Kako ažurirati namještaj vlastitim rukama: Promijeni dizajn

Anonim

Namještaj sovjetskih vremena - zidovi, ormarići, komode - nema ljepote, ali pouzdan i jak. Pa, samo se ruku ne raste da ga pripisuju odlagalištu. I desno. Vrlo je lako ažurirati, dajući potpuno novi zvuk i moderan izgled. Promjena namještaja tipa kabineta ne može biti vrlo teško: postoje materijali koji omogućuju minimalne napore da se značajno promijeni pojavu. Najlakši način je promijeniti boju i pribor. Sve je jasno s priključcima - pokupit ćete ono što je prikladnije za stil, a boje se mijenja na dva načina - obojite i kaznite film (ili pozadinu).

Izmjena starog zida: promijenite dizajn

Držite stari namještaj samoljepljivim filmom - najlakšem opcijom mijenjanja dekoracije. Film je danas i monofon i boja, različite boje, teksture i nijanse. Za ljepilo film s uzorom stabla nema smisla: ne danas u trendu. Ali jedan foton ili s uzorkom je nešto što može pretvoriti stari zid u novi namještaj. Akcije su jednostavne, ali rad zahtijeva točnost. Ali rezultat je izvrstan. Pogledajte dvije fotografije. Na prvom starom sovjetskom zidu iz iverice prije ažuriranja, na drugoj - poslije.

Kako ažurirati namještaj vlastitim rukama: Promijeni dizajn

Ažuriranje starog zida namještaja - prije i poslije

Sada o tome kako je ažurirano. Upotrijebljen je zbijeni samoljepljivi film namještaja, boja "vrhnja", površine mat. Otvoreni dio starog zida bio je zatvoren s staklenim vratima, odveden je prozirni mat film za staklo. Kvarenje - Izgled namještaja (samoljepljiva) boja krom. Redoslijed rada je:

  • Sve što se može ukloniti, skinuti, rastavljati. Uklonite stare opreme.
  • Površine moraju biti čiste i niske masti. Lakše je to postići mekom krpom navlaženom u objektu za čišćenje. Onda je sve isprano s toplom vodom s malom količinom octa. Skliznuo je suhom krpom.
  • Detalji. Film je bolje odrezati 8-10 mm više. Ostaci se zatim odsječeni s nožem za papir.
  • Dobivena stavka prska s vodom iz prskalice. Na mokroj površini, film se može pomaknuti ako je nešto pošlo po zlu. Možete čak i rezervirati bez oštećenja.
  • Nakon uklanjanja zaštitnog sloja iz filma, uredno postavite. Usklađivanje, početi sklanjaju meku tkaninu od sredine do rubova. Pokušajte ne biti mjehurići. Da biste to učinili, morate se postupno kretati, a ne skakati s mjesta na mjesto.
  • Ako još uvijek ima mjehurić, možete probiti tankom iglom otprilike u sredini. Zatim iz rubova mjehurića za vožnju iz zraka i pomesti mjesto uboda.
  • Lijenjem filma, uzimamo čistu tanku pamučnu tkaninu, širi se odozgo i udarimo toplog željeza (grijanje je medij).
  • Zalijepimo završnu obradu, instaliramo nove ručke.

Takav slijed rada sa svim detaljima. Uz staklo, sve je također, samo zalijepljen na unutarnju površinu. Nakon montaže, imaju ažurirani zid. Ova tehnika se može koristiti za sve stavke: komode ladica, krevetni stolovi, garderob, kuhinja set, itd.

Članak o toj temi: žbukanje gipsana ploča

Kako ažurirati namještaj vlastitim rukama: Promijeni dizajn

S pozadinskim osvijetljenim zidom izgleda magično

Na primjer, nakon uspješnog eksperimenta s zidom na isti način, stari ormar je otplatio i dodao je udesno. Sada je cijeli zid zauzet. Slično tome, možete ažurirati i kuhinjski set: cvatu samoljepljivi film i zamijenite ručke.

