Kako izolirati pod pod laminatom: materijali, faze rada

Anonim

Nedavno, laminat dobiva sve veću popularnost. Nije posljednja uloga jednostavnost ugradnje ove podne obloge.

Treba pamtiti da je potrebno izolirati pod ispod laminata, inače je moguće hodati samo u papučama.

Kako izolirati pod pod laminatom: materijali, faze rada

Laminat je vrlo izdržljiv i otporan na habanje, ali prije nego što postavi baza je poželjno inzistirati.

Popis izolacijskih radova ovisi o dva čimbenika:

  • Na kojem će se pod kat - drveni ili beton - laminat;
  • Odabrana je vrsta izolacije.

Budući da svaki vlasnik zna koji seks ima u kući, razgovarajmo o odabiru materijala za izolaciju.

Nego što može zagrijati pod

Podloga

Jedan od najčešćih vrsta izolacije. Kao supstrat koristi faneur, federal, pjenasti polietilen, izol, drvo-čip premaz. Debljina supstrata ovisi o neujednačenosti poda, visine stropova i odabranog materijala. Pjesna polietilena bit će jeftinija, međutim, u jednom sloju može se staviti samo na apsolutno gladak pod. Ako trebate izgladiti nepravilnosti, nekoliko puta ćete morati preklopiti materijal.

Čep

Kako izolirati pod pod laminatom: materijali, faze rada

Polistirenska pjena pomoći će sakriti nepravilnosti baze prilikom polaganja laminata.

Vrlo skupo, ali to je ekološki prihvatljiv materijal. Takav supstrat će trajati dugo, pružajući ne samo toplinu, već i zvučnu izolaciju, cirkulaciju zraka. Osim toga, potrebno je najmanje prostora.

Ceramzit

Koristi se uglavnom za izolaciju drvenih podova. Poželjno je da sloj gline je najmanje 10 cm, inače neće biti moguće postići dobru toplinsku izolaciju.

Mineralna vuna

Jeftina, trajna izolacija. Minvata se mora zatvoriti s jedne strane folijom ili metaliziranim filmom. Vanjski materijal može se koristiti samo za toplinsku izolaciju nestambenih prostora.

Stiropor

Prilično jeftini, lagani i vrlo praktični materijali. Može biti mala i gruba zrnata. U osnovi se sastoji od zraka, koji drži toplinu. Ima izvrsne karakteristike zvučne izolacije.

Folija

Kako izolirati pod pod laminatom: materijali, faze rada

Foil se često koristi za podlogu, budući da je ovaj materijal izdržljiv i jeftin.

Proizvedene u valjcima i pločama. Uz pravilan rad će trajati dugo. Stop materijal je potrebno da odražava površinu dolje, a zatim toplina u sobi će biti u mogućnosti uštedjeti.

Poliurni lud

Može se raspršiti i napuniti. Savršeno upija vlagu i zadržava toplinu, izdržljiv, ne šteti zdravlju. To zahtijeva posebnu opremu za korištenje, tako da je materijalno polaganje bolje povjeriti stručnjake.

Članak o temi: topli kat pod laminatom na drvenom katu s vlastitim rukama

Topli kat

Posebna vrsta float izolacije pod laminatom. Može biti električna ili voda. U prvom slučaju, kabeli se nalaze ispod laminata, u drugoj - vodenoj cijevi. Kada je sustav uključen, kabeli ili voda u cijevima se zagrijavaju, dajući toplinski vanjski premaz.

Pripremna faza

Kako izolirati pod pod laminatom: materijali, faze rada

Estrih će pomoći uskladiti bazu ispod laminata.

Paul izolacija treba početi eliminirati površinske nedostatke. Betonski pod Potrebno je poravnati: Ulijte postojeće depresije ili jame, bacite bugere, izoštrite čips i pukotine. Ako je pod drvenom drvenom, daske će se morati rastaviti. Moguće je opremiti hidroizolaciju tako da vlaga ne uđe u položenu izolaciju.

