Kako vratiti namještaj: polirani, furnirani, drveni

Anonim

Stari namještaj izgubio bivši sjaj? Umoran, ali je bacio žao? Sve to se može popraviti: moguće je poboljšati izgled tako da nitko neće misliti da je namještaj mnogo godina. Obnova namještaja vlastitim rukama - mukotrpnim radom. Ali ništa ne nadzire. Neki su načini tako jednostavni da se svatko može nositi (govor, naravno ne o antikvitetima).

Obnova drvenih površina

Bez obzira na to koliko uredno rukuje namještaj, grebanje, ogrebotine, mrlje. Lako se uklanjaju. Glavna stvar je znati kako i što.

    1. Ako je drvena površina jednostavno izgubila sjaj, pronađite sredstvo za brigu za drvo koje se sastoji od kojih je narančasto ulje. Uzmite čistu spužvu, lagano navlažite i 20-30 sekundi tali u mikrovalnoj pećnici. Prskanje sredstva za sprej, trag s vrućom spužvom (ruke bi trebale biti u gumenim rukavicama s prskanjem unutra).

      Kako vratiti namještaj: polirani, furnirani, drveni

      Vruća spužva i ulje s narančastim maslacem bit će vraćeno drvenim sjajem namještajem

    2. Ako postoji lijevanje, mrlje na stablu, možete se pokušati nositi s njima slušajući banana suknja. S manje štete dobro pomaže.
    3. Ozbiljnije mrlje zahtijevaju ozbiljne mjere. To su retuširani markeri (u trgovinama se prodaju priključci za namještaj), denaturirani alkohol i vosak. Prvo čistimo površinu (deterdžent za jela, razrijeđena u vodi - najbolji izlaz). Sušeno nakon čišćenja drva obrišite alkoholom: vrtložnim okretanjem s dobro kaljeno mjesto. U većini slučajeva, boja je obnovljena. U dubokim ogrebotinama, alkohol ne vraća boju, obojeni su oznakom prikladne boje. Da biste prenijeli sjaj, površina je pokrivena na vrhu s voskom i polirana mekom krpom.

      Kako vratiti namještaj: polirani, furnirani, drveni

      Takve transformacije su moguće pomoću markera, alkohola i voska

    4. Ako trebate usporediti male nepravilnosti, možete koristiti datoteku noktiju. Lakše je olakšati skrupulozni rad od papira Emery.
    5. Ako je drvo lokalno blefiranje od vlage: stavite posudu koja curi, brzo se riješite defekta i neutralizirajte njegove posljedice mogu se pomiješati sa soli i maslinovim uljem. Kashitsa se primjenjuje na oštećenje i trljanje kružnih pokreta. Ostavite 20-30 minuta. Sol će izvući vodu, a maslinovo ulje će vratiti elastičnost vlakana.
    6. Ako postoje čipovi, nemojte činiti bez kita. Pogodno kao poseban za drvo i automobilske automobile. Najbolji način je kupiti svjetlo i dodati kel u njemu po potrebi. Skol je neugodno, malo kit je razmazan uz susjednu površinu. Nakon sušenja sve je dobro usklađeno s malim brusnim brusnim papirom.

Možda ćete biti zainteresirani za čitanje onoga što su police na zidu (s crtežima).

Vraćamo poliranje

Obnova sloja laka je složen. Svaki restauracija namještaja počinje čišćenjem i odmašćivanjem i popravljanjem lakiranog premaza. Koristimo deterdžent za jela, razrijeđena u vodi: sigurno i sigurno. Nakon sušenja, nastavite do ažuriranja poliranja.

  • Na tamnom namještaju, ogrebotina može biti obojana jodom, tražeći željenu boju po broju slojeva ili ga eksplodira s vodom. Ako postoje markeri namještaja, možete ih koristiti.
  • Duboke ogrebotine koje tuku, pa ne vriču. Postoje i druge metode:
    • Učinite mastik od 4 dijela rastopljenog voska i 3 dijela turpidara. Ova pasta se primjenjuje na poljsku i meku tkaninu.
    • Ako postoji krema za cipele prikladnu boju, možete ih razmazati, a zatim poratite sve s tkaninom.

