Kako prilagoditi plastične prozore

Anonim

Plastični prozori dugo su bili pouzdani u svakodnevnom životu i ne odustaju od svojih pozicija prvenstveno zbog njihove pouzdanosti i praktičnosti. Unatoč tome, s vremenom, funkcionalnost ih može prekršiti.

Nemojte se uznemiriti i tražiti stručnjaka za uklanjanje problema u radu metalnih plastičnih struktura. Podešavanje plastičnih prozora neovisno je vrlo stvarna.

Potrebno je samo istražiti neke od značajki utjecaja popravka i tehnologija PVC prozora. Pokušajmo koristiti ovaj članak kako bismo shvatili kako podesiti plastični dizajn. Ovdje će biti detaljne upute za prilagodbu i popravak plastičnih mehanizama prozora.

Vrste poremećaja PVC struktura

Kako prilagoditi plastične prozore

Kako prilagoditi plastične prozore, i koji se problemi mogu eliminirati bez privlačenja stručnjaka na ovo? Za takva povreda funkcionalnosti plastičnog prozora može se pripisati:

  • Prozorska krila se klanja okvir;
  • Krista nije u potpunosti čvrsto;
  • Otvori su istrošeni;
  • Dizajn se ne zatvara, jer je ručka blokirana u otvorenom stanju;
  • Nemojte rotirati ručku s zatvorenom krilom;
  • Ručka nije uspjela;
  • Ručka se loše okreće.

Za podešavanje plastičnih prozora trebate neke alate:

  • PassionA;
  • Hex ključ veličine 4 mm;
  • Uznemiravanje različitih vrsta.

Osnovni zahtjevi za podešavanje prozora

Kako prilagoditi plastične prozore

Hex ključ za podešavanje

Plastični prozor možete podesiti u nekoliko smjerova. S ovom značajkom možete konfigurirati dizajn strukture duž okvira, kao i za kontrolu stupnja uspona.

Tehnologija podešavanja plastičnih prozora je u načelu iste, ne računajući manje razlike u uređaju za ugradnju različitih proizvođača. Sada zamislite detaljnije upute za podešavanje plastičnih prozora na određenim radnim nedostacima.

Šash se ziši okvir ispod

Kako prilagoditi plastične prozore

Ako se krijumčari okvir odozdo, to znači da je dizajn sprešen

Nakon nekog vremena promatra se rad sustava Windows i vrata PVC-a, okvir okvira okvira. Ova činjenica sugerira da je dizajn uspio ubosti.

S takvim kršenjima potreba je gornja petlja plastičnog prozora. Prilikom uklanjanja nedostataka u radu prozorskog krila, potrebno ga je pomaknuti prema gornjoj petlji i odozdo prema gore, čime se eliminira opuštanje. Shema prilagodbe je sljedeća:

  1. Za početak, otvorite štap.
  2. Konfigurirajte vijak za podešavanje, koji se nalazi pored gornje petlje na kraju krila. Izvedite ovaj proces pomoću hex ključa koji se okreće u smjeru kazaljke na satu.
  3. Na donjoj petlji, poklopac je uklonjen i izvedi par skretanja u smjeru kazaljke na satu.
  4. Proizvodimo provjeru stupanj podešavanja krila, i ako se kvar nije u potpunosti uklonio, izvedite ove korake na željeni rezultat.

Članak o temi: Kako isprati iz Organe: Uputa

Kaput se ziši okvir na strani

Kako prilagoditi plastične prozore

Podesite vijke s heksadem ključem

Otvaranje PVC prozora Kada krila dodiruje okvir, povuče probleme. Uređaj za prozore neće se slobodno otvoriti i osloniti. Podešavanje prozora s vlastitim rukama u slučaju kada se krilo oslikava okvir na strani, proizveden prema sljedećem algoritmu:

  • Kada je okvir okvira zaklopke samo ispod, potrebno ga je pomaknuti prema petlji na donjem dijelu. To se postiže vijkom za podešavanje, koji se nalazi ispod donje petlje;
  • Kada je okvir okvira okvira oko perimetra, potrebno je podesiti vijak, koji je na kraju krila pored gornje petlje.

Postavljanje okvira za isključivanje

Kako prilagoditi plastične prozore

S vremena na vrijeme potrebno je provjeriti rad zatvorenog trake. Njihov broj je obično tako: na jednom šipku sa svih strana tijekom perimetra.

Potrebna je neovisna prilagodba plastičnih prozora, ako primijetimo nošenje barem nekom dasku za isključivanje. To može značiti da uređaj uzrokuje. Kako ispraviti ovaj nedostatak? To možete izvršiti pomoću takvih radnji:

  1. Upravljajte dizajnom i uklonite posebne čepove iz petlji i koristite vijke pomoću tipke.
  2. Idite na gornji dio, podesite vijak, kako biste podesili okvir horizontalno, a zatim okomito. Podešavanje okomitog položaja prozora se vrši pomoću donje petlje vijke.

Da biste kontrolirali je li proces konfiguracije ispravan, morate se stalno otvoriti i zatvoriti dizajn. Ako se Krista može slobodno otvoriti i zatvoriti, proces je dovršen.

Postavljanje gustoće gustoće krila

Kako prilagoditi plastične prozore

Zappa regulira snagu stezaljke okvira na okvir

Sa strane na kraju krila na mjestu postavljanja ručke postoji sustav ekscentrika ili drugih riječi TSAPF-a. Uz pomoć njih se podešava stezanje plastičnog prozora. Stegnite dizajna osigurava odsutnost nacrta.

