Kako povući kauč to učiniti sami

Anonim

Bilo koja stvar s vremenom dolazi u zapuštenost i tapecirani namještaj nije iznimka. Ali u slučaju namještaja, moguće je vratiti početne vrste i svojstva. Ovaj članak će raspravljati o samom izvlačenju kauča. Kako, što i na kojem redoslijedu treba učiniti, koje materijale za korištenje.

Šteta i vrste popravka

Šteta na kauč ili drugi tapecirani namještaj može biti različita "težina". Ovisno o postojećoj ozljedi, potreban je drugačiji kompleks rada. To je ono što može biti s vašim namještajem:

  • Samo je tkanina postala neupotrebljiva (Purval mačke na naslonima za ruke, na primjer), tj. U mekom dijelu nema kvarova i isturenih dijelova. Tada je sve više ili manje jednostavno i možete napraviti zamjenu tkanine presvlake.

    Kako povući kauč to učiniti sami

    Najlakši slučaj - ako trebate zamijeniti tkaninu

  • Mjesta su prodana mjesta , Ova oštećenja je posljedica trošenja komponenti koje tvore mekani dio kauča. Ovisno o stupnju oštećenja i dizajna same kaučem, može biti potrebno zamijeniti sintetičku cijev, druge temeljne slojeve. U težim slučajevima, popravak proljetnih blokova je potreban ako su ili pjena guma / silikon ako je kauč proljeće. Ako tapacijskast ima potpuno pristojan izgled, može se ponovno zamotati i koristiti.
  • Ne uspije na dnu sjedala , Ponekad, zbog visokih opruga proljeća, dno na dnu prodire. Najčešće se događa ako je izrađen od DVP-a. U tom slučaju, morat ćete rastaviti sve, ukloniti proljetni pristanište, zamijeniti vlaknastu ploču (bolja šperploča).

    Kako povući kauč to učiniti sami

    Ovaj patnica ne treba samo u zamjeni presvlake ...

  • Oštećenja u okviru , Jedna od najneugodnijih stvari - pukotina u okviru okvira. Kauč ​​će morati potpuno rastaviti, zamijeniti razbijene šipke, a zatim vratiti sve. Ovo je potpuno zaustavljanje kauča. U biti, prikupljate novu.

Tako vučenje kauča može uključivati ​​različita djela. Od samo zamjena presvlake, sve do potpunog ažuriranja, uključujući dio okvira. Najzgodniji dio je s proljetnim blokovima. Ovo je dug i mukotrpan posao. Ako niste temeljni za "povijesnu točnost" vašeg namještaja, proljetni blok je lakši zamijeniti pjenu od gume ili (bolje, ali skuplje) namještaj silikon. Ako sve učinite ispravno, kauč će postati još prikladnije: pogrešnim obrnutim izvorima isporučuju mnogo neugodnosti.

Vrste "mekanog dijela"

Općenito, razgovarat ćemo o tome što se mogu napraviti sjedalo i stražnji dio kauča. Postoje opcije:

  • Bez izvora:
    • Porolon (poliuretanska pjena, još uvijek se javlja ime PPU) visoke gustoće (također se naziva namještaj).
    • Pjenasto lateksa. Za kvalitetu i praktičnost, to je bolje od Porolon, ali i mnogo skuplje.
  • S izvorima:
    • s klasičnim izvorima spojenim na jedan blok;
    • Sning Springs koji podržavaju punjenje pjene / lateksa.

Kako povući kauč to učiniti sami

Kada obnavljate kauč, potrebno je istražiti slojeve

To su najčešći tipovi kauča. U skupljem modelima, opružna jedinica se može nadopuniti slojem PPU ili lateksa, što sjedalo čini elastičnim i prikladnijim u isto vrijeme. Kada igrate, pogledajte oba dijela, zamijenite ili ostavite - ovisno o želji i mogućnostima.

Kako povući kauč to učiniti sami

Struktura sjedala kauča može biti višeslojna

Ali to nisu svi slojevi. Osim izvora, PPU / lateks i dalje ujutro sintetički hiprofen ili toplinski (ili običan osjećaj). Ako je kauč više ili manje moderan i ne preskupo. Stariji eksponati mogu biti hooper ili burlap, udaranje (ili nešto vrlo slično), kosa kose, sušene alge i druge gotovo egzotične materijale za pakiranje kauč. Prilikom popravka kauča morat će se zamijeniti istim (ako postoji želja za traženjem) ili sličnim debljinom i svojstvima. Dakle, kako bi se razumjelo kako se vrši kauč, prvo se raspršuje da je unutra.

