Petlje za aluminijske vrata i druge prikladne dodatke za ovu vrstu struktura vrata

Anonim

Petografije za metalna vrata od aluminija ne bi trebale izdržati ne samo gusto opterećenja, već i dugo služiti. Mnogo se pozornost posvećuje metodi njihove instalacije na vrata.

Različite vrste profila

Petlje za aluminijske vrata i druge prikladne dodatke za ovu vrstu struktura vrata

Petlje za aluminijske zaklopke

S širenjem tehnologije, neke poznate stvari se mijenjaju. Vrata su, na primjer, sve više izrađena od plastike i aluminija. To su moderni dizajn profila, elegantni, pluća. Ali oni imaju različitu razinu snage. Aluminijske otopine se sve više koriste za ulazne skupine trgovina, javnih zgrada, mnogi ih uspostavljaju na verandama kuća. Ovdje nisu standardne šarke za metalna vrata, ali posebni sustavi čiji je zadatak osigurati kontrolu krila koja nije sasvim standardnom dizajnu.

Prilikom prirode toplinske zaštite mogu se razlikovati dvije vrste aluminijskih profila:

  • topla;
  • hladno.

Naravno, to su samo uvjetna imena. Topla dobila je takvo ime iz razloga što je unutar njega poseban umetak iz polimernog materijala. On služi kao neobična izolacija, pa s smanjenjem temperature zraka, unutarnji dio profila se ne ohladi koliko i vanjski. Postoji značajno smanjenje gubitka topline. Potrebno je samo zbog činjenice da je toplinska provodljivost metala visoka, a unutarnja površina okvira i dalje hladi.

Hladan profil je najjednostavnije tehničko rješenje, savijena metalna lista. On nema unutarnjeg punila, kada se dogodi Frost, svi problemi povezani s nedostatkom naknade se uočavaju:

  • Gubitak topline,
  • oštro hlađenje unutarnje površine okvira,
  • kondenzat,
  • Ponekad - visina leda.

To su glavne razlike vezane uz korisničke karakteristike dvije vrste profila i utječu na cijenu gotovog proizvoda.

Postoji još jedan važan čimbenik koji se odnosi na vrste petlji za aluminijske vrata ili prozorska krila. Ovisno o tome koji se profil koristi za proizvodnju konstruktivnosti, odabrane su petlje:

  • nadzemni
  • skriven
  • univerzalan
  • jednostrano.

Članak o temi: Kako dovesti žohare iz stana?

Oni su fiksirani na nekoliko načina, razlikuju se u materijalu iz kojeg su napravljeni kut otvaranja, mogućnosti prilagodbe i drugih suptilnosti.

Materijali koji se koriste za proizvodnju

Petlje za aluminijske vrata i druge prikladne dodatke za ovu vrstu struktura vrata

Za aluminijske strukture, šarke za metalna vrata, sustavi, čiji je izgled poznat doslovno svima. Međutim, koriste se isti materijali:

  • mjed;
  • nehrđajuće ili klanje legure;
  • ne hrđajući Čelik;
  • Aluminij i legure na temelju njega.

Svaki od materijala ima svoje prednosti, što čini primjene određenih petlji.

Mesing.

Brass petlje su idealne za stvaranje različitih premaza. Metalna plastika, lako obrađena, polirana, pruža dobru adheziju. Također, mjedene petlje su najčešći izbor u slučaju skrivenih struktura, koje su na određenim točkama u pokretu vrata vidljive. Takva je dodatna oprema vrlo izdržljiva, pruža dugotrajnu operaciju, površine se ne formiraju na površini ili promjenama boja. Primijenjeni premaz je vrlo dobro održavan.

Legure na bazi željeza.

Široko se koristi u podesivim strukturama. Skriven ispod slojeva ili unutar elemenata omogućuju različite nedostatke izgleda - površinski zamračenje, brisanje, oksidacija. Jedini ključni uvjet za takve detalje je snaga i otpornost na habanje, što može uspješno osigurati legure na bazi željeza.

Ne hrđajući Čelik.

Najtrajniji materijal za proizvodnju petlji za aluminijske strukture. Oni mogu izdržati ogromnu težinu platna, imati moderan izgled, polirana površina je vrlo izdržljiva, karakterizirana ugodnim ogledalom sjaj ili svjesno matirano. Oksidni film se gotovo ne formira, pa je pogled savršen - čak i boja i druge karakteristike.

Nedostatak je da su dijelovi od nehrđajućeg čelika slabo pocinčani. Ovaj materijal je teško primijeniti premaz. Drugi nedostatak je složenost obrade, tako da su petlje od nehrđajućeg čelika najskuplji. Ako vidite prijedlog tržišta, možemo sigurno reći da bez obloga postoje proizvodi od nehrđajućeg čelika samo jedan tip: boje poliranog metala ili s mat površinom.

