Odaberite koja vrata stavljaju u dnevnu sobu

Anonim

Dizajn vrata se smatra sastavnim dijelom stila rješenja, budući da je ulazak u sobu, ovaj element interijera je prva stvar koju vidi posjetitelja. Dnevni boravak je prva posjetnica, stoga bi dizajn i namještaj u njemu trebao biti ukusan i ne uzrokovati iritaciju. Ista i vrata koja bi se trebala uklopiti u unutrašnjost i postati važan dio.

Odaberite koja vrata stavljaju u dnevnu sobu

Odaberite vrata dnevnog boravka

Dizajn vrata

Ovaj element mora nadopuniti ukupni ansambl i kombinirati sa svim objektima dizajna. Dnevni boravak nije samo jedan dan, dodatno se može ugraditi da dijelite spavaću sobu i sobu (unutarnja vrata u dnevnom boravku na fotografiji) i mogu se dodatno instalirati između kuhinje i sobe, na svojoj slici ima staklo , Dvostruki, klizne.

Odaberite koja vrata stavljaju u dnevnu sobu

Svi ovi aspekti su uzrokovani isključivo vašim fantazijama i sklonosti okusa. Dnevni boravak bit će zasićen i udoban ako su sve stavke ispravno odabrane ako je dizajn završen.

Odaberite koja vrata stavljaju u dnevnu sobu

Glavni čimbenici koji određuju opcije izbora

Proces ispravnog odabira vrata u dnevnom boravku nije jednostavan. Budući da želim da izgleda kao zajednički stil i nadopunjuje unutrašnjost. A s druge strane, oni su potrebni za neku privatnost, za puni odmor. Vrata između kuhinje i dnevnog boravka potrebni su kako bi se udaljeni mirisi u sobi za odmor (vrata u dnevnoj sobi na fotografiji). Na izbor je pod utjecajem takvih čimbenika kao što:

  • Svrha je cilj koji uzrokuje instalaciju elementa (dekorativni dizajn ili za zvučnu izolaciju);
  • veličine otvaranja i ukupne površine koje soba ima;
  • praktičnost i trajanje rada;
  • Boja, konfiguracija, stil;
  • Značajke cijena.

Članak o temi: Kako staviti padine vlastitim rukama?

Odaberite koja vrata stavljaju u dnevnu sobu

Klasifikacija

Dimenzije vrata određuju pojavu jednog ili dvodimenzionalnog. Ako ulazna vrata ne više od 1 metra, bit će bolje odabrati s jednim krilom. Dva valjana odabrana ako su dimenzije vrata veće od metra. Dvostruko - izgleda bolje s velikom dijelom sobe, prostrana soba će pogledati na poseban način. Kako se otvaraju, mogu se klasificirati prema sljedećim čimbenicima:

  1. Klizna (klizna vrata između kuhinje i dnevnog boravka fotografije), koji se otvaraju desno ili lijevo.
  2. Ljuljačka dvostrana, koja putuje udesno i lijevo.
  3. Coupe - jednostrani, koji se pomakne jednostrano.
  4. Harmonik.

Odaberite koja vrata stavljaju u dnevnu sobu

Prilikom odabira, potrebno je temeljiti se na području prostorije. Ako je dnevna soba prostrana, najbolji izbor će biti vrata za ljuljanje da ga otvori, postoji dodatno mjesto. Swing će ispuniti slobodan prostor, dnevni boravak neće činiti praznim. Ako je soba mala, uski hodnik je uz njega, bit će relevantno za ugradnju kupe ili harmoniku. Dakle, prostor se sprema. Klizanje također uštede prostor, je neka vrsta vrhunca u sobi, čiji će dizajn omogućiti da dodate posebne boje u zatvorenom prostoru. Osim toga, klizni uređaji su više dostupni po trošku.

Odaberite koja vrata stavljaju u dnevnu sobu

Vrata kupe u dnevnoj sobi se kreću u pozadinu, jer su nepraktični i modeli su malo zastarjeli. Dvostruko izabrano rijetko, jer ne svaka dnevna soba uključuje prisutnost takvog stilskog rješenja.

