Sharovy Crane: Zamjena starog proizvoda i instaliranje novog

Anonim

Kuglasti ventili su moderni proizvodi koji su došli zamijeniti uobičajenu šipku, na dnu čije je gusta guma pričvršćena, dizajnirana da zaustavi vodu. Šipka takve dizalice pritisnuta gumom, kao posljedica kojih je voda prestala teći. Moderni kuglični ventili su udobniji i atraktivniji vani, oni imaju samo jedan nedostatak: ako voda uključuje veliki broj različitih soli, kugla sfera se brzo ošara i proizvod prestaje raditi.

Sharovy Crane: Zamjena starog proizvoda i instaliranje novog

Prilikom instaliranja kuglastih ventila na niti, potrebno je za vjetru fum-traku, lana ili tekući dio.

Dakle, da se to ne događa, morate otvoriti i zatvoriti dizalicu u najmanje jednom u 2 mjeseca da biste snimili naslage soli. Instaliranje kugle dizalice je prilično jednostavan događaj, a to možete učiniti s vlastitim rukama. Međutim, kako bi ispravno i kvalitativno izvršili instalaciju dizalice lopte, morate se pripremiti za njegovu instalaciju i jasno slijediti upute.

Priprema za instaliranje dizalice

Da bi se instalacija kuglične dizalice bilo lako i bez ikakvih poteškoća, potrebno je ispravno pripremiti. Vrlo je zgodan jer vam omogućuje preklapanje vode odmah nakon pojave takve potrebe. Za to, u pravilu, koristi se kuglasti ventil, koji je instaliran na ukupnom sniženju.

Instaliranje kugličnih ventila čini korištenje vodoopskrbe i vođenje različitih preventivnih i popravaka lakše i praktičnije.

Sharovy Crane: Zamjena starog proizvoda i instaliranje novog

Shema uređaja dizalice lopte.

Da bi se instalirao kuglasti ventil, potrebno je preklapati vodu u svim usponima. S obzirom na to, potrebno je unaprijed otkriti o dobivanju dopuštenja za onemogućavanje opskrbe vodom iz odgovarajućih tvrtki. Trebate pripremiti sve alate i materijale koji su potrebni kako biste ispravno postavili kugličnu dizalicu na usta s vlastitim rukama. Skup alata za postavljanje minimalnih:

  • plin ili podesiv ključ;
  • Fumska traka (žuta ili bijela traka za namotavanje na niti).

Članak o toj temi: Formeless namještaj vlastitim rukama: Faze šivanja (video)

Savjeti za ispravnu instalaciju kugle dizalice

Da biste ispravno instalirali kuglicu na vlastite ruke, slijedite sljedeće preporuke. Kada zamjenjujete instaliranu stavku, trebali biste početi raditi s odvod vode s postojećeg cjevovodnog sustava. Ako se instalacija izvodi u apartmanu ili privatnoj kući, zatim na mjestu gdje će se rastaviti stare okovi, potrebno je pripremiti nekoliko krpa ili neke prikladne posude za ispuštanje vode iz sustava. To će vam omogućiti da radite dalje u ugodnijim uvjetima.

Montaža i popravak dizalice.

Potrebno je odrediti buduće mjesto ugradnje, tako da je ventil uspostavljen s mogućnošću normalnog pristupa njoj i slobodu rotacije ručke dizalice na otvorenom i zatvorenom položaju.

Visokokvalitetna instalacija dizalice zahtijeva, prije svega, pravi izbor proizvoda. Ball ventil mora biti odabran tako da njegov promjer odgovara promjeru ustani na kojem će biti instaliran. Potrebno je skrenuti pozornost na činjenicu da prirubnice dizalice mogu imati različite vrste niti. Prije kupnje proizvoda i nastavite instalirati s vlastitim rukama, morate odlučiti o odgovarajućoj vrsti stavke.

