Kako napraviti tablicu zemlje

Anonim

Raspored zemlje - proces je trajan. Način izgradnje nečega, onda smo uređeni. Štoviše, namještaj je stalno potreban i tablice su najviše u potražnji. I staviti u vrt, a u blizini kuće, u sjenicu. Kako napraviti stol za vlastite ruke u ovom članku na primjeru gotovih projekata.

Domaći stol iz Palalet Odbora

Materijal za ovaj stol bio je rastavljen palete. Naravno, možete koristiti nove ploče. Samo jedan uvjet - trebali bi biti suhi. Možete kupiti suhra (to je skuplje) ili kupiti obične, preklopiti ih negdje u ventiliranim hrpama i izdržati tako najmanje 4 mjeseca, i bolje - šest mjeseci. Općenito, bilo koji namještaj, uključujući vrtne klupe, čine suho drvo.

Sakupljamo stol za ulicu - staviti u sjenicu, jer nećete lijepiti ploče, a mi ćemo ih ostrugati odozgo, uz pomoć dasaka. Ovo je vrlo jednostavan country stol i vrlo jeftini.

Runyly palete Dobivamo odbora s individualnom bojom i uzorak. Malo je unoseći pomicanjem nekoliko desetaka puta na drugačiji način, postižemo rezultat. Ispada prilično lijep stol.

Kako napraviti tablicu zemlje

Iz ploča prikupljamo pultu

Uzimamo bočne dijelove palete. Koristimo ih za tablični okvir. Najprije ih brušeju grubim brusnim papirom, a zatim tankim, donoseći traženu glatkoću (žitarice 120 i 220).

Kako napraviti tablicu zemlje

Bočne trake će ići na bočne stijenke

Mi uzimamo daske koje su ostale neiskorištene, uz njihovu pomoć pričvrstite stol. Imamo ih na mjestu gdje su guzice odbori. Za brdu svakog odbora s zglobom koristimo dva samodostatna, jedan dijela.

Iz prerađenih bočnih stijenki i dvije ploče (također polirane) prikupljamo okvir stola. Njegovi dijelovi su sigurni samo-crtež na kraju (dva za svaki zglob). Okvir se može zalijepiti ili također na "biljku" na vijku za samostažur. Samo je duljina velika. Pod svakim prethodno izbušenim rupama s bušilicama, promjera koji je nešto manji od promjera vijaka.

Kako napraviti tablicu zemlje

Kontrattop je gotovo spreman

Sakupljeni radnik se okreće i mljeve. Isti redoslijed je prvi brusni papir s velikim zrnom, a zatim s malim.

Zatim - postavljanje nogu. Odaberite četiri ploča iste veličine, provjerite njihovu duljinu, podesite ako je potrebno. Zatim - ponovno brušenje. Tako lakše nego da se već sjelite noge. Bojanje ploče vijak u okvir. To će biti noge za svaku - dva samospravljanja fiksirana u dijagonalu (vidi fotografije). Za veću stabilnost na dnu instalacije skakače. Od poda do skakača, možete ostaviti oko 10 cm. Svi spajaju vijke na ploče, tako da ploče nisu napukle, rupe su izbušene.

Kako napraviti tablicu zemlje

Osjetili smo noge i skakače

Zatim pokriti stol za davanje laka. Nakon prvog sloja, cijela će gomila ustati. Nemojte se bojati, to je normalno. Mi uzimamo emocionalni papir s tankim zrnom i mljevenjem glatkoće.

Kako napraviti tablicu zemlje

Tablica za davanje vlastitim rukama je gotovo spreman. Ostao je njegov laka

Članak o toj temi: Vrata iz obloge Učinite to sami: proizvodna tehnologija

Uklanjanje prašine ponovno isključite lak. U teoriji, lak bi trebao točno ležati, ali ovisi o drvu, tako da može uzeti još jedan ciklus brušenja / slikanja. Kao rezultat toga, dobivamo takvu domaću tablicu zemlje.

