Značajke otpornika čipova

Anonim

Značajke otpornika čipova

Čip otpornici su vrlo široko korišteni u modernom elektrotemu.

Oni su apsolutni analog o uobičajenim izlaznim otpornicima, ali imaju važnu prednost - veličinu. Koristi se ove uređaje koji vam omogućuje da stvorite modernu računalnu i radio-elektroničku tehniku.

Primjenjuju se na SMT tehnologiju, koja je karakterizirana najvišom automatizacijom instalacije tiskanih ploča.

Za stvaranje čipova otpornika, koristite tanko-filmsku ili debelu-silutivnu tehnologiju, a sami uređaji imaju različite razine pogreške otpora. Najčešće vrijednosti su 5% ili 1%, a točnije oko 0,01%.

Oni se koriste u medicinskoj i mjernoj opremi, automobilskoj i potrošačkoj elektroniki, različitim telekomunikacijskim uređajima, napajanju i drugoj opremi. Postoji veliki broj uređaja različitih namjena, među njima:

  • Tolstopnoe;
  • niskonapon koji se koristi za određivanje trenutne sile;
  • precizni film sa stabilnim karakteristikama;
  • Korozivno;
  • varijable;
  • skupština;
  • Ogromne emisije napona.

Značajke Označavanje otpornika čipova

Za navigaciju u prikazanom asortimanu otpornika čipova, potrebno je uzeti u obzir njihovu oznaku. Gotovo svi otpornici, s izuzetkom veličina od 0402 su označeni.

Mali uređaji nemaju označavanje, jer su jednostavno ne postoji mjesto gdje ga je moguće staviti. Ako veličina prelazi 0805, označavanje je instalirano na otporniku, koji sadrži 3 znamenke.

Značajke otpornika čipova

Poznato je da otpornici čipova s ​​tolerancijom od 10%, 5%, kao i 2% s oznakom prve tri znamenke. Svaki broj ima strogo značenje. Posljednji broj na označavanju ukazuje na broj OMMS-a.

Budući da prva dva broja ekspresiraju Mantissu. Da biste odredili decimalnu točku, ponekad se slovo R. dodaje se značajnim brojevima. Ispada da označavanje 242 označava nominalni 24x102 ohm, a to je 2,4 com.

Ovisno o toleranciji otpora, stope se mogu razdvojiti u nekoliko redova E6, E12, kao i E24. Ako je tolerancija otpora mala, u broju više od denominacija.

Maksimalni napon otpornika čipova je 200v. Ovaj maksimum također posjeduje standardne otpornike za jednostavnu instalaciju. Zbog toga prilikom prijenosa značajan napon, na primjer 500V, vrijedi staviti nekoliko otpornika koji su spojeni u seriji.

Članak na temu: Zašto trebamo obradu drva od strane tuge i laka?

Čitaj više