Odaberite koja vrata stavljaju u dnevnu sobu

Razlike u materijalu

Što se tiče materijala, to utječe na trajanje uporabe, zvučne izolacije, praktičnosti, izdržljivosti za zakrivljenost. Glavni materijali su: masivno drvo, iverice, laminirana mdf, trajno staklo. Najtrajniji i elegantan unutarnja vrata od drva (osobito ako su to vrijedne stijene). Uz pravi proces stvaranja i obrade proizvoda, servisni vijek će biti kako je navedeno u karakteristikama. Ali veliki minus ovog tipa je visoka cijena. Kao i poteškoće s instalacijom (kao što su dovoljno teške).

Članak o temi: kolijevka suspendirana vlastitim rukama: kako to učiniti?

Odaberite koja vrata stavljaju u dnevnu sobu

Najpraktičnije i najčešće korištene opcije su iz iverice i MDF-a. Naravno, oni nisu tako luksuzni, ali pristupačniji i praktičniji u instalaciji. Njihov minus je loša izolacija buke, osjetljivost na vlagu, tj. Klizna vrata u dnevnom boravku i kuhinja nisu pogodna od ovog materijala, jer će biti kratkotrajne. Dizajn takvih vrata omogućuje vam da ih instalirate između dnevnog boravka i spavaće sobe.

Odaberite koja vrata stavljaju u dnevnu sobu

Unutarnja vrata iz MDF-a - izdržljiva, imaju izolaciju buke. Lako se opraju. Staklo - može postati izvrstan dodatak cjelokupnom dizajnu. Možete odabrati odgovarajuću nijansu ili vitraž. Ova opcija je pogodna za odvajanje sobe i kuhinje (vrata između kuhinje i dnevnog boravka na fotografiji).

Odaberite koja vrata stavljaju u dnevnu sobu

Odabiremo na temelju zajedničkog stila

Osim praktičnosti, ovaj dizajn element bi trebao biti lijep i u kombinaciji s ukupnom bojom i stilskom punjenjem sobe. Boja, konfiguracija, dizajn komponenti (ručke) moraju biti bešavni, na temelju glavne količine boje sobe. Bolje je napustiti izbor opcije u tamnom tonu, koji će se spojiti s poda ili namještajem. Najistaknutiji izbor je lakši ili tamniji za jedan ton. S tamnom bojom, proizvod izgleda masivniji, a uz pomoć svjetla vizualno se soba širi.

Odaberite koja vrata stavljaju u dnevnu sobu

Ako je dnevni boravak s dva vrata, također ih branje, fokusirajući se na ukupnu pozadinu sobe. Dvostruko nadopuniti ukupni interijer. Ako se ugradite vrata između kuhinje i rekreacijskoj sobi, optimalan izbor može postati staklo, koji će preskočiti svjetlo. Staklena unutarnja vrata izgledaju sofisticirano, vizualno može povećati prostor. Vrata tipa luka pogodna su za sobu s visokim stropovima i uklapaju se u dizajn, napravljeni u ravnim, mekim linijama (ovalni ili okrugli namještaj).

Soba će se činiti više ako instalirate klizna vrata. Važan izbor je smjer otkrića. Dvostruka vrata ponekad izgledaju glomazne, pogodne su za ukupnu sobu.

Članak o toj temi: Na kojoj površinski laminat: betonski estrih, drveni pod

Odaberite koja vrata stavljaju u dnevnu sobu

Sumirajmo

U zaključku se može reći da svaka soba s ispravno odabranim elementima dizajna može postati jedinstvena. Svaki interijer može se završiti ako se svi elementi mogu jednostavno odabrati. Dimenzije njih i tipova utječu na veličinu prostorije i vaše preferencije okusa, zajednički dizajn. Soba izgleda ugodno ako se instaliraju klizna vrata, Coupe trenutno nije relevantan, u parovima se postavljaju na temelju ukupnog interijera i veličine prostorije.

Čitaj više