      Kako vratiti namještaj: polirani, furnirani, drveni

      Ogrebotine su obojene, a zatim je obnovljen premaz

  • Mrlje nepoznatog ili poznatog podrijetla uklanjaju se čistim benzinom. Meka krpu se navlaže i protrlja. Za posebno teškim slučajevima, ponovljene obrade možda će trebati, ali prije ili kasnije, svaka mjesta su izlazna. Tada mekana tkanina sve polira do sjaja. Mješavina lanenog ulja s denaturiranim alkoholom pomoći će ga vratiti.
  • Ako su mrlje ostale od vruće bijelih krugova od šalica ili drugih predmeta, oni su obrišeni alkoholom. Također možete ponoviti nekoliko puta. Nakon što je mrlja nestala, površina se ažurira mješavinom lanenog ulja i denaturiranog alkohola.
  • Posebno duboke mrlje od vruće, lakše je ukloniti ulje i alkohol sa smjesom. Ovaj sastav treperi mrlja za dovršetak nestanka. Zatim obrišite alkohol i polirajte krpu.

Lako je osvježiti izblijedjelo poliranje na namještaju se može kuhati vlastitim rukama s mješavinama:

  1. Dva dijela lanenog ulja i turpenta i dijela octa. Svi su pomiješani, nanesite tampon, čekajući dok se ne apsorbira i polira.
  2. Pomiješajte u ulju i pivu na jednakim dijelovima i napravite namještaj za trljanje namještaja. Nakon što je apsorbirao.
  3. Bit će više sjajna površina, ako pivo kuha s komadom voska, hladan i malo toplo do namještaja. Kada se kompozicija apsorbira, površina se trlja kako bi sjala.

Još nekoliko recepata u videu.

Kako ukloniti poliranje od namještaja

To je često dovoljno za uklanjanje polja: ne najosjedniji je završetak. Moderni namještaj najčešće se oboje s granatiranim ili nijansnim bojama, a površina je mat. U svakom slučaju, morate ukloniti poliranje. Metode su nekoliko. Budući da su lakovi različiti u sastavu, potrebno je odabrati eksperimentalni način. Ali jedan od metoda treba raditi.

  1. Uklonite staro poliranje od namještaja može biti mehanički. Ako postoji brusilica - proces će ići brže, ako ne, uzimati brusni papir s velikim zrno i pročitati sloj laka dok se ne pojavi drvo. Zatim uzmite plitko zrno i mljevite na ravnu površinu. Mehaničko uklanjanje se ne pokreće uvijek. Ponekad čak i mljevenje ne daju rezultate: poliran se ne razmatra, ali počinje topiti i smrditi. Tada se taktika mijenja.
  2. Trebat će komad starog stakla. Stavili ste rukavice i razbijte ga u nekoliko fragmenata. Oštri rubovi koji su formirani, očistite drvo premaz. Ako postoje chamfer i produbljivanje, to je prikladno raspršiti oštre rubove u njima. Nakon uklanjanja glavnog sloja poliranja, brusni papir s malim zrnom je podešen na glatko stanje.

    Kako vratiti namještaj: polirani, furnirani, drveni

    Često restauracija namještaja s vlastitim rukama zahtijeva gesting mjere: neke vrste poliranja mogu samo oblikovati sa staklom

  3. Ako vas rad sa staklom ne opada, kemijske metode ostaju. Postoje gotova sredstva za poliranje. Možete raditi s njima ili na otvorenom ili na nacrtu: isparavanje je štetno. Kako ukloniti poliranje - morate čitati na paketu. Sredstva su različiti i postupak trajanja i obrade mogu varirati.

Kako slikati polirani namještaj

Ako se stari namještaj pripremao pod slikanjem, treba očistiti prašinu, obrisati vlažnom krpom i osušiti. Nakon poravnanja svega s kitom, šarmira sve nepravilnosti, pričekajte dok se ne osuši. Uzmite brusni papir i objesite više od sredine, zatim malom zrno. Zatim primjenjujemo sloj prajmera i čekati da se suši.

Kako vratiti namještaj: polirani, furnirani, drveni

Primjena laka s četkom pri obnavljanju namještaja za poliranje

Primer se kupuje pod tom bojom koja će se koristiti, ili možete razmotriti boju kompatibilnim otapalom i pokrivene umjesto tla. Nakon sušenja možete slikati.

Možete obojiti valjkom ili četkom. Obično vam je potrebno nekoliko slojeva: ne pokušavajte odmah primijeniti mnogo boje, jer se mogu pojaviti bubnjevi. Bolje je primijeniti nekoliko tankih slojeva. Tako da će površina biti glatka i monofonija. Još jedan trik: Za jedinstvenu sliku, slojevi se primjenjuju u različitim smjerovima - zajedno, zatim preko. To se također odnosi na lak.

