Radimo zvučnu izolaciju poda u kući s drvenim podovima

Anonim

Izolacija buke u drvenim strukturama ima važnu ulogu. Činjenica je da je drvo izvrstan dirigent buke različitih vrsta. Drvena kuća je vrsta rezonantne kutije. Bilo koja vrsta buke lako prodire u unutrašnjost prostorije bez sastanaka na svom putu značajnih prepreka.

Kuće od betonskih ploča i cementne baze nemaju takav problem. Sam dizajn već podrazumijeva zvučna izolarna svojstva. U tom smislu, zaštita drvene kuće je neophodna, inače buka i praznine mogu značajno utjecati na živčani sustav domaćinima. Proces izolacije buke razlikuje se od zaštite u betonskim konstrukcijama.

Radimo zvučnu izolaciju poda u kući s drvenim podovima

Postoje neke značajke u izgradnji drvene kuće. Faza zvučne izolacije provodi se u vrijeme gradnje. Ako je kuća spremna i postoji problem buke, onda će to biti vrlo teško riješiti ga, morat ćete rastaviti razloge i učiniti sve opet. Uvijek udara u džep, au nekim slučajevima izmjena pomaže malo. Dakle, zvučna izolacija se provodi u fazi konstrukcije.

Prije početka postavljanja zaštite od buke, trebali biste razumjeti prirodu samog zvuka. Uobičajeno je razlikovati sljedeće vrste buke:

  • Zvukovi iz koraka, peta, pad predstava nazivaju se šok i čine prvu skupinu.
  • Druga skupina buke naziva se zvukovima koja ima akustičnu prirodu. To su zvukovi koje proizvode TV, audio oprema i ljudski glas.
  • Treća skupina podrazumijeva zvukove koje je sama dizajn čini gore. Nazivaju se strukturnim. Na primjer, škripanje podnice je strukturni zvuk.

S obzirom na prirodu uznemirujuće buke, možete odabrati odgovarajući materijal i nastaviti raditi na polaganju.

Prvi korak u polaganju izolacije buke

Radimo zvučnu izolaciju poda u kući s drvenim podovima

Konstrukcija poda u drvenoj kući popraćena je svim vrstama povezivanja čvorova. Pričvršćivanje mjesta greda, njihov kontakt s prevlačenjem za ukrcaj, Brusevske veze - Svi ti čvorovi će proširiti zvuk u svim smjerovima. To je od njih koja počinje zvučnu izolaciju. Najučinkovitiji materijali za apsorpciju zvuka su blage vlaknaste strukture. Oni se savršeno suočavaju sa svojim zadatkom i jednostavnim za korištenje.

Članak o toj temi: Ideje za male kuhinje: Savjeti za registraciju, fotografije

Strukture i čvorovi izrađeni su pomoću zvuka koji apsorbiraju materijale. Mnogi majstori koji se koriste za polaganje između preklapanja. Ona pokriva grede, povezujući preklapanje na drugom katu, ako je dostupan. Također, zatvarači mogu biti položeni gumiranim materijalom.

Zvučna izolacija pričvršćivača i spojeva drvenih elemenata igraju veliku ulogu, budući da su pogonske grede proširile zvuk i sa strane. Oni su koridor koji putuje bukom, osobito udaraljkom. Preporučljivo je započeti izgradnju preklapaka koji već uzimaju u obzir prirodu zvuka i njegovu distribuciju. Kao rezultat toga, ne morate drhtati od najmanjih zvuka u sobi.

S obzirom na trenutke zvučne izolacije spojnih čvorova, naknadna zaštita će povećati učinak izoliranih priključaka preklapanja.

Zvučna izolacija pod i gornji podovi

Prizemlje

Radimo zvučnu izolaciju poda u kući s drvenim podovima

Zvučna izolacija poda, u pravilu, postavljena je na razini elastičnog estriha. To bi trebalo unaprijed misliti. Vrlo često, izolacija i zvučna izolacija kombiniraju se kao jedan materijal koji obavlja obje funkcije. Na primjer, staklo kockanje posjeduje i drugu kvalitetu. Prema tome, pod je točno izoliranje ovog materijala, jer eliminira potrebu za kupnjom zasebne izolacije buke. Materijal iz bazaltnih vlakana je vrlo popularan. On praktički ne zna jednak apsorpciji zvukova i zadržavanja topline u isto vrijeme. U tom smislu, faza podne izolacije podudara se sa zvučnom izolacijom, kao takva. Međutim, mnogi stručnjaci savjetuju da veći sloj zvučne izolacije za konačni podovi.

