Promjena tablice vlastitim rukama: Dimenzije i crteži

Anonim

Sadržaj: [Hide]

  • Ukupni dizajn za mahanje
  • Proizvodnja tablice za zavarivanje
    • Proizvodnja praznina za tablicu
    • Formiranje žljebova
    • Formiranje mjesta za pričvršćivanje
  • Izgraditi stol za ljuštenje

Moderni proizvođači namještaja nude mladim roditeljima razne konstrukcije mijenjanja stolova za djecu. U pravilu, oni su dovoljno masivni namještaj u obliku noćnog stola ili prsa.

Promjena tablice vlastitim rukama: Dimenzije i crteži

Veličina dimenzioniranja mijenjanja prsa.

Pellator (horizontalna površina, ograničena bočna ploča) obično je fiksirana na gornjem poklopcu. Takva konstrukcija je nezgodna, jer je potrebno mnogo prostora u sobi. Stoga je mnogo lakše napraviti stolu s vlastitim rukama.

Ukupni dizajn za mahanje

Osim toga, stol od strane osoblja koštat će vas mnogo jeftinije od tvorničkog analoga, ako ga gradite, možete pružiti sve male stvari i nijanse koje su vam važne i vaše dijete.

Na vaš zahtjev, mobilna verzija tablice za pljusak može biti instalirana na krevetu ili krevetu.

Kada nestane potreba za to, može se ukloniti i ukloniti na njega gdje se neće ometati. Vrlo male dimenzije takvog dizajna čine ga još prikladnijim. U tom slučaju, sve funkcije dodijeljene to će obavljati, a dovoljno visoke krme neće dopustiti djetetu da se okrene i padne s tablice.

Pričvršćivanje s pouzdanim metalnim kutovima omogućuju vam da pričvrstite dizajn na bilo kojem namještaju bez dodatnog bušenja poklopca. Na primjer, na prilično visokom noćnom stolu, tako da se roditelji ne moraju saviti nad djetetom.

Možete napraviti stolu s promjenjivim rukama, ali sljedeće dimenzije smatraju se optimalnim:

  1. Za countertops - 80,5 × 78,5 cm (bit će pričvršćeno na utore izrađene u bočnim stijenama i na stražnjem zidu).
  2. Za stražnji zid - 77,2 × 10 cm.
  3. Za bočne ploče (strane) - 81,5 × 3,5 cm (takve dijelove trebat će 2 računala.).
  4. Za prednju traku - 81,5 × 3,5 cm.
  5. Za noge - 60 × 4 cm (oni će biti pričvršćeni na bočne zidove).

Promjena tablice vlastitim rukama: Dimenzije i crteži

Slika 1. Opći pogled na promjenjivu tablicu učvršćenu na noćnom ormariću.

Stabilnost cijelog dizajna će dati estrih, koji se nalazi ispod dna tablice.

Opći pregled budućeg dizajna prikazan je na slici 1.

Na taj način možete napraviti stol vlastitim rukama, čiji će dimenzije biti 83,5 × 81,5 cm s izračunatom visinom od 10 cm i štandova s ​​debljinom od 4 cm.

Naravno, možete promijeniti određene veličine sami. Najčešće je tablica za swadling napravljen pod određenim namještajem, tako da dimenzije dna moraju odgovarati gornjem poklopcu kauča ili prsa.

Natrag u kategoriju

Proizvodnja tablice za zavarivanje

Da biste napravili promjenjivu stolu vlastitim rukama, trebat će vam sljedeće materijale:

  • Šperploča s debljinom od 0,8 cm - 1 list;
  • Drvena ploča s debljinom od 2,2 cm - 250 × 10 cm (bolje je uzeti niz borova ili lipa);
  • Drveni segment mjerenja 4 × 2 cm i 60 cm dugo - 2 kom.
  • Metalni kutak za pričvršćivanje - 8 kom.
  • ljepilo dizajniran za rad s drvom;
  • Namještaj pjena za ublažavanje debljine najmanje 2-2,5 cm;
  • tkanina s vodootpornom premazom (ili impregnacijom);
  • Morilka, boja ili lak (na zahtjev).

