Što učiniti ako se prozori znoji na balkonu

Anonim

Kada se prozori na balkonu znojite, eliminiraju nevolje koje se dogodilo nije tako jednostavno. Česti prozori za zamagljivanje mogu dovesti do oštećenja prozora blokova i balkona. U ovom članku, pokušajmo odgovoriti na sva pitanja vezana uz pad kondenzata, kao i odrediti mjere za sprječavanje i uklanjanje ovog fenomena.

Zašto se Windows znoji

Što učiniti ako se prozori znoji na balkonu

Zamagljivanje sustava Windows može imati mnogo razloga.

Učinite prozore na balkonu i prozorima na loggiji? Naravno, ovo je dosadna nevolja. Osobito je razočaravajuće da nakon što je popravak prozora počeo teći jači, unatoč činjenici da su stečeni moderni dvostruki prozori, koji je proizvođač pohvalio sve frele. Cijela stvar je da najčešće kada se popravljaju na balkonima i lođe, ostakljenjem je opremljena jednim dvostrukim prozorima, koje pod određenim uvjetima ne nose se s njihovim funkcijama.

Proces kondenzacije se nastavlja pod utjecajem dvaju čimbenika i temperature. Temperatura na kojoj se javlja kondenzacija vodene pare, a njezina sedimentacija na hladnim površinama u obliku kapljica vode naziva se "točka rosišta".

Obično se vlaga kondenziraju na hladnim površinama (takvo stakleno staklo se može pripisati takvom). A zimi, na niskoj vanjskoj temperaturi, kondenzat se zamrzne.

Uzroci stvaranja kondenzata na staklu prozora

Što učiniti ako se prozori znoji na balkonu

Ugradnja balkona sustava Windows vrijedi samo u dobroj vjeri i kvalificiranim građevinskim brigadama

Zašto hoće li balkon prozori ući? Evo nekoliko razloga koji uzrokuju ovaj fenomen:

  • Delta Temperatura - pojava kondenzata moguće je kada je temperaturna razlika u sobi i na ulici. Sobe za tople sobe, ohlađene na hladnom staklu, pretvarajući se u kondenzat. Jedan prozori na balkonima i balkonima podliježu osobito takvom fenomenu.
  • Promovira zamagljivanje prozor stakla sirovo ili kišno vrijeme.
  • Visoka vlažnost u stanu, posebno s lošom ventilacijom prostorije ili odsutnosti uzrokuje zamagljivanje prozorskog stakla.
  • Zrak na balkonu, čak i izoliran i zatvoren, uvijek je mnogo hladniji nego unutar stambenih soba. Česti kućanstva na balkonu (dim; dobiti povrće; objesiti posteljinu), omogućiti parove pare zraka iz prostorije da prodire u balkon ili loggia, gdje se hlađenje, topli zrak pretvara u kap vode.
  • Osim ovih razloga, blok prozora može se kretati zbog izgradnje prozora blokova zbog ugradnje prozorskih blokova, nestandardne staklene lance mogu utjecati na stvaranje kondenzata, tako da je vrlo važno za stjecanje prozora prozora samo u dobro - poznate tvrtke koje su se pokazale s pozitivne strane. Instalacija balkonskog prozora je povjerenje samo u dobroj vjeri i kvalificiranim građevinskim brigadama, koji čine instalaciju dvostrukog glaziranih prozora u skladu s tehnologijom rada.

Članak o temi: Cross-vez Macovi: Shema za besplatne, Poppy Field Sets, Scarlet Riothis, preuzimanje crvene kamilice na crno

Što učiniti ako se prozori znoji na balkonu

Blokovi prozora s dvostrukim ostakljenjem pomoći će izbjeći zamagljivanje

Da se prozori ne znojite s nestandardnim širokim staklenim paketima, potrebno je osigurati konstantnu ventilaciju balkona ili loggie. To neće biti suvišno na balkonu i instalaciji splitskog sustava. Ponekad, kada zamjenjuju prozore, domaćini u svrhu ekonomske potrebe uspostavljaju preširoke slave ploče, koji se preklapaju protok toplog zraka iz grijaćih radijatora.