Kako napraviti tablicu zemlje

Izrađene vlastitim rukama za kolibu spremnu za uporabu

Ako vam se ne sviđaju razne daske i tragovi starih noktiju, možete napraviti isti dizajn njihovih ploča. Ova tablica može biti pravokutna, možda kvadratna. Sve veličine su proizvoljne - vidi postojeće mjesto.

Tablica zemlje iz odbora

Ova tablica za davanje vlastitim rukama prikuplja se od ostataka odbora različitih pasmina i veličina. Pine ploče debljine 25 mm i širine 50 mm od 50 mm bile su na okviru tablice. Izrađujemo okvir za veličinu koju trebate. Ova tablica će stajati na verandi, a ima malu širinu. Tako ćemo ga učiniti neprekinutim - 60 cm, a duljina je 140 cm. Visina nogu je 80 cm (u obitelji sve visoko).

Kako napraviti tablicu zemlje

Prikupljamo okvir, KPripim za njezine noge

Odmah odrezati dvije duge ploče od 140 cm. Da bi se tabletop širina bila 60 cm, vi ćete uzeti dvostruku debljinu ploče - to je 5 cm. Kratke barove trebaju biti 60 cm - 5 cm = 55 cm , Preklopite okvir, gledajte ravne kutove, okrenite svitke. Provjeravamo jesu li rešetke ispravno presavijeni - mi smo dijagonalno, trebali bi biti isti.

Odrežite ploču četiri ploča od 80 cm, hranjene ih iznutra na prikupljeni okvir. Možete 4 vijka na svakoj nozi.

Kako napraviti tablicu zemlje

Prave skakače ispod police

Na sredini visine nogu, prečke se hrani. Ovo je okvir za policu. Polica se može koristiti u svrhu, a također povećava rigidnost strukture. Breppy strogo pod ravnim kutovima, provjeravam s velikim kvadratom.

Kako napraviti tablicu zemlje

Spreman okvir

Stavili smo okvir na pod, provjerite, žuri ili ne. Ako je sve učinjeno ispravno, to bi trebalo biti strogo stojeći. Zatim uzimamo brusni papir ili brušenje i brušenje.

Početak sastavljanja stolnih vrhova. Odbori različitih pasmina ostali su iz završnog rada, neki su naslikali stihom. Mi izmjenjuju ploče različitih boja.

Kako napraviti tablicu zemlje

Izrada kotu

Svježe ploče tabletopa završiti nokte, pažljivo ih završiti s Dobochnik. Na polici se mogu popraviti običnim noktima ili samoizvlaštenjem. Zatim brushodno uzgoj. Posljednja faza je slika. Vrlo sretan s izborom laka. Kupio je previše tamno, nije volio izgled. Morat ćemo ponovno pijetati i obojiti u drugu boju.

Kako napraviti tablicu zemlje

Domaći stol za kolibu spreman

Drveni stol s vrhom zalijepljene stolom

Ovaj dizajn se odlikuje m-u obliku nogu. Oni idu iz ploča iste debljine. U ovom slučaju, 20 mm. Dakle, da se dobro, 5 vijaka je potrebno. Pre-Izbušite rupe promjera 1-2 mm promjera 1-2 mm. Zatim bušilica većeg promjera izbušite udubljenje ispod šešira. Promjer se može odabrati pod čepovima namještaja prikladne boje ili ih napraviti od drvene šipke. Druga mogućnost je korištenje drveta kit, koji dodaje drvnu prašinu koja ostaje nakon brušenja. Nakon sušenja i prerade pratiti brusni papira teško će pronaći.

Članak o temi: Kako roll - linoleum na laminatu ili obrnuto?

Kako napraviti tablicu zemlje

Noge s oznakama pod pričvršćivačima

Prilikom montaže nogu potrebno je osigurati da je kut točno 90 °. Kao uzorak možete odabrati drvo. Prvo, spoj dva dijela nogu s ljepilom stolarije, a zatim instaliramo vijke u slijedeći slijed: prva dva ekstremna, zatim srednje i samo tada dva druga. Nakon sušenja ljepila, mi se mljevimo, pokrivamo lakom i suhom.

