Drveno brušenje: Kako mljeti vrpcu

Anonim

Drveno brušenje: Kako mljeti vrpcu

S razvojem tehnologija, prešani proizvodi su se pojavili na drvenoj osnovi, a zatim potpuno različiti završni materijali koji se proizvode bez uporabe drva ili s njegovom imitacijom na slici.

Danas je uporaba drvenih podova relativno skupa. Trošak takvog premaza premašuje mnoge alternativne opcije, štoviše, za vrijeme ugradnje, potreban je drveni podni za mljevenje i primjena laka.

Ljepota i ekološka prijateljstvo ove baze omogućuju vam da uklonite cijenu komponente na pozadinu i ozbiljno razmislite o podne uređaja od prirodnog materijala.

Sorte drvenih podova

Drveno brušenje: Kako mljeti vrpcu

Parket, poput obloga od ploče može se brusiti

Glavne vrste drvenih podova uključuju dvije vrste.

  • Podovi za plovidbu.
  • parket.

Ukrcani podovi se sakupljaju iz rubova ploča pravokutnih dijelova položenih na prethodno instalirane LAG-ove. Za visokokvalitetne montažne ploče se izrađuju. Oni imaju u uskom dijelu uzdužnih žljebova za skupštinu u dvorcu.

Drveno brušenje: Kako mljeti vrpcu

Ukrcaj u pločama sakupljenim od kopna

Parket je raspoređen iz postavljenih dasaka ili štitova koji su instalirani na još unaprijed pripremljeni nacrt baze.

U nekim slučajevima potrebno je brusiti drveni pod nakon montaže. Kada je premaz izglednih ploča, ovaj postupak je obavezan.

Može se proizvesti za stare drvene premaze kako bi im dali novi i lijep izgled.

Važno je napomenuti da se kat brušenja mora biti prekriven zaštitnim slojem laka.

Brušenje drvenih podova

Rad povezan s izradom glatke i glatke površine premaza prikupljenog iz običnih kata sastoji se od nekoliko faza. Nakon što je dovršio svaki od njih, možete računati na dobivanje očekivanog rezultata, koji je prekrasan sjajan kat.

Članak o temi: Kako napraviti crtež stabla na zidu

Pripremna faza

Drveno brušenje: Kako mljeti vrpcu

Prije brušenja poda u jednoj prostoriji, zaštitite drugi od prašine

Prilikom popravka starog drvenog poda, prije svega, provodi se njegovo potpuno čišćenje. Namještaj se čisti, elinths se uklanjaju, a pod je pregledano za prisutnost metalnih elemenata, kao što su čavli, nosači i vijci za samo-tapkanje. Sve se to mora ukloniti s poda površine.

Tada se ispituju glavni elementi same poda. Ako postoje oštećene pokvarene ploče ili su neke daske parketa valjani i neimprimirani, takvi elementi zamjenjuju s novim.

Prema tome, prije nego što se prođe novi drveni kat, gore opisane radnje neće morati obavljati, već se moraju obavljati pojedinačne mjere zaštite.

Poliranje je dovoljno prašnjav proces, tako da će zaštita biti potrebna i proizvođač rada i susjednih prostora. Takve mjere zaštite i mjera opreza uključuju sljedeće radnje:

  1. Morate otvoriti prozore tako da svjež zrak teče u sobu.
  2. Izlaz iz sobe bolje je čvrsto zatvoriti. Također ne povrijedi vlažnu gazu preko prolaza da blokira širenje prašine u druge sobe.
  3. Rad u respiratoru je preduvjet pri obavljanju takvih djela. Prašina je tako mala, koja može prodrijeti u respiratorni trakt i uzrokovati neželjene zdravstvene učinke. O tome kako ispoljiti pod vlastitim rukama, pogledajte u ovom videozapisu:

Važan dio pripremnog stapa je izbor potrebnog alata za poliranje poda i potrošnog materijala.

