Popravak podova u Hruščev: Kako napraviti, savjeti stručnjaci

Anonim

Popravak podova u Hruščev: Kako napraviti, savjeti stručnjaci

Popravak poda u Hruščovom - akcija je u potpunosti objašnjena, izravno je spojen s dugim vijekom trajanja stambenih zgrada. Uglavnom, to je visoka zgrada izgrađena u razdoblju od kraja 50-ih do sredine 80-ih godina prošlog stoljeća.

Prema tome, mnogi od njih su u vrlo lošem stanju i zahtijevaju kozmetički i remont, stoga je zamjena rotacijskog spola u ovoj situaciji prilično objašnjenje.

Struktura podova

Popravak podova u Hruščev: Kako napraviti, savjeti stručnjaci

Stari sovjetski laminat počinje škripati tijekom vremena

Povoljno, tijekom konstrukcije ove vrste struktura korišteno je nekoliko opcija podova instalacije. U jednom slučaju, korišten je betonska ploča obložena linoleumom ili gumenom pločicom za podne obloge, koje se s vremena na vrijeme razbasuje.

Drugi slučajevi uključuju korištenje drvenih zaostajanja, koji je složen drvenim preklapanjem. Zauzvrat počinje škripati i vibrirati pod opterećenjem, tako da kada se pojavljuju takve karakteristike, preporuča se demontiranje staro preklapanje i postaviti novu.

Izravan postupak potreban za takvu situaciju određuje se tek nakon izvršenja pažljive dijagnoze.

Ponekad kako bi se uklonili mogući nedostaci, dovoljno je izvršiti blagi kozmetički popravci, au drugim slučajevima je u potpunosti zamijeniti pod u Hruščov i napraviti veliki popravci baze.

Redekoriranje

Popravak podova u Hruščev: Kako napraviti, savjeti stručnjaci

Kada se kozmetički popravi zatvoriti praznine u podnožju i položi novi završni materijal

Kozmetički popravak uključuje smetnje bez dizajna rastavljanja kapitala. Ponekad može biti potrebno napraviti minimalni napor. Djelomično popraviti pod u Hruščov može biti na nekoliko načina.

Na primjer, kada se pojavi na drvenoj premazi malih pukotina ili mjesta, dovoljno je samo da ih izoštri i položite završni podni materijal odozgo: linoleum, laminat. Formirale su velike praznine i pukotine zahtijevaju više pozornosti.

Članak o temi: Linoleum za spol: Priprema u slikanju, prajmerima s vlastitim rukama, potreban je drveni podovi, obrada

Postupak za takve slučajeve je sljedeći:

  1. Stari postolja se uklanjaju.
  2. Svaka ploča se podiže s sjekirom ili nokatom.
  3. Nokti su izvučeni, novi su ispravljeni ili korišteni.
  4. Nakon što je drveno preklapanje potpuno rastavljen, potrebno je procijeniti stanje laganog zaostajanja na betonskoj bazi. Prilikom otkrivanja oštećenja, zamijenjeni su, ali prije nego se tretiraju s antisepticima koji štite od ponovnog pojavljivanja plijesni.
  5. Udaljene ploče su instalirane na mjestu, dok se međusobno pritiskaju što je više moguće.

Izgled ekrana se eliminira dodatnim pritiskom na kašnjenje do baze, ploče do propasti. Preporučljivo je to učiniti uz pomoć vijaka za samostakanje.

Popravak podova u Hruščev: Kako napraviti, savjeti stručnjaci

Ako je stara prevlaka iznimno istrošena, bolje je demontirati

Ponekad se ploče starog premaza počinju hraniti i vibrirati. U slučaju takve situacije, ugradnja podova u Hruščov, koji se izvodi s dodatkom LAG ili supstitucije tankih ploča do velike debljine. Morate dovršiti potpunu ili djelomičnu (ovisno o situaciji) demontaža.

Instaliranje propasti je potrebno s udaljenosti od ne više od 60 cm jedan od drugog. Ako je stanje hitnih zajednica postalo više od 65%, preporučuje se potpuno demontiranje. To je zbog činjenice da će u kratkom vremenskom razdoblju početi škripati i opet blijedi. Da biste preciznije odredili vrijednost koraka između LAG-ova, možete koristiti tablicu u nastavku.