Članak o temi: Salata pozadina u unutrašnjosti dječje sobe

Svaki proizvođač ima pojavu ekscentrika, ali načelo operacije je slično. Podešavanje PIN na plastičnim prozorima provodi se pomoću kliješta. Za to ih okreće u nekoliko revolucija.

Stupanj stezanja mora u ljetnom i zimskom razdoblju je drugačiji. U toplom vremenu godine, stezaljka treba biti slabija nego u hladnom vremenu. Zimi, kako ne bi puhao, krila bi trebala biti osvijetljena.

Kako prilagoditi plastične prozore

Podešavanje stezaljke može se izvesti iz petlje, rotirajući poseban vijak u donjoj petlji. Posebnu pozornost treba posvetiti zakretni poklopac. Postavljanje mehanizma za sklapanje više intenzivnog procesa.

U tom slučaju morate podesiti stezaljku vijkom u gornjoj petlji. Mehanizam se nalazi u blizini šarke. Da biste ih koristili, morate otvoriti krilu, zatim pritisnuti blok, dogovorite ručku u način ventilacije.

Moguće je pravilno podesiti vijak na sljedeći način: Uz povećanje stupnja uspona, vijak se okreće u smjeru kazaljke na satu, kada je slabljenje, naprotiv - protiv moždanog udara. Ne zaboravite tijekom procesa konfiguracije, provjerite rad rotacijskog preklopljivog krila.

Podešavanje pribora

Kako prilagoditi plastične prozore

Nastavljamo prilagoditi pribor PVC sustava Windows. Uglavnom se koriste u te svrhe, koriste se odvijači i hex ključ. Ručke su uglavnom konfigurirane pomoću odvijača i odmazdenih traka pomoću Hex ključa. Ako je krila slabo pritisnuta, bar se pomakne prema ulici.

Stupanj stezaljke je također konfiguriran s mjesta petlji, gdje se mehanizam podesiva pomoću heksagonske ključem. Stupanj stezanja postavljen je pomoću jezika. Što se više proteže, to će biti pritisnuta bolja krila. Razmotrite druge slučajeve kada su potrebni priključci prozora. Na podešavanju stezanja krila, pogledajte ovaj videozapis:

Postavljanje ručke koja je blokirana otvorenom krilom

Kako prilagoditi plastične prozore

Eurobon pribor funkcionira na taj način da kada je dizajn otvoren, ručka se ne okreće u "zatvoreni" položaj. Za to se u fitness mehanizam osiguravaju posebni blokatori.

Članak o temi: cigla polaganja vlastitim rukama

Uz određene poremećaje, funkcija ručke može se pojaviti kada se gumb okrene u "zatvorenom" položaju, a dizajn je otvoren. To jest, blokator je odredio položaj ručke. Da biste ispravili ovu situaciju, morate kliknuti na uređaj za blokiranje i uključiti mehanizam za zaključavanje na položaj "Otvori".

Ručka se ne okreće

Kako prilagoditi plastične prozore

Kako je prilagodba plastičnih prozora vlastitim rukama kada se pojavi problemi s ručkom? Nadahnut je ili izvršen njegov red je nemoguće.

S takvim nedostatkom ne izvodi se stisak mehanizma za zaključavanje s elementom odgovora. Ovaj problem je riješen na dva načina:

  • Krista se prebacuje pomoću podesivog vijka u mehanizam odgovora;
  • Mount je oslabljen i umetnuta ploča gustog materijala između krila i okvira.

Ručka se pokvarila

Kako prilagoditi plastične prozore

Ako ručka nije uspjela, onda možete popraviti plastične prozore vlastitim rukama. Popravak počinje s činjenicom da se mehanizam uređaja za zaključavanje oslobađa uklanjanjem obloge.

Da biste to učinili, potrebno je malo odgoditi i uključiti ga na 900. Dalje, trebate okrenuti nosače s kojima se drži uređaj i montirajte novu ručku na njegovo mjesto. Za detalje o podešavanju ručke pogledajte ovaj videozapis:

Ručka se loše okreće

Kako prilagoditi plastične prozore

Nije uvijek potrebno mehaničko podešavanje dodatne opreme plastičnih prozora. Na primjer, loše funkcioniranje ručice plastične prozore dolazi uglavnom zbog loše kvalitete podmazivanja mehanizma.

Da bi se to spriječilo, preporučuje se podmazivanje godišnje. Za podešavanje plastičnog prozora vlastitim rukama, a rezultat vam je zadovoljan, onda morate slijediti ova pravila:

  1. Redovito provjeravajte brtve kako biste spriječili njihovo trošenje.
  2. Uklanjanje svih čepova, rad treba obaviti vrlo pažljivo, kako ne bi pokvario njihov izgled.
  3. Ako je došlo do deformacije okvira, prozori se ne mogu podesiti. U tom slučaju, morat ćete se odnositi na stručnjake. PVC Windows popravak je bolji ne proizvoditi.

Važan čimbenik u dugoročnom funkcioniranju metalnih struktura, to je ugradnja proizvoda općeprihvaćenih proizvođača. Na primjer, uspostaviti kod kuće Windows "Rachu", kvaliteta ovog proizvoda se provjerava godinama. Pročitajte više o podešavanju PVC prozora, pogledajte ovaj videozapis:

Da bi se izbjeglo pojavljivanje nedostataka plastičnih prozora, treba redovito podmazati sve dijelove trljanja.

Čitaj više