Odabir alata

Drveno brušenje: Kako mljeti vrpcu

Stroj za bubanj

Mljevenje drvenog poda s vlastitim rukama podrazumijeva korištenje nekoliko primarnih sredstava za rad. Glavni alati s kojima se obavljaju takva djela:

  1. Stroj za bubanj. Po dizaci se može usporediti s kosilicom. Ova oprema je profesionalna i vrijedna mnogo novca, stjecanje je za jednokratnu uporabu neprikladna, ali je prilično prihvatljivo uzeti ga za najam za posao. Stroj vam omogućuje kvalitativno obavljanje premaza za poliranje. Većina prašine se ispušta u posebnu torbu.
  2. Ekscentrične brusilice. Ovo je svjetlosna ručna oprema koja također ima u dizajnu sustava za uklanjanje prašine sa montažom u posebnoj torbi. Rotacija kruga brušenja javlja se na ekscentričnom krugu, što vam omogućuje da ispljunite pod visokom kvalitetom.

    Drveno brušenje: Kako mljeti vrpcu

    Mašina za brušenje

  3. Stroj za brušenje vrpce. Ovaj Sandmashinka je uređaj s abrazivnom ometkom vrpce, koji u tijeku ravnog pokreta obrađuje drvenu površinu. Dizajn je opremljen sakupljačem prašine.
  4. Stroj za brušenje kutova. Također se ovaj ručni stroj naziva brusilica. Dakle nema kolektora prašine, dakle, od svih navedenih uređaja, zrak je najviše od svega kada se obrađuje drveni pod.

Nije moguće doći do svih dijelova poda s pomoćnom opremom. To se posebno odnosi na uglove i dijelove uz zidove. Za takva mjesta koriste se ručne četke i brusni papir.

Drveno brušenje: Kako mljeti vrpcu

Ako iz bilo kojeg razloga poliranje vlastitog kata neovisno ne radi, uvijek možete kontaktirati specijaliziranu organizaciju koja će profesionalno riješiti ovaj problem.

Brušenje drvenog poda

Drveno brušenje: Kako mljeti vrpcu

Chernovaya prerada je izrađena grubim abrazivom

Drvo premaz grupiran je u nekoliko faza. Uz svaku novu pozornicu odabire se više nježnije obrade.

  1. U početku se vrši gruba obrada. Za to je odabran gruban abrazivni materijal s velikim žitaricama. Uklonio najveći sloj. Vanjski parket ili premaz ploča moraju se preklapati. To jest, svaki odlomak duž drvene površine treba ići malo na već obrađenom dijelu poda.
  2. U prosječnoj fazi rada, abrazivni materijal je odabran s manje velikih žitarica. Izvršava se obrada za izglađivanje. Sva gruba hrapavost se uklanjaju.

    Drveno brušenje: Kako mljeti vrpcu

    Završna obrada polirane površine

  3. Završni tretman provodi najmanji abrazivni materijal. Takozvano poliranje poda se proizvodi u dvije faze kako bi se premaza savršeno glatka površina. Ako postoje praznine u podu, onda moraju biti izoštreni prije posljednje faze mljevenja poda. Nakon primjene zamjene, potrebno je osigurati vrijeme za sušenje i tek nakon toga počinje završiti završnu obradu vanjskog premaza. Detaljan opis mljevenih i rabljenih alata Pogledajte ovaj videozapis:

Ovisno o početnoj kvaliteti poda, broj koraka obrade može se smanjiti ili povećati.

Zaštitni uređaj za oblaganje

Drveno brušenje: Kako mljeti vrpcu

Nakon poliranja nanesite najmanje 3 sloja laka

Da bi zaštitili polirane podove od vlage i mehaničkih oštećenja, obložena je posebnim zaštitnim materijalom, koji se može koristiti laka.

Mogu se koristiti akrilni lakovi, kao i poliuretan, epoksi, alkid i predstavnici ulja.

Količina primijenjenih slojeva ograničena je samo na minimalnoj strani. Oni bi trebali biti najmanje tri, ali u velikom licu možete se prijaviti, i pet i sedam i više slojeva. Za detalje o mljevenju i lakiranju pogledajte ovaj videozapis:

Baza laka se bira na temelju postavljanja prostorije. Različite osnove daju karakteristike laka za koje možete odabrati željenu premaz za određenu sobu.

Drveni katovi, polirani i prekriveni zaštitnim slojem laka, bit će izvrsno rješenje za bilo koji apartman ili seosku kuću. S takvim razlogom, ultra-moderan dizajn poteze i klasične opcije su dobro u kombinaciji. S takvim katovima, unutrašnjost će biti udoban i atraktivan.

Članak o temi: Priprema otvora prije montaže prozora

Čitaj više