S nekom vrstama laka je lakše raditi kada su topli. Lagani su grijani i onda se primjenjuju na sprej ili četku. Kada se grije, morate biti oprezni: parovi mogu treptati.

U redu boje: Prvo boje unutarnje površine, rubove i zglobove, a zatim idite na vanjski. S takvim slijedom, manje su šanse za blokiranje ili prekriveno obojenom površinom, pokvariti ga.

Ako je prevlaka laka glatka, bez grešaka, i mora biti obojana, možete učiniti bez uklanjanja ovog sloja. Postoje posebna tla za složene površine. Operite površinu s njima i nakon sušenja, boje. Imaju komponente koje prodiru čak i u sloj laka. Stoga će se boja dobro primijeniti i dugo ostati. Ali takva tla imaju minus: oni su skupi. Ali značajno uštedjeti vrijeme.

Neke tajne boje drva (uključujući zaprave i bojanje u dvije boje) su u članku "Kako obojiti sluznicu". Nekoliko tajne glatke primjene akrilne boje izgleda u videu.

Ako oporavak nije donio očekivani rezultat, možete promijeniti izgled? Kako ponoviti namještaj na novom načinu opisan je ovdje.

Kako vratiti furnir

Namještaj za furniranje zahtijeva poseban pristup. Sredstva su uglavnom ista, metode su različite. Na primjer, ako je nakon udarca furnira, bilo je otečeno, u štrcaljku za jednokratnu upotrebu, pokupite PVA ljepilo, probijajte mjehurić, uđite u ljepilo u šupljinu. Top igra komad uskog tkanine i stavite opterećenje. Ako je površina neravnomjerna (konveksna ili konkavna), torba gustog tkiva s grijanim pijeskom koristi se kao teret.

Kako vratiti namještaj: polirani, furnirani, drveni

Takvo oštećenje furnira obnovljena je u dvije faze. Prvo, nadutost se eliminira, nakon što je grebanje oslikano i oblaganje je obnovljena.

Ako je furnir zalijepljen na ljepilo alkohola, moguće je vratiti natečen dio na mjesto. Možete gutati krpom s vrućim željezom. Ali ne biste trebali pregrijati željezo: furnir se može protegnuti. Stupanj grijanja je prosjek.

Ako glačanje kroz suhu krpu ne pomaže, pokušajte ponoviti rad s mokro (mokro i stiskanje dobro). Postoji mogućnost da će drvo nabreknuti i postati elastičniji. Za pouzdanu fiksiranje krvavih, možete ući u PVA, a zatim ga zagrijete željezom.

Ako je oteklina napuklo, može se pokušati pokretati zagrijavanje (kroz krpu). Ako to nije uspio, otkinuti odvojeni komad. Nemojte odrezati, naime, mi smo lijeni: na poništenju grešaka nakon restauracije je manje vidljiv od rezova. Stoga, zaostaje iza zaostajanja. Od mjesta oštećenja i komada furnira, stare ljepilo (emery papir ili nokte - ovisno o veličinama). Dalje, popravak furnira na namještaju je standard: razmazan PVA ljepilo, položeno, polaganje linije grešaka, na vrhu s debelim tkivom i stavite teret prije sušenja.

Kako vratiti namještaj: polirani, furnirani, drveni

Takvo prodiranje furnira najvjerojatnije je moguće eliminirati jednostavno u željezu

Ogrebotine i tragovi obnove na furniru također se uklanjaju kao na stablu: obojena oznakom namještaja odgovarajuće nijanse. Ako je ogrebotina duboka, na njega se primjenjuju neki rastaljeni vosak za obnovu namještaja (spatula). Nakon sušenja, vosak se protrlja, ako je potrebno, koristi se razrađeni papir s tankim zrnom, ali nakon takve obrade, obnovljeni komad je prekriven slojem laka.

Obnova namještaja vlastitim rukama zahtijeva strpljenje i točnost. Potrebno je postupati postupno i metodično: razmazano, čekajući sušenje, ispaljen, opet razmazan, itd. Ponekad morate pokušati višestruke metode: šteta je drugačija, kao i materijali koji se koriste u proizvodnji (ljepilo, lakovi, itd.). Ali kao rezultat toga, namještaj će izgledati mnogo bolje.

Članak o toj temi: Kako se riješiti mirisa urina na kauču odrasle osobe

Čitaj više