Rastavljamo kauč i procijenimo opseg posla

Vući kauč počinje s rastavljanjem. U procesu možete procijeniti opseg oštećenja i odlučiti što ćete točno trebati učiniti. Za ovaj dio posla trebat će vam:

  • Odvijač je veliki da odvrnite vidljive vijke (ako postoji);
  • Mali ravni odvijač, kliješta ili stabljike - za uklanjanje nosača koje su pričvršćeni presvlake.

Kako povući kauč to učiniti sami

Glavna stvar je ukloniti stare presvlake. Onda postaje jasno

Zapravo, sve. Prvo uklanjamo pojedinačne jastuke ako su, uklanjajući bočne stijenke. Ovdje predlažete mnogo dizajna. Pažljivo pregledajte točno nešto što će pronaći. U prisutnosti uvlačivih dijelova možete pokušati početi s njima.

Odvojite presvlake

Sljedeći korak razdvaja tkaninu iz okvira. Pričvršćena je zagradama na drveni barcass bar. Staples odgovara ravnom odvijaču, izvucite. Neki mogu sjediti vrlo čvrsto, izvući ih lakše uhvatiti s podignutim leđima kliješta ili prolaza.

Kako povući kauč to učiniti sami

Rastavljamo kauč: Uklonite zagrade

Tkanina je pažljivo uklonjena, pokušavajući ne oštetiti. Kasnije ga koristi kao uzorak za novi kauč. Pod prevlacinom krpom postoji nekoliko slojeva. Možda se osjećao, sintepon, neka vrsta tkanine. Ako se popravak kauča liječi samo radi zamjene presvlake, pogledajte stanje tih materijala. Ako postoje znakovi trošenja, bolje je zamijeniti. Uostalom, to će se uvrijediti ako će nakon nekoliko mjeseci trebati povraćanje kauča, ali već zbog činjenice da su slojevi obloge uzeti.

Kako povući kauč to učiniti sami

Ako je kauč star, možda takva slika

Nakon uklanjanja tkiva, samo vrijeme za procjenu koje će se dijelovi morati promijeniti. S presvlakama i oblogom ispod njega sve je jasno. Pie se poželjno sačuva u istom sastavu. Ako su korišteni stari materijali, koji se sada ne prodaju ili su preskupi, zamijenite s modernim kolegama. Glavna stvar za sklapanje sofe je izaći na istu visinu sjedala i leđa koje su bile prije, budući da se mehanizmi sklapanja izračunavaju na određenim parametrima "jastuka". Da ne bi napravili pogrešku s debljinom materijala, pronađite nenoženo (ili najmanje istrošeno) područja i izmjerite debljinu.

Procjenjujemo štetu

Ova faza je potrebno ako je sjedište kauča neujednačeno, postoje grli i depresije, istureni izvori (i ispod, također). U Siduns, koji se sastoje samo iz pjene gume, sve je jednostavno: obično idu pod zamjenom. Oni se mogu izraditi od visoke gustoće pjene gume, nakon što je presavijena nekoliko slojeva, možete naručiti gotovu pjenu u trgovini koja prodaje rezervne dijelove namještaja. Razumno je naručiti na točne dimenzije (mjereno nakon tkanine i svih slojeva) madrac lateksa je uklonjen.

Ako postoje izvori u kauču, uklanjaju sve slojeve pokrivača, dođite do njih. Ako nema struga rasprskavanja, okvir i njegove veze su jaki, bez sredstava i pukotine, podloga ispod izvora u normalnom stanju, na to se može zaustaviti. Mi mijenjamo slojeve za punjenje, šivati ​​novi slučaj, rastegnuti i pričvršćeni. Ovo je iznad povlačenja kauča.