Promjena tablice vlastitim rukama: Dimenzije i crteži

Crtanje mijenjanja prsa.

Osim toga, trebat će vam sljedeće stolarijske alate:

  • električna slagalica ili hacksaw;
  • Elektroda i skup vježbi za obradu drveta;
  • stezaljke;
  • Mlaznica horizontalnog mljevenja, stroj ili stolarska dlijeta;
  • brusni papir različitosti;
  • Santimetarski rulet.

Nakon što pripremite sve što vam je potrebno, možete početi prikupljati stol vlastitim rukama. Ali zapamtite da sve detalje i novčanice trebaju biti pažljivo polirani i nemaju burrs i neravne rubove. Inače, rizik od bolnog djeteta je prevelik. Stoga, obradite sve detalje, čak i one koji će naknadno biti unutar dizajna, vrlo pažljivo.

Svi čvorovi i priključci trebaju biti pouzdani i izdržljivi. Dodatne mjere opreza u proizvodnji dječjeg namještaja nisu nepotrebne.

Natrag u kategoriju

Proizvodnja praznina za tablicu

Prije pijenja praznine, sve pojedinosti su postavljene. Potrebno je uzeti u obzir sve prethodno izračunatih dimenzija. Ako nemate kružnog pri ruci, zaokruženja na strani mogu se formalizirati uz pomoć predmeta jefte, kao što su šalice. Rubovi detalja su od vrlo razumnije imati ga tako da se podudaraju s rubovima šperploče lista ili ploče. Uz ovaj prijem spasit ćete materijal, a pile će morati učiniti mnogo manje.

Promjena tablice vlastitim rukama: Dimenzije i crteži

Slika 2. Priprema pojedinosti o promjenjive tablice.

Da bi rubovi šperploča, "izgledali" pod pijem od slaganja, kaldrmirajte budući rez na slikarskoj vrpci. Takva mjera će pomoći izbjeći previše smeća. Svi rubovi praznih mjesta tretiraju se najprije s brusnim papirom s velikim zrnom, a zatim manjim škriljcem. Možete ubrzati proces pomoću posebne držačske mlaznice.

Crteži praznine i njihove dimenzije prikazani su na slici 2.

Naravno, vaše se veličine mogu razlikovati od navedenog. Slika prikazuje crtež lijeve strane. Pravo se pumpa na isti način, ali u zrcalnoj slici. Najbolje je najprije izrezati bočne stijenke slovima pod zaokruživanjem i onda izbrisati previše. To će izbjeći moguće pogreške i netočnosti u proizvodnji obratka.

Natrag u kategoriju

Formiranje žljebova

Nakon što su radni komad svih dijelova dizajna spremni, na bočnoj strani i na stražnjem zidu stola potrebno je formirati utore pod pričvršćivanjem tablice. Veličina žljebova ovisi o debljini šperploča iz koje se vrši kore. U ovom slučaju, utori moraju biti dubina od 6-8 mm, a širina je 7-9 mm. Stavite utore o udaljenosti od 2 cm od donjeg ruba detalja.

Promjena tablice vlastitim rukama: Dimenzije i crteži

Facilijske ploče za promjenjivu tablicu.

Najlakši način da napravite utore s mljevenim strojem ili posebnom mlaznicom, ali možete učiniti i običnog dlijeta. Uvjerite se da je zaustavi tabletopa ušla na mjesto pričvršćivanja s nekim naporom s vaše strane. Velike praznine nisu dopuštene, inače će cijeli dizajn biti nepouzdan.

Za pričvršćivanje tablice prednjeg trake potrebno je dugotrajno napraviti tlak od 5-7 mm. Da biste to učinili, postoji oznaka na obje strane, što je oko 2 cm od ruba. Ova udaljenost ovisi o debljini strane vašeg tablice. Drvo između označenog odabranog je pomoću dlijeta.