Postoji drugi način. To je modifikacija predložene metode, ali lakše i ne tako dugotrajno. Samo vrata, a ne film, već pozadina na bazi Flieslinea. Pozadine su zalijepljeni na PVA ljepilo. Dakle, da rubovi ne izađu, dijelovi se smanjuju na 5 mm manje na svim stranama. Pokazava neku vrstu ruba. Ne izgleda loše (primjer na fotografiji ispod).

Kako ažurirati namještaj vlastitim rukama: Promijeni dizajn

Jednostavna izmjena starog zida sovjetskih vremena: cvatu na vratima prikladne pozadine na temelju phliseline

Što je dobro na ovaj način: lako je promijeniti dekor. Umoran od starog izgleda, slomio je pozadinu, zaglavio je novo. Unatoč činjenici da se metoda čini neozbiljnim, izgled je sačuvan nekoliko godina. Njegov je autor pokušao čak i na kuhinjskim slušalicama. Samo pozadinu na vrhu dvaput su prekrivene PVA ljepilom. U ovom slučaju, ormarići se mogu oprati. Važno je primijeniti sloj laka glatko, bez priljeva, nema drugih poteškoća.

Ponekad je pozadina pokrivena lakom. Ali prije nego što to učinite, pokušajte to učiniti na nepotrebnom komadu: vidjeti kako reagiraju na njega.

Odabir laka, mora se pamtiti da akrilni i celulozični lakovi nakon sušenja ostaju transparentni, poliuretan se okreće tijekom vremena. Također, poliuretan se gotovo ne omekša s otapalima: može se samo ukloniti mehanički (od drva - koji se vjeruje papirom).

Možda ćete biti zainteresirani za čitanje kako napraviti bar brojač u kuhinji sami (nekoliko opcija)

Ažuriranje prsa

Stara komoda stajala je nepoznata koliko godina u potkrovlju, ali vrlo jaka i pouzdana, a ne gram neuspjeha, samo polirana pucketa. U tvrđavi je mnogo superiorniji od modernih proizvoda. To je osobina koja je svojstvena staroj, još uvijek sovjetsko vrijeme, namještaj. Nije baš zasićena detaljima (blago ga stavite), ali je nekoliko desetljeća u lošim uvjetima ostaje jaka. Promjena prsa je složenija: koriste se dvije tehnike: slikanje, a zatim dekoracija pomoću letaka iz poliuretana i pozadine.

Kako ažurirati namještaj vlastitim rukama: Promijeni dizajn

To je ono što je na početku: stara stvar koja je imala dugu prašinu u potkrovlju

Korak 1. Uklonite dodatnu opremu, uklonite stari premaz. Parcele su blokirane na mjestima, brušene sendvičom. Kvadrati se razmazili s kitom na stablu, čekao dok se ne osuši. U krajnjoj fazi svatko je očišćen s kožom s tankom zrnom. U isto vrijeme, komoda je takva na fotografiji ispod.

Kako ažurirati namještaj vlastitim rukama: Promijeni dizajn

Ovo je nakon što je pokrivena i obložena brusnim papirom

Korak 2. , Instaliranje letaka iz poliuretana. Odabir letaka, pogledajte da oni nisu okruženi: predebeli na malom komodi će izgledati vrlo nepristojno. Oni ne bi trebali biti širi od 5 cm i što je više moguće, ako ih pogledate u profil.

Članak na temu: Povezivanje ugrađene mikrovalne pećnice

Kupili poliuretanski lijek su uredno rez, kutovi su isprani ispod 45 °. (Kako promijeniti kutove letvica za čitanje ovdje). Usklađeni uzorak mora biti savršen. Zalijepljeni smo na PVA. Za pouzdanost možete dodatno osigurati na vijcima širokim šeširima. Pod njima napravite blagi udubljenje, nakon što se vrti samo-tapkanje, rupa se miješa na kit. Pokušajte odmah staviti lett ležao savršeno (možete se vrtjeti s mokrim prstom), kao što možete očistiti problematično.

