Popravak lažnog krova učiniti sami

Anonim

Popravak lažnog krova učiniti sami

Prije ili kasnije, vlasnik bilo koje stambene zgrade, koji je služio ne deset godina, suočava se s potrebom za popravkom. Na primjer, počeo je teći lažni krov. Kako biti u ovom slučaju: započnite djelomični popravak ili pokrenite potpunu zamjenu krova?

Kada bi se trebao pokrenuti popravak krova?

Popravak sklopivog krova mora biti započet u slučajevima kada postoji:
  • rolete na šavu;
  • U mjestima priključnog dimnjaka s krovnim premazom, stezanje je slomljena;
  • očite rupe na krovnom listu koje su posljedica mehaničkih oštećenja;
  • Pojavio se krovni otklon;
  • Mnogi znakovi trošenja na području krova.

Svaki od navedenih slučajeva zahtijeva bilateralno razmatranje: je li potrebna potpuna demontaža, ili možete obaviti popravak mjesta na kojima je nastao curenje. Ostanimo detaljnije o svakom od tih slučajeva.

Curenje zbog kršenja šavova

Prva stvar koju trebate učiniti je pregledati sklopive veze. Da biste eliminirali otkriveno curenje, morate kotrljati šavove, kao i proces svih šavova s ​​posebnim brtvljenim butil gume ili bitumenskih samoljepljivih vrpca. Dugi niz godina već su se pokazali kao pouzdana sredstva u interakciji s metalnim premazima. U tom slučaju, oni će zaštititi sklopive šavove.

Curenje koje proizlazi duž dimnjaka i zidova

Uklanjanje dobivenog defekta počinje provjeriti nepropusnost spojeva sklopivog profila, nakon čega se obrađuje kako bi se uklonili oštećeni dijelovi profila u blizini zida, zamjenjujemo stari profil novim, osigurajte ga uz pomoć Dweels i miris poseban brtvilo. U skladu s uputama, postavljamo polaganje sklopivih panela i moguća moguća mjesta za brtvljenje otpada.

Mehanička oštećenja krova

Ako je oblikovana rupa kao posljedica mehaničkih oštećenja na krovu, onda je najvjerojatnije, najvjerojatnije zamijenila preklopnu sliku u potpunosti s naknadnim potpunim brtvljenjem svih šavova.

Nekolikom inače popravak lažnog krova će se pojaviti vlastitim rukama, ako su krovni premaz bakreni listovi. Zbog komparativne mekoće ovog metala, rupa u njemu može biti usitnjena jednostavnom tinkturom. Rezultirajuća zakrpa je pokriti posebnim alatom koji oponašajući stari metal omogućit će mrlju da se ne izaziva na općoj pozadini.

Uklonite krov otklon

Pokrivanje ili druga oštećenja krova, njegovi sanduci, drvene grede ili rogova mogu dovesti do krovnog hrabra. Nije lako restrukturirati cijeli dizajn raftera. Nemojte izbjegavati i zamijeniti oštećene predmete.

Potpuno mijenjamo sklopiv krov

Nije šteta, ali krov u dobrom stanju potpuno je izgubio svoj izgled i morat će ga zamijeniti. Možete promijeniti krov i bez uklanjanja starog premaza. Za to, čekić mora biti temeljito sagnuo sve preklopne šavove, kako bi položio novi sanduk i na vrhu je drugog premaza. Osim kozmetičkog učinka, takav višeslojni krov dobit će dodatno brtvljenje, i, naravno, pouzdanost.

Članak o temi: zid Mural Paris: Romantični interijer

Obavezan alat

Popravak lažnog krova učiniti sami

Za raspored novog krova ili popravak već postojećeg krova postoje specijalizirani krovni alati.

Razlikuju se na:

  • Priručnik;
  • Rad električne energije;
  • Poluautomatski

Jednostavni ručni alati primjenjivi su za suptilniji rad, na primjer, prilikom instaliranja sendvič panela na krovu ili pričvršćenja presavijenih ploča. Ručni alati za krovni rad treba primijeniti samo u slučajevima kada ste slobodni i majstorski znaju kako ga koristiti. Za rad na aranžmanu i popravku krova, vlastitim rukama postoji impresivan popis ručnih alata, glavni su:

  • Škare na krovu;
  • Razni okviri;
  • Razne čekići kalibar;
  • Kliješta.

Prednosti takvih ručnih instrumenata leži u dostupnosti i jednostavnosti korištenja.