Ova dodatna mjera omogućit će vam da potpuno izolirate i šok i akustične zvukove. Dodatna zaštita se izvodi vrlo jednostavna. Na temelju završne estrihe, listovi čepnog materijala ili vlaknasti ploče su postavljeni. Plahte su čvrsto odvezeni jedni prema drugima i nisu vezani za bazu. Zašto ne priložiti? Nokti, vijci za samozadočavanje i drugi metalni elementi savršeno provodite zvuk. Prema tome, izgubljena je i izvedivost cijelog dizajna. Zvuk će i dalje proći kroz metalne elemente. Materijali za apsorpciju zvuka nisu pričvršćeni, dobiveno je "plutajuće preklapanje". Nadalje, konačni podovi se slaga. Dvostruka izolacija buke, izolacijska i pluta koja se može utapati zvukove udarce.

Članak na temu: ljepilo za vinilnu pozadinu: što bi trebalo biti zalijepljeno

Gornja preklapanja

Radimo zvučnu izolaciju poda u kući s drvenim podovima

Baza poda na drugom katu je dizajn u obliku greda i preklapanja. Priključeni su na glavne šipke. Zvučna izolacija tih elemenata počinje s konektorima. Održavanje čvorova čvora s valjanim materijalima. Same grede preporučljivo su pokriti osjetljivi ili drugi materijal otporan na vatru.

Činjenica je da tijekom vremena grede i ploče počinju škripati. Ako su "pakirani" u izolaciji buke, zvuk neće biti tako čuti. Uzmite ovaj put kada se podigne drugi kat. Najpopularniji i najpopularniji način za instaliranje zvučne izolacije gornjeg kata je membrana "drugi strop". Shema njegove konstrukcije je dugotrajna, ali učinak takvog dizajna vrijedi to.

Suština metode se svede na raspored "montiranog stropa" od dva drvena ploča koja apsorbira zvuka. Između njih postoji zvučni izolator. Ovaj "sendvič" je suspendiran i pričvršćen na zidove. Ispada osebujan zračni jastuk, apsorbirajući i redistribuciju dolaznog zvuka. Najvažnija točka u cijeloj strukturi je kompetentno pričvršćivanje. Membrana zvučnika u drvenoj kući pričvršćen je na zidove oko perimetra.

Glavno područje je pričvršćeno na grede pomoću vibracijske suspenzije. Može se učiniti ili spreman za kupnju. Nemoguće je montirati "montiranu izolaciju buke", budući da će učinak biti izgubljen zbog vodljivosti zvuka s metalnim elementom. Dizajn bi trebao biti u prilogu odvojeno i neovisan.

Zvučna izolacija preklapanja poda može se izvesti pomoću mineralne vune i šperploča. Načelo ove metode je isto kao i membrana. Materijal je složen između greda i ojačan je od šperploča. Dizajn je pričvršćen na zidove, ali ne i na grede. Mora biti neovisna o glavnom preklapanju. Umjesto šperploča, gipsboard se često koristi.

Što odabrati materijal?

Radimo zvučnu izolaciju poda u kući s drvenim podovima

Budući da je u drvenoj kući, zvučna izolacija poda se razlikuje od klasičnih shema betonskih podova, materijali se odabire upravo pod karakteristikama strukture. Najpopularniji i dokazani zvučnici su:

  • Staklena voda , Poželjno je koristiti u podnožju poda na prvom katu, budući da materijal izvodi dvostruku funkciju - izolaciju i apsorpciju zvuka.
  • Koji sadrži Bazaltna vlakna , Ovaj materijal se savršeno nosi sa svojim zadatkom - izolacija buke. Otporno je na vatru, ne izložena vlazi i može utopiti zvukove udarce.
  • Osjetljiv To je i izolacijski i materijal koji apsorbira zvuk. Lako ih je postaviti mjesta priključaka preklapanja. Međutim, materijal nije otporan na spaljivanje, potrebna je posebna obrada.
  • Čep materijal To je izvrstan izolator šokiranih zvukova. Nalazi se izravno pod konačne podove.

Članak o toj temi: napajanje za plin

Svi ovi materijali mogu se kombinirati međusobno. Uglavnom se koriste za uklanjanje problema s bukom i propuštanjem topline u drvenim konstrukcijama.

Zvučna izolacija pod je izgrađena u vrijeme gradnje, jer je vrlo teško popraviti u gotovoj kući. Prisutnost izolacije buke doprinosi udobnom i ugodnom smještaju u drvenoj kući.

Čitaj više