Vrste unutarnjih uskih vrata: Što odabrati?

Anonim

Jedan od neophodnih atributa unutarnjih poslova je vrata. Dijeljenje interno prostora na dijelove s različitim ciljnim ciljevima, vrata stvaraju osjećaj udobnosti i sigurnosti. Preporučljivo je uzeti u obzir značajke unutarnjih poslova, jer bi trebalo skladno naglasiti sve prednosti prostora, te predstaviti okus vlasnika u povoljnom svjetlu.

Vrste unutarnjih uskih vrata: Što odabrati?

Odaberite snimljive vrata

Sistematizacija vrata

  • Prema prisutnosti krila - strukture vrata su uzgajane širine, postoje jednokratni, jednokratni i dvodimenzionalni.
  • Otvarna strana je ovisi o mjestu nadstrešnica vrata koja određuju na koji način, lijevo ili desno, vrata se otvaraju.
  • Materijal - na temelju cjelokupnog zahtjeva i vrste unutarnjih poslova, možete odabrati materijal koji utječe na raznolikost i kvalitetu izvršenja.

Vrste unutarnjih uskih vrata: Što odabrati?

Najčešća unutarnja vrata su uska i pojedinačna učenica. Ova vrsta se široko koristi u modernim apartmanima. Otvaranje vrata, u ovom slučaju ne prelazi 900 mm. Bivalska ulaza su optimalno rješenje sa širokim otvorom, prikladni su za daljnji rad. Onesporks su rjeđi, njihova značajka je prisutnost jednog uskog, fiksirana u svakodnevnoj uporabi, platnu, ali koja se može otkriti ako postoji potreba za prijenos velikih stavki.

Vrste unutarnjih uskih vrata: Što odabrati?

Mi smo više poznati u svakodnevnom životu, izgledamo uskim vratima drva. Glavna stvar je prilikom instaliranja, uzeti u obzir prisutnost nezaposlenih prostora, tako da se otvaranje i zatvaranje odvija bez opipljivih smetnji.

Vrste unutarnjih uskih vrata: Što odabrati?

Materijal

Unutarnja vrata razlikuju se u proizvodnom materijalu:

  • iz drva;
  • od plastike;
  • od stakla;
  • od metala;
  • od furnira;
  • od laminata;

Vrste unutarnjih uskih vrata: Što odabrati?

Na primjer, vrata u kupaonicu, koja se uvijek izrađuju u klasičnoj verziji, mogu se brzo deformirati zbog visoke vlažnosti, pa je bolje obratiti pozornost na laminirane površine. U skupoj i luksuznoj unutrašnjosti, najprikladnija vrata za ljuštenje vrata od drvenog polja. Fanerirana - distribuirana zbog niskih cijena i prihvatljive kvalitete. U slučaju kada je potrebna visoka zvučna izolacija, a funkcija izolacije topline uzima se u obzir, bolje je koristiti takav materijal kao metal-plastika.

Članak o toj temi: Kako odbiti mačku za povlačenje pozadine: Što napraviti mačka ogrebotina namještaj, pozadina koja ne bore mačke, štite zidove, tekuće pozadine i mačke nego razdvojiti zidove

Vrste unutarnjih uskih vrata: Što odabrati?

Grupiranje na mehanizam otvaranja i zatvaranja

  • mehanizam ljuljanja;
  • sklopiv;
  • klizna vrata;
  • mehanizam klana.

Swing je najčešća opcija u kojoj su dvostruki zaklopci obično. Koristi se u apartmanima, uredima, skladišnim prostorijama, općenito, gotovo svugdje. Imaju izvrsnu karakteristiku izolacije buke.

Vrste unutarnjih uskih vrata: Što odabrati?

Sklopiv - nestandardni i egzotični izgled, ime primljeno od načina zatvaranja i otvaranja, slično harmonici. Buka izolacija nije njihova prepoznatljiva značajka, funkcija je prilično dekorativna, pa se obično koriste u salonima, sobama za masažu, barovima. Na fotografiji možete vidjeti neke dizajnerske verzije ove vrste visećih vrata.

Klizanje je najudobnije rješenje za uske prostore. Nemojte zauzimati mjesta i otvara se vodilice, uski prostori za vrata je izvrsno rješenje ako je stan mali u veličini. Također su izvrsni pogodni za garderobu ili druga mjesta gdje zvučna izolacija nije važna. U apartmanima Studios, klizni dizajni su važan element interijera. Moderan i praktična opcija za očuvanje slobodnog prostora. Treba napomenuti da ova modifikacija zahtijeva za pričvršćivanje prisutnost "stezanja".

Vrste unutarnjih uskih vrata: Što odabrati?

Pendulum - nije ugrađen u okvir vrata, imaju razmak od dvije strane, što vam ne dopušta da zadržite toplinu i ne držite pozadinu buke. Poželjno je da su takva vrata instalirana na mjestima s puno propusnosti, kao što se može vidjeti na fotografiji. Ali nedavno je nespostavljena ponuda za unutarnja vrata.

Različite vrste mehanizama za otvaranje i zatvaranje omogućuje vam da odaberete najudobnije u radu, lijepom, zadovoljavanju okusa vlasnika vrata. Bit će potrebno kretati se u svakom pojedinom slučaju na kupovnoj moći, budući da su kriteriji cijena dovoljni.

Vrste unutarnjih uskih vrata: Što odabrati?

List vrata

Bivalska ulaza ima klasifikaciju i ispuniti list vrata. Postoje tri vrste:

  • gluh;
  • ostakljena;
  • Potpuno staklo.

Gluhi se može uperiti s metalom i plastikom, biti glatka, dopunjena panelima iz različitih drva, isklesana, nadopunjuju ogledala.

Glazd - utjecati na raznolikost oblika i vrsta ugrađenih naočala. To je, naravno, pridržavati se sigurnosnih pravila tijekom rada, osobito ako u stanu ima mala djeca. Čaše mogu ispuniti unutrašnjost neuobičajenim detaljima - matiranim i zadimljenim, mletačkim i vitražnim staklom, prozirno i uz površinu za reljef, sve to će dati potrebne poteze pri projektiranju. Unutarnja vrata Swing Uski izveden ispod stakla, oni su na prodaju uopće bez stakla, ili s glaziranjem. Ova varijanta je prikazana na fotografiji.

Članak o temi: Kako pravilno pripremiti vodu za sustav grijanja?

Vrste unutarnjih uskih vrata: Što odabrati?

Instalacije tehnoloških trikova

Dvostruka vrata za njegovu instalaciju zahtijevaju poravnanje kutije, prije izravnog fiksacije. Ulazna unutarnja treba imati jaz od 0,3 cm između jakne i vrata vrata. Uska vrata su obično instalirana u otvaranju ne više od 70-80 cm.

Ugradnja vrata je prilično ozbiljan posao koji zahtijeva brigu o detaljima, mukotrpnim izvođenim, impresivnim vještinama u popravku i stolarnoj radu.

Čitaj više