Poluautomatski alati uključuju dvije vrste brtvenih strojeva. Uz njihovu pomoć moguće je izvršiti zalazak sunca dvaju lažnih krovnih ploča. Radnik Pomicanje ovog poluautomatskog alata za sklopive ploče, čini šavove čvrsto spojenim. Korištenje poluautomata je posebno učinkovit pri spajanju dugih krovnih panela, budući da alat ima visoke performanse u pričvršćivanju šavova.

Popravak lažnog krova učiniti sami

Električni alati uključuju krovne strojeve. Stroj, koji ima visoku produktivnost, sposoban je smjestiti krovne ploče u kratkom vremenu. Stroj je kompaktan i jednostavan za rukovanje. Osim toga, stroj je sklopljena oprema, tako da je moguće konfigurirati na bilo koju željenu širinu. Električni stroj će olakšati i brzo popraviti krov ili ga ponovno pokriti materijalom.

Pripremni rad za popravak sklopivog krova

Popravak lažnog krova učiniti sami

Važan korak prije nadolazećeg popravka je pročišćavanje krovnog metala. S metalnim listovima s metlom, smeće se uklanja. Zatim se pročišćavanje prvo provodi s nepristojnim metalnim četkima, zatim mekše. Ta mjesta krova, a to je žlijeb i suspenzator, koji su najosjetljiviji na koroziju, očišćeni su se pažljivije. Nakon skidanja, ta mjesta gdje je postojala metalna korozija, morate slikati.

Prije popravka krova treba pažljivo ispitati na pukotine. Za to je poželjno u svijetlim vremenu dana, jedna osoba pregledava korijen sa strane dvorane, a drugi je na krovu ulice. Kada se otkrije pukotina na krovu, osoba koja je u potkrovlju označava ovo mjesto s kucanje štapa, a radna površina se suši s kredom. Nakon identifikacije svih nedostataka premaz i volumena rada, trebali biste započeti popravak.

Slijed prilikom popravka sklopivog krova

Popravak rada na obnovi krovova metala je instalirati zakrpe na mjesto trošenja. Ako metalni limovi na krovu imaju pukotine na površini, tada se zakrpa na cijeloj širini lista. Ako je grb oštećen, ili bilo koje mjesto u blizini, onda su lokalne zakrpe.

Članak: Moderni stil u unutrašnjosti

Popravak krova metalnih cijevi

Oni dio krova na kojem se otkrivaju pukotine su pre-srušene. Zatim možete nastaviti nametanje plaćanja. Patch mora najprije biti prekriven uljem i ima malu veličinu malo većeg područja. Rubovi Passpoint flastera koriste se za njegov spoj s glavnim materijalom pomoću sklopivih šavova.

U najproblematičnijim mjestima u popravku, na primjer, u utorima, plaća treba biti pričvršćena na dvostruko presavijeni šav. Nakon desno, jer će zakrpa biti sigurno lemljena, to i susjedna područja prekriže se antikorozijskom bojom kako bi se zaštitili od hrđe.

Zahtjev za popravak cerata, burlap, gusta tkanina

Popravak lažnog krova učiniti sami

Ako se na krovu otkriju male rupe promjera ne više od 30 mm, lako se zatvaraju i bez uporabe bilo kojeg flastera. Za to se temeljito očisti od prljavštine i borljivih rubova i dalje do 30-40 mm oko njega. Mjesto popravka je zatvoreno mastiksom na bazi sukova. Sljedeći sloj će se rastopiti bitumen, a konačni sloj je krovni mastiks. Kada je popravak rupe zatvoren na obje strane: od potkrovlja i izvana krova.

Popravak lažnog krova učiniti sami

Za popravak malih lezija možete koristiti komade cerade, burlap ili gusto tkivo. Pukotina se može smatrati malim i može biti ugrađena s ovim materijalima ako njegove dimenzije ne prelaze 30-200 mm. Prije nanošenja materijala za radnje potrebno je osigurati da je tkanina ili Tarps cijeli broj, bez oštećenja i nalazi se u suhom stanju. Zatim se rezani za flaster spušta za 15 minuta u ulju. Boja se može pripraviti neovisno. Da biste to učinili, potrebno je miješati maslinovo i naritan željezo ili olovo gomolja. Nakon isteka roka, flaster je uklonjen iz boje, pritisnut i superponiran na popravljenom području. Pažljivo preplanute, osobito oko rubova, zaglađuje četkom. Potpuno povećava flaster nakon 5-7 dana i moguće je obojiti, pre-uklanjanje akumulirane prašine.

