Kako ljepilo kombinirane pozadine: Mogućnosti kombinacije, stručnjake savjete

Anonim

Najveći dio kuće pripada zidovima, tako da igraju vrlo važnu ulogu u unutrašnjosti prostora i stvaranju udobne atmosfere. Nije dovoljno jednostavno odabrati boju materijala za završetak zidova. Prvo morate odrediti sve značajke prostorije, uzeti u obzir njegovu svrhu, pokupiti odgovarajući stil, razmislite o metodi završne obrade, a tek nakon toga možete nastaviti izravno dizajnirati.

Kako ljepilo kombinirane pozadine: Mogućnosti kombinacije, stručnjake savjete

Tablica izračuna broja pozadine.

Gotovo bilo koji zidni ukras je dopušten u velikoj sobi. Ali može postojati situacija da će se činiti praznim, lišavanje prostora udobnosti. Da bi se to izbjeglo, često se koristi kombinirana metoda obloge. Ista opcija primjenjuje se pri popravljanju problematičnih prostora, jer ispravna kombinacija omogućuje skrivanje gotovo svih nedostataka sobe i dodijelite njegove prednosti. Stoga će se dalje preispitati koje opcije za kombiniranje pozadine je bolje odabrati za određenu sobu i kako staviti kombiniranu pozadinu.

Kombinirane pozadine su izvrsne za registraciju bilo kojeg interijera. Postoji nekoliko načina za kombiniranje s kojim možete lijepo organizirati zidove u bilo kojoj sobi.

Wallpaper Slijepi horizontalne pruge

Kako ljepilo kombinirane pozadine: Mogućnosti kombinacije, stručnjake savjete

Wallpaper lijep krug.

Pozadine zalijepljene u obliku horizontalnih elemenata bit će prikladni za gotovo svaku sobu. Ova metoda dizajna se ponekad izvodi naizmjeničnoj jednostavnoj boji s plutom ili drvenim panelima, ali u većini slučajeva upravo je izmjena različitih vrsta pozadina.

S ovom metodom za lijepljenje, najbolje je izmjenjivati ​​bendove različitih pozadina jedan ili jedan nakon nekoliko. U isto vrijeme odabire se optimalna širina pojedinačnih bendova, s obzirom na visinu zidova. Na primjer, za sobe s niskim stropovima najbolje je koristiti trake od oko 100 cm širine, a na visokim stropovima - od 150 do 200 cm.

Članak o toj temi: Proizvodnja drvenih vrata vlastitim rukama

Prekrasan rezultat može se postići primjenom materijala različitih tekstura. Na primjer, cilj će izgledati sjajno uz pomoć kombinacije tekstila i vinilne pozadine: površina prvog podsjeća na olakšanje žbuke, a drugi će izgladiti ovu grubost s mekim nijansama i crtežima.

Teško je lijepiti kombiniranu pozadinu s vodoravnim prugama, jer je potrebno točno izmjeriti mjesto zaprašivanja traka. Da biste to učinili, možete potrošiti horizontalnu osobinu na kojoj će se držati šav.

Moguće je, ako je moguće, trebalo bi biti paralelno sa stropom, ali u podu, budući da se u ovom slučaju podudara s razinom namještaja koji se nalazi u sobi.

Kako ljepilo kombinirane pozadine: Mogućnosti kombinacije, stručnjake savjete

Shema reda stavljanja platna.

Kada su zidovi spremljeni s horizontalnim prugama, najprije morate staviti na sjaj trake za pozadinu, što je gore, a zatim početi lijepiti onaj koji se nalazi ispod. Umjesto veze, bendovi moraju biti ostavljeni malu znanost, koja nije označena ljepilom. Tek nakon potpunog sušenja pozadine možete obrezati i proizvoditi blizancu. Točne sljedeće sljedeće ove tehnologije omogućit će izbjeći bore i maksimizirati povezivanje pojedinih elemenata među sobom.

Ponekad, uz zidove zida s horizontalnim prugama, male nepravilnosti pojavljuju se u komadima prašina. Taj se problem može riješiti primjenom elemenata kao što su drvene tračnice i razne granice. Oni ne mogu samo rješavati problem neujednačenih rubova, već i nadopuniti unutrašnjost sobe.

Natrag u kategoriju

Pozadina koja drže vertikalne pruge

Kako ljepilo kombinirane pozadine: Mogućnosti kombinacije, stručnjake savjete

Shema materijala i alata.

Vrlo dobar vizualni učinak može se dobiti ljepljivim pozadinama okomite trake različitih boja. U isto vrijeme, potrebno je steći materijal iste teksture i širine. U shemi boja možete koristiti kombinaciju kontrasta ili koristiti različite nijanse jedne boje. Također možete ljepiti pozadinu s različitim uzorcima. Kombinirajući pozadinu na ovaj način, možete postići jedinstveni dizajn, stvoriti raspoloženje udobnosti i odmoriti se u sobi.