Preporučljivo je pobrinuti se da je u procesu rada pri ruci bilo sve potrebne alate:

  • elektrolik;
  • odvijač;
  • Bušiti s različitim mlaznicama;
  • čekić;
  • Tiple, nesebičnost;
  • razina ili pravilo;
  • rulet;
  • marker ili olovka;
  • Izgradnja klamerice i nož.

Ovisno o odabranoj vrsti izolacije, popis alata može se proširiti donekle. Na primjer, lopata će morati položiti stezanje, a kada koristite materijale za punjenje - spremnik za njihovo kuhanje. Opcionalno za kupnju potrebnih alata. Možete posuditi nešto od prijatelja ili najam - takve usluge sada pružaju mnoge građevinske tvrtke.

Drvo izolaciju drvenih podova

Kako izolirati pod pod laminatom: materijali, faze rada

Drvna izolacija se može izvesti pomoću MINVATI.

Najčešće koristi metodu toplinske izolacije za LAGS. Treba pamtiti da će takva mogućnost izolacije ukrasti do 10 cm visine sobe, tako da morate pažljivo razmotriti odabir toplinskog izolacijskog materijala i njegovu debljinu. Faze rada na izolaciji polaganja su kako slijedi.

  1. Na dnu nacrta stavljaju okvir drvenih šipki (LAG). Ako su LAG-ovi već instalirani, ali su s vremena na vrijeme uhvatili ili pucketali, mogu se zamijeniti ili rezati na jednu razinu. Udaljenost između reda - 50-60 cm.
  2. Praznine između zaostataka ispunjene su izolacijom. Može biti gline, pjena, mineralna vuna. Ako se materijal koristi u pločama, moraju biti fiksirani. Minvata u Rollsu to ne treba.
  3. Na vrhu izolacije položio je izolacijski sloj pare. Možete koristiti konvencionalni polietilen film. Za brtvljenje zglobova preporuča ih konsolidirati s viskima.
  4. Da bi pod bio glatki, možete položiti OSB ploče ili iverice.
  5. Na pločama ili odmah na sloju pare barijere, drvene podove su složene, a već na njima - laminat.

Toplinska izolacija betonskog poda

Kako izolirati pod pod laminatom: materijali, faze rada

Shema toplinske izolacije betonskog poda po pjena.

Na LAGS-u možete topli i beton pod laminatom, ali samo ako njezina površina nije previše oštećena. Inače ćete ga morati poravnati i samo onda staviti drveni okvir, koji će i dalje smanjiti visinu sobe. Osim toga, manje su radno intenzivne metode toplinske izolacije betonskih podova.

Članak na temu: obrt iz montažne pjene vlastitim rukama

Prije svega, potrebno je identificirati koliko centimetara visine može se žrtvovati kako bi se izolacija. Pa, ako su stropovi visoki i omogućuju da se ukrade do 10 cm. Još bolje ako se betonska kravata može ponovno hraniti dodavanjem clamzita. Jednostavno je moguće polaganje ispod debelih ploča mineralne vune ili bojom fino zrnatog polifoam. Dobra opcija - korištenje dvostrukog pečenja. Prvo, sloj drvenih ploča postavlja se na vrh - supstrat i odozgo - laminat.

Ako izolacija može odabrati ne više od 3 cm, preporučuje se korištenje mješavina samonivelirajućih. Potrebno je mijesiti rješenje u skladu s uputama na paketu, izliti ga na pod i ravnomjerno rasporediti lopaticu. Nakon nekoliko sati, smjesa se stvrdnjava, bit će moguće postaviti podlogu, a zatim laminat. Ako betonska baza ne sadrži značajne nedostatke, izolacijski sloj ne smije prelaziti 1 cm. Inače je potrebno povećati tako da sve udarce skrivaju smjesu.

Na i dalje betonsku premaz, mogu se položiti takve materijale:

  • poliuretanska pjena;
  • Hypus vlaknastih listova;
  • pjenasti poliuretan;
  • Izolona.

Debljina izolacije neće biti više od 2 cm, ali će omogućiti da se osigura dobru toplinsku izolaciju.

Ako ne postoji mogućnost ili želja da izgubite centimetre visine sobe, možete kupiti tanku membranu izolaciju topline. Materijal ima dvije izmjene: sa ili bez folije. Membrana je zalijepljena izravno na pod pomoću posebnog ljepila.