Kako povući kauč to učiniti sami

Jedan od uobičajenih nedostataka proljetnih blokova - slomljena proljeća

Kako povući kauč to učiniti sami

Postoje takve sofe - s proljetnim zmijama, koje su pričvršćene na okvir i daju elastičnost koja stoje na vrhu pjene madraca

Kako povući kauč to učiniti sami

Takav se slom kauča često nalazi: DVP se razbio na okviru

Kako povući kauč to učiniti sami

Pregledavamo proljetni blok na temu slomljenih izvora

Ako postoji barem jedna šteta od gore navedenih, opružna jedinica mora biti odvojena. Pričvršćen je na okvir okvira s noktima ili noktima u obliku slova U. Sada ste potpuno rastavili kauč na komponente. Sljedeća - zamjena i popravak oštećenih dijelova, a zatim preokrenuti montažu.

Klasična kauč torta s proljetnim blokom i mogućim problemima

Da biste razumjeli kako popraviti kauč kod kuće, morate znati koje slojeve materijala iu kojem sekvencu je potrebno. Na primjer, na sjedalu kauča s proljetnim blokom, sekvenca će biti ovakva (odozdo prema gore):

  1. Okvir okvira ili drvene šipke , Okvir šperploča je pouzdaniji, ali je duže i teže učiniti. Stoga se obično koriste barovi iz borova. Oni su povezani na načelu Spike-groove, dimenzioniranje s ljepilom stolarije. Ako želite, spoj se može pojačati kanalima ili uglovima (aluminij).

    Kako povući kauč to učiniti sami

    Koji slojevi bi trebali biti na sjedalu kauča

  2. Zaklada za proljetni blok , Mogu postojati opcije: lamelu (daske elastičnog materijala), vlakna ploča, šperploča. Najviše fiskalna opcija je vlaknast, najskuplja lamela. Lamels su pričvršćeni na posebne stanice (lathers). Kada koristite plastične zaustavljanja, postoji mogućnost njihovog loma. U isto vrijeme, slabo kvalitetne lamele mogu napredovati (u normalnom stanju koje će se malo lučiti) ili prekinuti - smanjiti troškove, često se nalaze kroz veliki period. Sve to dovodi do činjenice da se sjedište kauča gura. Umjesto drvenih lamela još uvijek mogu podnijeti Snake Springs. Oni također imaju dovoljno elastičnosti, ali su manje. Problemi s njima su isti.
  3. Proljetni blok , Jedinica može biti s neovisnim ili ovisnim izvorima. Prvi je jeftiniji, drugi je dobro podržan od strane tijela. Takvi se madraci nazivaju ortopedski.
  4. Osjetio ili u tijesnoj tkanini (Tick je prikladan, drugi je slična gusta tkanina). Ovaj je sloj potreban tako da izvori ne tuže pjenu od pjene.

    Kako povući kauč to učiniti sami

    Tako da lamele izgledaju ispod

    Kako povući kauč to učiniti sami

    Ako je tkanina tanka, razgrađuje se, zatim će početi pjena trljanje. Ali to nisu najod tužnije lamele u suprotnom smjeru. U normalnom stanju trebaju biti zakrivljeni

    Kako povući kauč to učiniti sami

    Upotreba korsažnog traka omogućuje vam da preraspodjeljuju opterećenje

  5. Poliurni lud (PPU, pjenasta guma - sva imena jednog materijala). Koristi se posebna gumena pjena. Ako odaberete, osim gustoće, vidjeti takav pokazatelj kao koeficijent trajnosti - što je viši broj, to je bolje (i skuplje). Ovaj indikator prikazuje koliko je traja od pjene nakon opterećenja ukloniti početni oblik. Njegova debljina uzima se prema izvornom, tvorničkom torti. Moguće je napraviti deblji bez ograničenja. Možete samo na mekom namještaju koji se ne odvija (banket, kauč, stolica).
  6. Sinteton , Morate osigurati da tkanina ne "pranje" PPU. Obično je zalijepljen na sloj pjene gume - tako da kada se radi o tome ne ide u nabor. Ljepilo uzmite u spremnik.
  7. Tkanina presvlake , Najbolje - tapiserija, Shenille. Oni ne rade sirovo, lako je šivati. Jato i Jacquard - dobre tkanine, ali dio "puze" na šavovima. Stoga, kada se šivate, šavovi moraju biti ojačani. Usput, šivanje presvlake za kauč je bolji od Tytan Brand Posebne teme. Obični, čak i debeli, brzo se slome.

To su svi slojevi i njihove značajke. Možete dodati nešto (na primjer, dvostruki sloj sinteta), čist - iznimno nepoželjan.

