Kuhinjski kamen pregača - trajnost i ljepota u kuhinji

Anonim

Kuhinjski kamen pregača - trajnost i ljepota u kuhinji

Obvezni element kuhinjskog rasporeda je kuhinjska pregača. Ova bočna traka iznad radne površine, štiti zid od prskanja, prljavštine i masti.

U pravilu, pločica se koristi u te svrhe, ali u novije vrijeme kuhinjska pregača kamena postala je sve više. To mnogo više štedi svježu i čistu sobu prostorije, ako se pridržavate jednostavnih pravila za kamene ploče.

Među raznolikošću izbora, problem s materijalom ustaje u pozornici kada trebate odlučiti hoće li koristiti umjetni ili prirodni kamen u završnoj obradi kuhinjskog prostora?

Umjetni kamen za pregače

Određena prednost za odabir ovog materijala je da je gotovo vječna. Izdržljiva i pouzdana, ima mnogo nijansi boja različitih zasićenja i uzoraka, sjajnih i mat površina.

U glatkom umjetnom kamenu nema pora, pa je imun na razvoj mikroorganizama u vlažnom okruženju, a uklanjanje mrlja iz vode i hrane se smanjuje kako bi obrisao površine vlažnom krpom.

Kuhinjski kamen pregača - trajnost i ljepota u kuhinji

Akril i aglomerat se obično koristi za dizajn kuhinjske pregače.

Akrilni kamen (korisnik) izdržljiv, ali u isto vrijeme fleksibilan materijal. Montiran je, ošišan na željene obrasce i obnovljena je bez poteškoća ako je potrebno. Slijedite ga lako, Corian ne zahtijeva posebno dugotrajno vrijeme. Međutim, važno je znati: akril se može izgrebati, a vruće površine mogu ostaviti otisak na njemu.

Odabir ovog materijala, dajte prednost laganim nijansama s mat ili polu-konveksnom površinom. Ogrebotine i prskanje vode neće biti tako vidljivi kao na sjajnom. Njezin izgled snažno pati od najmanjih mjesta, čak i prsti ostavljaju vidljive tragove.

Članak o temi: Kako spasiti hren za zimu: korisne recepte

Aglomerat u sastavu je bliže prirodnim, ali i za prijevoz i instalirati ga približno kao "jednostavno". U isto vrijeme, aglomeratne površine otporne na vlagu, izdržljivi za mehaničko oštećenje, izgledaju prirodno i lijepo, i troškove, u usporedbi s prirodnim, manje.

Zanimljivo je da aglomerat, za razliku od akrila, ima nižu temperaturu. Površine će biti, čak i na dodir, kao da je iz prirodnog kamena.

Primjena prirodnog završnog materijala

Pravi kamen ima svoj poseban šarm koji je teško oponašati. Izdržljiva je, ali osjetljiva na vlagu, pa čak i manje kiseline. Porozna površina upija mirise i kontaminaciju, teško je raditi s njom prilikom instaliranja, a cijena prirodnog materijala bit će prilično visok.

Obično se granita, mramora i travertina koriste za dizajn kuhinjske pregače kamena.

Granitne površine nisu strašne visoke temperature i mehanički utjecaj - oni su otporni na habanje i nepretenciozno. Osim toga, izbor nijansi je bogat i svatko može odabrati boju, najskladnije u kombinaciji s radnom pločom i zajedničkim pogledom na sobu.

Kuhinjski kamen pregača - trajnost i ljepota u kuhinji

Mramor više "hipricioznog" materijala, vrlo je jednostavno oštetiti i zamagliti, tragove od svijetle prirodne i kemijske boje teško ukloniti. U isto vrijeme to je jedan od najljepših, ali skupih načina za organiziranje kuhinje.

Kuhinjski kamen pregača - trajnost i ljepota u kuhinji

Travertin je izdržljiv i gorući, ali manje isklesan u odnosu na mramor. Poliranje i pravovremeno uklanjanje obojenih mjesta pomoći će očuvanju svog estetskog izgleda.

Korisno stjecanje uz kamenu površinu u kuhinji bit će posebno rješenje koje trebate impregnirati pregače. Hidrofobna impregnacija stvara učinkovit zaštitni sloj koji zadržava ljepotu kamena.

Kuhinjski kamen pregača - trajnost i ljepota u kuhinji

Nakon što je donio zaključke iz gore navedenih činjenica, možete sumirati.

Prednosti umjetnog kamena iznad prirodnog u završetku pregače su:

  • Otpornost na pad vlage i temperature;
  • stvaranje monolitne tkanine bez šavova i zglobova;
  • jednostavnost obnove žetona i ogrebotina;
  • Vanjski identitet prirodnih materijala.

Članak o toj temi: Kako samostalno rastavljati ručicu vrata unutarnjih vrata

Malo o odlasku

Bez obzira na to koji ste materijal izabrali za kuhinjska pregača, potrebno je pratiti čistoću kako bi održao svoj estetski vanjski sjaj. Osim toga, na površinama prirodnog kamena u uvjetima vlage, mogu se pojaviti kalup, što nije dobro za zdravlje.

Prirodni materijali Jedan ili dva puta godišnje mora se liječiti hidrofobnim sastavom i poljski, neprihvatljivo utjecajem agresivnih deterdženata i proizvoda za čišćenje, posebno visok stupanj abrazivnosti i kiseline.

Pregača za kuhinju od umjetnog materijala također treba poliranje i ne tolerira liječenje tvrdim spužvima, abrazivnim prašcima i tekućinama s alkoholom i sadržajem kiseline.

Podržava čistoću sa sapunastom vodom, mekom krpom i papirom, spasite prirodne ljepote materijala.

Kuhinja je mjesto gdje često provodite vrijeme. Zgodan i lijepo uređen, to će biti zona ne samo za rad, već i za ugodan odmor.

Izvor: stranica amigostone.ru

Čitaj više