Vrsta proizvoda ovisit će o mjestu njezine instalacije na postojećem cjevovodu. Prije nego što počnete instalirati kuglicu s vlastitim rukama, obratite pozornost na strelicu na označavanju. Smjer strelice mora odgovarati smjeru medija. Ovo stanje je vrlo važno promatrati normalno funkcioniranje sustava. Morate odabrati model s prikladnim rezbarijama. Ball dizalice su nekoliko vrsta:

Sharovy Crane: Zamjena starog proizvoda i instaliranje novog

Kada vijak kuglasti ventil na cijevi, ona bi trebala biti najmanje 4 niti navoja.

  • s vanjskom niti na obje strane;
  • s unutarnjim rezbarijama s obje strane;
  • S jedne strane, vanjski i na drugoj - unutarnji;
  • S jedne strane, američka žena i na drugom - unutarnju.

Članak o temi: Odvajanje dnevnog boravka u spavaćoj sobi 17 m2

Instalacija proizvoda se provodi samo nakon što će nit biti unaprijed određeni fiksom ili lanom s brtvljenim pastom, koji će osigurati brtvljenje spoja. Umjesto FIUM-TAPE i FLAX, možete koristiti tekući FUM (pogodan za priključke ne više od 2 ').

Prilikom navikavanja vrpce i lan, pobrinite se da se smjer namota podudara s smjerom vijaka elementa na cijev. Nakon završetka instalacije, potrebno je maksimalno pobrinuti da ništa ne sprječava normalno skretanje ručke proizvoda.

Ako, kada pričvrstite kuglasti ventil na cijev, ona je previše lako za rotiranje (ručno), a zatim treba obložiti fum-vrpcom ili lan za presvlačiti sve dok se vrt proizvoda neće ići s određenim naporom. Prekomjerni napori pokušajte se ne primjenjivati, jer u ovom slučaju instalacija može rezultirati implementacijom: proizvod se jednostavno raspršuje.

Korak po korak upute za instaliranje kugle dizalice

Iznad korisnih savjeta za pamćenje, izvođenje instalacije stavke s vlastitim rukama. Sada vam se nude poduprt korak po korak, prema kojem možete samostalno montirati kuglicu.

Ako promijenite stari proizvod na novi proizvod, prvo trebate ukloniti stari proizvod, pažljivo očistiti nit od lana, a zatim pokušati uključiti novi proizvod. Često se događa da nakon demontaže starog proizvoda ispostavilo se da je određeni broj okreta jednostavno istrunuo, tako da niti moraju biti prenata. Kada vara proizvod do cijevi, to bi trebalo biti najmanje 4 okreta.

Ako, nakon uklanjanja starog proizvoda, vidite da je nit u normalnom stanju, možete sigurno zaviti novi proizvod, koji bi trebao rashladiti najmanje 4 okreta. Međutim, za početak morate voziti nit s kišom. Ako u procesu provjere proizvoda bez fum-vrpce može doseći 4-5 okretaja, onda trebate vjetra traku i konačno zatvoriti proizvod na cijev za 4-5 okretaja.

Članak o temi: Kako popraviti kaplje

U procesu uređaja za opskrbu vodom ili grijanjem, prvo morate rasporediti mjesto gdje će se montirati elementi, a zatim odrezati cijev na ovom mjestu, napraviti odgovarajuću nit na njemu i okrenuti proizvod na 4-5 revolucije.

Nakon završetka instalacije, ponovno pogledaj, hoće li postojati bilo što za ometanje rotacije ručke proizvoda. Ako je dizalica s zatvorenom nizom na prirubnici pričvršćena na cijev s otvorenom niti, tada je potrebna u smjeru za u smjeru kazaljke na satu (ovisno o rupu cijevi). Proizvod bi trebao biti dovoljno ranjen, pa ako je sjebanje previše lako, dodajte više traka. Ako postoji otvorena nit na drugom kraju vaše dizalice, morate zaposliti fikturu ili lanu kako biste pričvrstili prirubnicu iz cijevi na kuglicu, slijedeći sve da budete spremni za čvrsto. Sada možete uključiti vodoopskrbu.

U slučaju centralizirane opskrbe grijanjem i visokim tlakom, morate koristiti visokokvalitetne proizvode koji mogu normalno raditi u takvim uvjetima. Nemojte instalirati proizvode bez drago, jer Ako dođe do curenja, nećete ga moći popraviti.

Čitaj više