Ugradnja tušnih staza

Anonim

Dama tuš danas je vrlo zgodan univerzalni element moderne kupaonice.

Ugradnja tušnih staza

Da biste odabrali optimalnu ljestvicu ili kanal, morate izračunati prosječnu potrošnju vode u tušem.

Odabir tuš mowamp, imajte na umu da ako je potrebno, možete ga jednostavno instalirati bez samo u kupaonici, već iu sauni, bazen, u kuhinji. Osim toga, sada postoji širok raspon brisa s različitim uzorcima za svaki ukus.

Provjera konfiguracije

Ugradnja tušnih staza

Shema instalacije ugrađenih ljestvica.

Gotovo svaka ljestve duše se sastoji od nekoliko glavnih elemenata. Stoga, prije instalacije je važno provjeriti ih sve za prisutnost i integritet. Postoje četiri glavne komponente zupčanika tuš: kućište (obično izrađeni od izdržljivog polipropilena), dizajnerske rešetke, plastične rešetke za popravak i hidroterapiju iz polipropilena. Ako su svi ovi elementi prisutni u kompletu i oni su netaknuti, možete biti mirni. Vaš tuš kabina bit će pouzdan i prilično otporan na bilo koji kemijski sastav.

Nakon raspakiranja i provjere kompleta, vrijeme je da se nastavite na instalaciju ljestvice za tuširanje. Slijed ugradnje tušnih staza događa se u nekoliko faza. Uz odgovarajuću usklađenost s redoslijedom svih radnji, instalacija će biti lako i brzo.

Postavljanje baze i pričvršćivanje nogu

Prvo uklonite smeće zaglavljene iz sifona i rešetke ljestava i uzmite sve na sigurno mjesto neko vrijeme. Počnite polagati kanalizaciju. Pažljivo provjerite je li cijev postavljena u ovom kutu, pod kojim se planira ugradnja ljestvice, a padina ne bi trebala biti više od 3 cm. To jest, na ljestvici će biti u mogućnosti jasno ući u cijev. Pričvrstite sifon na ljestve, slijedeći smeće do njegove rupe u njegovoj rupi. Sada instalirajte tijelo ljestve pod drenažom. U isto vrijeme, ne zategnite cijev u isto vrijeme, jer višak pristranosti može naknadno izazvati poremećaj vode u sifon.

Članak o temi: Provence u unutrašnjosti vlastitim rukama

Dijagram instaliranja ljestvice za tuširanje i tap cijevi.

Nakon toga nastavite do baze. Kao baza za ljestve, betonski estrih preko perimetra kabine bit će izvrsna opcija. Prvo, čisto i odmašćivanje površine za bolju spojku. Napunite estrih i pričekajte njegovo potpuno sušenje. Nakon toga, temeljito očistite sifon - nakon svega, smeće ili rješenje može ući u nju, što nije kategorički nemoguće.

Sada možete početi podesiti noge. Visina se može instalirati neovisno i podesiti matice, a ako noge nisu u setu, možete koristiti običnu žbuku za točnu i pouzdanu fiksiranje ljestvice u visini. Prije konačne fiksacije nije loše izračunati visinu nogu, tako da nisam morao ništa ponoviti.

Nakon podešavanja nogu, nastavite do uređaja vodonepropusnog sloja za tuš. Njegova instalacija je potrebna, jer je upravo takav sloj koji je sposoban u potpunosti zaštititi sobu kupaonice i obližnjih zidina od mogućnosti izglede gljivica zbog prekomjerne vlage. Kao takav zaštitni sloj, najbolje je uspostaviti dvokomponentnu paru-propusnu ili disperzijsku membranu. Samo je slagala u pod i ne daje vodu i širi par.

Pločica sloja

Ugradnja tušnih staza

Shema instalacije oplate iz ploča.

Sada stisnite otopinu ljepila za pločicu i nastavite polagati. Kada se primjenjuje, zapamtite potrebu za malom pazom prema odvodu. Vrh na ljepilo polaganje pločica. Kao što možete ga usko pritisnuti na pod i previdjeti ljepilo, operite suhu meku tkaninu.

Nakon što se pločice osuši i konačno grabi, potrebno je zatvoriti plitke šavove između pojedinačnih pločica. Potrebno je za dodatnu zaštitu od pločica vlage i uparivanja. Poliuretanski brtvilo je vrlo dobar kao impresivna tvar. Njegovo dostojanstvo je da je vrlo otporna na različite temperature i potpuno nije izbrisan tijekom vremena.

Članak o toj temi: Koji su filteri za pročišćavanje za vodu

Ali pod zidovima duše kabine preko poliuretana, najbolje je koristiti dodatno i silikonski brtvilo. Samo prije toga, puzajte skokom obližnjeg reda pločica, jer ga je vrlo teško oprati iz pločica. Pokrijte šavove odozgo s silikonskim brtvilom, slijedeći upute proizvođača. I nakon sušenja, uklonite viski.

Sada možete sigurno instalirati rešetku (i ako se u kompletu nalazi i dizajner rešetka) za ljestvicu pod tušem i odvojene male detalje sifona. Nakon instalacije sve je dobro isprano i obrišite, posebno pažljivo prateći prljavštinu da bude u detaljima sifona. Položite odozgo na poklopac dizajna ljestvice za tuširanje. Instalacija ljestvice za tuširanje je gotova!

Dodatni savjet

Mnogi vole instalirati ljestve za tuširanje na vlastitu, tako se u osnovi oslanjaju na vlastitu intuiciju. Da biste spriječili posebno bruto pogreške u odnosu na instalaciju rute, provođenje njegove instalacije, jasno slijedite dva glavna pravila.

  1. U velikoj zoni širenja vode u tuš kabini potrebno je osigurati nagib ljestava od 1 do 3 cm. U isto vrijeme, prostor širenja treba biti oko jednog metra. Pristranost se može izvršiti preklapanjem deblji sloj za pločice. Međutim, ako je kabina vrlo velika, respektivno, nagib bi također trebao biti veći. Onda djelomično možete napraviti pristranost zbog estriha. Inače, preveliki ljepljivi sloj u kratkom vremenu može dati odvajanje i uništiti oblogu pločica u kabini. Ispravno izrađene od ljestve kako bi u potpunosti osigurali dobar protok vode.
  2. Kada instalirate tuš zupčanika, pobrinite se da rešetka rešetka ne strši iznad površine pločice u kabini. Preporuča se instalirati ispod razine literature na podu za 1-1,5 mm. Ovaj i protok vode dodatno optimizira i stvoriti sigurnije uvjete za primanje duše.

Članak o toj temi: Kako odabrati zavjese za Hruščov što je moguće učinkovitije

Čitaj više