Članak o temi: Što je bezzračno slikanje

Aluminij i legure ne njime. Slične šarke su vrlo rijetke. Iako pripadaju niskoj skupini cijena, imaju dovoljno nedostataka koji ograničavaju njihovu uporabu. Na primjer, petlje od nehrđajućeg čelika mogu izdržati maksimalno opterećenje - 150 kg na dva šarke se smatra normalnim indikatorom.

Slične prednosti imaju petlju od mesinga - ovdje preporučeni pokazatelj težine preslikavanja vrata je 100 kg po dvije petlje. Aluminij ne može se pohvaliti takvom razinom. Međutim, šarke za aluminijske konstrukte iz istog materijala nalaze se na ulaznim vratima s malim staklenim područjem, ukupne mase u rasponu od 50-60 kg. Takvo rješenje u polju skrivenih petlji je posebno uobičajeno.

Metode pričvršćivanja

Petlje za aluminijske vrata i druge prikladne dodatke za ovu vrstu struktura vrata

Ovisno o korištenom profilu, postoji nekoliko opcija za spajanje petlje s montažnom prostorom na webu. Neki od njih omogućuju maksimiziranje sklopa, drugi pružaju mogućnost ponovljene instalacije, treći se primjenjuje samo za određenu vrstu profila.

Hladne strukture. Ovdje je više sloboda za inženjersko rješenje. Profil je prazan, stoga nema ograničenja za uporabu sidra, vijaka ili unutarnjih pričvršćivača. Distribucija je primila dva glavna načina: hipoteka i brzi montaž.

Prilikom instaliranja pad unutar, dio profila postavljen je element u koji vijci su pričvršćeni. Njegov dizajn ovisi uglavnom o konfiguraciji prostora, veličina, marki profila. Sposobnost petlje nose težinu krila ovisi o području hipotekarne pločice i debljine metalnog zida. Standardne preporuke za ovu vrstu pričvršćivanja zvuka na sljedeći način: 100 kg mase vrata, debljine 1,7 mm debljine profila, 25 četvornih centimetara površine hipotekarske ploče. Za nadzemne petlje od nehrđajućeg čelika, ova vrsta veze je najčešća.

Specifični sidri se koriste za ubrzanje instalacije. Ovo je element koji je umetnut u rupu, kada je glava vijaka pričvršćena, unutarnji dio se širi i pouzdano pritisne petlju na profil. Ova metoda prikupljanja, kao i prethodnog, omogućuje višestruku instalaciju. Možete promovirati, izvući sidro, promijeniti petlju u slučaju potrebe.

Članak na temu: Kako pokrenuti obronke vrata s vlastitim rukama?

Tople strukture. Da biste instalirali proizvode iz profila ispunjenog izolacijom, koriste se ugrađene ploče. Razlika između hladnog profila je da su oni postavljeni unaprijed, u jasno reguliranim područjima. Da biste ih popravili u istom položaju, primjenjuju se posebni razmaknici. Dostupno je i montaža pomoću sidra za spacera.

Postoji još jedan način - zajebavanje sidra s samookidačem. Iako će brzina instalacije biti maksimum, ključni nedostatak je da je višestruka instalacija demontaže nemoguće. Navot se postupno sruši, veza postaje krhak. Za topli profil s gustim agregatom koristi se klin usidnjak - kada se vijak u unutarnji dio širi i pouzdano popravlja dio.

Posebne vrste smještaja

Petlje za aluminijske vrata i druge prikladne dodatke za ovu vrstu struktura vrata

Dizajn skriven

Zasebno, vrijedi spomenuti skrivene petlje. Montirani su na krajnjim dijelovima aluminijskih dijelova. Stoga se najčešće koristi za uklapanje u izrezivanje ili preklapanje na površini. Mount se provodi pomoću sidra za spacera ili samostalni spojki. Ovdje se ne koriste minimalni zahtjevi, hipoteke se ne koriste, budući da je petlja sama distribuira napor na području njegovih pričvrsnih zona.

Za aluminijske vrata koriste se sve vrste petlji. Da ne biste otkrili bicikl, obratite se dobavljačima proizvoda. Neke vrste priključaka mogu koštati jeftino, ali se primjenjuju samo za određeni tip profila.

Ako je cilj stvoriti potpuno nevidljivu vezu ili druge nestandardne slučajeve, vrijedi odabrati posebne dodatke za tu svrhu. Danas postoje mnoge prikladne mogućnosti među tehnološkim rješenjima koja mogu pružiti bilo kakve zamislive karakteristike, parametre i praktičnost.

Petlje za aluminijske vrata i druge prikladne dodatke za ovu vrstu struktura vrata

Petlje za aluminijske vrata i druge prikladne dodatke za ovu vrstu struktura vrata

Petlje za aluminijske vrata i druge prikladne dodatke za ovu vrstu struktura vrata

Petlje za aluminijske vrata i druge prikladne dodatke za ovu vrstu struktura vrata

Petlje za aluminijske vrata i druge prikladne dodatke za ovu vrstu struktura vrata

(Vaš će glas biti prvi)

Petlje za aluminijske vrata i druge prikladne dodatke za ovu vrstu struktura vrata

Učitavam…

Čitaj više