Kako napraviti tablicu zemlje

Drvene noge su spremne

Vrijeme je da napravite countertop. Sakuplja se iz ploče iste debljine. Po potrebi ćemo regrutirati ovu veličinu. Možete koristiti fragmente različitih širina. Važno je samo da je sve organski gledano, a bočne stijenke ploča bili su glatki i blistali bez praznina.

Bogice odabrane za countertops ploča rastavljeni su ljepilom, ležali na ravnoj površini (neki stol) i zategnite stezaljke. U tom slučaju koštaju jedan, ali po mogućnosti - najmanje tri. Zategnite se tako da u dobivenom štitu nema pukotina. Ostavite jedan dan. Nakon uklanjanja stezaljki dobivamo gotovo gotovi stol. Još uvijek treba biti odmrznuta - poravnajte rubove, a zatim poljski. Moguće je pratiti slaonicu ili običnu ručnu pilu. Upotreba brusilica je teško dobiti ravnu liniju, ali možete pokušati. Nakon brušenja, dobivamo lijepu pultu.

Kako napraviti tablicu zemlje

Tablica za ljepilo od ploča

Uz istu tehniku ​​možete napraviti ovalni ili okrugli stol. Samo će biti potrebno izvršiti odgovarajuću liniju i na njega pratiti zalijepljene ploče.

Da bi stol izgledao privlačnijim, napravite okvir. Uzimamo tanki bar, obrađuje ga brusnim papirom i pričvršćenim oko perimetra na vrhu stola. Također možete koristiti završne nokte. Samo su letvice također pre-omotane stolarskim ljepilom, a zatim noktiju.

Kako napraviti tablicu zemlje

Svjež bar na perimeru

Nakon ponovnog sušenja ljepila, mjesto priključka se obrađuje s brusnim papirom.

Kako napraviti tablicu zemlje

Takav gotov stolnjak

Sada možete montirati noge stola. Prikupljamo četiri odbora okvira tablice (bez fotografije, već se može izvršiti kao u prethodnom stavku). Pričvršćena je na stražnju stranu stola za ljepilo, a zatim instaliramo konfiguraciju namještaja kroz countertop. Potvrda je bušena pre-rupom s produžetkom ispod šešira. Rupe pod pričvršćivačima maskirane su na isti način kao i na nogama.

Do fiksnog okvira kapala je noge. Stavili su ih u okvir. Pridajte mogu biti obični samo-crtež. Sve smo napravili stol za davanje vlastitim rukama.

Kako napraviti tablicu zemlje

Stol spreman

Kako napraviti vrtne drvene stolne klupe

Za ovu tablicu korištene su ploče 38 * 89 mm (ukrašene), ali možete poduzeti standardne veličine. Razlika u milimetrima ne utječe na rezultate. Na fotografiji ispod, možete vidjeti što bi se trebalo dogoditi.

Kako napraviti tablicu zemlje

Ulični stol za vikendicu s klupama

Za spojne dijelove korišteni su stud 16 cm duljine s perilicama i orašastim plodovima (24 komada). Svi ostali spojevi - s noktima s duljinom 80 mm.

Kako napraviti tablicu zemlje

Dijelovi tablice kombiniraju klinove s pakovima i orašastim plodovima

Dijelovi su instalirani na mjestu, bušilica je izbušena kroz rupu. U njemu je instalirana šipka, perilice se stavljaju na obje strane i matice su zategnuti. Sve je zategnuto ključem. Što je prikladno za ovu opciju? Zimu možete rastaviti i pripisati staji ili garaži.

Članak o toj temi: Što će zavjese odgovarati sivoj pozadini: značajke kombinacije nijansi

Stvaranje sjedala

Kako napraviti tablicu zemlje

Crtanje klupa s dimenzijama

Prema crtežu, izrežite ploče potrebne veličine. Sve je potrebno u dvostrukim količinama - na dva mjesta. Plakete se brušeju, posebnu pozornost posvete na kraju.