U dražljivima, utore, nadstrešnice, gdje god se voda nakuplja ili kašnjenja, ovi elementi su koroziji i zahtijevaju česte popravke.

Ako je, kada je pregledana, otkriveno je da je više od polovice krovnog područja u istrošenom stanju, a zatim popravak postaje nejednačen. Bolje je odlučiti o polaganju krovnog materijala ponovno u potpunosti.

Ako treba zamijeniti pojedinačne listove premaza, oni su unaprijed zaključani, pripremljeni, a zatim složeni na isti način kao i novi materijali.

Ako se odluči za korištenje starih krovnih listova, oni su pred-što dovodi do obrasca za obradu: boju, tretirani uljem, čistim, smanjite željenu veličinu. No, takvi stari materijali se ne preporučuju da se koriste u popravku streha, potplata ili drugih odgovornih dijelova krova. Za njihov popravak koristite nove materijale. Prilikom popravka svih mapa i spavanja i stajanja, potrebno je zaštititi masku, izrađenu na temelju željezne turbine.

Članak o temi: Silikonski zidni nositelji: kako se pridružiti Suckeru do kafića, kako to škripac čičak i kuke za pločice

Stope za popravak rada sklopivog krova

Ako je popravak lažnog krova teško raditi s vlastitim rukama, uvijek možete pozvati stručnjake koji lako mogu izvršiti cijeli kompleks rada. Ovisno o složenosti rada, cijene popravka kvadratnog metra bit će različite. Primjeri stope za popravak presavijenog krova pocinčanog čelika:
  1. Kada se popravlja, što uključuje zamjenu od 20% sanduka i potpunu zamjenu premaza jednostavne konfiguracije lažnog krova, troškovi rada će biti oko 130 rubalja. Za 1m2.
  2. Ako popravci uključuju 20% zamjene sanduka i potpunu zamjenu krovnih materijala pri konfiguriranju sklopivog krova srednje složenosti, tada će se popravak 1m2 približno koštati 145 rubalja.
  3. Ako je potrebno popraviti krov prosječne složenosti konfiguracije s 20% supstitucijom sanduka i potpunu zamjenu krovnog premaza na metalu u valjcima, tada se takav popravak može učiniti u 155 rubalja. Za krovove od 1m2.

Cijene su relevantne 10. prosinca 2019., su indikativne i mogu se razlikovati ovisno o obutku i složenosti rada.

Je li vrijedno raditi krov popravak učiniti sami?

Nakon što je odlučio izvršiti popravak presavijenog krova vlastitim rukama, morate znati s kakve se poteškoće mogu suočiti:

  1. Otkrivanje problematičnih područja.
  2. Kupnja ili alat za najam.
  3. Odabir i kupnja materijala.
  4. Kvalitativni rad.

Razmotrimo svaku od ovih stavki detaljnije:

  • Problematična mjesta. Potraga za problematična područja je bolje učiniti zajedno, jedna osoba gleda s ulice, a drugi na strani potkrovlja ili potkrovlja. Sa složenim krovom, ponekad je vrlo teško odrediti mjesto curenja, jer oštećeno mjesto i izlaz vlage može biti na različitim mjestima, a kako bi se riješio ovaj problem, potrebno je demontirati prilično veliki dio krov.
  • Alat. Kako bi se popravio samo vaš krov, nema smisla kupiti skup alat koji neće biti koristan nigdje drugdje. U ovom slučaju, bolje je iznajmiti. Ali ne u svakom gradu postoje alate za najam i specijalizirani.
  • Materijali. Odabir visokokvalitetnih materijala u naše vrijeme je prilično uznemirujuće zanimanje. Obilje prijedloga je u slijedećem kraju čak i profesionalaca, da ne spominjemo pridošlica u ovom pitanju. Da, i želja za spašavanjem ne može igrati korist od trajnosti krova.
  • Raditi. Nastupite kvalitativno djelo mogu i početnik, dovoljno je provesti vrijeme na proučavanju uputa i raditi na uzorcima ili stoji. Brzo riješiti ovaj problem neće raditi samostalno, a mora se pamtiti.

I tako, ako se niste uplašeni iznad navedenih poteškoća, hrabro počinjemo popravljati presavijeni krov vlastitim rukama. I želim svima sretno!

Čitaj više