Uređaj kauča na izvorima "zmija" i opcije za njegov oporavak

Springs "zmija" u skupim modelima koriste se kao dodatna sredstva za povećanje elastičnosti. U proračunskim modelima može se postaviti pjenasti blok na toj osnovi. Pričvršćeni su na drveni ili metalni okvir preko sjedenja - svaki proljeće je odvojeno. Korak ugradnje ovisi o planiranom opterećenju. Ako se vaš kauč počeo spasiti, ili izvori izgubili elastičnost, ili razbili - zamjena se tretira.

Kako povući kauč to učiniti sami

Proljeće zbog elastičnosti podupire materijale odozgo

Kako povući kauč to učiniti sami

Tako izgleda u rastavljenom obliku.

Kako povući kauč to učiniti sami

Faly checked uvezeni kauč također je napravljen na zmiji

Kako bi se povećala elastičnost i proširio servisni vijek trajanja, kada je kauč kauč, broj "zmija" može se povećati. Druga mogućnost je poprečno jačanje krutih corsage vrpca (koje se koriste za trake na vrećicama, ruksacima).

Kako povući kauč to učiniti sami

Za trajnost i veću elastičnost koristite poljubac traku

Vrpca je prikovan na jednoj strani na okvir. Profesionalni proizvođači namještaja se zatim rasteže pomoću posebnog alata, ali se može zamijeniti običnim trakom omotan u sredini brusnog papira s velikim zrnom. Na ovom baru omotate nekoliko okretaja vrpce, s dvije ruke povlačenjem (slijedite okvir tako da okvir nije premlaći), vrpca se pričvršćuje s noktima ili noktima, pustite i izrežite višak. Ista metoda je prikladna za poboljšanje vijek trajanja madraca na lameli.

Primjer popravka kauča s korak-po-korak fotografije

Stari kauč postao je potpuno neugodan, počeo padati na mjesta i škripa. Kupnja nove mogućnosti, odlučeno je da povuče i promijeni presvlake. Kao i obično, vukući kauč počinje s rastavljanjem. Prve snimljene noge. Željeznica je bila pričvršćena na dva velika vijka, bili su odvrnuti i uklonjeni bez ikakvih problema. Također je lako rastaviti dalje - zauzvrat, odvrnite pojavljivanje vijaka.

Kako povući kauč to učiniti sami

Rastavljamo kauč

Kada su razdvojili sve komponente, uklonili su stare presvlake. Zagrade su lako uklonjene - okvir borovog drveta. Sam proljetni blok bio je bez defekata, ali u okviru pukotine, jedan od Brusev okvira je vodio, vlaknasti ploču koju je izgledala, iako je koštala bez pukotina.

Popravak trupa

Budući da okvir nosi glavno opterećenje, oštećene stavke su bolje zamijenjene. Oni pažljivo mjere shematski nacrtati, staviti dimenzije u milimetre. S crtežom idemo u trgovinu stolarije. Platite posebnu pozornost: drvo bi trebalo biti suho, po mogućnosti komore. Ako znate kako raditi s drvom, možete to učiniti sami.

Kako povući kauč to učiniti sami

Nedostaje blizu-up

Spojite okvir se odlučuje, kao što je bio, na Spike / Groove, omotan s ugljičnim crnim ljepilom. Ali da se ne može slomiti, spoj je ojačan metalnim ključem.

Kako povući kauč to učiniti sami

Prikupljamo Rama Rebana

Prvo, veze se uzorkuju, stegnute u vice. Pod wanking, rupa malog promjera je ubijen, Wanking je zaglađen. Okvir stoji u poisku prije sušenja ljepila.

Kao osnova za proljetni blok, koristit ćemo zakrpu s debljinom od 4 mm. Listovi su standardni, nešto više od 1,5 metara, a duljina kauča je gotovo dva. Ispada dva dijela. Šala komada kako bi se bolje na skakaču, tako pouzdaniji. Izrežite pravokutnike željene veličine, ispiremo okvir s ljepilom stolarije, stavite šperploča, nokat s malim noktima. Duljina noktiju - kako ne bi se ispali izvan okvira. Mjesto zgloba dodatno je štipanje šipke (50 x 20 mm).