Kako ažurirati namještaj vlastitim rukama: Promijeni dizajn

Letvice su zalijepljeni i zasađeni na vijak za samozaštit

Korak 3. Sve se obrađuje premamer. Možete koristiti razrijediti s vodom u omjeru 1: 2 PVA ljepila. Nakon prajmera je suha, boje (dva sloja). Za ovu prigodu odabire se akrilna boja na bazi vode. Boja - kava s mlijekom, iako na fotografiji izgleda potpuno drugačije. Reprodukcija boja netočna.

Kako ažurirati namještaj vlastitim rukama: Promijeni dizajn

Ovo je već nakon što se primjenjuje druga boja. Odijelo

Korak 4. Za uređenje, pozadine su odabrani, u kojima je premaz napravljen u tehnici svilenog zaslona. Rezove su izrezane na veličinu unutarnje okvire oblikovanja, zalijepljene na PVA. Nakon sušenja ljepila, cijele komode dvaput su prekriveni laktom na bazi vode.

Kako ažurirati namještaj vlastitim rukama: Promijeni dizajn

Ovdje je dekor za prsa

Korak 5. I potonje su instalirane nove noge (Namještaj kotači) i ručke.

Kako ažurirati namještaj vlastitim rukama: Promijeni dizajn

Ugradite ručke i noge)) Updated Corseer nije uopće kao onaj koji ste vidjeli na prvoj fotografiji.

Kao što možete vidjeti, ne postoji složeni rad. Sve je stvarno elementarno. Ali svi procesi zahtijevaju točnost - izgled ovisi o tome. Slično tome, možete ažurirati stari deffonier. Ispada set za sobu. Elegantni i originalni.

Kada je pogoršanje ažuriranja namještaja, potrebno je ako je površina lakirana. Lak se smatra dugim i teškim. Ako je površina glatka i polirana, nije oštećena, možete primijeniti tlo za složene površine, a nakon sušenja možete obojiti. To uvelike ubrzava proces slikanja lakiranog namještaja.

Ako imate djecu i vikendicu ili dvorište, možda ćete biti zainteresirani za čitanje kako napraviti igralište s puno fotografija. A o proizvodnji pješčanih sanduka možete pročitati ovdje.

Kako ažurirati stari noćni stol

U foto galeriji možete vidjeti proces obnove starog poliranog noćnog stola. Isprva je uklonjeno iz njega starog poliranja, bili su pokriveni, polirani i nakon obrade je dvaput obojana akrilna boja. Zatim je zalijepljen na vrata s zanimljivim uzorkom (bio je to paket za poklon papir). Nakon sušenja, sve je bilo prekriveno s dva sloja akrilnog laka rashladnog sredstva.

Slijed rada je jednostavan, ako znate kako to učiniti. Svi procesi dobit će slijed akcija koje ste vidjeli na primjeru ažuriranja prsnog koša. Rezultat je također impresivan.

Pročitajte više o tome kako vratiti namještaj (kako ukloniti lak s površine) čitati ovdje.

Kako ažurirati namještaj vlastitim rukama: Promijeni dizajn

Ovo je stari noćni stol. Mi ćemo biti ograničeni

Članak o toj temi: Preporuke kao što su ljepila vinil pozadina na temelju fliesline

Kako ažurirati namještaj vlastitim rukama: Promijeni dizajn

To je rezultat ažuriranja: tablica kreveta je transformiran

Kako ažurirati namještaj vlastitim rukama: Promijeni dizajn

Nakon što je laka uklonjen (brusilice su pomogli da se nosite brže) prekrili su ga slojem kit, pričvršćenim čipovima i pukotinama, a zatim brušenje na glatkoću

Kako ažurirati namještaj vlastitim rukama: Promijeni dizajn

Površina koja je dovedena u normalno stanje prekriveno je tlom, a zatim dvaput obojana akrilna boja sumraka

Kako ažurirati namještaj vlastitim rukama: Promijeni dizajn

Iz ovog paketa ispostavilo se veliki dekor Décker

Promjena namještaja vlastitim rukama je mukotrpan slučaj, ali rezultat je vrijedan toga. Ispod fotografije obnovljena je na jednostavnom metodu noćnih objekata: sprema se s reljefnom pozadinom, a na vrhu dvaput primijenjena laka.