Crtamo topli kat

Kako izolirati pod pod laminatom: materijali, faze rada

Dijagram vode.

Ova vrsta izolacije je najučinkovitija jer osigurava ravnomjernu raspodjelu topline po sobi. Prednosti takvih sustava mogu se brzo vrednovati zimi, jer se baterije ne zagrijavaju. Proces rasporede ovisi o vrsti vrste topline.

Vodeni

Mnogo više jeftinijim troškovima. Za svoj aranžman, bit će potrebna čvrsta metalna plastična cijev, koja se postavlja zmijom po podu. U idealnom slučaju, cijev treba staviti u estrih. Udaljenost između cijevi i vanjske površine laminata ne bi trebala biti više od 3 cm, inače se ne može osjetiti grijaći učinak. Ako ne postoji mogućnost stavljanja cijevi u estrih, aluminijske ploče za distribuciju topline su postavljene na poravnani betonski pod, i stavljaju se na cijevi. Cijeli dizajn se preklapaju s irovnicama, suhozidom ili šperpločem položenim u dva sloja vrhova i pričvrsti ih s samoizvlačenjima.

Članak o toj temi: Instalacija lajstva na stolu za kuhinju

Električni kat

Vrlo skupo zadovoljstvo, jer troši mnogo struje. Ali ovaj spol uzima manje prostora od vode, a temperatura se može preciznije prilagoditi. Ovisno o korištenim materijalima, podijeljena je na 3 vrste:

Kako izolirati pod pod laminatom: materijali, faze rada

Električno grijanje pod dijagramom poda.

  1. Infracrveni pod. Montirano jednostavno i brzo, kao što možete izolirati pod pomoću posebnog filma. Supstrat za prijenos topline postavljen je na pročišćenu površinu. Film se izreže u trake potrebne duljine i spuštaju štapove. Sljedeća spojite ožičenje i podesite termostat. Sve veze moraju se proširiti.
  2. Rod Mats. Ostanite na ravnoj površini. Na mjestima se okreću prostirki režu tako da ne oštete kabel. Na kraju, potrebno je vratiti se na mjesto s kojeg je počelo polaganje materijala i spojite krajeve kabela na termostat. Sada morate provjeriti otpor i integritet spojeva. Ako je sve u redu, možete položiti laminat.
  3. Kabel. Najmanje učinkovita vrsta toplog poda. Kabeli moraju biti stavljeni u pijesak-cementni estrih, pokriti podlogu, a zatim montirati laminat. To jest, moraju prvo zagrijati sve unutarnje slojeve, a zatim daju toplinu poda. To će potrajati određeno vrijeme i struju. Sustav možete početi koristiti tek nakon 28 dana - nakon punog glazura estriha.

Nekoliko važnih savjeta

Topli kat ne smije biti položen ispod namještaja i kućanskih aparata, inače će biti snažno pregrijavanje na tim mjestima, što će dovesti do povećane potrošnje električne energije, pokvarit će laminatne, grijaće elemente i površine objekata.

Uz sve zidove sobe potrebno je staviti toplinski izolacijski materijal debljinom od najmanje 1 cm tako da prostor za širenje laminata ostaje, a nema pukotina i drugih nedostataka na podu.

Prije početka polaganja podloge i podova potrebno je uključiti sklopljeni sustav za dva dana za provjeru njegove performanse i zagrijavanje površine. Laminat u tom razdoblju treba biti u zatvorenom prostoru. Svaki dan povećajte temperaturu od 5 ° C dok ne dosegne 15 ° C.

Maksimalna temperatura na površini laminata tijekom rada toplog kata je 27-28 ° C.

Prilikom odabira izolacije potrebno je uzeti u obzir ne samo visinu stropova, već i razinu vlažnosti u sobi. Neke izolacije ne mogu se koristiti u vlažnom okruženju, bit će potrebno opremiti hidroizolaciju za druge. Pravilno odabrana izolacija i njezina kompetentna instalacija osigurat će dug život laminata.

Čitaj više