Dovršavanje vrata skrotišta to učiniti sami: opcije premaza

Anonim

Kako je završna obrada skrovnih vrata s vlastitim rukama? Unutarnja vrata nisu samo željeni element dekor u kući, već i potreban izolator iz stranih zvukova u zatvorenom prostoru i prepreka za hladnoću. Trošak gotovih vrata nije dostupna jeftina, kao takav proizvod smatra se premještenim. Stoga, za neke kuće postoji pitanje koje će koštati jeftinije: kupite gotov proizvod ili samostalno transformirati vrata po želji.

Dovršavanje vrata skrotišta to učiniti sami: opcije premaza

Izgradnja snimljenih vrata.

Završna obrada vrata - jednostavan proces, ako postoji želja za radom. Stvaranje fantazije, možete napraviti novi s starih vrata, dok će premaz biti kao što želite. Nezavisno ažuriranje stabla pomoći će uštedjeti obiteljski proračun. Ali, obavljanjem takvog posla, morat ćete ažurirati vrata i otvaranje.

Dovršavanje vrata skrotišta to učiniti sami: opcije premaza

Shema presvlaka vrata.

Ovisno o tome kako će metoda biti gotova s ​​proturavnim vratima, njegova je površina potrebna za pripremu. Da biste to učinili, uklonite list vrata s petlji i pažljivo pregledajte. Ako postoji pišanje starog premaza ili pukotine, potrebno ih je eliminirati. Čitač, koji je probio, morate pokriti s posebnim ljepilom, pričvrstiti na njega tracker i staviti ispod preše. Pukotine se mogu vidjeti istim adhezivnim sastavom ili kupiti kit dizajniran za drvene proizvode. Ako su pukotine vrlo velike, uzmite finu piljevinu, pomiješajte s lakom za namještaj ili ljepilo i zatvorite ih. Dati vremena da se dobro osuši.

Opcije za pokrivanje snimranih vrata:

  • slika;
  • lak premaz;
  • dosadno;
  • furniranje;
  • Decoupage.

Slikarstvo snimljivih vrata

Dovršavanje vrata skrotišta to učiniti sami: opcije premaza

Glavne boje rezanja vrata.

Materijali i alati:

  • boja;
  • Tassols;
  • zaštitna traka;
  • Opskrba za vrata;
  • Papir za brušenje.

Boja snimka vrata - najlakši način za ažuriranje površine vrata. Ako model nema staklene umetke, rad ne uzima mnogo vremena. Nakon pripremnog rada možete početi slikati. Svaka hrapavost očišćena papirom za brušenje.

Članak na temu: Odabiramo zavjese na polukružnom prozoru

Boja bi trebala biti izabrana, s obzirom na nekadašnju boju lista vrata. Obično koriste uljane boje, akril i alkid. Odlučivanje s izborom sredstava za bojanje, uklonite proizvod, stavite ga na dvije stolice. Preporučljivo je proizvesti takav rad na ulici, jer neke boje imaju oštar miris i toksičnost. Uklonite spojnice. Ako je nemoguće učiniti, zamotajte ga zaštitnom trakom.

Dovršavanje vrata skrotišta to učiniti sami: opcije premaza

Slikanje vrata spremnika.

Odaberite četke s blagom hrpom. Ako želite obojiti vrata staklenim umetcima, bolje je kupiti dvije vrste četki: veći i manji. Da biste obojili poteze, potrebno je koristiti malu četku. Stakleni traka vrpce tako da ne treba mijenjati.

Nanesite sloj boje i ostavite suhi, a zatim na potrebu nanesite drugi sloj ili dva. Čim se vrata suh, nježno ga premjestite na drugu stranu i boje. Nakon završetka posla uklonite traku.

Lame

Ako unutarnja vrata imaju prekrasno olakšanje i izrađene od drva, bolje je ažurirati ih lakom. Međutim, prije toga treba napraviti broj pripremnih radova. Prvo morate ukloniti bilo koju hrapavost ili posudu. Uzmite brusni papir i prođite list vrata.