Kratki segmenti koji pričvršćuju tri sjedenja ploče duž rubova kuta od 45 °. Prvo prikupljamo dizajn koji je pričvršćen na sjedalo ispod. Uzimamo ploču dužinom od oko 160 cm, na kraju joj, dva cut ploče pod kutom. Pričvrstite ga tako da je ova ploča u sredini.

Kako napraviti tablicu zemlje

Node dno

Zatim do nastalih strukturnih stopa nogu (mogu biti čavli). Zatim dodajte još reznice pod kutom ploče i svi stegnuti s stilettom s vijcima.

Do dobivenog dizajna ploča sjedala. Budući da je ovo stol za ulicu, nije potrebno oboriti. Ostavite jaz između dva susjedna najmanje 5 mm. Hranite se noktima za podršku (koji su rezani), dva za svaku ploču.

Kako napraviti tablicu zemlje

Rastegnite sjedala zajedno

Završena sjedala su fiksna s četiri ploče s duljinom od 160 cm. Svaka noga je sigurna s izlijevanjem (ako idete, možete staviti dva klinovi tako da ih postavljate u dijagonalnu ili jednu drugu).

Kako napraviti tablicu zemlje

Kompletne noge s izlijevanjem s pločama

Prikupiti stol

Tablica se prikuplja u različitom principu. Napomena, za stolove, poprečne ploče preko rubova prolivene su na 52 °. Pričvršćeni su na takvoj udaljenosti da uđu u noge. Na svakoj noktima. Možete završiti, s malim šeširima, a možete postići duboko, a zatim rupe za prikrivanje mirisa.

Kako napraviti tablicu zemlje

Kako napraviti ulični stol s drveta

Sada je potrebno okupiti križeve noge. Uzimamo dvije ploče, presijecamo ih tako da je udaljenost između njihovih ciljeva 64,5 cm. Mi isporučujemo mjesto prelaska olovke. Na ovom mjestu bit će potrebno ukloniti drvo na pola debljine ploče.

Kako napraviti tablicu zemlje

Bit će potrebno smanjiti

Isti udubljenje radimo na drugoj ploči. Ako su presavijeni, dobiveni su u istoj ravnini. Spojite četiri nokte.

Kako napraviti tablicu zemlje

Kako napraviti X-oblike noge za vrt stol

Slično tome, činimo druge noge za stol. Dok tablica ne skuplja.

Ugradite tablicu

Sada moramo popraviti noge na dizajn na koji se instaliraju klupe. Stavili su ih na jednaku udaljenosti od klupa, pričvrstite klizačima.

Kako napraviti tablicu zemlje

Tablica za postavljanje.

Kako napraviti tablicu zemlje

Čvor za pričvršćivanje nogu

Sada instalirajte radnu ploču. I pričvrsni uređaji, s izlijevanjem. Posljednja faza je slika. Ovdje svatko voli.

Kako napraviti tablicu zemlje

Ulični stol za vikendicu s klupama

Varijacije na temu

Na ovom crtežu možete napraviti zasebne klupe i stol za vikend, vrt. Dizajn pouzdan i jednostavan izveden.

Kako napraviti tablicu zemlje

Odvojeno klupe i stol za vrt na istom crtežu

Kako napraviti tablicu zemlje

Možete napraviti više dekorativnija, mijenjajući dizajn sjedala i countertops

Kako napraviti tablicu zemlje

Drugu opciju s odvojenim klupama

Kako napraviti tablicu zemlje

Obojena bijela

Stol za davanje vlastitim rukama: crteži

Kako napraviti tablicu zemlje

Tablica održive zemlje

Kako napraviti tablicu zemlje

Jednostavan stol s nogama u obliku X

Kako napraviti tablicu zemlje

Stolić na drva

Kako napraviti tablicu zemlje

Domaći drveni stol s križnom košuljom ispod

Čitaj više