Kako povući kauč to učiniti sami

Počinjemo povlačiti kauč

Ažurirani kauč će poslužiti u zemlji, pa pokušavamo napraviti proračun minimalan, koristimo stari pokrivač umjesto podloge pod proljećem. Dobro je zatezanje, osiguravajući zagrade uz pomoć priručnika građevinskog trapa.

Kako povući kauč to učiniti sami

Proljetna baza - stari pokrivač za runo

Ako postoji prilika, preporučljivo je staviti termalno stado ovdje. On je pouzdaniji i nije tako skup. Izreže se u veličini, ispravlja i prikovan oko perimetra. Možete koristiti zagrade ili klinčice s velikim šeširima.

Popravak i osiguran proljetni blok

Za pričvršćivanje proljetnog bloka možete koristiti snažne u obliku slova U, i bolje je da su noge izoštrene. Ali klamerica ne radi s takvim, dakle, od čelične žice s promjerom od 1,5 mm, oni rezali zagrade, začepljuju čekić.

Kako povući kauč to učiniti sami

Ažuriramo kauč kod kuće: svježi proljetni blok

Osim pričvršćivanja za okvir, izvori su još uvijek fiksirani kapronskim vrećicama. Switage je snimljena, presavijena u dva sloja, fiksirana sve iste žičane nosače. Crtež je zatezanje tako da ne daje izvore, ali napetost bi trebala biti dovoljna tako da blok "nije otišao."

Na vrhu izvora treba staviti gusti materijal, obično se osjeća. U ovom slučaju se koristi stara kat obloga. Nešto poput osjećaja. To je prilično gusta i izdržljiva. Preklapamo se na dva sloja, izrezana veličina. Ovaj sloj mora biti pričvršćen na proljetni blok. Premaz je gust, igla ga neće voziti, čak i cigana. Pogodan je za veliki promjer, ali nije. Pierce premazivanje nokta koji gura ručku odvijača. U rupama koje su učinili rupe, osjetili smo gustu nit. Korak korak - oko 3,5 cm. Da biste ubrzali proces, koristimo nekoliko noktiju odjednom.

Kako povući kauč to učiniti sami

Kauč ​​stezni kauč materijali (proračun kauč izvlačenje)

Nadalje "prema planu" treba ići pjenom gumom, na vrhu u kojem su stavili sintetičku povorku. U ovom projektu zamijenjeno je s dva sloja čvrsto elastičnog materijala koji je odavno pohranjen u potkrovlju. Umjesto sintetske ploče, koristi se još jedan stari deka. Da bi pokrivač nije otišao, zgrabio ga je uz perimetar s nitima (u konvencionalnoj tehnologiji, sinteza je zalijepljena na PPU ili lateksa pomoću ljepila iz limenke.

Slučaj i nepropusnost

Da biste vidjeli da je ovaj kauč pokazao da je jednostavno: oblik je jednostavan, bez nakita. Stari slučaj kolica, oni su napravili uzorak od nove, ne vrlo skupo tkanine presvlake. Na mjestu, koji padne na kut kauč jastuk / bočnice s insoli sjemena gustu traku - tako da se tkanina ne zamahne. Tkanina je jeftina, tako da rubovi moraju biti podvrgnuti se ne izlije. Često se ne liječe.

Kako povući kauč to učiniti sami

U slučaju postavite gotov dio

Na podu je položen gotovi poklopac, obnovljeni dio kauča postavljen je u nju. U ovoj fazi važno je da se tkanina rasteže ravnomjerno i ne mršti se. Počeo je pomesti slučaj od sredine, krećući se prema rubovima. Rabljene nosače s debelim leđima - ne oštećuju tkaninu.

Kako povući kauč to učiniti sami

Crtanje kauča je gotovo gotov

Slično je obnovljena kauč natrag, pokriva nasloni za ruke, a zatim svi dijelovi pričvršćeni na preklapanje mehanizam. Debljina jastuka se podudarala, tako da nije bilo problema.

Kako povući kauč to učiniti sami

Zaustavljanje kauča je gotov. Testiran od ponavljanja?

Prema rezultatima ispitivanja: sjedalo je bilo grubo, ali za umorne leđa - najviše je to. Za dom, naravno, bolje je staviti pjenastu gumu i za ljubitelje udobnosti - lateksa.

Članak o toj temi: Kako ljepilo Mjerač Fliesline pozadine za zidove i strop

Čitaj više