Dovršavanje vrata skrotišta to učiniti sami: opcije premaza

Shema drva za lijepljenje vrata.

Ako su vrata nova, lak će se morati prijaviti nekoliko puta. Kada se prvi put prijavite, stablo brzo apsorbira alat.

Takva će zaštita omogućiti vam da spasite vrata u dobrom stanju dugo vremena, jer je formirana prepreka za vlagu. Ako se tijekom vremena formiraju male ogrebotine, lako ih je sakriti s ponovnim primjenom laka. Liječenje lakom proizvodi se istom metodom kao i boja. Vrata se mogu ukloniti, a ako ne postoji takva mogućnost, onda ga stavite i glatke pokrete za primjenu laka.

Možete koristiti ne samo tassels, već i valjak. Kupiti akril ili sjajni lak.

Članak o toj temi: Saznajte kako sam ja položio Tulle

Pomoću stiha

Moguće je završiti unutarnja vrata vlastitim rukama pomoću vela. Takva sredstva omogućuje vam da postignete željenu boju, ojačat će svjetlinu teksture. Ponekad se mat površina formira nakon brušenja. Ako se ne sviđa, pokrijte ga tugom i poliranjem s lakom. Nakon takve obrade, unutarnja vrata će izgledati u trgovini.

Morilka ima različitu bazu: ulje ili vodu. Odaberite odgovarajuću opciju i nastavite do kraja.

Mape

Dovršavanje vrata skrotišta to učiniti sami: opcije premaza

Dizajn furniranih vrata.

Završetak skrovnih vrata može se obaviti s furnirom. Ako su vrata izrađena od loše kvalitete drva, uz pomoć furnira, moći će imati pogled na skupi, visokokvalitetni proizvod. Prije obavljanja takve završi, morate probiti krpu vrata. Step naljepnica čini preko vlakana.

Ako u ovom radu nema iskustva, bolje je pribjeći jednostavnom i jeftinijom opcijom. U ovom slučaju, vinilne naljepnice su prikladne. Uz njihovu pomoć možete sakriti male ogrebotine ili druge nedostatke.

Pripremite se za rad:

  • vinilne naljepnice;
  • šmirgl papir;
  • mekana krpa;
  • sušilo za kosu;
  • škare.

Uklonite prljavštinu, prašinu, masnoću i samo nakon toga, nanesite vinilnu naljepnicu. Nakon toga, naljepnica je dobro. Odvojite crtež iz podloge. Slika treba zalijepiti kao pozadinu. Prekrižite ga s ubrom tako da nema malih mjehurića. Nakon 10-15 minuta, pažljivo, bez žurbe, tako da ne pokvari crtež, uklonite montažni film iz naljepnica. Ako ne možete ukloniti, toplo ga s sušilom za kosu.

Završna obrada vrata na ovaj način je zgodan jer naljepnice jednostavno uklanjaju ako želite promijeniti dizajn vrata.

Da biste to učinili, jednostavno zagrije naljepnicu s sušilom za kosu i uklonite dosadan crtež.

Decoupage vrata

Materijali i alati:

  • decoupage kartice;
  • PVA ljepilo;
  • ubrus;
  • voda.

S takvom završnom obradom vrata, trebate više vještina i napora. Za decoupage, list vrata se ne može ukloniti. Dovoljno je provesti pripremni rad i zalijepiti decoupage kartice. Prije toga držite ih u hladnoj vodi 5-10 minuta. Dobro došli u ubrus, nanesite ljepilo na crtež i na vratima. PVA ljepilo.

Članak na temu: krevet radi sami iz metala - proizvodnja i slikanje

Pokušajte izbjeći nabore i mjehuriće. Kad obloge, vrata će izgledati neobično i lijepo.

Čitaj više