Popravak podova u Hruščev: Kako napraviti, savjeti stručnjaci

Podove šperploča

Popravak podova u Hruščev: Kako napraviti, savjeti stručnjaci

Nakon polaganja, Phaneru pokriva tlo

Baza ima vrlo dobro očuvan, ali su se daske proširene tijekom vremena i ne odgovaraju polaganju laminata ili linoleuma? U tom slučaju možete koristiti listove šperploča. Popravak drva u Hruščev se izvodi na sljedeći način:

  1. Stari plint je rastavljen.
  2. Kako bi se izbjeglo pojavljivanje štrcaljke, preporuča se rastezanje ploča u mjestima za pričvršćivanje na zaostajanje.
  3. Pleywood limovi se stavljaju na površinu i zabilježeni samoizgled.
  4. Provedeno je napredovanje cijelog područja, što je potrebno za povećanje svojstava materijala koji odbija vlagu. Najoptimalniji će se predizbraditi šperploča s dvije strane. Nedostatak takve metode je da nije uvijek moguće ispravno izvršiti impregnaciju s punim sušenjem listova. To može potrajati nekoliko dana.
  5. Povezni šavovi između listova obrađuju se kit za drvo.
  6. Supstrat je složen ispod premaza za završnu obradu i instalacija je napravljena. Za više pojedinosti o popravku poda, pogledajte ovaj videozapis:

Članak o temi: Vanjski otvori za podrum: Kako to učiniti sami

Remont

Popravak podova u Hruščev: Kako napraviti, savjeti stručnjaci

Prvi kat stare kuće opasan je u tome što je podzemlje ili podrum u mnogim slučajevima u žalosnom stanju, a ponekad i poplavljeno.

Objašnjava se činjenicom da konstantan utjecaj mokrog zraka, kao i odsutnost hidro i isparavanje, destruktivno utječe na ploče ZBB-a koji su uništeni.

Popravak podova u Hruščev: Kako napraviti, savjeti stručnjaci

Mogućnost popravka za takvu situaciju je samo jedan - remont. Da biste to učinili, morat ćete dovršiti potpuno rastavljanje poda i preliti novu osnovu u skladu sa svim tehnološkim zahtjevima.

  • Uklanjaju se drveni elementi starog premaza (ploče, lag, parket, linoleum ili pločice;
  • Otpuštena betonska baza temeljito se očisti od prljavštine, prašine i smeća. Nakon toga, potrebno je ispitati na detekciju pukotina i cosela. Zatvorite ih cementnim mortom;
  • Pročišćena površina je prekrivena polietilenom filmom koja se koristi kao hidroizolacija. Mjesta veza su zaglavljena s viskima. U isto vrijeme, preporučljivo je gurati najmanje 5 cm materije na zid. Višak se može odrezati nožem;
  • Uz pomoć vode ili laserske razine određuje se ispravna visina budućeg estriha i postavljeni su svjetioni.

Estrih

Popravak podova u Hruščev: Kako napraviti, savjeti stručnjaci

Preporučuje se korištenje mješavina samonivelirajućih.

Da biste ulili novo preklapanje, možete koristiti skupno samo-izjednačavanje podova ili smjese cementa, razrijediti u omjeru od 1 do 3.

Usklađivanje započinje s dugom kutom, a to bi trebao biti izveden na razinu svjetionika. Mješavina žbuke uskrsnuo je vlašću preko cijelog područja sobe.

Popravak podova u Hruščev: Kako napraviti, savjeti stručnjaci

Preporuča se usporava kravata za izradu vode

Uklonite svjetiljke dopušteni ne ranije od 1 dan nakon popunjavanja. Depresije nastale nakon toga su preplavljene sličnim otopinom. Ovisno o debljini fiziološke otopine, razdoblje potpune skrutišta može doseći 4 tjedna.

Preporučuje se svakih 2 do 3 dana kako bi se radila voda vodom. To neće dopustiti pucanje pri sušenju. Zaustavite završnu površinu dopuštena je samo nakon 1 mjeseca nakon što je estrih poplavljen. Detaljan opis oblika Styling u ovom videozapisu:

Članak o toj temi: Metode za pričvršćivanje izolacije na zid

Budući da je Hrushchevka stara kuća, dodatna izolacija ne boli, pa osim hidroizolacije pod slojem estriha, ploče polistirena mogu se postaviti ili montirati topli kat.

Popravak podova u Hruščev: Kako napraviti, savjeti stručnjaci

Konačna odluka, kako promijeniti podovi u Hruščov, prihvaća se tek nakon izvršenja potpune osnovne analize. U nekim slučajevima to može zahtijevati specijalističku uslugu.

Ali čak i ako samo trebate zamijeniti nekoliko ploča, preporuča se potpuno otvoriti pod i očistiti ploču od akumulacije smeća, ostataka insekata ili životinja. Dakle, možete se zaštititi od pojave neugodnih mirisa i učiniti zrak u stanu mnogo čišći.

Čitaj više