Članak o temi: Što učiniti ako plin stupca teče?

Tehnologija za lijepljenje pozadine Ova metoda ne pruža posebne probleme. U isto vrijeme, susjedni elementi mogu se međusobno spojiti, kao i stvaranje veza različitih oblika. Povezivanje mjesta neće biti vidljiva, jer će biti na granici prijelaza boja.

Natrag u kategoriju

Pomoću umetaka

Kako ljepilo kombinirane pozadine: Mogućnosti kombinacije, stručnjake savjete

Krug kruga s pozadinama vanjskih kutova.

Uređenje zida na ovaj način predviđa osnovu temelja. Prvo, zidovi moraju slikati ili držati na njih, a umetci se mogu koristiti na vrhu gotovog premaza.

Ova tehnologija osigurava korištenje umetaka iz masivnijih Fluseline baziranih pozadina. Umetci mogu biti različitih oblika i veličina. U većini slučajeva, podcrtajte konturu umetaka izrađuju granice ili trake.

Lijepnica u obliku umetaka je dovoljno jednostavna, jer će njihovi rubovi biti pod uokvirenim. U konačnici će se dobiti jedinstveni uokvirivanje vaše sobe, što će joj dati individualnost i modernoću.

Ponekad se u velikim područjima koriste nesigurni umetci. Uz njihovu pomoć, možete dati odvojene dijelove jedne sobe raznim semantičkim opterećenjem. Na primjer, dječja soba se sastoji od spavanja, igranja i radnog dijela. Stoga, za spavaću sobu možete primijeniti pozadinu mirnih tonova, a za igru ​​i radni dio za korištenje pozadine bogatih boja. Ova metoda završne obrade će ispuniti sobu dodatnom energijom i dinamikom.

Natrag u kategoriju

Odabir različitih zidnih elemenata

Kako ljepilo kombinirane pozadine: Mogućnosti kombinacije, stručnjake savjete

Shemu linija pri kombiniranju pozadine.

Ako postoji mnogo različitih niša i izbočina u zidovima na zidovima, ne biste ih trebali sakriti i zatvoriti, jer koristite ove stavke, možete stvoriti moderan i jedinstveni dizajn. Za jasnu dodjelu niša i polica, mogu se spremiti s materijalom kontrastnih nijansi. Na primjer, ako je zid u sobi bijeli, tada se tamne nijanse mogu koristiti za dizajniranje niše, s ružičastim zidom zidova, salate niša su savršene. Za registraciju niša u monofonskoj sobi, pozadina s hijeroglifi ili ukrasi su savršeno prikladni.

Članak o temi: Vinski podrum radi sami

Glavni problem prilikom lijepljenja NIS je veliki broj dodatnih završnih elemenata, što značajno povećava vrijeme tih radova.

Natrag u kategoriju

Kako ispravno lijepiti pozadinu?

Da biste dizajnirali zid zida s pozadinom, možda ćete trebati alate i materijale kao što su:

  • četka;
  • Kabel za označavanje;
  • nož za tiskanicu;
  • valjak;
  • kit nož;
  • ljepilo;
  • gipsana mješavina;
  • Prajmer duboko prodiranje.

Kako ljepilo kombinirane pozadine: Mogućnosti kombinacije, stručnjake savjete

Shema reda napada na tapetu potkrovlja.

Potrebno je lijepiti pozadinu na unaprijed određenoj površini, pročišćen iz stare obloge i prljavštine. U isto vrijeme, poželjno je da su sve utičnice i prekidači za uklanjanje unaprijed i isključite električnu energiju. Nova završna obrada izgledat će savršeno ako će zidovi biti ožbukani, poravnani i pripremljen duboki prajmer za penetraciju.

Kako bi se vidjelo u zglobovima zglobova, potrebno je zalijepiti pozadinu s laganom marginom, jer nakon sušenja mogu se malo smanjiti. Ako se provodi horizontalna izmjena traka, šavovi se mogu zatvoriti trakama ili granicama.

Natrag u kategoriju

Korisni savjet stručnjaka za ispravnu kombinaciju pozadine

Ako odlučite kombinirati pozadinu za dizajn sobe, uzmite ih u jednu trgovinu. Ako dio materijala treba kupiti negdje drugdje, uzeti komad već kupljene pozadine s vama kako bi ih bilo moguće priložiti na druge role.

Odaberite materijal jedne debljine. Najbolja opcija je kupiti pozadine iste kvalitete, koja je objavljena od strane jedne tvrtke, ali različitih boja i tekstura.

Ispravno odabrane opcije za miješanje kombiniranih pozadina pomoći će vam da sakrijete mnoge nedostatke prostorije: vizualno povećati nizak strop ili smanjiti visoku, ravnotežu ukupnu osvjetljenje sobe, istaknuti i ukrasiti niše i izbočine. Oni mogu učiniti sobu ugodnijom i udobnom.

Čitaj više