Kako ažurirati namještaj vlastitim rukama: Promijeni dizajn

Možete pobijediti reljefnu pozadinu i tako da su suhi, da se dvaput pokriju slojem prozirnog laka

Kako napraviti tablicu Fontana se može čitati ovdje.

Izmjena pečata

Uz istu tehnologiju, banalni stol za kavu može se pretvoriti u moderan predmet unutrašnjosti. U tom slučaju, spašeno je papirom za omatanje. To je gusta, dobro gluposti i ne žure kada se primjenjuje.

Prije početka rada na dekuraciji countertops, noge starog stola i rubovi stola koji su obojili u svjetlu boju: to je tako prikladnije za novi stil dizajna. Zatim je počeo proces njegove transformacije.

Kada se zalijepi, tkanina je izrezana znatno više od veličina countertop. Zato je potrebno. Papir je lijepljen na PVA, valjao s valjkom tako da ne postoje kvržice i vrši se. Površina mora biti apsolutno glatka.

Kako ažurirati namještaj vlastitim rukama: Promijeni dizajn

Sluits papir postupno, valjao ga s valjkom tako da nema mjehurića

Nakon začuvanja, uzmite brusni papir s malim zrnom (to je prikladnije raditi ako je pričvršćen za bar). Držeći ga oko ruba, višak papira je odvojen uz rub.

Kako ažurirati namještaj vlastitim rukama: Promijeni dizajn

Kako napraviti prekrasan rub

Čak i rezanje na giljotine nećete dobiti prilično razina rub. I s ovom metodom, dobiva se profesionalno. Neovisnost i ne miriše.

Kako ažurirati namještaj vlastitim rukama: Promijeni dizajn

Ovako izgleda rub kad se ukloni svi višak

Nakon sušenja ljepila, površina je dvaput s tankim slojem laka. Potrebno je primijeniti s mekom četkom u malom iznosu. Slojevi se primjenjuju u različitim smjerovima: prvo duž duge strane, zatim preko.

Koje su police i crteži za samozadovoljstvo mogu se naći u ovom članku.

Promjena namještaja: fotografije ideje

Kako ažurirati namještaj vlastitim rukama: Promijeni dizajn

Čarobna transformacija stare dosadne police

Kako ažurirati namještaj vlastitim rukama: Promijeni dizajn

Promjena pisanja: novi dizajn i potpuno drugačiji izgled

Kako ažurirati namještaj vlastitim rukama: Promijeni dizajn

Još jedan noćni stol. Prilikom uređenja, kontrastne pozadine koristi se s uzorkom kontrasta.

Kako ažurirati namještaj vlastitim rukama: Promijeni dizajn

Izmjena stare stolice

Kako ažurirati namještaj vlastitim rukama: Promijeni dizajn

Komoda ukrašena cvjetnim uzorcima

Kako ažurirati namještaj vlastitim rukama: Promijeni dizajn

Izvrstan pisaći stol se ispostavio iz starog broda

Kako ažurirati namještaj vlastitim rukama: Promijeni dizajn

Ažuriranje namještaja iz iverice: Zid stekao moderno stajalište

Promjena namještaja radi sami - stvar je kreativna. Čak i iz dosadne police možete napraviti izvrsnu stvar. I nije potrebno ponoviti točno. Mnoge korisne ideje dolazi tijekom provedbe projekta. Šteta je da se nešto od zamišljenih ispostavi da nije tako privlačno kao što se činilo. Pokušajte, eksperimentirajte. Prije suvremenih tehnologija omogućuju joj veze s minimalnim troškovima.

Čitaj više