Odabir i korištenje podnih ulja - važne nijanse

Anonim

Drvene katove ukrasite svaku sobu. Jedini nedostatak parketa je prilično dugotrajan proces skrbi za to. U pravilu, površina drvenih podova prekrivena je lakom. Tijekom vremena, sloj laka je tugovanje, a podovi moraju obnoviti.

Danas se nalazi ulje za pod, koji će olakšati proces skrbi za drveni pod. Nakon nanošenja nafte, parket postaje otporan na abraziju. To štedi teksturu stabla. Čini se da je pod nogama netretirano drvo.

Ako trebate promijeniti boju, onda možete dodati posebnu pastu na podove. U tom slučaju intenzitet boje ovisit će o količini dodane pigmentne paste. Za liječenje na ovaj način, premaz se lako brine. Prljavština neće prodrijeti u strukturu parketa.

Odabir i korištenje podnih ulja - važne nijanse

Na tržištu su prikazani posebni fondovi koji su pojednostavljeno čišćenje. Koristeći kućne kemikalije, možete se lako nositi s mrljama iz prolivene kave, vina ili čaja.

Prednosti poda ulja

Do danas, potrošač je predstavljen čvrstim voskom uljem. Oni se koriste kao završni premazi za parket. Treba napomenuti da se primjenjuju mnogo lakše od premaza boje. Podovi tijekom rada mogu se oprati. Postaju otporni na vlagu.

Ako se tijekom rada na površini drvenih podova formiraju, nedostaci se ne moraju vratiti cijeli kat. Može se obnoviti odvojenom površinom. Ako govorimo o katovima prekrivenim bojama, oni ne podliježu djelomičnoj obnovi.

Odabir i korištenje podnih ulja - važne nijanse

Površina prekrivena čvrstom voskom uljem je potrebno za vraćanje 1 vrijeme u 10 godina. Uz pažljivi stav i pravilnu skrb, slična restauracija može se provesti jednom svakih 12 godina. Čak i ako uzmemo u obzir visoku cjenovnu politiku s čvrstim voskom, još uvijek je ekonomična sredstva.

Članak na temu: Kako izgraditi krov? Krov u kući iz bara

Maslac je poželjno koristiti u slučajevima ako trebate obraditi površinu egzotičnog drva. Nakon obrade vidljiva je neobična struktura stabla. Također je poželjno koristiti sastav sa čvrstim voskom za obradu podova u ljetnoj kući. Uz oštre temperaturne razlike, pod nije deformiran.

Iz istog razloga, preporučljivo je obraditi podove u prostorijama u sobama s unutarnjim grijanjem i sobama u kojima se često mijenja vlažnost zraka. To je način za obradu podova na otvorenim verandama, u arborima ili terasama.

Vrijedno je spomenuti još jednu prednost podova prekrivenih maslacem. Površina nakon obrade ostaje olakšanje. Kada hodate na takvoj površini, postoji masaža stopala, koja ima učinak regeneracije na ljudsko tijelo.

Uljni sastav

Glavna komponenta, naravno, prirodno ulje. U isto vrijeme, završna prevlaka uključuje prirodna ulja nekoliko vrsta drva. To je visok, posteljina, soja, suncokret, itd. Osim prirodnih ulja, premaz uključuje poliuretan, koji je odgovoran za otpornost na trošenje premaza. Druga komponenta kompozicije je vosak koji ima prirodno podrijetlo. Budite sigurni da napravite otapalo. U pravilu se dodaje bijelo.

Nakon proizvođača, rezultirajuća sredstva se testira. Budući da je namijenjen za korištenje u stambenim prostorijama, proizvod mora biti ekološki prihvatljiv.

Djelovanje sredstava

Ako usporedimo ovaj završetak s lakom, potonji u strukturi stabla prodire plitko, doslovno nekoliko milimetara. Nakon smrznutog na površini formira se debeli film, koji štiti pod oblogom od abrazije i mehaničkih oštećenja. Sredstva s čvrstim voskom djeluju vrlo različito.

Odabir i korištenje podnih ulja - važne nijanse

Nakon nanošenja prodiru u strukturu parketa, formirajući tanki film na površini. Ali ne štiti površinu od abrazije. Parket sam postaje izdržljiv. Postoje ulja čiji vosak nije uključen. Međutim, oni nisu tako učinkoviti. I nakon nanošenja takvog ulja, poželjno je da dodatno napravi sloj voska, koji neće prodrijeti u strukturu stabla, ali će ostati na njegovoj površini.

Članak o temi: Kako popraviti vrata bliže vlastitim rukama

Također je vrijedno napomenuti da vlaga koja podovi piju tijekom rada, ne može proći kroz sloj laka. To dovodi do deformacije drvenih podova. Ako se podne obloge otvori s čvrstim voskom, ostaje "disanje". To povećava radno razdoblje podne obloge.

Prilikom kupnje nafte obratite pozornost na količinu otapala, koja je uključena u njegov sastav. Ako je suhi ostatak je 30-40%, tada je sredstvo preporučljivo koristiti kao duboku impregnaciju ili njegu drvene površine. Pripravci, suhi ostatak, koji je 60-70% viskozniji. Oni se brže suše, ali prodiru u strukturu stabla nije tako duboka.

Koristeći ovo ili to ulje, možete dobiti mat površinu, polu-val, svilenkasto ili sjajno. Prilikom odabira alata, treba pamtiti da je sjajna površina teže skrbi nego za mat.

Ako su podovi prethodno bili prekriveni bojama, moraju se oduzeti. Budući da u strukturi drva prodiru u plitko, to će biti lako. Dovoljno je ukloniti 2 mm podne obloge. Na vrhu pripremljene površine može se primijeniti ulje.

Davanje površine boje

Odabir i korištenje podnih ulja - važne nijanse

Postoje ulja za prodaju u kojoj je već dodana obojena pigmenta. Ako nema prikladne boje, proizvodi jedne tvrtke mogu se pomiješati jedni s drugima. Istina, potrebno je to učiniti izuzetno nježno. Alternativno, možete pokriti površinu drvenih podova obojenim uljem.

I na vrhu, stavite premaz sa čvrstim voskom. Manje radno intenzivna opcija - korištenje pigmentnih pasta. Na policama građevinskih sklopova možete pronaći tjesteninu različitih boja.

Tehnologija premaza

Prije toga morate proći površinu, zatvoriti utore i ukloniti cijelo građevinsko smeće. Nakon toga možete primijeniti završnu obradu. To je prikladno za to s gumenom lopaticom ili valjkom.

Možete raditi s širokom četkom. Nema potrebe za primjenom pripravka s debelim slojem. Zatim morate dati završni premaz da apsorbirate. Ostaje samo da ukloni višak kompozicije i poljski podovi.

Članak o temi: krivotvorene ograde (ograde) za privatne kuće - Odaberite svoj stil

Ako se rad provodi u sobi s velikim kvadraturom, a zatim bez brušenja, nije potrebno učiniti. Ako je potrebno, pripravak se može primijeniti nekoliko puta. Premaz učvršćuje 12 sati. Iskoristite površinu. Stručnjaci ne preporučuju ne prije 3 dana. Primjena laka je više dugotrajan proces.

Odabir i korištenje podnih ulja - važne nijanse

Tijekom mokre čišćenja, preporučljivo je koristiti kemikalije za kućanstvo, koje je namijenjeno za oblaganje parketa. Ona ne samo da savršeno uklanja prljavštinu i čini vodu mekše, ali i ažurira premaz.

Čitaj više