Solarni kolekcionar iz aluminijskih limenki za 7 koraka

Anonim

Nevjerojatno jednostavan i jeftin solarni kolekcionar za dodatno zagrijavanje kuće, koji zagrijava zrak izravno.

Solarni kolekcionar iz aluminijskih limenki za 7 koraka

Najzanimljivija stvar je da je solarna ploča gotovo potpuno izrađena od praznih aluminijskih limenki!

Kućište za solarni kolekcionar je izrađen od drva (šperploča 15 mm), a prednja ploča je od pleksiglasa / polikarbonata (također možete koristiti konvencionalno staklo), debljine 3 mm. Na stražnjoj strani kućišta nalazi se staklo kockanje ili pjena (20 mm) kao izolaciju. Helicider je izrađen od praznih piva iz piva ili drugih pića, koji su obojeni mat crnom bojom, otpornim na visoke temperature. Vrh (poklopac) banaka posebno je dizajniran kako bi se osigurala veća učinkovitost izmjene topline između zraka i površine posude. (Molimo udolnik s tehnologijom!).

Kada je sunčano, bez obzira na vanjsku temperaturu, zrak se vrlo brzo zagrijava u bankama. Ventilator vraća zrak na zagrijani zrak, au sobi u sobi.

1. Priprema banaka

Za početak, prikupili smo prazne banke iz koje će napraviti solarne panele. Moramo oprati limenke čim počnu širiti mirise. Pažnja! Banke su obično izrađene od aluminija, ali postoje i neki od željeza. Banke se mogu provjeriti s magnetom.

Na dnu svake posude umetnute premještanje (ili nokte), a napravljeni su uredni otvori, iako možete izbušiti vježbu. Tada je kaliper umetnuta i iskrivljena u skladu s uzorkom.

Umjesto toga, možete koristiti posebne alate ili velike križare. Gornji dio banke je rezan škarama i savijen tako da ispada "peraje". Njegova misija je promicanje turbulentnog protoka zraka kako bi se okupilo onoliko topline iz grijane zide limenke. (Molimo udolnik s tehnologijom!) Sve to treba učiniti prije lijepljenja limenke.

Članak o temi: Klizna vrata za svlačionice s vlastitim rukama

2. Uklonite masnoću i prljavštinu s površine posude

Bilo koji sintetički način odmašćivanja će poslužiti vrlo dobro za tu svrhu. Degraas nastupa samo na otvorenom ili u dobro prozračenoj sobi.

3. Sadimske posude na ljepilo

Traka ljepila ili silikona na obali otporna je na visoke temperature, barem do 200 ° C. Tu su i proizvodi za lijepljenje, koji mogu izdržati do 280 ° C ili 300 ° C. Rublyko limenke, a vrh su savršeni jedni prema drugima, nježno nanesite ljepilo. Detaljno se može vidjeti dio lijevih limenki na slici.

Da ne bi propustili vertikalnu horizontalnu, bolje je napraviti predložak prije dvije ploče, pletenim noktima pod kutom od 90 stupnjeva. Uzorak na slici pružit će podršku tijekom sušenja limenke kako bi dobili ravno tunel za cijevi.

4. Napravite okvir

Kutije ulaznih i ispušnih plinova izrađeni su od drva ili aluminija, 1 mm debljine; Praznine u rubovima su zatvorene ljepljivom vrpcom ili silikonom otpornom na toplinu. Okrugli rupe u veličini limenki izrađeni su posebnom mlaznicom na vježbi ili smeđe.

Bit ćete zainteresirani:

Korisni savjeti o skladištenju stvari u kuhinji

Evo 5 trikova koji čine sjaj stare posuđe

11 biljaka koje trče komarci

5. Vezivanje kutije

Ljepilo se suši vrlo sporo. Ne zaboravite da se osuši tijekom najmanje 24 sata. Helij helicida izrađen je od drva. Stražnja strana solarne kućice je šperploča. Kako biste dodatno ojačali strukturu, možete napraviti unutarnji zid.

6. izolacija solarnog kolekcionara

Postoji izolacija između dijelova - od stakloplastike ili pjene. Sve je to zatvoreno s poklopcem tanke šperploče. Obratite posebnu pozornost na izolaciju oko rupe za ulaz i izlaz zraka u solarnom kolekcionaru.

Članak o temi: Kako otvoriti vrata ako je ključ ili dvorac razbio

7. Pričvršćivanje solarnog kolektora

Na kraju posla, helij je obojen crno i stavljen u ormar. Vrh je prekriven pleksiglasom, pažljivo ugrađen na okvir. Polikarbonatni / pleksiglavi bi trebali biti (po mogućnosti) blago konveksni da biste dobili visoku čvrstoću.

Važna nota:

Ovaj dizajn ne može akumulirati toplinsku energiju koju proizvodi. Ako je noć cool, onda je kolektor bolji zatvoriti, inače će se kuća ohladiti. To se može riješiti na jednostavan način - instaliranjem ventila ili ventila, koji će smanjiti gubitak topline.

Diferencijalni termostat upravlja radom ventilatora i uključuje / isključuje. Ovaj termostat se može kupiti u trgovinama elektroničkih komponenti. Uređaj ima dva senzora. Jedan je instaliran u gornjoj rupi za topli zrak, drugi - unutar donjeg kanala hladnjaka kolektora. Ako ste kompetentno instalirali prag temperature, solarni kolektor može proizvesti prosječno oko 1-2 kW energije za grijanje. To u osnovi ovisi o tome što je sunčan dan.

Opća proba solarnih kolektora napravljena je u dvorištu prije instaliranja sustava kod kuće. Bio je to sunčan zimski dan, nema oblaka. Mali hladnjak izvađen iz neispravnog napajanja na računalo je korišten kao ventilator. Nakon 10 minuta sunčeve svjetlosti od solarnih kolektora, temperatura zraka dosegla je 70 ° C!

Nakon završetka ugradnje kolektora na zidu kuće, kada je ambijentalna temperatura od -3 ° C, iz solarnog sakupljača, 3 m3 / min (3 kubična metra u minuti) grijanog zraka je oslobođen. Temperatura zagrijanog zraka porasla je na +72 ° C. Temperatura je izmjerena pomoću digitalnog termometra. Da bismo izračunali snagu kolektora solarne toplinske energije, uzeli smo protok zraka, a prosječna temperatura zraka je na izlazu bloka. Izračunato silo koje je dao solarni kolektor bio je oko 1950 W (WATT), koji je gotovo 3 KS (3 HP)!

Članak o temi: usluga i održavanje kotlova

Izlaz:

S obzirom da su rezultati prilično zadovoljavajući, može se zaključiti da su ove domaće solarne panele svakako isplati. Kolekcionari se barem mogu koristiti za dodatni prostor u kojem živite, a vaš zadatak je razviti i razumjeti koje se uštede mogu postići.

jedan.

Solarni kolekcionar iz aluminijskih limenki za 7 koraka

2.

Solarni kolekcionar iz aluminijskih limenki za 7 koraka

3.

Solarni kolekcionar iz aluminijskih limenki za 7 koraka

četiri.

Solarni kolekcionar iz aluminijskih limenki za 7 koraka

pet.

Solarni kolekcionar iz aluminijskih limenki za 7 koraka

6.

Solarni kolekcionar iz aluminijskih limenki za 7 koraka

7.

Solarni kolekcionar iz aluminijskih limenki za 7 koraka

Kako vam se sviđa ova ideja?

Čitaj više