatu. Međutim, svaki drugi korisnici su različiti. Stoga je važno da je prenesena struja potrebna vrsta.

Za rad određenih potrošača potrebno je precizno naizmjenično, a za drugo - trajno.

I kako bi se preveo jedan na drugi, potreban je poseban uređaj - ispravljač.

U biti, ovo je poluvodički konverter energije. Takvi uređaji se koriste za transformaciju izmjenične struje u konstantnu (ispravljanje sinusoida). Uređaj je spojen u lancu između korisničkog uređaja i izvora napajanja.

Struja ispravljanja i njihova svrha

Potreba za uporabom ispravljanja javlja se ako je električna energija potrebna od AC mreže.

Upotreba i sastanak

Trenutni ispravljači se aktivno koriste kako bi se osigurao rad različitih uređaja:
  • potrošni materijal računala;
  • neprekidan;
  • Punjač za prijenosna računala i mobilne telefone;
  • električni pogoni;
  • podstanice;
  • elektronički krugovi itd.

Drugim riječima, čak i za funkcioniranje bilo kojeg mehanizma, koji zahtijeva izravnu struju iz mreže s varijablama, potrebno je uklopiti. Međutim, vrijedi odabrati ispravljač.

Značajke i vrste

Glavni zadatak uređaja je izjednačiti elektrotock, a ako je samo ova funkcija osigurana, ugrađeni su ispravljač s dva nekontrolirana ventila (pod nazivom diode). Međutim, kada se uređaj koristi za reguliranje indikatora napona, koji ulazi u potrošača, načelo dizajna je drugačiji.

U takvim slučajevima koristi se ispravljač s kontroliranim ventilima (tiristor). Povezivanje takvih uređaja, posebno, DC električni motori zahtijevaju.

Opcija kontrole ventila omogućuje vam da postavite parametre brzine rotora.

Agregati se razlikuju i ovise o napajanju i razini snage. Prema prvom parametru, oni su tri i jednofazne. Na drugom znaku, ispravljači se razlikuju na:

  • snažan;
  • vlast;
  • S malim pokazateljima mjerenja.

Članak o temi: Pećnica na utrošenom ulju s vlastitim rukama

Parametri pulsacije također se uzimaju u obzir: koeficijent, učestalost i snaga. Odaberite ih prema tehničkim pokazateljima potrošača. Prije kupnje uređaja morate obratiti pozornost na ove karakteristike i usporediti ih sa zahtjevom potrošača uređaja.

Rektifikatori se također koriste za punjenje, kolektorske tranzistore, baterije olova kiselina. Powelectro.ru - Ovdje možete kupiti same uređaje i druge električne aparate, uključujući ACB različitih proizvođača. Kupite bolje agregate, koji će optimizirati i brzo poboljšati svoj rad.

Značajke i princip rada

Rad najjednostavnije jedinice temelji se na korištenju svojstava dioda za proizvodnju električne energije u jednom smjeru. U isto vrijeme, prolazi kroz sam sinusoidni val, uređaj "prekida". Pozitivan dobivanje ide na shemu, a negativno - nestaje, njegova "prestani" dioda.

Struja ispravljanja i njihova svrha

Electrotocks, koji se dobivaju zbog ovog rada, naziva se naziv jedno-alpiperij pulsirajući. Dioda ga prolazi samo pola. U ovom slučaju, elektrotokovi snažno pulsiraju, pokazatelji će skočiti s 0 do maksimalnog parametra.

Modeli dva načina ispravljanja uključuju dijagram četiri diode. Oni su povezani tako da oba dijela vala padaju na shemu.

Međutim, negativna trim "se okreće". Ova struja je također pulsirana, ali dijagram je dva žica, a oscilacije će biti manje snage.

U ovom slučaju, takvi agregati su 2 jednokratna alppes, koji su uključeni na međusobnu paralelnu načelu u odnosu na drugo.

Čitaj više