Što može oprati linoleum tako da on svjetlucava kao novi

Anonim

Zbog svoje praktičnosti, pristupačne cijene i dugi vijek trajanja, linoleum na desnoj strani postao je najčešći tip podne obloge. Redovito skrb s linoleom omogućuje vam da sačuvate njezine karakteristike dugo vremena. No, u svakodnevnom radu površina premaza izložena je različitim vrstama onečišćenja. Kako oprati linoleum kako bi ga sjajilo i ne ošteti strukturu?

Što može oprati linoleum tako da on svjetlucava kao novi

Njega linoleuma u kuhinji

Vanjski premaz u kuhinji tijekom rada potrebno je nositi se s negativnim utjecajem vlage i masti. Osim toga, kuhinja je soba koja zahtijeva stalno održavanje čistoće.

Klasična sredstva za pranje pod prekrivenim linoleom služi toploj vodi s dodatkom sapuna ili praha. Zbog činjenice da je sapun proizvod koji sadrži alkalije, čišćenje se mora napraviti brzo, a njegova završna faza se provodi s krpom gustog tkiva, brišući pod suhim. U suprotnom, alkalija prodire u slojeve linoleuma i na kraju će oštetiti njegovu strukturu.

Iskusni hostese savjetuju alternativnu linoleum s toplom i hladnom vodom - pod će izgledati čišći i bez razvoda na njemu.

Uklanjamo mrlje joda i zeam s linoleumom

U obiteljima u kojima će se djeca rasti, često se moraju nositi s ranama i ogrebotinama. Za obradu, mikrotrame, u pravilu koristite jod i zeleno. Ne mnogi uspiju pažljivo otkriti mjehurić, izbjegavajući izgled mjesta.

  • Primijenite alkohol na papir sbrusi i proces mrlje s kružnim pokretima. Ako odmah počnete ukloniti mrlju, metoda osigurava potpuno odlaganje.
  • U odsutnosti alkohola preporučuje se pripraviti toplu vodu (poželjno s temperaturom iznad 60 ° C) i dodati aktivni tekući deterdžent na njega. Pomiješajte i ulijte otopinu na mjesto, ustrljajte čistom krpom koristeći brze pokrete, tako da zelena nije pokrivena na površini linoleuma.
  • Svježe mjesto Greencaft HotTrea Tabega. Prvo, uklonite prolivenu zelenu nanošenje pamučnih diskova ili salvete. Zatim nanesite malo malo octa i potrošite.

Članak o toj temi: Cross vezenje sheme: "Fantasy" besplatno preuzimanje

Prilikom uklanjanja svježih mrlja zelenog kamenja koristite rukavice. Da biste spriječili mrlje, rabljene krpe, salvete, tkani diskovi odmah šalju u smeće.

Što može oprati linoleum tako da on svjetlucava kao novi

Kako oprati linoleum ako se na njemu pojavi mrlje

Izgled mrlja na linoleumu često pokvari pojavu podova.

Kako oprati linoleum nakon popravka

Popravak u kući ostavlja iza puno smeća. Ako ne čistite na vrijeme, pod će biti vrlo teško pratiti. Ovisno o tome koji su materijali korišteni za popravak: žbuka, montažnu pjenu, bijele mašice i boje, potrebno je primijeniti određeni način za čišćenje linoleuma na ovaj ili onaj način.

Glavno pravilo koje treba voditi podovima za pranje nakon popravka - prisutnost čiste tople vode. U prvim fazama, čišćenje linoleuma treba mijenjati što je češće moguće. Ako zanemarite ovim pravilom, razvod će se pojaviti na površini poda.

Ako je zagađenje jak, dodajte malo sapuna u vodu, ali ni u kojem slučaju ne može se koristiti soda - njegova uporaba će dovesti do puhane boje linoleuma.

Uklonite mrlje od sušenog premaza

Mrlja temeljito navlažite. Pripremite smjesu 2/3 dijela vode i 1/3 acetona. Ali prije uporabe, pobrinite se da ne šteti podovima, nakon što je iskusio svoju akciju na nevidljivom mjestu.

Kako ukloniti montažnu pjenu s linoleum

Nježno rezanje gornjeg sloja. Pokrijte preostalu oznaku s umočenom krpom i prepustite se dugo vremena (najbolje je otići za noć). Pjena pjene ispere vlažnom krpom.

Kako oprati mrlje Whitewash na linoleumu

U kantici s toplom vodom dodajte deterdžent za jela ili otopinu mangana. Postići najbolji učinak možete nekoliko puta pereti pod.

Donosimo mrlje boje od lenoleuma

Ako je mrlja na linoleumu ostavljena vodom na razini vode - lako se ispere s toplom vodom. U slučaju naftnih boja, koristite izbor bilo kojeg kućnog otapala: aceton, bijeli duh ili druge posebne pripravke. Potrebno je koristiti jake tvari za kemijsku udarce, mogu pokvariti površinu linoleuma.

Članak o temi: Tekstilne vrećice to čine sami

Kako oprati linoleum tako da je blistao

U pravilu, kupnja posebne mastik za trljanje pomaže u postizanju bivšeg sjaja.

  1. Stari i prljavi linoleum ponovno će biti oduševljeni glitter, ako ga opere s otopinom pripremljenom iz jednakih dijelova topline vode i prirodnog kravljeg mlijeka. Ako kupite pakirano mlijeko u trgovini, njegova koncentracija u vodi treba lagano povećati.
  2. Kako bi se dobio sjaj, linoleum se pomiješa s voskom i zamućbom u omjeru od 1 do 3 i protrlja s poroznom tkaninom.
  3. Vratite linoleum sjaj, možete primijeniti biljno ulje ili olif. Prvo je potrebno očistiti čišćenje linoleta čistom toplom vodom i da se osuši. Okvir za proizvodnju tkanine od vune ili meke hrpe kako bi se zaštitio premaz od pukotina i oštećenja.

Čitaj više