Čaše u takvim prozorskim vezama ostaju hladne, nemaju vremena za zagrijavanje, tako da je vlaga kondenzirana na njima. Uštede ne donose dobro, u slučaju instalacije sustava Windows s jednom redom staklom - staklo u takvim prozorima uvijek će se znojiti. Da biste zaštitili prozore od zamrzavanja, morate staviti prozorske blokove dvostrukim staklom.

Nepropusnost i pravilna instalacija

Čvrstoća stakla smještaja može se poremetiti nedovoljnom presudom gumenih brtvila. Čak i mali razmak u brtvljenju može uzrokovati pojačanu izgled kondenzata na naočalama, frost će se pojaviti na staklerima na prozorima. Što učiniti, tako da naočale ne zamrzavaju? Najmanje jednom godišnje, provjerite stanje brtvljenja gume, u slučaju oštećenja ili oštećenja, odmah poduzeti mjere za uklanjanje nedostataka.

Što učiniti ako se prozori znoji na balkonu

Pogreške ugradnje mogu uzrokovati izgled plijesni

Od posebne važnosti pri instalaciji prozora blokova ima ispravno brtvljenje, važno je osigurati da su svi spojevi ugrađeni montažnom pjenom, jer će čak i najmanji praznine dovesti do zamrzavanja sustava Windows.

Ako su zidovi zatvorenog balkona napravljeni bez izolacije, postoji strah koji će se kondenzat formirati ne samo na prozorima, već i na hladnim površinama zidova.

Čak i ako ste kupili najkvalitetnije prozore, oni će se zamrznuti ako su montažni radovi netočni. Provjerite je li tijekom instalacije uzeta sve zglobove snimljene montažnom pjenom, inače ne izbjegavaju nevolje. Nepažljiv rad instalatera, može pokvariti ne samo raspoloženje za dugo vremena, već i za smanjenje troškova popravka.

Članak o temi: Tehnologija polaganja gumene pločice

Mokri dizajni su brži od uništavanja, postoji opasnost od žarišta kalupa i gljivica, završni zidni materijal će patiti od visoke vlažnosti, osobito ako je prirodno drvo koristilo kada je završio balkon.

Aluminijski prozori za balkone i loggia

Moderni prozori za balkone se izvode ne samo od plastike, aluminijskog dvostrukog stakla - dobru alternativu PVC-u. Aluminij se koristi za proizvodnju okvira balkona, ako je potrebno smanjiti težinu građevnih struktura. Ako je kuća stara, okvir ostakljenja je bolji od aluminija. Dakle, da se prozori na balkonu ili loggia ne zamrzne, aluminijski dizajn prozora mora biti pravilno montiran, izoliran, tijekom rada, balkon bi često trebao biti zrakoplov.

Pogledajte videozapis kako provjeriti instalaciju dvostrukih sjajnih prozora.

Ako balkon ne planira zagrijati za zimu, aluminijski okviri nisu deformirani kada zamrzavanje, dizajn se ne boji utjecaja vlage, jer aluminij nije korozija.

Nekoliko dobrih Sovjeta

Što znači da se može primijeniti kako bi se spriječilo ili smanjilo windowing Windows?

Preporučamo da gledamo videozapis o učinkovitim metodama suzbijanja dinjanja prozora.

Drugi narodni lijekovi također postoje:

  1. Na 4 litre vode za 1 tbsp. l. Sol sol, promiješajte, procijedite. Rješenje se primjenjuju na staklo i ostavite suhim.
  2. Pomiješajte glicerin i alkohol u omjeru 1:10. Mješavina na staklu, neka ih osuše.
  3. Koristite posebne kemikalije protiv "Plakanja sustava".

Čitaj više