U istom principu u prednjim pregradu formira se sigurnosna kopija za dno tablice. Tijekom cijele duljine detalja trebate napraviti žlijeb od 1,5 × 0,7 cm. Njezini rubovi moraju zaokružiti. Najbolje je to učiniti s oblikovanim rezačem. Ali ako nemate takvog alata u prisutnosti, onda jednostavno konstruirati rub nožem stolarije i pažljivo ga tretirati s papirom za emery tako da ne postoje ne burrs.

Natrag u kategoriju

Formiranje mjesta za pričvršćivanje

Dalje, morate izbušiti gnijezda za dijelove za pričvršćivanje. Rupe koje se ne odvajaju izbušene su u stranu tako da oko 3-5 mm ostaje na stražnjoj površini. Ako šiljak prođe kroz dio, njegov kraj može biti bolan dijete ili roditelje. U slučaju kada niste mogli napraviti takve rupe, nakon sastavljanja tablice, budite sigurni da zatvorite plastične čep zatvarače, stavljajući ih na ljepilo.

U svakom od lateralnih dijelova potrebno je izbušiti sljedeće gnijezda:

Promjena tablice vlastitim rukama: Dimenzije i crteži

Označavanje ispod vodiča.

  • Za pričvršćivanje donjih dasaka (noge) - 4 kom.
  • za povezivanje na stražnju ploču - 3 računala.;
  • Za povezivanje s prednjim zidnim računalima.

Tada se odgovarajuće rupe izrađuju na prednjoj ploči, nogama i stražnjem listu. Dubina gnijezda izravno ovisi o duljini drema (šiljaka). Obično su bušeni dublje dublje 2-3 mm.

Ali prilikom izračunavanja veličine utičnice uzeti u obzir dubinu rupa u pričvršćenim dijelovima. U suprotnom, nećete moći pouzdano priključiti praznine, ali bez pukotina. U baru se moraju izbušiti ista gnijezda koja će poslužiti kao dizajn kravata kako bi joj dali tvrdoću.

Sve rupe moraju biti postavljene, pobrinite se da odgovaraju jedni drugima, i samo tada možete početi bušiti.

Natrag u kategoriju

Izgraditi stol za ljuštenje

Nakon što se provodi pripremni rad, možete početi sastaviti dizajn.

Prvo spojite noge s bočnim panelima. U gnijezdama namijenjenim za suglasne, ljepilo se dodaje s raspršivačem ili konvencionalnim pamučnim štapićem. U pravilu, u proizvodnji namještaja koristite posebne kemijske stolarije, ali možete napraviti uobičajenu PVA. Šiljci se ubacuju u gnijezdo i odvezete ga u rupu, lagano kuckanje čekićem (bolje je koristiti drveni cyonyan za korištenje).

Promjena tablice vlastitim rukama: Dimenzije i crteži

Pričvršćivanje stola za mijenjanje na noćni ormarić.

Zatim su slobodni krajevi privitaka umetnuti u rupe, izbušene u nogama (također su potrebni da se prethodno podmazuju ljepilom). Detalji su zategnuti sa stezaljkama i ostavite do potpunog sušenja ljepila.

Za istu tehnologiju, gubite ljepilo sve utore i rupe ispod pričvršćivača, ostatak stola se prikupljaju. Stražnji zid je zadovoljan s prvim tablicama, zatim pleteni umetnut u priključnice stražnjih ploča i šipka. Zatim se prikupljaju stražnjoj pločici, stranici i countertop.

Prvo se formira lijevi dio strukture i samo tada desno. U isto vrijeme, noge su spojene na estrih. Potonji se pridružuje prednjoj ploči.

Nakon završetka montaže, cijeli stol je stegnut stezaljcima i ostaje do potpunog sušenja. Metalni kutovi su pričvršćeni na stol tako da služe kao ograničitelji. Kada je tablica instalirana na poklopcu prsa ili cijevi, uglovi mu neće dopustiti da se pomakne. Konačno, stol je zalijepljen s omekšivanjem i pričvršćenim žljebovima ili krpom.

Članak o toj temi: Kako i od onoga što napraviti stolicu s vlastitim rukama

Čitaj više